הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עיכול החלבון שורף כ30% קלוריות מתכולתו, אנרגיה זמינה לפני אימון - האם לספור את הקלוריות?

IdanCO

משתמש מתחיל
24
4
נק' מוניטין:
4
24
4
לאחרונה נחשפתי למידע וגם לכמה מחקרים, את האמת שתמיד ידעתי את זה פשוט אף פעם לא חקרתי לעומק.
שעיכול החלבון שורף כ30 אחוז מהקלוריות שלו - זאת אומרת שאם צרכנו 1000 קלוריות מחלבון, בפועל זה רק 700.

עכשיו השאלה שלי היא כזאתי, נניח ואדם צריך לאכול 1800 קלוריות ביום, והוא סופר את החלבון כ1000 קלוריות אבל בעצם לא מחשיב את ה30 אחוז שנשרפים בעיכול.
אפילו 20 אחוז בממוצע, אם זה נכון וכזה מוכח מחקרית למה בעצם אנשים לא מאפשרים לעצמם לאכול יותר קלוריות ועדיין להישאר בגירעון מעבר לשריפה של החלבון? האם מישהו ניסה את זה אי פעם, זה כזה מסקרן אותי שבא לי לאכול פלוס של 450 קלוריות ביום מעל הנטרלי ולראות איך הגוף יגיב(אני אוכל 1500 קלוריות מחלבון ביום יום).

וגם יש המון טוענים, והמון מאמנים שאישית אני הייתי אצלם שדוגלים בשיטה של לאכול איזור ה600-700 קלוריות מפחמימות של אנרגיה זמינה(תמרים, דבש, ועוד) לפני אימון כוח עצים אפילו בחיטוב ולא לספור בקלוריות היומיות מכיוון שזה אנרגיה שנבזבז באימון עצמו.

כמובן שאנחנו בני אדם וזה אינדיבידואלי ומשתנה מאדם לאדם, אבל מה אם באמת יש אנשים שזה נכון להם?

אשמח לדעתכם בנושא

למה בעצם אנשים לא מאפשרים לעצמם לאכול יותר קלוריות ועדיין להישאר בגירעון מעבר לשריפה של החלבון?
מה שאתה מתאר נקרא האפקט התרמי של המזון (TEF) – האנרגיה שהגוף מוציא לעיכול, פירוק וספיגת המזון.
הוא לא מתייחס רק לחלבון, חלבון דורש הכי הרבה אנרגיה (20%-30%), אחר כך פחמימות (5%-10%), ואז שומן (0%-3%).
לרוב החישובים הללו כבר מגולמים בחישוב ההוצאה הקלורית היומית, ולכן אין צורך לחשב אותם בנפרד.
בנוסף, הפרדת ה-TEF עבור כל רכיב תזונה דורשת חישוב מורכב ומיותר, שאינו פרקטי לשימוש יומיומי וכולל משתנים רבים.

וגם יש המון טוענים, והמון מאמנים שאישית אני הייתי אצלם שדוגלים בשיטה של לאכול איזור ה600-700 קלוריות מפחמימות של אנרגיה זמינה(תמרים, דבש, ועוד) לפני אימון כוח עצים אפילו בחיטוב ולא לספור בקלוריות היומיות מכיוון שזה אנרגיה שנבזבז באימון עצמו.
יכול להיות שהאנרגיה הזו "תתקזז" עם האימון, ויכול להיות שלא – זה תלוי בסוג האימון, משכו, עצימותו, וכמובן במאפייני האדם (למשל, אישה במשקל 50 ק"ג תשרוף פחות קלוריות מאשר גבר במשקל 80 ק"ג באותו אימון). בסופו של דבר, הקלוריות שנצרכות לפני האימון נכנסות למאזן האנרגטי היומי – אם תאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא, תעלה במשקל. לכן, נכון יותר לחשב את סך הקלוריות היומיות במקום להתייחס לקלוריות שלפני האימון כ"קלוריות חינמיות" או משהו כזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית