הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות בדיקת דם

croissantsheep

משתמש מתחיל
18
3
נק' מוניטין:
3
18
3
היי,

בן 29 עם חוסר בחשק מיני, לוקח פרוזק כבר כמה שנים. בבדיקת דם:

Tsh 3.28
Prolactin 98
Ft4 17.1
LH 0.9
FSH 2.3
Total testosterone 11.7
SHBG 38
Free testosterone 0.214
Cortisol 8am 539
Cortisol saliva midnight 3
Somatomedin C (IGF1) 172

טסט כללי בבדיקות הקודמות היה 13-13.5.
לא מתקדם במשקלים, בקושי מעלה מסת שריר, צובר שומן באזור הבטן, עייף הרבה.
האנדוקרינולוג לא רוצה כרגע להתחיל טיפול. הוא זורק אחריות על הפרוזק למרות שהתרופה לא אמורה להשפיע כל כך ובכל אופן לא יכול להפסיק כרגע. מה לדעתכם האופציות מלבד זריקות והאם עדיף ללכת לאורולוג ולא אנדו? בנוסף הוא אמר שטיפול אורלי דוגמת אנקלומיפן לא רלוונטי למרות שלפי מה שקראתי זה בדיוק למצבים כמו שלי לעידוד היצור. אשמח לשמוע חוות דעת.

נערך לאחרונה:
תן עוד רקע חבר...
איך התזונה שלך? איכות השינה?
איך תוכנית האימון שלך בנוייה?
כמה אתה שוקל?

ביננו... להסתכל על מרקרים בדם כהצלחה לפיתוח מסת גוף זה אפקט פיגמליון.

• פותח/ת השרשור
תן עוד רקע חבר...
איך התזונה שלך? איכות השינה?
איך תוכנית האימון שלך בנוייה?
כמה אתה שוקל?

ביננו... להסתכל על מרקרים בדם כהצלחה לפיתוח מסת גוף זה אפקט פיגמליון.

תזונה צמחונית, סביב 3000 קלוריות ביום. גובה 1.79 שוקל 84 בערך 18 אחוז שומן. איכות שינה סבירה, ברקע דום נשימה שהיה חמור ועכשיו השתפר אחרי כמה ניתוחים אבל עדיין קיים.
תוכנית האימונים בשלושה חודשים האחרונים הייתה אינטנסיבית יחסית של 3-4 אימוני כוח בשבוע (חלוקה לחזה וגב, כתפיים ידיים, רגליים) ללא ימים קבועים אלא לפי התאוששות שריר ועוד 2 אירובי אחד זון 2 אחד זון 4. בכללי קצת נגררתי עם האימונים שהפכו להיות שעה וחצי כל אחד אז שקלתי גם את הנושא של אימון יתר, אז לקחתי כמה ימים הפסקה ועכשיו חזרתי עם הורדה בנפחים לעליון תחתון 4 ימים בשבוע של שעה ואירובי אחד. מסכים איתך שאפשר להצליח גם בלי להסתכל אבל לדעתי טסט של 12-13 בגיל 29 זה לא תקין ואני רואה את זה גם במציאות, אני לא מתקדם במשקלים, חלש יחסית לותק הזמן שאני מתאמן, עייפות, ליבידו. מבאס.

כפי שציינת אימון יתר עלול להשפיע על רמת האנרגיה ולגרום גם לירידה ברמות הטסט ועלייה בהורמוני הסטרס.
בנוסף אתה מציין שאתה סובל מדום נשימתי שסביר להניח משפיע על איכות השינה, התאוששות שלך ורמת האנרגיה.
ולצערי ידוע שנטילת פרוזק/ssri היא גורם קלאסי להפרעות בתפקוד המיני, אובדן חשק ועייפות.

אישית הייתי ממליץ לבדוק את נושא החלפת התרופה עם הפסיכיאטר המטפל.
בודק בקפידה את תוכנית האימונים והתזונה בדגש על התאוששות (עדיף עם איש מקצוע).

ולגבי הדום נשימת האם ניסת הכל?

• פותח/ת השרשור
כפי שציינת אימון יתר עלול להשפיע על רמת האנרגיה ולגרום גם לירידה ברמות הטסט ועלייה בהורמוני הסטרס.
בנוסף אתה מציין שאתה סובל מדום נשימתי שסביר להניח משפיע על איכות השינה, התאוששות שלך ורמת האנרגיה.
ולצערי ידוע שנטילת פרוזק/ssri היא גורם קלאסי להפרעות בתפקוד המיני, אובדן חשק ועייפות.

אישית הייתי ממליץ לבדוק את נושא החלפת התרופה עם הפסיכיאטר המטפל.
בודק בקפידה את תוכנית האימונים והתזונה בדגש על התאוששות (עדיף עם איש מקצוע).

ולגבי הדום נשימת האם ניסת הכל?

הפסיכיאטר המליץ להחליף ל-SSRI אחר אבל אני באופן אישי רוצה להפסיק לגמרי, פשוט זה תהליך ארוך עם תופעות לוואי. לאורך החצי שנה האחרונה ירדתי במינון ב-80 אחוז אבל עדיין אין שיפור בליבידו. אגב דיברתי איתו לגבי הנושא, הוא אמר שפרוזק משפיע על הליבידו, אבל שלא אמורה להיות לו השפעה על הטסטוסטרון.
לגבי הדום נשימה התחלתי עם 26 הפסקות בשעה ואחרי 2 ניתוחים במהלך השנה אני כרגע באזור ה-7. לגוף לוקח לפעמים עד חצי שנה להתרגל אז יכול להיות שיהיה עוד קצת שיפור. יש אופציה להתקן דנטלי אם לא יהיה שיפור.
אגב לפי הבדיקת דם שעשיתי הקורטיזול לא מצביע על אימון יתר (ירידה יפה בלילה ובתחום הנורמה בבוקר), זאת נטו השערה שלי. אולי לאימון יתר יש כמה רמות חומרה.
לגבי התוכנית אימונים באופן כללי אני מתאמן הרבה זמן ויודע לבנות תוכניות שיתאימו לי, כרגע אני פשוט דואג שהאימונים לא יעברו את השעה ומקפיד שתהיה הפסקה של יום בן אימון לאימון כדי לתת למערכת העצבים מנוחה מהעומסים. גם התחלתי לתסף המון בתקווה להצליח לשפר קצת את המספרים באופן טבעי (אבץ, מגנזיום, בורון, אשווגנדה, טונגט עלי, שילאג׳יט וטריבולוס לליבידו) אבל אני עוד בהתחלה ולוקח את זה בעירבון מוגבל.
אגב בהמשך למה ששאלתי בהתחלה, האנדוקרינולוג ישר דיבר על TRT או ג׳לים. לא נותנים בארץ להיפוגנדיזם שניוני טיפול תרופתי דוגמת כלומיד או נולבדקס?

דעה לא פופולרית - אבל הייתי מנסה להתמודד עם דיכאון בדרכים טבעיות, אני כמובן לא יודע את חומרת המצב ואני רושם את זה בכללי.
ואומר את זה בתור אחד שגם סובל לעיתים תכופות וגם קיבל מרשמים ובסוף החלטתי לוותר עליהם ואפילו לא לנסות.

• פותח/ת השרשור
דעה לא פופולרית - אבל הייתי מנסה להתמודד עם דיכאון בדרכים טבעיות, אני כמובן לא יודע את חומרת המצב ואני רושם את זה בכללי.
ואומר את זה בתור אחד שגם סובל לעיתים תכופות וגם קיבל מרשמים ובסוף החלטתי לוותר עליהם ואפילו לא לנסות.

לא חושב זאת דעה לא פופולרית, אבל יש מקרים שבהם צריך עזרה חיצונית (נסתכל על זה כמו קביים) עד שאתה לומד ללכת לבד. בכל אופן, במקרה שלי לא מדובר בדיכאון אלא חרדה ואני בתהליך הדרגתי של גמילה מהתרופה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית