הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ליתיום

almog4543

משתמש מתחיל
261
12
נק' מוניטין:
22
261
12
מישהו מכיר תרופה היא תרופה מייצבת רוח במאניה דיפרסה או הפרעה סכיזואפקטיבית הבעיה בה שהיא משמינה גורמת להשמנה מה אפשר לעשות אם אני בחיטוב ונוטל אותה

תרופה משמינה? או גורמת לאגירת נוזלים? בכל מקרה אין לך מה לעשות אתה ממשיך בחיטוב שלך וממשיך טיפול בתרופה אלה אם כן רופא ירשום לך מרשם אחר

היי אני בתחום שיקום בריאות הנפש כבר כמה שנים וכחלק מהתפקיד שלי אני מאמן(על הצד) הרבה מתמודדי נפש ומעייץ להם בנושא התזונה.
הבעיה שאתה מדבר עליה מאוד נפוצה כל המייצבים ואנטיפסיכוטים למינהם לרוב יצרו עלייה במשקל בין אם זה בגלל אכילה מוגברת או האטה בחילוף החומרים(לצערי אין הבנה מספיק עמוקה לדעת מי מבין השניים הוא הנכון כסיבה לכך) שהבעיות בחילוף בחומרים אם הם קורים הם ברמה יחסית נמוכה שלא בלתי אפשריים להילחם נגד באמצעות תזונה נכונה. לכן הרבה פעמים הבנה של איפה הקושי בתזונה נגרם (גל אכילה ,או אנריגה נמוכה במשך היום בגלל התרופה) יכול לעזור לך להמשיך למרות זאת. כמובן ששאני חייב לציין ואני בטוח שאתה תסכים להיות מאני או פסיכוטי יפגע בך יותר מאשר שלא תגיע לחיטוב שאתה צריך התרופה לא אמורה לפוגע ביכולת שלך להגיע לתוצאות מעל לממוצע, אין שום סיבה להפסיק טיפול תרופתי אך ורק למטרה הזאת.
ועכשיו בפן האישי
בתור מתמודד נפש בעצמי (OCD ופוסט טרמואה מורכבת) אני יודע על בשרי עד כמה התרופות האלא מבאסות אבל יש היום כמות מטורפת של תרופות חדשות אפשר להתשתמש (אולזפין למשל מאוד פופלרי,או ארפליי) תמיד אפשר לדבר עם הפסיכאטר שלך לבדוק עם אפשר להחליף תרופה למשהו אך שתמצא משהו שמתאים לך . אני לצערי לא בתקופה שציפרלקס היה בשוק ולקח לי עד חיי המבוגרות לקבל תרופה שעזרה לי בלי חשבון תופעות לוואי חריפות מאוד ממליץ לנסות זה מאבק אבל זה מה שהופך אותך למתמודד נפש ולא חולה נפש

• פותח/ת השרשור
היי אני בתחום שיקום בריאות הנפש כבר כמה שנים וכחלק מהתפקיד שלי אני מאמן(על הצד) הרבה מתמודדי נפש ומעייץ להם בנושא התזונה.
הבעיה שאתה מדבר עליה מאוד נפוצה כל המייצבים ואנטיפסיכוטים למינהם לרוב יצרו עלייה במשקל בין אם זה בגלל אכילה מוגברת או האטה בחילוף החומרים(לצערי אין הבנה מספיק עמוקה לדעת מי מבין השניים הוא הנכון כסיבה לכך) שהבעיות בחילוף בחומרים אם הם קורים הם ברמה יחסית נמוכה שלא בלתי אפשריים להילחם נגד באמצעות תזונה נכונה. לכן הרבה פעמים הבנה של איפה הקושי בתזונה נגרם (גל אכילה ,או אנריגה נמוכה במשך היום בגלל התרופה) יכול לעזור לך להמשיך למרות זאת. כמובן ששאני חייב לציין ואני בטוח שאתה תסכים להיות מאני או פסיכוטי יפגע בך יותר מאשר שלא תגיע לחיטוב שאתה צריך התרופה לא אמורה לפוגע ביכולת שלך להגיע לתוצאות מעל לממוצע, אין שום סיבה להפסיק טיפול תרופתי אך ורק למטרה הזאת.
ועכשיו בפן האישי
בתור מתמודד נפש בעצמי (OCD ופוסט טרמואה מורכבת) אני יודע על בשרי עד כמה התרופות האלא מבאסות אבל יש היום כמות מטורפת של תרופות חדשות אפשר להתשתמש (אולזפין למשל מאוד פופלרי,או ארפליי) תמיד אפשר לדבר עם הפסיכאטר שלך לבדוק עם אפשר להחליף תרופה למשהו אך שתמצא משהו שמתאים לך . אני לצערי לא בתקופה שציפרלקס היה בשוק ולקח לי עד חיי המבוגרות לקבל תרופה שעזרה לי בלי חשבון תופעות לוואי חריפות מאוד ממליץ לנסות זה מאבק אבל זה מה שהופך אותך למתמודד נפש ולא חולה נפש
איזה מייצבי רוח יש שלא משמינים ואיזה אנטי פסיכוטי שלא משמינים?

תתייעץ עם פסיכיאטר מומחה בתחום.

תופעות לוואי בתרופות פסיכיאטריות בדגש על אנטיפסיכוטיות הן אינדיבידואליות...
בסופו של דבר מטרת הטיפול היא לאזן ולייצב את המטופל ולדאוג שיתפקד בחברה כאחד האדם.

בסופו של דבר תזונה נכונה ופעילות גופנית הן המפתח למשקל גוף תקין.

אני יכול להגיד לך שארפליי לא אמור להשמין אבל שאני לקחתי לOCD עליתי במשקל. זה משתנה מבן אדם לבן אדם אבל ברמת העיקרון לא אמורה להיות השפעה כזאת חזקה שהוא לא יצליח להסדיר אותה עם תזונה נכונה. דבר עם הפסיכטאכר שלך ותראה מה יש בשוק אם הכי פחות תופעות לוואי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית