הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה למזדקנים - מחפש ייעוץ אנדו. לא מצליח להוסיף מסה

Tafsan1970

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אז ככה -
אני בן 55.
סובל כבר כמה שנים מתופעות שיכולות להיות מוסברות בטסט נמוך, רק שה total test אצלי סביר.
בין השאר, לא רק שאני לא מצליח להעלות מסה, אני מאבד מסה.
האם מישהו יודע להמליץ על אנדו מקצוענ/ית ומבין עניין באיזור המרכז?

Test Total זו בדיקה שאין לה הרבה חשיבות בלי לראות מהו ה-SHBG (החלבון שמחזיק את הטסט בדם ולא נותן לו להשתחרר).
השקלול של שני הפרמטרים מתבטא בחישוב שנקרא Free Androgen Index

את שלושת אלו, יחד עם בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון כדאי לבקש מרופא המשפחה ומשם אפשר להמשיך לייעוץ של אנדו

אם הטסטוסטרון טוטאל בנורמה וFAI בטווח התקין... לצערי אף אנדו לא ירשום לך טסט,
אפילו שהSHBG של מחוץ לטווח התקין.
אני מבין את התסכול אבל בארץ מאוד נוקשים במתן טסט לשיפור איכות החיים.

אז ככה -
אני בן 55.
סובל כבר כמה שנים מתופעות שיכולות להיות מוסברות בטסט נמוך, רק שה total test אצלי סביר.
בין השאר, לא רק שאני לא מצליח להעלות מסה, אני מאבד מסה.
האם מישהו יודע להמליץ על אנדו מקצוענ/ית ומבין עניין באיזור המרכז?
אתה תמשיך לאבד מאסה בהמשך גם במיוחד ברגליים בגיל הזה זה מה שקורה רק TRT יעזור

• פותח/ת השרשור
Test Total זו בדיקה שאין לה הרבה חשיבות בלי לראות מהו ה-SHBG (החלבון שמחזיק את הטסט בדם ולא נותן לו להשתחרר).
השקלול של שני הפרמטרים מתבטא בחישוב שנקרא Free Androgen Index

את שלושת אלו, יחד עם בדיקת אסטרוגן ופרוגסטרון כדאי לבקש מרופא המשפחה ומשם אפשר להמשיך לייעוץ של אנדו
יש הפניה של רופא משפחה, לצערי.... האם יש לך שמות של רופאי אנדו מומלצים באזור המרכז?

יש הפניה של רופא משפחה, לצערי.... האם יש לך שמות של רופאי אנדו מומלצים באזור המרכז?
תעשה חיפוש בגוגל. יש רופאה באיכילוב שמתמחה בטיפול טסט' לגברים. כנס לאתר של מחלקת אנדו באיכילוב.

ממליץ בחום לקבוע תור עם - ד"ר מרב סרברו
הייתה מאוד מקצועית בהסברים ובבדיקות
רוב הסיכויים ש- @Stark התכוון אליה

*** הארה / הערה, טסט נמוך מסביר הרבה דברים. אבל חייב להמליץ לך שתנסה 3 חודשים לישון 8 שעות בלילה, לאכול נכון ולהתאמן טוב לפני שאתה מתחיל בירור וטיפול תרופתי.

אני בן 53, אל תתחיל TRT ללא ליווי וידע על תופעות הלוואי שלו. בדיקות דם מקיפות וכו׳.
שאתה אומר total טוב למה אתה מתכוון? מספר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית