הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה ספת כושר זולה

• פותח/ת השרשור נזק
  • פורסם בתאריך

נזק

משתמש מתחיל
30
2
נק' מוניטין:
2
30
2
חוזר מפציעת l5s1 שעברתי לפני חצי שנה האוט אופ דה בלו

כרגע עושה פיזיותרפיה, דיקור סיני, מסאג'ים וכל שאר ירקות עדיין יש לי הקרנה לרגל.

התחלתי לעשות תרגילי משקל גוף כמו פוש אפ בשיפוע, חתירה אוסטרלית, מקבילים וגובלט סקוואט ותרגילים לחיזוק הליבה כמו בירד דוג ופלנק צידי.

הפיזותרפיסטית שלי נתנה לי אישור לחזור לעשות אימון משקולות לידיים, כתפיים וגב חזה. הבעיה שאני לא יכול לעשות תרגילים בעמידה כי יש לי לחץ מקדימה באזור ההיפ פלקסר.

אני יורד בכלל מאימונים במוט, אני מתכוון להתאמן רק עם משקולות מתברגות.

אני צריך ספסל טוב באזור של 300-400 שקל לעשות תרגילים כמו overhead press, lateral raise, preacher curl, incline curl hammer curl, french press, chest supported row, incline press

צריך את הספסל לשימוש בעיקר לחזק את הכתפיים והידיים, נהייתי חלש בתקופה הזאת ירדתי משמעותית במסת השריר.

מה דעתכם על הספסל הזה:

יש ספות בדקתלון, אני יותר סומך עליהם באיכות הבנייה מאשר על חברה לא מוכרת:
1. מתקפל דגם 500 - עד 220 ק"ג (משקל כולל מתאמן + משקולות)
2. ספסל דגם 900 - עד 300 ק"ג (מתאמן + משקולות)

שניהם לא ברמה של ספסלים commercial שיש בחדרי כושר, אבל יספיקו לעבודה עם דמבלים. היו לי דרישות דומות לשלך, כאשר העומס הכי כבד שאני דורש מהספסל זה לחיצה בשיפוע 30 מעלות עם 2 דמבלים של ~40 קילו. ניסיתי את שניהם בחנות ושניהם מספיקים עבורי. רוב האימונים שלי בחדר כושר והמשקולות בבית זה רק לגיבוי, לכן העדפתי לקחת את הדגם המתקפל. אני לא צריך את החלק לרגליים וככה הוא ממש קומפקטי אבל עדיין מרגיש בטוח. תקפוץ לסניף שלהם, יש להם ציוד בתצוגה להתנסות.

יצא לך להתאמן עם משקולות מתברגות? החלפת משקל דורשת התעסקות ולפעמים התכופפות. ממליץ לבנות או להשיג איזה מעמד או שולחן מאסיבי שאתה יכול להשתמש כעמדת טעינה ולא להתכופף.

ולמה בעצם אתה רוצה להתאמן בבית? אם אתה פצוע בגב, לא עדיף לך להתאמן בחדר כושר? יהיו לך יותר אופציות שמאפשרות לעקוף את הבעיה שלך.
לדוגמא לעבוד על חתירה עם 0 כוחות על L5-S1 (מכונות chest supported) וללא צורך להטעין משקולות.
כנראה שלא תתפרע עם סקוואט ודדליפט בזמן הקרוב, אז איך תאמן רגליים? בחדר כושר אתה יכול להשתמש במכונות פשיטה\כפיפת ברכיים, קירוב\הרחקת ירכיים והמכונות האלה כמעט ולא ישפיעו על הפציעה שלך.
יש לך דרך לבצע מתח או pulldown בבית?

• פותח/ת השרשור
יש ספות בדקתלון, אני יותר סומך עליהם באיכות הבנייה מאשר על חברה לא מוכרת:
1. מתקפל דגם 500 - עד 220 ק"ג (משקל כולל מתאמן + משקולות)
2. ספסל דגם 900 - עד 300 ק"ג (מתאמן + משקולות)

שניהם לא ברמה של ספסלים commercial שיש בחדרי כושר, אבל יספיקו לעבודה עם דמבלים. היו לי דרישות דומות לשלך, כאשר העומס הכי כבד שאני דורש מהספסל זה לחיצה בשיפוע 30 מעלות עם 2 דמבלים של ~40 קילו. ניסיתי את שניהם בחנות ושניהם מספיקים עבורי. רוב האימונים שלי בחדר כושר והמשקולות בבית זה רק לגיבוי, לכן העדפתי לקחת את הדגם המתקפל. אני לא צריך את החלק לרגליים וככה הוא ממש קומפקטי אבל עדיין מרגיש בטוח. תקפוץ לסניף שלהם, יש להם ציוד בתצוגה להתנסות.

יצא לך להתאמן עם משקולות מתברגות? החלפת משקל דורשת התעסקות ולפעמים התכופפות. ממליץ לבנות או להשיג איזה מעמד או שולחן מאסיבי שאתה יכול להשתמש כעמדת טעינה ולא להתכופף.

ולמה בעצם אתה רוצה להתאמן בבית? אם אתה פצוע בגב, לא עדיף לך להתאמן בחדר כושר? יהיו לך יותר אופציות שמאפשרות לעקוף את הבעיה שלך.
לדוגמא לעבוד על חתירה עם 0 כוחות על L5-S1 (מכונות chest supported) וללא צורך להטעין משקולות.
כנראה שלא תתפרע עם סקוואט ודדליפט בזמן הקרוב, אז איך תאמן רגליים? בחדר כושר אתה יכול להשתמש במכונות פשיטה\כפיפת ברכיים, קירוב\הרחקת ירכיים והמכונות האלה כמעט ולא ישפיעו על הפציעה שלך.
יש לך דרך לבצע מתח או pulldown בבית?
איזה מהם רכשת את ה500 או 900?

חתירה אני עושה כרגע עם טבעות תלויות על המוט שיש לי בחצר או במקבילים שיש לי שהם יחסית גבוהים עד 103 ס"מ.

מתח אני לא מסוגל לעשות, גם לא דד אנג, זה עושה לחץ על הגב ומגביר הקרנה.

לא מתכוון לעשות אף פעם דדליפט או סקוואט, זה עומס לא נורמלי על מערכת העצבים, זה תרגילים בעיקר של אנשים שמתחרים בליפטינג, לא יודע אם בן אדם מהשורה צריך להתעסק עם זה, אולי עם מוט סקוואט קדמי, שום דבר אחר.

אני לא יודע אם זה טוב לעשות עכשיו אפילו רומני, אני מקבל הקרנה מהגב לפעמים לירך האחורי או לצד הקרסול. מה לא ניסיתי כי להיפטר מההקרנה הזאת, שום דבר לא עובד.

לרגליים אני עושה גובלט סקוואט, לאנג' אחורי, לפעמים calf. אולי אני אעשה להמסטרינג במקום רומני אז על הספסל נורדיק.

כן.. משקולות מתברגות זה די בעיה, הפלוס שיש לי סוגרים שאני יכול להחליף די בקלות את הפלטות אבל ב5 קילו הם די גדולות.

קבצים מצורפים

• IMG_20250907_205029.jpg
    IMG_20250907_205029.jpg
    2.6 MB · צפיות: 60
איזה מהם רכשת את ה500 או 900?
500 (זה הדגם המתקפל) ואני מרוצה בתור גיבוי. אם הייתי מתאמן אך ורק בבית והייתי משקיע בחדר שמיועד אך ורק לאימונים אז כנראה הייתי מגדיל את התקציב והולך על ספסל commercial. למשקולות יד של עד כמה עשרות קילוגרמים זה יעשה את העבודה. אבל תנסה אותו בחנות בעצמך.

מתח אני לא מסוגל לעשות, גם לא דד אנג, זה עושה לחץ על הגב ומגביר הקרנה.
בדיוק פה חדר כושר מאובזר יכול לעזור לך. יש דרכים לעבוד על ה lats בלי להעמיס על L5-S1 (בין אם אתה צריך להימנע מכוחות דחיסה, גזירה או מתיחה).
ממה שאני מבין הבעיה שלך במתח זה שהמשקל של הפלג גוף התחתון מותח את הגב, מגדיל רגעית את המרווח בין החוליות ולכן מעצבן את העצב מה שגורם לכאב?

דוגמא שעולה לי לראש כרגע - ייתכן ש - pullover במכונה יאפשר לך לעבוד על lats בלי המתיחה בחוליה. אין את זה בכל החדרי כושר.
אתה יכול לעשות Pullover עם כבל בשכיבה.

אני לא יודע אם זה טוב לעשות עכשיו אפילו רומני, אני מקבל הקרנה מהגב לפעמים לירך האחורי או לצד הקרסול. מה לא ניסיתי כי להיפטר מההקרנה הזאת, שום דבר לא עובד.
בתור תחליף או לפחות עזר לאותם שרירים - בחדר כושר יש לך מכונות כפיפות ברכיים להמסטרינג ושפע של אופציות לגלוטס.

איך הגב שלך מגיב לקומפרסיה לדוגמא בכפיפת מרפקים? בחדר כושר אתה יכול להשתמש ב- selector preacher curl, כאשר כל העומס מהמשקל עובר ישר מהזרוע לכרית של המכונה. אתה יכול להתפרע בלי להשפיע על הגב.

למצב שלך עדיף חדר כושר ולא להתאמן בבית.

• פותח/ת השרשור
500 (זה הדגם המתקפל) ואני מרוצה בתור גיבוי. אם הייתי מתאמן אך ורק בבית והייתי משקיע בחדר שמיועד אך ורק לאימונים אז כנראה הייתי מגדיל את התקציב והולך על ספסל commercial. למשקולות יד של עד כמה עשרות קילוגרמים זה יעשה את העבודה. אבל תנסה אותו בחנות בעצמך.

בדיוק פה חדר כושר מאובזר יכול לעזור לך. יש דרכים לעבוד על ה lats בלי להעמיס על L5-S1 (בין אם אתה צריך להימנע מכוחות דחיסה, גזירה או מתיחה).
ממה שאני מבין הבעיה שלך במתח זה שהמשקל של הפלג גוף התחתון מותח את הגב, מגדיל רגעית את המרווח בין החוליות ולכן מעצבן את העצב מה שגורם לכאב?

דוגמא שעולה לי לראש כרגע - ייתכן ש - pullover במכונה יאפשר לך לעבוד על lats בלי המתיחה בחוליה. אין את זה בכל החדרי כושר.
אתה יכול לעשות Pullover עם כבל בשכיבה.

בתור תחליף או לפחות עזר לאותם שרירים - בחדר כושר יש לך מכונות כפיפות ברכיים להמסטרינג ושפע של אופציות לגלוטס.

איך הגב שלך מגיב לקומפרסיה לדוגמא בכפיפת מרפקים? בחדר כושר אתה יכול להשתמש ב- selector preacher curl, כאשר כל העומס מהמשקל עובר ישר מהזרוע לכרית של המכונה. אתה יכול להתפרע בלי להשפיע על הגב.

למצב שלך עדיף חדר כושר ולא להתאמן בבית.
הבעיה העיקרית שלי היא ב extension בכיפוף הגב לאחור. ב flexion כיפוף הגב לקדימה אין לי בעיה.

אולי אני אעשה pullover על ספסל לlats עם משקולת מתברגת עם שתי ידיים זה יכול להיות טוב?

חדר כושר במצב שלי אני פקעת עצבים, אין לי סבלנות לחכות בתור שיתפנה ספסל או מכונה.

הבעיה העיקרית שלי היא ב extension בכיפוף הגב לאחור. ב flexion כיפוף הגב לקדימה אין לי בעיה.
אם זה המצב והכאב לא נגרם כתוצאה מה"מתיחה" והגדלת המרווח הבין חולייתי בזמן המתח - תנסה לכווץ קצת את שרירי הבטן בזמן שאתה עושה מתח.
זה יסובב מעט את האגן לקדימה, והאגן ימשוך את החוליות בגב התחתון ממצב של hyper extension לכיוון מצב ניטרלי (לא צריך להגיע ממש ל- flexion).
תנסה ותראה אם זה עוזר. למרות שלדעתי ייתכן והכאב גם מושפע מההגדלה של המרווח הבין חולייתי (במיוחד אם יש כרגע flare up), אז בזהירות.

אולי אני אעשה pullover על ספסל לlats עם משקולת מתברגת עם שתי ידיים זה יכול להיות טוב?
שווה לנסות. יש כאלה שמתחברים לתרגיל הזה. אישית אני לא אוהב אותו ולא מרגיש את ה Lats מספיק. הבעיה היא שהמשקולות נותנות התנגדות טובה בתחתית (כשהידיים מעל הראש וה- lats מתוח), אבל אז כשאתה מעלה את הידיים, המומנט מתקצר ולכן יש פחות התנגדות.

חשבתי על עוד תרגיל ל- lats שאולי יהיה לך נוח -
קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?
v=mBPKhWJ1s9k.

תנסה להצמיד את הטורסו (בית חזה + בטן) לספסל ושתהיה תזוזה רק ביד ובשכמה.

חדר כושר במצב שלי אני פקעת עצבים, אין לי סבלנות לחכות בתור שיתפנה ספסל או מכונה.
אני מבין וזה היה השיקול המרכזי גם בשבילי כשקניתי את הספסל (ועוד ציוד). אבל אתה במצב שדורש התייחסות מיוחדת והמגבלת ציוד שיש לך בבית מגבילה אותך מאוד. תשקול לסדר את הסדר יום שלך ככה שתוכל להתאמן בשעות פנויות או שמקסימום תמתין בין הסטים. אתה יכול לשלב - לתכנן אימון עם תרגילים טובים שאתה מסוגל לעשות עם הציוד הביתי, ואימון במכון עם ציוד שאין לך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם זה המצב והכאב לא נגרם כתוצאה מה"מתיחה" והגדלת המרווח הבין חולייתי בזמן המתח - תנסה לכווץ קצת את שרירי הבטן בזמן שאתה עושה מתח.
זה יסובב מעט את האגן לקדימה, והאגן ימשוך את החוליות בגב התחתון ממצב של hyper extension לכיוון מצב ניטרלי (לא צריך להגיע ממש ל- flexion).
תנסה ותראה אם זה עוזר. למרות שלדעתי ייתכן והכאב גם מושפע מההגדלה של המרווח הבין חולייתי (במיוחד אם יש כרגע flare up), אז בזהירות.

שווה לנסות. יש כאלה שמתחברים לתרגיל הזה. אישית אני לא אוהב אותו ולא מרגיש את ה Lats מספיק. הבעיה היא שהמשקולות נותנות התנגדות טובה בתחתית (כשהידיים מעל הראש וה- lats מתוח), אבל אז כשאתה מעלה את הידיים, המומנט מתקצר ולכן יש פחות התנגדות.

חשבתי על עוד תרגיל ל- lats שאולי יהיה לך נוח -
קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?
v=mBPKhWJ1s9k.

תנסה להצמיד את הטורסו (בית חזה + בטן) לספסל ושתהיה תזוזה רק ביד ובשכמה.

אני מבין וזה היה השיקול המרכזי גם בשבילי כשקניתי את הספסל (ועוד ציוד). אבל אתה במצב שדורש התייחסות מיוחדת והמגבלת ציוד שיש לך בבית מגבילה אותך מאוד. תשקול לסדר את הסדר יום שלך ככה שתוכל להתאמן בשעות פנויות או שמקסימום תמתין בין הסטים. אתה יכול לשלב - לתכנן אימון עם תרגילים טובים שאתה מסוגל לעשות עם הציוד הביתי, ואימון במכון עם ציוד שאין לך.

לא נראה אני יוכל לעשות מתח בזמן הקרוב, אני צריך לחזק מלא דברים. אני עושה כרגע וריאציה לפני מתח, זה חתירה אוסטרלית על המקבילים או חתירה עם טבעות.

אני צריך להתרחק מכל תרגיל שמעמיס על עמוד השדרה.

מקבילים זה תרגיל טוב? למרות שהם יחסית גבוהים ממקבילים סטנדרט, אני יחסית גבוה (מטר 86) אז עושה עם רגליים מקופלות. השאלה אם לא כדי למצוא מקבילים שהם מספיק גבוהים כדי לעשות את התרגיל עם רגליים ישרות? האמת שחיפשתי ולא מצאתי, לא ידעתי אם זה כזה משמעותי

אני גם לא מתלהב מpullover מרגיש אותו יותר בחזה ויד אחורית. גם עושים לי פצפצים בכתף.

אולי cheat supported האחיזה צרה?

אגב, אמרו לי הדבר הכי חשוב זה לחזק את שרירי ליבה ועכוז. איזה תרגילים הכי טובים אפשר לעשות בבית בשביל זה?

כרגע לליבה אני עושה בירד דוג, פלנק צידי.

עכוז ברידג' אבל זה לא משפיע עליי מי יודע מה, ואני עושה גם לאנג' בהליכה 10 צעדים כל רגל 3 סטים.

לא נראה אני יוכל לעשות מתח בזמן הקרוב, אני צריך לחזק מלא דברים. אני עושה כרגע וריאציה לפני מתח, זה חתירה אוסטרלית על המקבילים או חתירה עם טבעות.
לא הכרתי את השם של התרגיל, נראה טוב כהכנה למתח בהנחה ואתה יכול בהדרגה לשנות את הזווית לאנכית.

מקבילים זה תרגיל טוב? למרות שהם יחסית גבוהים ממקבילים סטנדרט, אני יחסית גבוה (מטר 86) אז עושה עם רגליים מקופלות. השאלה אם לא כדי למצוא מקבילים שהם מספיק גבוהים כדי לעשות את התרגיל עם רגליים ישרות? האמת שחיפשתי ולא מצאתי, לא ידעתי אם זה כזה משמעותי
אם זה נוח לך בכתף ואתה מסוגל לבצע משקל גוף עם טכניקה טובה ואתה מרגיש טוב את החזה \ יד אחורית - כן. אישית פחות התחברתי אבל יש הרבה שאוהבים אותו.

אגב, אמרו לי הדבר הכי חשוב זה לחזק את שרירי ליבה ועכוז. איזה תרגילים הכי טובים אפשר לעשות בבית בשביל זה?

כרגע לליבה אני עושה בירד דוג, פלנק צידי.

עכוז ברידג' אבל זה לא משפיע עליי מי יודע מה, ואני עושה גם לאנג' בהליכה 10 צעדים כל רגל 3 סטים.
בבירד דוג שים לב שאתה לא עושה extension בגב התחתון.

ברידג' - תרגיל מעולה. תשחק עם המיקום של הרגליים. תוודא שאתה עולה עד למצב שהגוף שלך ישר (קו אחד מהכתפיים דרך האגן ועד לברך). תצלם את עצמך בוידאו מהצד אם צריך. אם עדיין קל - תנסה על רגל אחת, והרגל השנייה באוויר עם כיפוף 90 מעלות בברך.

זה מעולה שאתה מסוגל לבצע לאנג'. אחלה תרגיל לרגליים וגלוטס.

תנסה להוסיף פלאנק צדי וכפיפות בטן. יש איזה חוקר בשם סטיוארט מקגיל שהוא מתמחה בעמוד השדרה, הוא ממליץ על וריאציה שמורידה את הכמות תנועה בע"ש בזמן הכפיפות. בכל מקרה יש תרגיל נוסף שהוא ממליץ עליו שאולי יתאים לך (side plank) שגם מופיע בסרטון:

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=jZylx81_kfg

• פותח/ת השרשור
לא הכרתי את השם של התרגיל, נראה טוב כהכנה למתח בהנחה ואתה יכול בהדרגה לשנות את הזווית לאנכית.

אם זה נוח לך בכתף ואתה מסוגל לבצע משקל גוף עם טכניקה טובה ואתה מרגיש טוב את החזה \ יד אחורית - כן. אישית פחות התחברתי אבל יש הרבה שאוהבים אותו.

בבירד דוג שים לב שאתה לא עושה extension בגב התחתון.

ברידג' - תרגיל מעולה. תשחק עם המיקום של הרגליים. תוודא שאתה עולה עד למצב שהגוף שלך ישר (קו אחד מהכתפיים דרך האגן ועד לברך). תצלם את עצמך בוידאו מהצד אם צריך. אם עדיין קל - תנסה על רגל אחת, והרגל השנייה באוויר עם כיפוף 90 מעלות בברך.

זה מעולה שאתה מסוגל לבצע לאנג'. אחלה תרגיל לרגליים וגלוטס.

תנסה להוסיף פלאנק צדי וכפיפות בטן. יש איזה חוקר בשם סטיוארט מקגיל שהוא מתמחה בעמוד השדרה, הוא ממליץ על וריאציה שמורידה את הכמות תנועה בע"ש בזמן הכפיפות. בכל מקרה יש תרגיל נוסף שהוא ממליץ עליו שאולי יתאים לך (side plank) שגם מופיע בסרטון:

קישור לצפייה: https://www.youtube.com/watch?v=jZylx81_kfg

זה בדיוק מה שאני עושה חוץ מהתרגיל האחרון. שאני עושה אותו הראש שלי מתחיל לרעוד

חוזר מפציעת l5s1 שעברתי לפני חצי שנה האוט אופ דה בלו
איזה הדמיות עשית? מה רשום בפענוח? מה היתה ההמלצה של האורטופד המטפל?
טיפול שמרני לא תמיד יכול לעזור בכל הבעיות.

• פותח/ת השרשור
איזה הדמיות עשית? מה רשום בפענוח? מה היתה ההמלצה של האורטופד המטפל?
טיפול שמרני לא תמיד יכול לעזור בכל הבעיות.
עשיתי רנטגן וסיטי. בלט דיסק משמעותי עם היצרות. שלח אותי לפיזותרפיה ורפואה משלימה

תחזור לרופא המטפל עם התלונות, הוא יתן פתרון אחר, כנראה הפניה למרפאת כאב עבור זריקת סטרואידים.

• פותח/ת השרשור
תחזור לרופא המטפל עם התלונות, הוא יתן פתרון אחר, כנראה הפניה למרפאת כאב עבור זריקת סטרואידים.
הייתי אצל מומחה עמוד שדרה, נתן לי גם ללכת למרפאת כאב, לא רציתי לעשות זריקות, רוב האנשים אומרים שזה לא עוזר להם ואפילו מחמיר את הבעיה, זה בטח לא פותר אותה רק מסתיר. ההקרנה לרגל השמאלית באזור הקרסול. יש לי גם אי נוחות מקדימה בשמאל באזור ההיפ פלקסור

יש אינספור סוגים של זריקות, החל מתרופות אנטי דלקתיות, חסימות עצבים ועוד.
בסופו של דבר זה עוזר לחזור לשגרת חיים פעילה.

יש גם פתרונות של צריבת עצבים - וכל הפתרונות האלו יותר טובים מדיקור סיני או כל פתרון אלטרנטיבי.

• פותח/ת השרשור

יש גם פתרונות של צריבת עצבים - וכל הפתרונות האלו יותר טובים מדיקור סיני או כל פתרון אלטרנטיבי.
יש לי גם עקמת, הפיזיו שלי המליץ לי ללכת למישהו שמטפל בשיטת שרוט
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

רק רוצה לציין שהכאב בגב רק שאני מתכופף אחורה לא קדימה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית