הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

"למה אנשים צוחקים על דתיים"

אבחנה יפה דאוס, המדינה היא אכן לא אדם. ללא ספק, אתם המנהלים הראשיים ספצים לא נורמלים בהבנה והבעה. בספרות לעומת זאת? לא משהו האמת, אפילו האנשה אתם לא מזהים.
המדינה = the man, הממסד, האנשים שמרכיבים את הרשויות והגופים בראשות המדינה. האנשים האלה, רובם חושבים על טובת הכלל לפני טובת הפרט.

ומתי אמרתי שזה טוב שצריך לדאוג לטובת הכלל לפני טובת הפרט?

האנשה לא מתאימה במקרה פה, כי אתה נותן את האשליה שיש דעה אחת.
וזה שרב האנשים חושבים על טובת הכלל מה זה אומר?

אם אתה לא חושב את זה על מה בכלל הויכוח.

הקולקטיב הזה זאת מדינה דמוקרטית, וגם אם מדינה היא 100% קפיטליסטית האמנה החברתית תופסת בה.

יש דבר כזה חופש תנועה, אבל הוא חופש מוגבל (כמו כל חופש אחר) בגלל ההתנגשות שלו עם הזכות לקניין ועם הזכות לחיים ובטחון.

ויש בארץ גם פאצפיסטים שחושבים שאנחנו לא צריכים צבא, אז כהגדרתך גונבים מהם כסף לא?

שחר זה שאתה מצטט לנו משיעור אזרחות לא אומר כלום.
אני לא מבין אפילו אם אתה חושב שזה טוב או שלא, ואת הסיבה לכך.

אני לא מכיר פצפיסט שדוגל בהתרת אלימות, וזה בדיוק מה שיקרה בלי שרותי ביטחון.
בכל מקרה זה לא הדיון פה.

הקולקטיב הזה זאת מדינה דמוקרטית, וגם אם מדינה היא 100% קפיטליסטית האמנה החברתית תופסת בה.

יש דבר כזה חופש תנועה, אבל הוא חופש מוגבל (כמו כל חופש אחר) בגלל ההתנגשות שלו עם הזכות לקניין ועם הזכות לחיים ובטחון.

ויש בארץ גם פאצפיסטים שחושבים שאנחנו לא צריכים צבא, אז כהגדרתך גונבים מהם כסף לא?

עם במערכת שאני מציע יש כל כך הרבה סתירות (שבאות בעקבות הגבלת החופש) אז במערכת שאתה מציע יש אותה כמות של סתירות(אלא אם מה שאתה מציע זה לא קמורטיה ואז הזכות לשיוויון לא תופסת) רק בנושא של שיוויון.

איך במדינה דמוקרטית (אם היא דמוקרטית אז היא גם צריכה להיות שיוויונית) יכול להיות שההזדמנות שלך להצליח היא הרבה יותר גדולה בגלל שאבא שלך עשיר וההזדמנות של מישהו אחר להצליח היא כמעט בלתי אפשרית כי אבא שלו נרקומן? זה פוגע בזכות לשיוויון כי כולנו אמורים להיות שווים על פי החוק אבל בפועל אתה לא שווה לי, יהיו לך הרבה יותר אפשרויות להצליח.

אולי פספסת את התגובה שלי, אז אני אחזור: מה זה לעזאזל אמנה חברתית לפי תפיסתך?
אני חושב שאם תתעמק קצת תבין שאמנה חברתית זו הגדרה אמורפית מדי למה שאתה מנסה לטעון. בנוסף, תגלה שזה לא ממש רלוונטי.
חופש תנועה מתייחס, כמו כל זכויות האדם במדינת ישראל ליחסי הפרט עם המדינה. אין כמעט חובות לקיום זכויות אדם במישור הפרטי בין שני פרטים בישראל. כך עובדת המערכת המשפטית. צריך הוכחות? אני אשמח לספק אותן (בכפוף לכמה שאתה רוצה לקרוא).

שחר זה שאתה מצטט לנו משיעור אזרחות לא אומר כלום.
אני לא מבין אפילו אם אתה חושב שזה טוב או שלא, ואת הסיבה לכך.

אני לא מכיר פצפיסט שדוגל בהתרת אלימות, וזה בדיוק מה שיקרה בלי שרותי ביטחון.
בכל מקרה זה לא הדיון פה.

בהודעה הזאת דווקא לא ציטטתי שום שיעור אזרחות..

מה אני חושב שטוב? מדינה סוציאל דמוקרטית? כן.

הפאצפיסטים קוראים לצה"ל בשמות הזויים ומצחיקים כמו "צבא הכיבוש" "צבא ההתקפה" " מיליטריזם חברתי" ככה שאני מניח שהם דיי מתנגדים לקיום שלו, מכאן נובע שלפי התפיסה שלך, זה שלוקחים להם כסף בשביל לממן את הצבא זאת גניבה.

אולי פספסת את התגובה שלי, אז אני אחזור: מה זה לעזאזל אמנה חברתית לפי תפיסתך?
אני חושב שאם תתעמק קצת תבין שאמנה חברתית זו הגדרה אמורפית מדי למה שאתה מנסה לטעון. בנוסף, תגלה שזה לא ממש רלוונטי.
חופש תנועה מתייחס, כמו כל זכויות האדם במדינת ישראל ליחסי הפרט עם המדינה. אין כמעט חובות לקיום זכויות אדם במישור הפרטי בין שני פרטים בישראל. כך עובדת המערכת המשפטית. צריך הוכחות? אני אשמח לספק אותן (בכפוף לכמה שאתה רוצה לקרוא).
אמרתי כבר מה זה האמנה החברתית, האמנה החברתית זאת ההבנה שהדרך הטובה ביותר לנהל מדינה היא שכל אחד יוותר על חלק מהחופש שלו ויתן אותו לגוף מסויים שהוא ינהל את חייו בשביל לשמור על הסדר ועל מצב תקין. (כמובן שהכלל שיקיים את האמנה החברתית הוא זה שיבחר את הגוף הזה)

כן, אבל אמנה חברתית כמו זו שאתה מתאר יכולה (ולדעת הוגים מסויימים "צריכה") להתקיים במונארכיה.
אולי נמליך את הבנאדם עם הסקוואט הכי גבוה בארץ? ככה נקיים אמנה חברתית מסודרת, לשיטתו של רוסו ויהיה אדם אחד שיחליט מה טוב עבורנו.

כן, אבל אמנה חברתית כמו זו שאתה מתאר יכולה (ולדעת הוגים מסויימים "צריכה") להתקיים במונארכיה.
אולי נמליך את הבנאדם עם הסקוואט הכי גבוה בארץ? ככה נקיים אמנה חברתית מסודרת, לשיטתו של רוסו ויהיה אדם אחד שיחליט מה טוב עבורנו.
האמנה החברתית היא לא המצאה שלי וכל מדינה דמוקרטית מבוססת עלייה. היא לא יכולה להתקיים במונארכיה כי העם בוחר את השלטון והשלטון בה הוא לא על ידי שליט יחיד. ואם העם יחליט שלדעתו הראש ממשלה הכי ראוי הוא זה שיש לו את הסקוואט הכי גבוה אז זה מה שיהיה(בנהחה שאותו אחד גם יתמודד לראשות הממשלה וירצה בכך)..

האנשה לא מתאימה במקרה פה, כי אתה נותן את האשליה שיש דעה אחת.
וזה שרב האנשים חושבים על טובת הכלל מה זה אומר?

אם אתה לא חושב את זה על מה בכלל הויכוח.

תראה, אתה אמרת שאני פאשיסט כי אני שם את טובת הכלל לפני טובת הפרט. אז אני אומר לך שזה לא אני שעושה את זה, זו המדינה שעושה את זה - עובדה שהיא נותנת כסף לעניים ולחינוך. עכשיו כשהחלפתי "חושבת" ב"עושה" ההאנשה לגיטימית?

הויכוח כאן הוא על זה שהמדינה לא גונבת מכם שום דבר והיא רשאית להפסיק להגן על הזכויות של מי שבא לה.

תראה, אתה אמרת שאני פאשיסט כי אני שם את טובת הכלל לפני טובת הפרט. אז אני אומר לך שזה לא אני שעושה את זה, זו המדינה שעושה את זה - עובדה שהיא נותנת כסף לעניים ולחינוך. עכשיו כשהחלפתי "חושבת" ב"עושה" ההאנשה לגיטימית?

הויכוח כאן הוא על זה שהמדינה לא גונבת מכם שום דבר והיא רשאית להפסיק להגן על הזכויות של מי שבא לה.

לא היא עדיין מפגרת, כי הדיון הוא לא על מה שקורה, כי זה פשוט תיאור עובדות,
ועל זה אין ויכוח. הויכוח האם אתה חושב שזה בסדר ואם כן אז למה.

בהודעה הזאת דווקא לא ציטטתי שום שיעור אזרחות..

מה אני חושב שטוב? מדינה סוציאל דמוקרטית? כן.

הפאצפיסטים קוראים לצה"ל בשמות הזויים ומצחיקים כמו "צבא הכיבוש" "צבא ההתקפה" " מיליטריזם חברתי" ככה שאני מניח שהם דיי מתנגדים לקיום שלו, מכאן נובע שלפי התפיסה שלך, זה שלוקחים להם כסף בשביל לממן את הצבא זאת גניבה.

בסדר אנחנו מתקדמים, עכשיו תנמק למה לדעתך זה טוב לגנוב כסף מאנשים ולתת אותו לאנשים אחרים, ומי מחליט כמה כסף לגנוב ואיך לחלק את השלל?

כן הפצפיסטים לא מסכימים עם רב הפעילויות של הצבא, אבל הם עדיין מסכימים שצריכים גופי בטחון, בנושא הזה הדיעה נחשבת כמו כל של כל בן אדם אחר והם יכולים להשפיע על איך גופי הבטחון יתפקדו.
אם הם לא מסכימים שבכלל צריך גופי בטחון זו בעיה אחרת, וזה נושא לדיון אחר.

הפצפיסטים מתנגדים לשימוש בכוח ואלימות בכל מצב. הם טוענים שאין מצב שמצדיק שימוש באלימות, ובגלל זה הם מתנגדים לגופי בטחון

הפצפיסטים מתנגדים לשימוש בכוח ואלימות בכל מצב. הם טוענים שאין מצב שמצדיק שימוש באלימות, ובגלל זה הם מתנגדים לגופי בטחון

זה טענה לא נכונה, היא מכלילה קודם כל מגוון רחב של דיעות בקרב הפצפיסטים.
אני לא יכול להכליל את כולם אבל הרוב יגידו לך שמותר לבן אדם להגן על עצמו כנגד נעשה כפייה.

לא היא עדיין מפגרת, כי הדיון הוא לא על מה שקורה, כי זה פשוט תיאור עובדות,
ועל זה אין ויכוח. הויכוח האם אתה חושב שזה בסדר ואם כן אז למה.

יופי, הנקודה שלי מלכתחילה היתה שלא ניתן להסיק שאני פאשיסט כי אני לא בהכרח תומך בעמדה שבה נקטתי אלא רק משתמש בה כדי להעמיד אתכם על טעותכם. הטעות שלכם כמובן היא הטענה שהממשלה גונבת מכם ולא רשאית לאסור אדם רק בגלל שהוא מחליט שלא לתת שירות לאדם אחר על בסיס גזע. העמדה שלי כמובן היא שמדובר בלא יותר מעניין של נקודת מבט בנושא הגניבה ושפשוט שכחתם שגם המדינה היא נותנת שירות ולכן בוחרת למי היא רוצה לתת שירות.

יופי, הנקודה שלי מלכתחילה היתה שלא ניתן להסיק שאני פאשיסט כי אני לא בהכרח תומך בעמדה שבה נקטתי אלא רק משתמש בה כדי להעמיד אתכם על טעותכם. הטעות שלכם כמובן היא הטענה שהממשלה גונבת מכם ולא רשאית לאסור אדם רק בגלל שהוא מחליט שלא לתת שירות לאדם אחר על בסיס גזע. העמדה שלי כמובן היא שמדובר בלא יותר מעניין של נקודת מבט בנושא הגניבה ושפשוט שכחתם שגם המדינה היא נותנת שירות ולכן בוחרת למי היא רוצה לתת שירות.

כאן נופלת הטעות שלך, תנסה לחשוב מה ההבדל בין מדינה לבין כל ארגון נותן שירות אחר.
ולמה לא ניתן לסרב לשירות שהמדינה נותנת.

מכיוון שכמו שהבהרנו מקודם אין באמת דבר כזה מדינה, אלא אנשים שקובעים את הדברים האלה, אזי אתה חושב שטוב שאנשים מסויימים יחליטו בשבילך.

זה טענה לא נכונה, היא מכלילה קודם כל מגוון רחב של דיעות בקרב הפצפיסטים.
אני לא יכול להכליל את כולם אבל הרוב יגידו לך שמותר לבן אדם להגן על עצמו כנגד נעשה כפייה.
כל בן אדם הוא מתנגד למלחמה ובעד שלום. ברגע שבן אדם מתנגד לקיום של צבא הוא פצפיסט.

כל בן אדם הוא מתנגד למלחמה ובעד שלום. ברגע שבן אדם מתנגד לקיום של צבא הוא פצפיסט.

לא נכון אם הוא שכיר חרב
או איש בטחון
או שהוא מחזיק במשאבי נפט שמלחמה תביא לו רווח ?

הכל תלוי

כאן נופלת הטעות שלך, תנסה לחשוב מה ההבדל בין מדינה לבין כל ארגון נותן שירות אחר.
ולמה לא ניתן לסרב לשירות שהמדינה נותנת.

מכיוון שכמו שהבהרנו מקודם אין באמת דבר כזה מדינה, אלא אנשים שקובעים את הדברים האלה, אזי אתה חושב שטוב שאנשים מסויימים יחליטו בשבילך.

עוד פעם זה? 😣
הבאתי כבר את הדוגמה של המאפיה: אתה יכול לא לשלם על השירות של המדינה, אבל אז אין לך "פרוטקשן" ואף אחד לא אחראי אם פתאום באים אליך כמה אנשים במדים כחולים וזורקים אותך לתוך תא מאסר.

ומה "אנשים מסוימים" מחליטים בשבילי בדיוק?

האמנה החברתית היא לא המצאה שלי וכל מדינה דמוקרטית מבוססת עלייה. היא לא יכולה להתקיים במונארכיה כי העם בוחר את השלטון והשלטון בה הוא לא על ידי שליט יחיד. ואם העם יחליט שלדעתו הראש ממשלה הכי ראוי הוא זה שיש לו את הסקוואט הכי גבוה אז זה מה שיהיה(בנהחה שאותו אחד גם יתמודד לראשות הממשלה וירצה בכך)..

שטות מוחלטת. האמנה החברתית לפי ז'אן רוסו תתקיים במונארכיה. אתה מוזמן לקרוא קצת כתבי רוסו ולראות בעצמך.
קצת סטינו ממרכז הדיון, אז אין טעם להמשיך בנקודה זו.

עוד פעם זה? 😣
הבאתי כבר את הדוגמה של המאפיה: אתה יכול לא לשלם על השירות של המדינה, אבל אז אין לך "פרוטקשן" ואף אחד לא אחראי אם פתאום באים אליך כמה אנשים במדים כחולים וזורקים אותך לתוך תא מאסר.

ומה "אנשים מסוימים" מחליטים בשבילי בדיוק?

מי קובע מה זה עבירה ומה לא?
וכן המאפיה היא דוגמא לא רלוונטית, אני באמת מצפה שתחשוב מה ההבדל בין בטחון לשירותים אחרים.

מי קובע מה זה עבירה ומה לא?
וכן המאפיה היא דוגמא לא רלוונטית, אני באמת מצפה שתחשוב מה ההבדל בין בטחון לשירותים אחרים.

1. הרשויות.
2. מאמין בי אתה אה? חשבתי על זה, ההבדל הוא שהמדינה או לחלופין המאפיה מבטיחה לשמור לך בעיקר על הזכות לביטחון, לחיים ולקניין (כתבתי "בעיקר" בגלל שיכול להיות ששכחתי עוד איזו זכות או שתיים). נו, אז ההבדל הוא רק בסוג השירות. זה כמו שתשאל מה ההבדל בין השירות של טכנאי מזגנים לשירות של רופא. מן הסתם שיהיה הבדל בין שירותים שונים.
אם אתה שוב מתייחס לקטע הזה שעל שירותים אחרים אתה לא מחויב לשלם, אז הדוגמה של המאפיה כן רלוונטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית