עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
YouTube- ׳׳“׳•׳¢ ׳׳*׳©׳™׳ ׳¦׳•׳—׳§׳™׳ ׳¢׳ ׳”׳“׳×׳™׳™׳? ׳—׳׳§ 8‎
סדרת סרטונים מעולה שמצביעה על כשלים לוגיים בדת ובנאומים של רבנים מפורסמים בישראל, הכל בצורה מאוד נחמדה ומשעשעת.
נחמד 😃
הכשל הלוגי החזק ביותר שקרה כאן לאחרונה הוא העניין עם ההפרדה הגזענית בעמנואל שמשום מה רוב הרבנים הספרדים החליטו דווקא לא להתנגד לה (לעומת זאת כשהחבר'ה מש''ס נתפסים בפלילים- מיד קמה צעקה ש"דופקים את השחורים").
למה כשל לוגי, זכותם של ההורים להחליט איך איפה ועם מי הילדים שלהם ילמדו.
כמו שההורים שלך בחרו שלא תלמדי במגמה דתית, ההורים של הילדות מעמנואל לא רצו שהילדות
שלהם ילמדו עם חילוניות/מסורתיות אלא רק עם בנות שההורים שלהם שייכים לחסידות סלונים.
וכדוגמא לכך היו כמה בנות ספרדיות במגמה הזו...
ברור... אם ההורים לא רוצים שהילדים שלהם ילמדו עם אתיופים/רוסים/ילדים של עובדים זרים- אז זו גם זכותם? או שמישהו ילך ויפתח בית ספר פרטי לילדים לבנים בלבד.. מערכת חינוך צריכה להיות שיוויונית ללא הבדלי גזע (מוצא) . אם ההורים הספרדים בחרו לבנותיהם את בית הספר הספציפי- זו גם זכותם. והפרדת הבנות האלה היא פגיעה בעקרון השיוייון.
מאידך- חינוך נפרד לבנים ולבנות הוא כבר פגיעה בשיוויון.. אבל זו כבר עמדתי כאדם חילוני. יש הרבה מאד היבטים בחיים במדינה הזו הקשורים בדת שלעתי פוגעים בדמוקרטיה וזכויות אדם בסיסיות אבל.. קצרה היריעה.
1.כן ברור שזו זכותם.
2. בית ספר רק לילדים לבנים זה גם בסדר.
3. שום דבר לא צריך להיות שוויוני, ומוסד יכול לבחור לא לספק שירותים למישהוא רוצה. (זה מאוד מתריס שזה קורה אבל זה עדיף על המצב ההפוך).
4. מה הן זכויות אדם בסיסיות ומהו השוויון שאת מדברת עליו?
המוסדות האלה מתוקצבים על ידי מדינת ישראל, שלהזכירך היא (לפחות בינתיים) מדינה דמוקרטית, אחד מעקרונות הדמוקרטיה הוא עקרון זכויות האדם שבתוכו נכללת הזכות לשיוויון. המדינה לא יכולה לתקצב גוף שפוגע בעקרון השיוויון כי בעצם כך המדינה עצמה פוגעת בשיוויון, ופוגעת בהיותה מדינה דמוקרטית. וגלל זה מדינה דמוקרטית לא יכולה לתמוך בגוף שפוגע בדמוקרטיה. (גם אם היא לא הייתה מתקצבת את הגופים האלה זה עדיין לא תקין שבמדינה דמוקרטית ישנה אפלייה)
ד"א זה גם נראה לך נורמאלי שלא מכניסים אתיופים למועדונים?
המוסדות האלה מתוקצבים על ידי מדינת ישראל, שלהזכירך היא (לפחות בינתיים) מדינה דמוקרטית, אחד מעקרונות הדמוקרטיה הוא עקרון זכויות האדם שבתוכו נכללת הזכות לשיוויון. המדינה לא יכולה לתקצב גוף שפוגע בעקרון השיוויון כי בעצם כך המדינה עצמה פוגעת בשיוויון, ופוגעת בהיותה מדינה דמוקרטית. וגלל זה מדינה דמוקרטית לא יכולה לתמוך בגוף שפוגע בדמוקרטיה. (גם אם היא לא הייתה מתקצבת את הגופים האלה זה עדיין לא תקין שבמדינה דמוקרטית ישנה אפלייה)
אין לי כסף. תביא לי בבקשה חצי מהכסף שלך כדי שאני אוכל לממש את זכותי להיות שווה לך.
בוא לעשות לי כמה מבחנים במקומי כדי לממש את זכות השוויון
רמאי, קודם כסף ועכשיו עבדים? אה אופס, אחים...תביא לי חצי מהאחים?
שוויון, אחי.
שוויון, אחי.