הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"למה אנשים צוחקים על דתיים"

אני לא נותן כלום, אני חזיר קפיטליסטי אני רק מנצל את האוכלוסייה.
אני מוכן לתת לך אבל קצת מהסקוואט של מר מותניים והגמד במילא הם לא ירגישו בהבדל.
🤪🤪🤪
אבל הגמד לא ירשה לך להכנס לכלוב שלו

דאוס
לא בא לי לפתח כאן דיון על זכויות אדם, זכויות יסוד מול חוקה, איך מדינה דמוקרטית צריכה להיראות ומה חשיבות החינוך כדי שהיא תישאר כזאת לאורך זמן.
הנקודה שלי מלכתחילה היתה השתיקה של מנהיגי ש''ס מול אפליה אמיתית (ולא משנה האם אתה מצדיק אותה או לא) לעומת הצעקות שהם מקימים בתואנה לגזענות כשאחד מתוכם נמצא מעורב בעבירה על החוק. אני מעדיפה לעצור בזאת.

איזה אפליה יש שם בדיוק ?
האשכנזים שם לא רוצים שהילדים שלהם ילמדו עם ילדים שרואים טלויזיה בבית או דברים דומים

זה לא על רקע עדתי רק דתי

עובדה שיש ספרדים שלומדים שם (כאלה שמחמירים)

דאוס
לא בא לי לפתח כאן דיון על זכויות אדם, זכויות יסוד מול חוקה, איך מדינה דמוקרטית צריכה להיראות ומה חשיבות החינוך כדי שהיא תישאר כזאת לאורך זמן.
הנקודה שלי מלכתחילה היתה השתיקה של מנהיגי ש''ס מול אפליה אמיתית (ולא משנה האם אתה מצדיק אותה או לא) לעומת הצעקות שהם מקימים בתואנה לגזענות כשאחד מתוכם נמצא מעורב בעבירה על החוק. אני מעדיפה לעצור בזאת.

1. הדיון הוא דווקא שבמקרה הזה אין אפליה, את כנראה לא מכירה את עורך החיים החרדי (מומץ הספר "חמורו של משיח"), החסידויות השונות הן קהילות סגורות ושונות מאחת לשניה. את לא יכולה לבוא להיכנס להם לחיים ולצפות שזה יעבור בשתיקה, ובגלל זה קמה צעקה כל כך גדולה בציבור החרדי מכל הקצוות.

במקרה של העבירות על החוק ישנה אפליה די רצינית כלפיהם, שימי לב איך מקרים אחרים של שחיתות של פוליטקאים מוחלקים ונעלמים(בחומרה רבה אף יותר), בעוד שאותם שופטים ביד יותר קשה.
ושלא תביני לא נכון, אני חושב שצריך לזרוק את כל מי שפשע לכלא, אבל אני יכול להבין מאיפה הטענות שלהם באות

איזה אפליה יש שם בדיוק ?
האשכנזים שם לא רוצים שהילדים שלהם ילמדו עם ילדים שרואים טלויזיה בבית או דברים דומים

זה לא על רקע עדתי רק דתי

עובדה שיש ספרדים שלומדים שם (כאלה שמחמירים)

מוזר שבג''צ החליט אחרת...

מוזר שבג''צ החליט אחרת...

בג"ץ? את מתכוונת ל3 שופטים שמושפעים מהמניעים האישים שלהם ושופטים החלטות על פי הרגש.
אני יכול להמליץ לך גם על ספר על מערכת המשפט בארץ ("העליונים" של נעמי לויצקי) ואיך השופטים מחליטים החלטות שנובעות מהרקע שלהם והאג'נדה ולא מפירוש החוק.

זו הייתה אחת מהרבה החלטות אומללות של בג"ץ עקב המגמה האקטיביסטית שהתחילה אצל אהרון ברק ("הכל שפיט") שבו בית המשפט העליון נוטל לעצמו את הכח להחליט הכל.
אין פלא שאצל רוב הציבור יש ירידה באמון במערכת המשפט בשנים האחרונות.

בתי המשפט עושים מה שבא להם
בנאדם שזרק נעל מקבל אותו פס"ד של אנס ילדות...

לא כי הוא זרק נעל, כי הוא זרק נעל על דורית בייניש, זה אחד מפסקי הדין הכי ביזיונים בתולדות בית המשפט העליון, אם הוא היה זורק נעל על כן בן אדם אחר, אפילו עבודות שירות הוא לא היה מקבל.

1. את לא יכולה לבוא להיכנס להם לחיים ולצפות שזה יעבור בשתיקה, ובגלל זה קמה צעקה כל כך גדולה בציבור החרדי מכל הקצוות.

ושלא תביני לא נכון, אני חושב שצריך לזרוק את כל מי שפשע לכלא, אבל אני יכול להבין מאיפה הטענות שלהם באות
אני חושבת שמדינה דמוקרטית לא יכולה לשמור על שלטון החוק כשיש בתוכה ציבור שלם שלא מכיר בו (כלומר מכיר בו עד שהחוקים לפיהם הוא חי לא מתחילים להתנגש עם החוק הממלכתי). אני מצפה שכפי שהחוק נכנס לחיים שלי הוא ייכנס גם לחיים שלהם.

אני חושבת שמדינה דמוקרטית לא יכולה לשמור על שלטון החוק כשיש בתוכה ציבור שלם שלא מכיר בו (כלומר מכיר בו עד שהחוקים לפיהם הוא חי לא מתחילים להתנגש עם החוק הממלכתי). אני מצפה שכפי שהחוק נכנס לחיים שלי הוא ייכנס גם לחיים שלהם.

מה הם עשו לא חוקי ?

יש לבית הספר תנאי קבלה, זה כמו שאת תרצי לשלוח את הבת שלך ללמוד שם והיא מחללת שבת
זכותם לקבוע קריטריונים דתיים כתנאי קבלה (שהספרדים מהיותם מקלים לא עומדים בתנאים אלו, כמו טלויזיה בבית)

זה שהעיניין מוצג כגזענת זה יפה לתקשורת ובג"ץ מתעסק בזה סתם

אני יכול לפתוח בית ספר למצטיינים שתנאי הקבלה שם זה ציונים של 90+
זכותי

אני לא מבין פה מה לא חוקי ?

בג"ץ? את מתכוונת ל3 שופטים שמושפעים מהמניעים האישים שלהם ושופטים החלטות על פי הרגש.
אני יכול להמליץ לך גם על ספר על מערכת המשפט בארץ ("העליונים" של נעמי לויצקי) ואיך השופטים מחליטים החלטות שנובעות מהרקע שלהם והאג'נדה ולא מפירוש החוק.

זו הייתה אחת מהרבה החלטות אומללות של בג"ץ עקב המגמה האקטיביסטית שהתחילה אצל אהרון ברק ("הכל שפיט") שבו בית המשפט העליון נוטל לעצמו את הכח להחליט הכל.

בא נקפיד רק על קצת פרופורציות. הספר של לויצקי מצוין ומשקף במידה ניכרת את המצב. הנשיא בדימוס ברק אחראי במידה ניכרת למגמה האקטיבסטית של בית המשפט בשנים האחרונות.
אבל, מכאן ועד להאשים אותו בהחלטות אומללות ובעובדה שבית המשפט כיום חלש יותר מתמיד (ולכן מקבל החלטות כפי שהוא מקבל), הדרך ארוכה.

לא כי הוא זרק נעל, כי הוא זרק נעל על דורית בייניש, זה אחד מפסקי הדין הכי ביזיונים בתולדות בית המשפט העליון, אם הוא היה זורק נעל על כן בן אדם אחר, אפילו עבודות שירות הוא לא היה מקבל.

לא מדובר בהחלטה של העליון. שוב, החלטה בזיונית, אבל לא של העליון.

אצל רוב הציבור יש ירידה באמון במדינה באופן כללי- גם מהפוליטיקאים וגם מהשופטים. בעיה הדמוקרטיה הזאת- כל כך הרבה אחריות ותמיד מישהו אחר אשם.
אני מציעה שנעבור למדינת הלכה- יש רק שליט עליון ושופט אחד יודע-כל וכל-יכול וקבוצה קטנה של מפרשי דבריו. וכך לא יהיו לנו בעיות שכאלה. 😵

---------- התגובה התווספה ב 16:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:12 ----------

מה הם עשו לא חוקי ?

יש לבית הספר תנאי קבלה, זה כמו שאת תרצי לשלוח את הבת שלך ללמוד שם והיא מחללת שבת
זכותם לקבוע קריטריונים דתיים כתנאי קבלה (שהספרדים מהיותם מקלים לא עומדים בתנאים אלו, כמו טלויזיה בבית)

זה שהעיניין מוצג כגזענת זה יפה לתקשורת ובג"ץ מתעסק בזה סתם

אני יכול לפתוח בית ספר למצטיינים שתנאי הקבלה שם זה ציונים של 90+
זכותי

אני לא מבין פה מה לא חוקי ?

קודם כל העתירה היתה מראש על אפליה עדתית עד כמה שהבנתי מהתקשורת.
שנית- בית הספר המדובר הוא לא פרטי אלא היה עד עכשיו במימון המדינה. לכן אין זכות ההנהלה לקבוע קריטריונים דתיים לקבלה- וזאת האפליה. בחסידות החליטו להעביר אותו סופית למימון פרטי בעקבות הפרשה.

אצל רוב הציבור יש ירידה באמון במדינה באופן כללי- גם מהפוליטיקאים וגם מהשופטים. בעיה הדמוקרטיה הזאת- כל כך הרבה אחריות ותמיד מישהו אחר אשם.
אני מציעה שנעבור למדינת הלכה- יש רק שליט עליון ושופט אחד יודע-כל וכל-יכול וקבוצה קטנה של מפרשי דבריו. וכך לא יהיו לנו בעיות שכאלה. 😵

שוב את סותרת את עצמך. תחליטי- אם את רוצה דמוקרטיה את צריכה לעמוד מאחורי ההחלטה ולאפשר מימוש זכויות באופן פלרליסטי שלא תואם בהכרח את השקפותייך.
את רוצה דיקטטורה? מונארכיה? גם טוב. רק קחי בחשבון שהתוצאות לא בהכרח ימצאו חן בעינייך.
(לגבי מונארכיה למשל, את מוזמנת לקרוא חלק מהכתבים של רוסו או אפלטון...המחשבה שהיינו מוציאים לפועל את דעותיהם תמיד מעלה חיוך)

---------- התגובה התווספה ב 16:20 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:19 ----------

שנית- בית הספר המדובר הוא לא פרטי אלא היה עד עכשיו במימון המדינה. לכן אין זכות ההנהלה לקבוע קריטריונים דתיים לקבלה- וזאת האפליה. בחסידות החליטו להעביר אותו סופית למימון פרטי בעקבות הפרשה.

בית הספר היה במימון של המדינה, אך היה מעין פרטי- זו הגדרה שקיימת בחוק לבתי ספר שאינם ממלכתיים ועומדים בדרישות סף מסוימות על מנת לקבל את המימון.
בית הספר בעמנואל עמד בכל הדרישות הטכניות הקבועות בחוק.

---------- התגובה התווספה ב 16:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:12 ----------

איך את מסבירה את קיומם של בתי ספר ממלכתי ומנגד ממלכתים דתיים ?
זה גם אפליה, שיהיה בית ספר אחד לכולם לא ?

אם נותנים רשות חוקית לזה למה לא לתת אישור חוקי גם לבית ספר חרדי ?

הכוונה שלי שיש נושאים שבית המשפט לא צריך להתערב בהם.

בא נקפיד רק על קצת פרופורציות. הספר של לויצקי מצוין ומשקף במידה ניכרת את המצב. הנשיא בדימוס ברק אחראי במידה ניכרת למגמה האקטיבסטית של בית המשפט בשנים האחרונות.
אבל, מכאן ועד להאשים אותו בהחלטות אומללות ובעובדה שבית המשפט כיום חלש יותר מתמיד (ולכן מקבל החלטות כפי שהוא מקבל), הדרך ארוכה.

לא מדובר בהחלטה של העליון. שוב, החלטה בזיונית, אבל לא של העליון.

אני מאשים את ברק ואת בייניש ועוד הרבה שופטים אחרים שחיים במגדל השן שלהם, ומחליטים החלטות לפי איך שנראה להם ולא לפי החוק, ויותר גרוע מזה הם מנסים לקבוע את החוקים.

אני מציעה שנעבור למדינת הלכה- יש רק שליט עליון ושופט אחד יודע-כל וכל-יכול וקבוצה קטנה של מפרשי דבריו. וכך לא יהיו לנו בעיות שכאלה.
זה שיש משהוא פגום לא אומר שצריך לעבור לקיצוניות שנייה אלא לנסות לתקן את זה.
אגב אל תחשבי בטעות שאף אחד פה פרו דתי או משהוא.

אני מאשים את ברק ואת בייניש ועוד הרבה שופטים אחרים שחיים במגדל השן שלהם, ומחליטים החלטות לפי איך שנראה להם ולא לפי החוק, ויותר גרוע מזה הם מנסים לקבוע את החוקים.

פה אנחנו מסכימים. עם זאת, אל תשכח שיש כאן גם רשלנות פושעת של הכנסת שלא פועלת להגבלת בתי המשפט, אם ע"י חקיקה ישירה שתגביל אותם ואם ע"י חקיקה נכונה של חוקים שלא ניתן יהיה לפרשם לשני פנים ושלא יהיו בהם חוסרים למיניהם.
הרבה חוקים מחוקקים בצורה דפוקה רק בגלל שחברי הכנסת אימפוטנטים שמפחדים מהצל של עצמם ומהסכמים קואליציונים קיקיוניים.

איך את מסבירה את קיומם של בתי ספר ממלכתי ומנגד ממלכתים דתיים ?
זה גם אפליה, שיהיה בית ספר אחד לכולם לא ?

אם נותנים רשות חוקית לזה למה לא לתת אישור חוקי גם לבית ספר חרדי ?
שוב- העתירה היתה על אפליה על רקע עדתי. בית ספר ממלכתי לא יכול לקבוע שרק יוצאי עדה מסוימת ייכנסו אליו. הוא גם לא קובע את מידת הדתיות המחייבת את התלמידים לצורך קבלה- אלא את התכנים הנלמדים בו (יהדות תפילות וכד').
בית ספר אחד לכולם זה דבר שקשה להטמיע במדינה פלורליסטית. אבל חינוך ממלכתי נועד לכך שגם בבתי ספר דתיים וגם חילוניים יהיו תכנים שכולם ילמדו (מתמטיקה למשל).
אגב קראתי לאחרונה שבצפון הארץ נפתחים בתי ספר פרטיים ערביים שמלמדים תכנים של החמאס. זכותם, נכון? (האמת שלא כל כך כי אין להם רישיון של משרד החינוך- אבל הם לא נותנים לזה לבלבל אותם ומשרד החינוך מתקשהלסגור אותם). שאלה אחרת- האם אתה רוצה לגדל בתוך המדינה שלך דור שיהרוס אותה?

אולי נקודת המוצא שלנו בעייתית?
את אומרת בביטחון כי העתירה היתה על אפליה עדתית. כך התקשורת מציגה זאת. קראת את כתבי הטענות? קראת את טענות הצדדים? יש לך ביסוס כלשהו, מעבר לאמור בתקשורת, לכך שמדובר באפליה על רקע עדתי ולא דתי?

אני לא מבין אותך למה את רוצה לקבוע לאנשים אחרים מה שהילדים שלהם ילמדו.
המדינה לא צריכה לממן שום בית ספר, ההורים של הילדים צריכים לממן את הבית ספר שהם רוצים שהם ילמדו(או שילמדו אותם בבית).

תכנים שהמטרה שלהם לפגוע בבן אדם אחר לדעתי הם לא ראויים ושקולים לניסיון לפגוע בו, ולכן יש לאסור על ללמדם.
אגב אני מבין טוב מאוד ערבי שירצה ללמד את הילד שלו דברים אחרים, וזו זכותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית