הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"למה אנשים צוחקים על דתיים"

שוב- העתירה היתה על אפליה על רקע עדתי. בית ספר ממלכתי לא יכול לקבוע שרק יוצאי עדה מסוימת ייכנסו אליו. הוא גם לא קובע את מידת הדתיות המחייבת את התלמידים לצורך קבלה- אלא את התכנים הנלמדים בו (יהדות תפילות וכד').
בית ספר אחד לכולם זה דבר שקשה להטמיע במדינה פלורליסטית. אבל חינוך ממלכתי נועד לכך שגם בבתי ספר דתיים וגם חילוניים יהיו תכנים שכולם ילמדו (מתמטיקה למשל).
אגב קראתי לאחרונה שבצפון הארץ נפתחים בתי ספר פרטיים ערביים שמלמדים תכנים של החמאס. זכותם, נכון? (האמת שלא כל כך כי אין להם רישיון של משרד החינוך- אבל הם לא נותנים לזה לבלבל אותם ומשרד החינוך מתקשהלסגור אותם). שאלה אחרת- האם אתה רוצה לגדל בתוך המדינה שלך דור שיהרוס אותה?

אין תנאי קבלה על בסיס אפליה אלא על מידת הדתיות וזו זכותם, הם לא רוצים שילדים שלהם ילמדו עם ילדים שצופים בטלויזיה

בתי ספר חרדים חוקיים, ככה שאני לא מבין מה את רוצה להכריח אותם ללמוד מתמטיקה, אלא אם תחוקקי חוק כזה או שתבטלי חוקים שתומכים בהם ובכך תאצלי אותם למצוא עבודה (ו/או לימודי מתמטיקה למשל)

לימוד חומר תעמולה של חמאס הוא לא חוקי, כל דבר חוקי הוא ליגיטימי

מה שאני רוצה זה לא מהות הדיון, הדיון הוא האם הדבר חוקי
דרך אגב אותו חרדי יכול להגיד שהחינוך שלך זה מה שהורס את המדינה

תתמקדי בנושא הדיון

מה אתה לא מבין? לא מפלים אנשים לפי גזע. אף-אחד לא דיבר פה על שויון כלכלי.

למה זה לא בסדר לאפלות אנשים על פי גזע?
תזכור אנחנו לא מדברים על פגיעה בהם, אלא על סרוב להגיש להם שירות.

אני לא בעד זה, אבל אני לא רוצה שאף אחד יחליט עבורי עם מי לעבוד ואת מי לשרת.

אני לא מבין אותך למה את רוצה לקבוע לאנשים אחרים מה שהילדים שלהם ילמדו.
המדינה לא צריכה לממן שום בית ספר, ההורים של הילדים צריכים לממן את הבית ספר שהם רוצים שהם ילמדו(או שילמדו אותם בבית).

תכנים שהמטרה שלהם לפגוע בבן אדם אחר לדעתי הם לא ראויים ושקולים לניסיון לפגוע בו, ולכן יש לאסור על ללמדם.
אגב אני מבין טוב מאוד ערבי שירצה ללמד את הילד שלו דברים אחרים, וזו זכותו.

אני רוצה שיהיה פיקוח של המדינה על תכנים הנלמדים בבתי ספר- כדי שלכולם תהיה השכלה שתאפשר השתלבות בשוק העבודה וכדי שכולם יהיו אזרחים שמסוגלים לקיים כאן מדינה דמוקרטית. לכן יש צורך שיהיו תכנים שחייבים ללמד ולצורך כך - חובת אישור משרד החינוך גם לבתי ספר פרטיים. אני רוצה שלכולם תהיה האפשרות להכניס את הילדים שלהם למסגרת חינוך ראויה- גם למי שאינו בעל אמצעים.
לגבי ערבים- אני מנסה להאמין באפשרות של דו-קיום אבל עם השנים אני איכשהו מאבדת אופטימיות.

תנסה לחשוב מה יקרה לחברה שאפליה לפי גזע מותרת בה על-פי חוק.

אין תנאי קבלה על בסיס אפליה אלא על מידת הדתיות וזו זכותם, הם לא רוצים שילדים שלהם ילמדו עם ילדים שצופים בטלויזיה

תתמקדי בנושא הדיון
אני חושבת שכבר אמרתי לך שבית הספר המדובר אינו פרטי (לפחות היה עד סיום הפרשה). לכן אין להם זכות להחליט מי יתקבל וזו אפליה לא חוקית. בבתי ספר ממלכתיים דתיים אין תנאי קבלה על בסיס דת ועובדה- רבים ממכריי כשעלו לארץ למדו בבתי ספר דתייים למרות שהיו חילוניים לחלוטין. הם רק באו לבית הספר עם כיפה והתפללו שם כחלק מיום הלימודים.

נערך לאחרונה:

מסעדה בחיפה דרשה להפלות ע"פ לבוש ... וכולם קמו נדגה !

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/072/587.html

זה גם סוג של פגיעה.
עזוב מועדונים- קח למשל מרפאה פרטית שלא מקבלת שחורים (סתם כדי שהמבקרים לא יילחצו שחלילה ידביקו אותם בשחפת שהביאו מאיזה מחנה פליטים). האם סירוב להעניק טיפול רפואי הוא לא פגיעה בבריאותו של אדם?

לא כי הוא זרק נעל, כי הוא זרק נעל על דורית בייניש, זה אחד מפסקי הדין הכי ביזיונים בתולדות בית המשפט העליון, אם הוא היה זורק נעל על כן בן אדם אחר, אפילו עבודות שירות הוא לא היה מקבל.

פעם אנשים דתיים ניסו להסביר לי למה "חט" זה דבר כזה רע שבגללו אני אלך לגיהנום ...
הם השתמשו באותו דימוי שנתת כרגע ...
הם אמרו שכשאני עושה מעשה רע נגד בנאדם ברחוב אני מקבל עונש קל יותר ממה שאקבל על מעשה נגד מלך .. האחרון ידרוש את הראש שלי ...

וחט זה נגד אלוהים שהוא גם במדרגה הרבה יותר נעלה ממלך
וגם נצחי ... ובגלל זה העונש בהתאם ...

may the force be with you.

164689931_05e6f2ade6.jpg

אני חושבת שכבר אמרתי לך שבית הספר המדובר אינו פרטי (לפחות היה עד סיום הפרשה). לכן אין להם זכות להחליט מי יתקבל וזו אפליה לא חוקית. בבתי ספר ממלכתיים דתיים אין תנאי קבלה על בסיס דת ועובדה- רבים ממכריי כשעלו לארץ למדו בבתי ספר דתייים למרות שהיו חילוניים לחלוטין. הם רק באו לבית הספר עם כיפה והתפללו שם כחלק מיום הלימודים.

ומה לגבי בתי ספר למחוננים? אם הם יחליטו שהם מקבלים ילדים עם IQ מעל X מסוים, זאת אפליה בעינייך או שזה לגיטימי?

זה גם סוג של פגיעה.
עזוב מועדונים- קח למשל מרפאה פרטית שלא מקבלת שחורים (סתם כדי שהמבקרים לא יילחצו שחלילה ידביקו אותם בשחפת שהביאו מאיזה מחנה פליטים). האם סירוב להעניק טיפול רפואי הוא לא פגיעה בבריאותו של אדם?

טיפול רפואי הוא דוגמה בעייתית כי צריך להבחין בין טיפול מציל חיים וטיפול אלקטיבי. בטיפול מציל חיים הרופאים בבעיה בגלל שבועת הרופאים. אבל לגבי טיפול אלקטיבי אני לא מבין מה הבעיה שרופא יגיד שהוא לא מקבל אוכלוסיה מסוג מסוים. גניקולוג שלא מוכן לקבל אותי במרפאה שלו (למרות שממש כואבת לי הבטן) מבצע אפליה פסולה?

זה גם סוג של פגיעה.

להגיד שסירוב להעניק טיפול רפואי = פגיעה בבריאותו של אדם זה כמו להגיד שאני מסרב לקנות לך בית ולכן אני פוגע בחייך.

תתמקדי בנושא הדיון

גם אני אמנע מהילדים שלי לצפות בטלויזיה ...
אתה יודע מה מלמדים שם !?!

AIiB4.jpg

איך את מסבירה את קיומם של בתי ספר ממלכתי ומנגד ממלכתים דתיים ?
זה גם אפליה, שיהיה בית ספר אחד לכולם לא ?

אם נותנים רשות חוקית לזה למה לא לתת אישור חוקי גם לבית ספר חרדי ?

צודק, אני בעד בית ספר אחד לכולם. אם החרדים/דתיים רוצים שיממנו מכספם השלמה של התכנים שהם רוצים ללמד (כמו שהם עושים בארה"ב).

1.במקרה הזה אתה טועה, המוסד הזה לא ממומן על ידי המדינה(מופסק המימון משנה הבאה), אבל באופן כללי המדינה לא צריכה לממן אף מוסד, אז זה לא משנה.

2.אין דבר כזה עקרון שוויון, בשום דבר בחיים. הדרך היחידה שאתה יכול לנסות להשיג אותו זה על ידי פגיעה באנשים אחרים, אם ההורים לא רוצים שהילדים שלהם ילמדו אם ילדים אחרים זו זכותם.

3.כל גוף פרטי יכול להחליט לבד למי הוא נותן שירות, אם אני לא רוצה להעניק למישהוא שירות זו זכותי, אתה חושב שבמדינה מתוקנת המדינה מחליטה עבורך החלטות עסקיות?

1.נכון להיום זה גוף שמומן על ידי הציבור, זה לא משנה מה יקרה מחר כל עוד כרגע אני ואתה ממנים אותו הוא גוף ציבורי.

3. לא נכון, אנחנו לא באנרכיה יש חוק, והוא מונע ממך להפלות אפלייה פסולה על רקע של גזע.

רק לשם הדיון (כי נראה לי שאתה כורה לעצמך בור) ואם כבר פתחנו את נושא זכויות האדם, מה לגבי חופש הפרט? חירות אישית? חופש ההתקשרות? הזכות למימוש עצמי? ואולי כמה אלמנטים מזכות הקניין..

כל אלה זכויות מנויות שקיבלו תוקף חוקתי במסגרת חוקי היסוד של המדינה הדמוקרטית בה אנו חיים. כל הזכויות הנ"ל מצביעות על כך שאדם רשאי לפתוח עסק משלו, או מוסד לימודים, או כל פרויקט אחר לצורך העניין, ולקבוע תנאי קבלה/כניסה/סף.
איך אתה מסביר את זה?

אני לא בור אני יודע שיש גם את הזכות לחירות , אבל שום זכות אינה מוחלטת (אם הזכות לשיוויון הייתה מוחלטת כנראה שהיינו קומניסטים) ולכן כשיש התנגשות בין חוקים (או זכויות) בית המשפט עושה שיכלול ואיזון בשביל לממש את שתי הזכויות במקסימום שלהם, ובית המשפט החליט שהשיוויון לוקח במקרה הזה.

הוא הרס לעצמו עם השטויות שהוא אמר בסוף על חיי נצח. כל הסרטון הוא מדבר על עובדות ובסוף הוא מדבר על חיי נצח כאילו הוא חי חיי נצח כדי להעיד על איך מרגישים חיי נצח.

אני לא בור אני יודע שיש גם את הזכות לחירות , אבל שום זכות אינה מוחלטת (אם הזכות לשיוויון הייתה מוחלטת כנראה שהיינו קומניסטים) ולכן כשיש התנגשות בין חוקים (או זכויות) בית המשפט עושה שיכלול ואיזון בשביל לממש את שתי הזכויות במקסימום שלהם, ובית המשפט החליט שהשיוויון לוקח במקרה הזה.

1. לא קראתי לך בור.
2. יפה, למדת קצת אזרחות. הבעיה היא שתכנית הלימודים באזרחות חלקית, מגמתית ושגויה. ואני אפרט:
- מי החליט שתפקידו של בית המשפט לאזן בין הזכויות?
- בהתייחס לאלו אמות מידה אובייקטיביות מבצע בית המשפט את האיזון שאתה מדבר עליו? רמז: עידן התייחס לכך כשהפנה לסיפרה של נעמי לויצקי
- על סמך מה האמירה שלך ש"השוויון לוקח במקרה הזה"? האם השוויון הוא ערך עליון שגובר על יתר הערכים? למה שזה יהיה ככה? ואם לא, איזה ערך כן גובר על שוויון ובאלו תנאים?

צריך לצאת קצת מהקופסא ולחשוב על מה שנתפס כקונצנזוס. אתה לא פחות חכם מאף אחד אחר ולכן אין סיבה שתקבל דברים כמו שהם מבלי לחשוב על כך.

נ.ב.: כמובן שאני לא מתכוון להעליב או לפגוע בך אישית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית