הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"למה אנשים צוחקים על דתיים"

1.יצאתי אהבל עם הקטע של הבור 😵, פשוט חזרתי מהעבודה אחרי שישנתי 4 שעות בלילה.
2. - החוק , וכדאי שיהיה חוק שיתן סמכות לגוף מסויים לאזן בין הזכויות לא?
- לא קראתי את הספר המדובר, ולכן אני לא שולל את זה שהשופטים לא אובייקטיבים, אבל זה כבר לדיון אחר.
- השיוויון לוקח במקרה הזה כי זה מה שבית המשפט החליט, השיוויון הוא לא ערך חשוב יותר מהחירות, וכנדרש לאזן בין זכויות, כל מקרה לגופו ויש מקרים שבית המשפט יחליט שהשיוויון קודם לחירות ויש מקרים הפוכים.

קולדרפייר אתה לא חושב שהגישה שלך קיצונית מדי?
אני חושב שזאת הדרך הבטוחה להגדלת פערים -"מה רע בהגדלת פערים" אתה חושב, אני מסכים איתך הגדלת פערים לכשעצמה אין בה משהו רע, אבל התופעת ללוואי שלה זה באנשים מוכשרים וחכמים לא יכולים להצליח בגלל חוסר אמצעים.
סתם לדוגמה, בברית המועצות בזמנו האוכלסיות הנחלשות ביותר במקומות כמו אזרביז'אן למדו לקרוא ולכתוב וקיבלו הזדמנות להצליח רק בגלל התערבות הממשלה. במצב הקיצוני השני גם בן אדם חכם באוכלוסיה נחשלת לא יכול להצליח כי מראש מצבו גרוע מדי.
אם לא תתן איזה מצע מינימלי להצלחה של כל בן אדם גם באוכלוסיה חלשה אתה יוצר איזה מצב קיומי מעוות שרק מי שלמעלה יכול להשאר למעלה ומי שלמטה הוא חסר סיכוי

אני קפיטליסט אבל בחיים אין שחור לבן אני חושב, צריך לדעת לאזן קפיטליזם או לפחות לא לתת לו להגיע למצב שהוא פוגע בזכויות אדם במקום להגן עליהם

אם אתה יכול להסביר ברצינות, אני באמת שואל ואני לא מומחה בנושא

ניוז פלאש:
- אין חוק שקובע כיצד יש לבצע איזון ואלו ערכים חשובים יותר מאחרים.
- אין אמות מידה אחידות לביצוע איזון בין זכויות.
משמע:
אין דרך אחת מדויקת וראויה להכריע איזה ערך גובר בהתנגשות ספציפית. לכן, שופטים נוטים לכתוב באופן נרטיבי, תוך ביסוס הכרעות על השקפותיהם האישיות, והכל באיצטלה של הכרעה על בסיס חוקי.
או בקיצור- בולשיט פוליטי מוטה.

אין סיבה אמיתית להאמין שבעמנואל היתה אפליה עדתית. לשופטים ולתקשורת היה נוח לעשות מזה עניין עדתי ולכן הדברים התגלגלו כפי שהם התגלגלו.

קולדרפייר אתה לא חושב שהגישה שלך קיצונית מדי?
אני חושב שזאת הדרך הבטוחה להגדלת פערים -"מה רע בהגדלת פערים" אתה חושב, אני מסכים איתך הגדלת פערים לכשעצמה אין בה משהו רע, אבל התופעת ללוואי שלה זה באנשים מוכשרים וחכמים לא יכולים להצליח בגלל חוסר אמצעים.
סתם לדוגמה, בברית המועצות בזמנו האוכלסיות הנחלשות ביותר במקומות כמו אזרביז'אן למדו לקרוא ולכתוב וקיבלו הזדמנות להצליח רק בגלל התערבות הממשלה. במצב הקיצוני השני גם בן אדם חכם באוכלוסיה נחשלת לא יכול להצליח כי מראש מצבו גרוע מדי.
אם לא תתן איזה מצע מינימלי להצלחה של כל בן אדם גם באוכלוסיה חלשה אתה יוצר איזה מצב קיומי מעוות שרק מי שלמעלה יכול להשאר למעלה ומי שלמטה הוא חסר סיכוי

אני קפיטליסט אבל בחיים אין שחור לבן אני חושב, צריך לדעת לאזן קפיטליזם או לפחות לא לתת לו להגיע למצב שהוא פוגע בזכויות אדם במקום להגן עליהם

אם אתה יכול להסביר ברצינות, אני באמת שואל ואני לא מומחה בנושא

איפה ראית מדינה קפיטליסטית נכשלת? או מדינה קפיטליסטית שבה אין לבן אדם הזדמנות להצליח? המצב הוא בדיוק הפוך ממה שאתה מתאר.
מה גם, איזו סיבה יש לך לעודד הצלחה של חלשים על חשבון החזקים? כשאתה מעודד את החלשים להיות חלשים הם נשארים כאלה.

איפה ראית מדינה קפיטליסטית נכשלת? או מדינה קפיטליסטית שבה אין לבן אדם הזדמנות להצליח? המצב הוא בדיוק הפוך ממה שאתה מתאר.
מה גם, איזו סיבה יש לך לעודד הצלחה של חלשים על חשבון החזקים? כשאתה מעודד את החלשים להיות חלשים הם נשארים כאלה.

נגיד ארה"ב, אני רדנק שחיי בעיירה נידחת בטקסס, ההורים שלי מפגרים לגמרי וכל מה שהם יודעים זה לחלוב פרות אבל אני נולדתי גאון. בגלל שההורים שלי חשבו שזה מיותר בשבילי ללמוד קריאה וכתיבה אלא רק עבודה בחלקלאות נידונתי לחיות כמוהם ולא להתקדם קצת בחיים. כי גם אם הבנתי בגיל מסוים שאני רוצה להתקדם רוב הסיכויים שזה מאוחר מדי.

ונגיד שהמדינה הייתה עושה את המינימום ולא יותר מזה בשביל ללמד אותי קריאה וכתיבה אולי הייתי מצליח להתקדם, ובגלל שאני גאון הייתי גם ממציא איזה משהו והייתי מנכ"ל של חברה גדולה והייתי משפר את האיכות חיים של אנשים בכל העולם.

אני לא רוצה לעודד חלשים אבל אני רוצה לעודד אנשים שיכולים לתרום לי. אין לי בעיה בתור יחיד לתת קצת כסף למדינה בשביל שגם אנשים חכמים יוכלו לקבל את ההזדמנות שלהם להצליח ובסופו של דבר לעזור לי לחיות.

אם אני מראש לא עוזר לאף אחד אני יכול לפספס הרבה אנשים שיעזרו לי.

נגיד ארה"ב, אני רדנק שחיי בעיירה נידחת בטקסס, ההורים שלי מפגרים לגמרי וכל מה שהם יודעים זה לחלוב פרות אבל אני נולדתי גאון. בגלל שההורים שלי חשבו שזה מיותר בשבילי ללמוד קריאה וכתיבה אלא רק עבודה בחלקלאות נידונתי לחיות כמוהם ולא להתקדם קצת בחיים. כי גם אם הבנתי בגיל מסוים שאני רוצה להתקדם רוב הסיכויים שזה מאוחר מדי.

ונגיד שהמדינה הייתה עושה את המינימום ולא יותר מזה בשביל ללמד אותי קריאה וכתיבה אולי הייתי מצליח להתקדם, ובגלל שאני גאון הייתי גם ממציא איזה משהו והייתי מנכ"ל של חברה גדולה והייתי משפר את האיכות חיים של אנשים בכל העולם.

אני לא רוצה לעודד חלשים אבל אני רוצה לעודד אנשים שיכולים לתרום לי. אין לי בעיה בתור יחיד לתת קצת כסף למדינה בשביל שגם אנשים חכמים יוכלו לקבל את ההזדמנות שלהם להצליח ובסופו של דבר לעזור לי לחיות.

אם אני מראש לא עוזר לאף אחד אני יכול לפספס הרבה אנשים שיעזרו לי.

זה סיפור נחמד תאורטית, אבל אם אתה גאון כמו שאתה מתאר, אתה תמצא את הדרך שלך ללמוד ולהשיג מה שצריך. ואם אתה כבר רוצה להיות תאורטי, אז במדינה קפיטליסטית טהורה, אתה תוכל להצליח ללא תלות בהורים שלך כי תאורטית יהיו מספיק חברות שמחפשות בדיוק אנשים כמוך כדי לממן אותך בגיל צעיר ואז להשתמש בך אחרי זה.

זה סיפור נחמד תאורטית, אבל אם אתה גאון כמו שאתה מתאר, אתה תמצא את הדרך שלך ללמוד ולהשיג מה שצריך. ואם אתה כבר רוצה להיות תאורטי, אז במדינה קפיטליסטית טהורה, אתה תוכל להצליח ללא תלות בהורים שלך כי תאורטית יהיו מספיק חברות שמחפשות בדיוק אנשים כמוך כדי לממן אותך בגיל צעיר ואז להשתמש בך אחרי זה.

זה קורה גם היום, ניתן לראות בשוק הכדורגל העולמי.
קבוצות מחפשות בכל העולם כשרונות בגילאים מאוד צעירים, ומשלמות להם כסף עבור לימודים ומחייה תמורת ההזדמנות שבעתיד הם יהיו שווים את ההשקעה.

מסעדה בחיפה דרשה להפלות ע"פ לבוש ... וכולם קמו נדגה !

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/072/587.html
אין בעיה לקום נגד מסעדה כזאת, אפילו אני בעד.
ונגד כל ארגון שבוחר לא להגיש שירות למישהוא רק בגלל סממן גזעני, אבל זו בחירה שלו
ולא שלי או שלך.

זה גם סוג של פגיעה.
עזוב מועדונים- קח למשל מרפאה פרטית שלא מקבלת שחורים (סתם כדי שהמבקרים לא יילחצו שחלילה ידביקו אותם בשחפת שהביאו מאיזה מחנה פליטים). האם סירוב להעניק טיפול רפואי הוא לא פגיעה בבריאותו של אדם?
כדי שתיהיה פגיעה צריך להיות מעשה, אי נתינת שירות הוא אינו מעשה.
אני גם לא מציל כרגע ילדים בהאיטי ואני לא אשם אם הם ימותו.

פעם אנשים דתיים ניסו להסביר לי למה "חט" זה דבר כזה רע שבגללו אני אלך לגיהנום ...
הם השתמשו באותו דימוי שנתת כרגע ...
הם אמרו שכשאני עושה מעשה רע נגד בנאדם ברחוב אני מקבל עונש קל יותר ממה שאקבל על מעשה נגד מלך .. האחרון ידרוש את הראש שלי ...

וחט זה נגד אלוהים שהוא גם במדרגה הרבה יותר נעלה ממלך
וגם נצחי ... ובגלל זה העונש בהתאם ...

may the force be with you.
נראה לי שאתה מתבלבל אני אמרתי שה מגוחך.

1.נכון להיום זה גוף שמומן על ידי הציבור, זה לא משנה מה יקרה מחר כל עוד כרגע אני ואתה ממנים אותו הוא גוף ציבורי.

3. לא נכון, אנחנו לא באנרכיה יש חוק, והוא מונע ממך להפלות אפלייה פסולה על רקע של גזע.
.
1. זה בעיה באמת, שום גוף חינוכי לא צריך להיות ממומן על ידי המדינה.
2. אין קשר בין אנרכיה, אני לא רוצה אח גדול שיגיד לי מה לעשות, אם אני רוצה להעסיק בעסק שלי רק בני משפחה שלי, זה זכותי.
אם בעסק שלי אני רוצה לתת שירות רק לאנשים מסויימים זו גם זכותי.

אתה בעצם רוצה להיות (או רוצה מישהוא אחר יהיה) שליט כל יכול(או שליטים) שיחליטו בשביל כל אחד מה טוב בשבילם, אני לא רוצה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו כל עוד הוא לא כופה על מישהוא אחר.

חינוך כן צריך להיות ממומן על ידי המדינה.. אם חינוך לא צריך להיות ממומן על ידי המדינה, אז מה יעשה מי שאבא שלו עני? ישאר עני ויגדל ילדים עניים?

חינוך כן צריך להיות ממומן על ידי המדינה.. אם חינוך לא צריך להיות ממומן על ידי המדינה, אז מה יעשה מי שאבא שלו עני? ישאר עני ויגדל ילדים עניים?

לא באמת אכפת לי, אם לך אכפת תשלם לו אתה על החינוך.
אם אני ארצה לעזור אני אעזור, אתה לא צריך לגנוב כסף מאנשים על מנת לעשות
מה שאתה חושב מוצדק.

מה לא הבנת?

לא,אסור.אפליה גלויה = מתח חברתי ותסיסה שתהרוס את החברה והמדינה.

על סמך מה הסקת את השוויון המופלא הזה. אם הוא מתבסס על ההיגיון שלך בלבד אז אני מוותר מראש כי ברור מתגובתך "מה לא הבנת?" שהוא לוקה בחסר.

לדעתי צריך לממן לי גם BMW. מה אני אעשה שאבא שלי עני? אגדל עני?

אגב, אם אתה כל כך עני שאתה לא יכול לגדל ילדים נורמליים, קח אחריות ואל תוליד ילדים.

על סמך מה הסקת את השוויון המופלא הזה. אם הוא מתבסס על ההיגיון שלך בלבד אז אני מוותר מראש כי ברור מתגובתך "מה לא הבנת?" שהוא לוקה בחסר.

בקשר לשוויון המופלא שלי, לא יודע, נראה לי שאם יהיה כתוב על שלט "אין כניסה לאתיופים ונשים" שתי הקבוצות האלה עלולות לכעוס.אבל לך תדע.

ואני מחכה שתסביר לי מה הטעות שלי מההודעות הקודמות.

נערך לאחרונה:
אני בכלל בעד לעקר אנשים מתחת לרמת הכנסה מסוימת, שלא יציפו לנו את הארץ כל הארחי-פרחי האלה.

בקשר לשוויון המופלא שלי, לא יודע, נראה לי שאם יהיה כתוב על שלט "אין כניסה לאתיופים ונשים" שתי הקבוצות האלה עלולות לכעוס.אבל לך תדע.

אז מה אם הן עלולות לכעוס? זה הופך את זה ללא בסדר?

שמע קוף אתה פשוט לא כל חכם, זה בסדר אבל.
למה אמור להיות מעניין אותי אם הם יכעסו?

די עם השאלות המטומטמות האלה.יכול להיות שבספר שקראתם על התיאוריה הנפלאה של השיטה הקפיטלסטית הכל מסתדר בול במקום, אבל במציאות זה לא יקרה.אנשים לא אוהבים שאנשים אחרים שוללים מהם זכויות בסיסיות,זה מוביל למרמור ותסיסה.ארה"ב הברית ודרום אפריקה הם דוגמאות נפלאות.

הבעיה איתך,קולדפייר, זה שבכל ויכוח אתה מחכה לאיזה הוכחה עם מ.ש.ל בסוף.זה לא יקרה.תנסה להתאים את הראש שלך למציאות.

אבל זה בסדר.

די עם השאלות המטומטמות האלה.יכול להיות שבספר שקראתם על התיאוריה הנפלאה של השיטה הקפיטלסטית הכל מסתדר בול במקום, אבל במציאות זה לא יקרה.אנשים לא אוהבים שאנשים אחרים שוללים מהם זכויות בסיסיות,זה מוביל למרמור ותסיסה.ארה"ב הברית ודרום אפריקה הם דוגמאות נפלאות.

הבעיה איתך,קולדפייר, זה שבכל ויכוח אתה מחכה לאיזה הוכחה עם מ.ש.ל בסוף.זה לא יקרה.תנסה להתאים את הראש שלך למציאות.

אבל זה בסדר.

מה הזכויות הבסיסיות שאני מפר כשאני מסרב לתת שירות לאוכלוסייה מסויימת?

טוב,עזבו.ניצחתם.

הם רחוקים מלנצח, הם סתם מטרילים אותך. הכיף באוטופיה זה שאפשר להמציא כמעט כל חוק או עיקרון, ובתנאי שהוא יהיה אוטופי באותה מידה. תעשה את אותו דבר וגם להם לא יהיה מה לומר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית