הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע PALEO DIET

מעולם לא כתבתי שום מילה על מזון אורגני. אני לא אוכל מזון אורגני, אני לא ממליץ על מזון אורגני ואני לא השתכנעתי שיש תועלת במזון אורגני.
לגבי המחקרים, אין כמעט מחקרים בנושא תזונה על אנשים מתאמנים. זה פשוט לא פרמטר חשוב. הפיסיולוגיה שלך לא משתנה מקצה לקצה רק בגלל שאתה עושה 3 שעות כושר בשבוע. אם לדוגמה גלוטן גורם לגירוי של מערכת העיכול ודלקת סיסטמית, למה אתה חושב שלעשות סקוואט בדיוק יחסן אותך מזה? אם אתה צורך לדוגמה אומגה6 ביחס דפוק לאומגה3 בגלל שאתה משתמש בשמנים הלא נכונים, איך בדיוק tricep kickback יפתור לך את הבעיה?
אני יכול להבין שלפעמים זה משנה, כמו בדוגמה של הפרוקטוז, שם העיקרון נשאר בדיוק אותו דבר אבל המספרים יכולים להשתנות כי יש סבירות יותר גדולה שהפרוקטוז ינוצל למילוי מאגרי גליקוגן. אבל ברוב המקרים האימון לא רלוונטי.

אם אתה לא מתייחס לאף מחקר שלא נעשה על אוכלוסיה מתאמנת זה משאיר אותך עם מעט מאוד. זאת גישה קיצונית בלי שום הצדקה לטעמי. אבל תהנה.
אני אשמח לדעת אם גם שמשון ויובב (לייל ואראגון) עומדים בקריטריונים האלה, או שלהם מותר להשתמש במחקרים שנעשו על אנשים רגילים (חלקם מתאמנים חלקם לא).

נערך לאחרונה:
נכון יש קרטריונים שמשפיעים פחות או יותר או כלל לא, אבל עדיין אין שום ביסוס לדיאטה הזו ואין סיבה לעשות אותה יותר מכל דיאטה אחרת.
בקשר לאומגה 3 ו 6, היחס יכול להיות שונה לאנשים שמתאמנים עקב תהליכים כאלו ואחרים שנוצרים עקב אימון.
בכל מקרה אין לי כוח להתווכח על זה, זו מנטרה וויכוחי סרק שכל הזמן מנסים לחפש למי יש זין יותר גדול, כשאין ביסוס לדיאטה כזו או אחרת (יש איזשהו ביסוס לכל דיאטה אי שם בעולם? יש מילארד פאקטורים אישיים גנטים שיכולים להשפיע על כך, איך אפשר בכלל להחליט מה יותר טוב מהשני?) אני לא רואה טעם להתווכח בכלל.
בנוסף דיאטה צריכה להתאים לספורט שאתה מתעסק בו.

ואיך פלאו לא מתאים לספורט שבו אנשים כאן מתעסקים? אם אתה מסכים שזה עדיף לאנשים שלא מתאמנים, אז אתה מסכים שאין שום בעייתיות בפלאו גם על אנשים שכן מתאמנים.

אני אומר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ויאכל איך שבא לו, אבל שלא יטענו שפלאו זו הדיאטה האגדתית הכי טובה בעולם וכל העולם צריך לאכול ככה וכל מי שלא הוא אפס מאופס שלא יודע לאכול והורס את הגוף שלו ויקבל סרטן בגיל 25 מאוכל מעובד וצבעי מאכל והילדים שלו יצאו אוטיסטים והזרע שלו יעבור טרנזלי*חרטא כולשהו*ציה.

אני אומר שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה ויאכל איך שבא לו, אבל שלא יטענו שפלאו זו הדיאטה האגדתית הכי טובה בעולם וכל העולם צריך לאכול ככה וכל מי שלא הוא אפס מאופס שלא יודע לאכול והורס את הגוף שלו ויקבל סרטן בגיל 25 מאוכל מעובד וצבעי מאכל והילדים שלו יצאו אוטיסטים והזרע שלו יעבור טרנזלי*חרטא כולשהו*ציה.

בפגישה הבאה של אגודת הפלאוליטים אני אעביר את הבקשה שלך. רק תשלח בבקשה איפה הם טענו את הדברים האלה כדי שאני אוכל לשכנע אותם יותר בקלות.
strawman.png

עזוב בנצי זה ויכוח חסר טעם ומבזבז זמן גם לי וגם לך, בוא נעבור הלאה.

Back
למעלה תחתית