הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מקרוביוטיקה

Avocado

משתמש קבוע
1,475
41
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,644
1,475
41
מישהו מכיר/שמע/יודע משהו על תזונה מקרוביוטית? אבא שלי בעבר חיי כמה שנים בתזונה כזו והוא אומר שזה היה מדהים ושהוא רוצה לחזור לזה.
בעיקרון הרעיון של התזונה הזו שהיא מותאמת לכל אדם בהתאם לאקלים שבו הוא חיי, לאיזור, לגיל, לפעילות שהוא עושה ובטח עוד כל מני דברים (לא התעמקתי בזה מספיק).
התזונה מבוססת בעיקר על דגנים מלאים וקטניות.
אני חושב שזה יהיה דיי מסובך לשלב אותה עם אימונים כי היא ממליצה להמעיט בבשר, ביצים ומוצרי חלב.

מעבר לכל זה, אני מכיר אישית מישהו שחלה בסרטן ולא השאירו לו סיכוי, והוא עשה שינוי דרסטי למקרוביוטיקה וזה פשוט הציל אותו (היום הוא כבר אחרי גיל 70, ונראה בן 50, אפילו שער לבן כמעט ואין לו).

בכל אופן רציתי לשמוע מה דעתכם בקשר אליה לא בהכרח בקשר של אימונים.

אגב, עוד דבר דיי מדהים, לאבא שלי כבר מגיל ההתבגרות התחיל שער לבן, ובתקופה שהוא אכל בתזונה מקרוביוטית השער שלו היה חום לגמריי.

נערך לאחרונה:
דעתנו שאין דבר כזה. כדי להתאים תזונה לאדם כזו או אחר באופן מושלם נדרש לקחת מספר רב של בדיקות דם ולבדוק מספר רב של פרמטרים בין היתר כאלו שעולים אלפי דולרים לבדיקה + לקחת ביופסיות מכל מיני איברים בגוף כדי לראות את השפעה התזונה הנוכחית ולעשות כך ניסויים אין סופיים.
המסקנה הסופית? להפסיק לראות טלויזיה

• פותח/ת השרשור
לא ראיתי את זה בטלויזיה חח... אתמול היה אצלנו האיש שכתבתי עליו, וזה הזכיר לי את הנושא.

אני מבין שמבחינה קונבנציונלית מה שאתה אומר זה הנכון, וזה מה שרואים במחקרים. אבל פשוט קשה להתעלם ממה שרואים במציאות

ניסים ונפלאות תמיד קורים, בקשר לחולה סרטן, תזונה יכולה לעזור ולוא דווקא השיטה שהוא השתמש. תזונה עשירה בפירות וירקות, נטולת או מועטה במוצרים מעובדים יכולה לעזור בהתאם למה שהוקפד לפני כן. אני מניח שגם עשו לו ניתוחים/הקרנות מה שהיה יכול גם כן לעזור לאפקט. יש המון סיפורים אי שם, גם כאלו שחזרו מהמתים, איך זה קרה ומה קרה שם לא ידוע ובספק רב אם בכלל, תמיד יהיו דברים כאלו שלא יהיו ידועים לאנשות וישארו בגדר סימן שאלה, אבל ההגיון אומר לי שזה שטויות.

• פותח/ת השרשור
לי דווקא נראה שיש משהו בתזונה הזו, אבל כנראה שבשביל להגיד אני אצטרך לנסות. מה שלא נראה לי יקרה בקרוב כי זה בעייתי עם אימונים..

מישהו מכיר/שמע/יודע משהו על תזונה מקרוביוטית? אבא שלי בעבר חיי כמה שנים בתזונה כזו והוא אומר שזה היה מדהים ושהוא רוצה לחזור לזה.
בעיקרון הרעיון של התזונה הזו שהיא מותאמת לכל אדם בהתאם לאקלים שבו הוא חיי, לאיזור, לגיל, לפעילות שהוא עושה ובטח עוד כל מני דברים (לא התעמקתי בזה מספיק).
התזונה מבוססת בעיקר על דגנים מלאים וקטניות.
אני חושב שזה יהיה דיי מסובך לשלב אותה עם אימונים כי היא ממליצה להמעיט בבשר, ביצים ומוצרי חלב.

מעבר לכל זה, אני מכיר אישית מישהו שחלה בסרטן ולא השאירו לו סיכוי, והוא עשה שינוי דרסטי למקרוביוטיקה וזה פשוט הציל אותו (היום הוא כבר אחרי גיל 70, ונראה בן 50, אפילו שער לבן כמעט ואין לו).

בכל אופן רציתי לשמוע מה דעתכם בקשר אליה לא בהכרח בקשר של אימונים.

אגב, עוד דבר דיי מדהים, לאבא שלי כבר מגיל ההתבגרות התחיל שער לבן, ובתקופה שהוא אכל בתזונה מקרוביוטית השער שלו היה חום לגמריי.

זה מסכם את הכל נראה לי.

• פותח/ת השרשור
זה מסכם את הכל נראה לי.

למה? תזונה לא יכולה להתבסס על זה? בשביל אדם שלא מתאמן אני לא רואה בעיה.

אני לא ממש יודע מה זה דיאטה ים תיכונית, אבל מקרוביוטיקה יכולה להשתנות מאוד בין המקומות, יכול להיות שלאזור שלנו זה דומה.

לא, תזונה לא יכולה להתבסס על מה שבן אדם לא אמור לאכול ולהמעיט במה שהוא כן אמור לאכול.

• פותח/ת השרשור
אני לא מדבר על דגנים וקטניות בצורה של לחם, פסטה, אורז לבן וכו'... הרעיון הוא לאכול את מה שאוכלים בצורה שהכי קרובה לטבע, כמה שפחות מעובדת.
וגם יש הרבה מאוד גיוון, אתה לא אוכל רק חיטה, יש המון דגנים וקטניות שאני חושב שלא הרבה מכירים. בארוחה אתה יכול לאכול קטניה, דגן, אצות, מרק וירקות. האדם לא אמור לאכול את הדברים האלו?

התזונה היא גם לא פנאטית, אם אתה יוצא, לא יקרה כלום אם תאכל מה שאתה רוצה.

יש גם דרכים לשלב בשר, ביצים, וחלב, אבל הם (לרוב) לא יהיו בסיס מרכזי בתזונה הזו.

אני לא מדבר על דגנים וקטניות בצורה של לחם, פסטה, אורז לבן וכו'... הרעיון הוא לאכול את מה שאוכלים בצורה שהכי קרובה לטבע, כמה שפחות מעובדת.
וגם יש הרבה מאוד גיוון, אתה לא אוכל רק חיטה, יש המון דגנים וקטניות שאני חושב שלא הרבה מכירים. בארוחה אתה יכול לאכול קטניה, דגן, אצות, מרק וירקות. האדם לא אמור לאכול את הדברים האלו?

התזונה היא גם לא פנאטית, אם אתה יוצא, לא יקרה כלום אם תאכל מה שאתה רוצה.

יש גם דרכים לשלב בשר, ביצים, וחלב, אבל הם (לרוב) לא יהיו בסיס מרכזי בתזונה הזו.

איך אתה אוכל דגנים וקטניות בצורה לא מעובדת?

• פותח/ת השרשור
ברור שאני לא מתכוון לאכול אותם כמו שהם, RAW...
כתבתי כמה שפחות מעובדת, הכוונה היא להשריה/בישול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית