נק' מוניטין:
58,703
- 103,265
- 12,426
נערך לאחרונה:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
[לא זוכר אם נכתב "אי" או "לא"]. משום מה התגובה נמחקה, אולי באג 👹זה לא i, זה שורש של מינוס 1, וזה מספר אי\לא רציונלי
מר לטיסימוס אמר: [לא זוכר אם נכתב "אי" או "לא"]. משום מה התגובה נמחקה, אולי באג 👹
פעם אחרונה שבדקתי שורש של מינוס 1 זה i, או אם תרצה המספר המרוכב (0,1). בכל מקרה זה לא מספר רציונלי, בגלל זה לא הבנתי למה הוא אומר תהיה רציונלי, אם הוא בעצמו לא כזה. פאי מספר ממשי ואומר תהיה ממשי. זה לא עקבי 😡
someone, הגאון המתמטי, בבקשה תפתור לי את זה!!!
![]()
אני מתרגש, הטרול הגיב לתגובה שלי.
Pseudomathematics, ugh!
המעבר בין השורה השנייה לשלישית לא חוקי, כמובן.
מעולם לא הייתי חזק במתימטיקה, אבל נראה האם הפחד מד"ר גוטליב השאיר בי משהו חיובי:
בשורה הרביעית העלית בריבוע וזו פעולה שיכולה לגרום לאיבוד של שורשים.
השורשים הריבועיים של "1" הם 1 ו- (1-); במקום לבחור בשורש "1" לצד הימני של המשוואה בשורה האחרונה יכולת לבחור ב- (1-) ואז זה מסתדר.
אני מקווה שלא יצאתי טמבל.
אז תן לי להבין, אתה לוקח חוקים שעובדים על מספרים ממשיים חיוביים, ומצפה שהם יעבדו על מספרים מרוכבים. למה?האר את עיני, מה לא חוקי בו?
sqrt(a/b) = sqrt(a)/sqrt(b)
אגב, במקומך לא הייתי כותב "כמובן" אחרי מפגן בורות כ"כ מרשים כמו זה שהצגת באשכול הזה.
זה נכון רק עבור ממשיים חיוביים.(sqrt(ab) = sqrt(a)*sqrt(b
אז תן לי להבין, אתה לוקח חוקים שעובדים על מספרים ממשיים חיוביים, ומצפה שהם יעבדו על מספרים מרוכבים. למה?
האר את עיני, כי בינתיים מפגן הבורות הוא שלך... טרול חלוד (אולי כדאי שתשתמש ב-i במקום, זה עוזר לאנשים לא מנוסים לא לטעות).
אגב, לא יפה לשלוח ספוילרים בה"פ. לא קראתי.
כנ"ל. אתה לא יכול להגיד בכללי ש-
זה נכון רק עבור ממשיים חיוביים.