הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה בדיוק קורה אם מפספסים ומזריקים לוריד? סתם תוהה...

• פותח/ת השרשור nir_abr
  • פורסם בתאריך
היה בעבר כתבה בערוץ 2 על מישהו שהזריק סטרואידים לתוך הוריד, הוא אושפז בביה"ח ללא הכרה.
לא מומלץ בכלל!
זה קרה למישהו מרמלה.

אבל הם טוענים שהוא כביכול הזריק סטרואידים שלא בשימוש על בני אדם.- אז אולי זה לא.
אגב, אני לא זוכר בוודאות, אבל באמת אמרו שהוא הזריק ישירות לוריד? (אין לי כח לראות את החפירה הזאת שוב)

הוא הזריק בולדנון, כן הם אמרו בכתבה שזה ישירות לוריד.
בגלל זה כל מה שקרה לו, לא בגלל הבולדנון.
בולדנון שלעצמו הוא חומר יחסית חלש, הם הקצינו בכך שאמרו שזה חומר חזק.

נ.ב - לכולם - זה מה שקורה שלוקחים דברים ע"י אמרו לי ואמרו לי, הבחור הזה לא פעם ולא פעמיים חוזר שאמרו לו ואמרו לו. לפני שלוקחים הורמונים יש לעשות שיעורי בית.

אבל אחי אני לוקח מאחד המבינים בארץ, הוא גם התחרה 500 פעם בנער XL בת"א, אז הוא מבין, תמבין אחי?

אני מכיר את הבן אדם שכביכול הזריק לוריד...והוא לא...
הוא פשוט קנה חומר לא טוב מאנשים חארות שגרם לו להתאשפז...
הורידים נמצאים ככמה מילימטרים מתחת לעור אין מצב להזרקה בוריד עם מחט 23G או יותר אלא אם אתה מתכוון ומכוון לוריד..

בגלל זה,אחרי שתוקעים מחת,עושים שאיבה,לראות אם לא הגעת לכלי דם. אם טרן מגיע לכלי דם,מתחיל שיעול שבא לך חצות 😃

• פותח/ת השרשור
קלינה, מניסיון? חחח 😃
סתם.
אני יודע, אבל סתם חשבתי מה בדיוק קורה שם...
כל זה קורה מיד?

זה לא כל כך קשור לחומר גם עם תזריק רק את השמן או גם עם זה יהיה מים אתה תתאשפז בבית חולים זאת תגובה של הלם. זה לא קשור לחומר עצמו. בוא נניח לצורך הענייין שהזרקת החומר ישירות לוריד לא הייתה גורמת לתגובת הלם. החומר לכשעצמו לא היה בכלל משפיע בצורתו הנוחכית מסיבה פשוטה למולקולות של החומר לצורך העניין טסט אנטט מצורף אסטר על מנת שהחומר יוכל להצמד לרצפטור המטרה המולקולה של החומר צריכה להיפרד מאותו אסטר. מה שאני מנסה להגיד זה שמה שגורם לתופעות של אוסדן הכרה וצורך באישפוז לא קשור לחומר עצמו אלה לתמיסה שהוא בה איתה דהיינו השמן במקרה הזה.

לא מסכים ב 100%, לוריד כן ניתן להזריק מים, אומנם מים סטירילים או מים בקטריאוסטטים.
לראיה - EPO מזריקים לוריד, EPO מערבבים עם מים סטרילים/בקטריאוסטטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית