הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקצועות בצבא

• פותח/ת השרשור barw
  • פורסם בתאריך

barw

משתמש פעיל
754
5
נק' מוניטין:
77
754
5
למרות שאני רק כיתה י"א צריך להתחיל לחשוב על העתיד
הבנתי מהרבה מאנשים שעדיף להיות במקצוע בצבא, כמו מחשבים צילום וכו'
כי זה נותן נסיון בתחום ועוזר אחר כך בחיים יותר מאשר להיות בגולני..
איזה תחומים יש את המקצועות בצבא?
ואם לא אז על מה אתם ממליצים להיות? (אני לא רוצה להיות קרבי רגלי, אם אני הולך לקרבי זה רק משהו שקשור בחיל אוויר.)

אני לא מבין כלכך בתחום אז...

אני מכיר רק את קשר"ג, יש לזה המון יתרונות וחסרונות
היתרונות: תפקיד מאתגר ואנשים איכותיים, ניסיון ועבודות בתקשורת אחרי הצבא
חסרונות: תפקיד קרבי, צריך לחתום קבע של שנה

אולי להיות קרבי לא יעזור לך למצוא עבודה אחרי זה , אבל יתן לך הרבה בחיים.

איזה דלתות? להיות מאבטח?
די לעשות מצבא יותר ממה שהוא באמת.

מבחינה חומרית קרבי לא ייתן לך כלום.
מבחינה נפשית אתה מקבל מקרבי הרבה יותר.

• פותח/ת השרשור
קרבי רגל בשבילי בלי להעליב אף אחד זה סתם , אני בטוח שהרבה חושבים אחרת
מבחינת פרופיל בנתיים אין משהו שאמור להוריד אותו
הרבה גם אמרו לי שאם אני מתקבל לקורס טיס ואפילו נושר באמצע זה פותח לי הרבה דלתות, זה נכון?
ו

היחיד שאני מכיר שצבא נתן לו משהו למקצוע, כולל חברים קצינים שהיו לי, זה אחד שהיה עתודאי והצבא נתן לו 4 שנים של ניסיון בתחום המחשבים. אח"כ התקבל לחברה גדולה ישר כשהשתחרר עם אוטו ופלאפון צמוד.

עתודאי לא שווה אלא אם אתה ממש טוב ויכול להגיע למוסד מכובד
חבל לבזבז 3 שנים קבע + 4 שנים תואר על מכללה או משהו כזה.. אלא אם אתה לא מתכנן לשפר פסיכומטרי\בגרויות - תלוי בנזק

איזה דלתות? להיות מאבטח?

לפחות על זה נסכים

---------- התגובה התווספה ב 00:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:53 ----------

בכל מקרה
למי ששאל בהתחלה
מה שיכול לתת לך באמת + רציני באזרחות זה לחתום קבע, להיות ביחידה כלשהיא. משהו שקשור למחשבים. אני לא בקיא אבל יש לי חבר שלמד משהו כמו MSI (מקווה שכתבתי נכון) ועוד משהו שמתמקצעים בו בעיקר בצבא היה בקבע שנה, יצא לאזרחות והוא כבר עובד בעבדוה שאשפר לעשות 10-14 אלף. בגיל 22 הייתי אומר שזה מאוד נחמד.
השירות בצבא בעצם זה הניסיון שכולם דורשים בכל מני מודעות דרושים.
חוץ מדברים כאלה אני לא חושב שיש ממש מה לחפש. תעשה את מה שצריך לעשות, שתחרר, ותהנה. נסה יותר לנצל את הצבא בשביל זכרונות טובים ומצחיקים וצחוקים עם החברה.

איזה דלתות? להיות מאבטח?

ממש לא! ואני לא יתחיל לפרט איפה זה ישתלם לו. כי זה יהיה חפירה

בוא נגיד שבאזרחות שני אנשים עם אותם נתונים שמנסים להתקבל לאותה עבודה
לקצין\לוחם יש יתרון משמעותי . ועם זה אתה יכול להתווכח שעות אבל זה נתונים בשטח

חוץ מזה שזה יעשה אותך בנאדם או יכין אותך לחיים
אני לא מנסה להרעיל או משהו כזה. כמובן זה יפה אם תתקבל ליחידת הלוויינים או לאחת מיחידות המודיעין או מחשבים .

תשאל אנשים מבוגרים יותר המלצה שלי.. וכאלה עם ניסיון
גיוס קל!

• פותח/ת השרשור
בעיקרון החלום שלי מאז שאני קטן יחסית היה להיות טייס
אבל זה כנארה לא יקרה
טוב נגיע לצו ראשון ואז נדבר
תודה לכולם ולילה טוב

מה אתה מדבר אפשר להגיע לצבא הרבה ,
למשל אני אתן לך דוגמא חיל התקשוב => תוכניתן ( ממר"ם ) ,
הידע שצוברים שם זה כמעט תואר ראשון ואפשר לצאת לתואר ראשון , קצונה , תואר טכנאי / הנדסאי .
הקטע הוא שאתה לומד חצי שנה קדצ שלא נחשב בפזם שלך אלא רק בפזם דרגות אחרי זה 3 שנים שירות ואז 2 וחצי שנים קבע אבל תראה את הצד החיובי
אחרי שאתה מסיים את זה אתה יוצא עם תואר ראשון ( תלוי אם בחרתה ללכת ללמוד בזמן השירות / בזמן הקבע ) 5 וחצי שנות ניסיון , תואר הנדסאי / טכנאי ( לא יודע איך זה הולך ) , אם הלכתה לקצונה רואים שאתה אחראי השם ממרם בארץ בעל שם טוב מאוד וקל מאוד למצוא עבודה עם משכורת טובה לקבל רכב מהעבודה אפילו .
פעם ראיתי אתר שיש קטגוריה רק של ממרם באתרי חיפוש עבודות אני מדבר .
קצת מהידע שצוברים שם ( כמובן שלומדים עוד למשל לדעת להתמודד עם למידה לבד של דברים להתקדם ולהתפתח לבד ללמוד דברים חדשים לבד וכו' ) :
  • עקרונות תכנות פרוצדוראלי.
  • תכנות בשפות המתקדמות ביותר, כגון: Java ופיתוח ל-WEB, שפת #C ושפת ++C.
  • תכנות בסביבות שונות ובמערכות הפעלה שונות כגון MF, Unix ו-Windows.
  • תכנות מונחה עצמים (OOP).
  • תכנות בשפת Assemble.
  • תקשורת נתונים.
  • מסדי נתונים, שפת SQL ו-PL/SQL.
הנה מפרט קטן ממה שהם אומרים על זה באתר שלהם :
  • השירות הינו בכלל הזרועות (יבשה, ים, אוויר, מודיעין ותקשוב).

• חמש וחצי שנות ניסיון בפיתוח וניהול פרויקטי תוכנה במערכות צבאיות מתקדמות.

• התמודדות עם אתגרים מקצועיים ואחריות משמעותית לאורך השירות.

• אפשרות ללמוד ולקבל תעודת טכנאי/הנדסאי מטעם משרד העבודה.

• אפשרות לצאת ללימודי תואר ראשון במהלך שירות החובה.

• מסלול קידום מוסדר הכולל קורסים מקצועיים ויוקרתיים, בבסמ"ח ובמכללות ההיי-טק האזרחיות.

• לבוגרי הקורס שם ויוקרה המאפשרים להם להשתלב בעמדות מפתח בשוק ההיי-טק הישראלי והעולמי.

• ניתן להשתלב כמדריכים בבסמ"ח ולצאת לקצונה במהלך השירות.
הבחירה בצבא רבה ויש מלא קטגוריות לבחור למשל רכבים ( לא נהיגה תיקון או חשמל ) , מחשבים , חשמל וכו' וכו' .
יש מגוון רכב של דברים בצבא .
בחיל התקשוב למשל הייתי בגדנע ויש להם מלא תפקידים ולא דווקא לשבת מול מחשב גם קרביים .
למשל יש אפשרות ללכת נגיד תבחר אגוז ולצאת לשם לקורס של חיל התקשוב .

ופה אני מדבר רק על חיל התקשוב אבל יש מלא ומלא חיילות שאפשר להגיע איתם רחוק .
הבחירה בידיים שלך תבחר ותתקדם .

אגב יש נכון סיווג בטחוני שאתה לא יכול להגיד מה עשיתה , אבל רוב מקומות העבודה היום עם הצבא מדברים ויודעים מספיק שאתה אומר באיזה יחידה הייתה בצבא וזה מספיק .

נערך לאחרונה:
עתודאי לא שווה אלא אם אתה ממש טוב ויכול להגיע למוסד מכובד
חבל לבזבז 3 שנים קבע + 4 שנים תואר על מכללה או משהו כזה.. אלא אם אתה לא מתכנן לשפר פסיכומטרי\בגרויות - תלוי בנזק
לא מסכים.
אתה יכול להיות עתודאי טכנולוגי - להיות הנדסאי. בגיל 24 אתה יוצא מהצבא עם ניסיון והשוק רוצה אותך. אם אתה לא אוהב את המקצוע, תמיד אתה יכול לפרוש למשהו אחר, עדין עוד החיים לפניך.

ממש לא! ואני לא יתחיל לפרט איפה זה ישתלם לו. כי זה יהיה חפירה

בוא נגיד שבאזרחות שני אנשים עם אותם נתונים שמנסים להתקבל לאותה עבודה
לקצין\לוחם יש יתרון משמעותי . ועם זה אתה יכול להתווכח שעות אבל זה נתונים בשטח

חוץ מזה שזה יעשה אותך בנאדם או יכין אותך לחיים
אני לא מנסה להרעיל או משהו כזה. כמובן זה יפה אם תתקבל ליחידת הלוויינים או לאחת מיחידות המודיעין או מחשבים .

תשאל אנשים מבוגרים יותר המלצה שלי.. וכאלה עם ניסיון
גיוס קל!
זה גם תלוי בראיון העבודה, גם אם לא היית לוחם או קצין ונתת ראיון טוב והשני הוא קצין או לוחם שנתן ראיון פחות טוב אז כנראה שיקחו אותך, זה תלוי בתפקיד.

אני רק יכול להגיד שאל תעשה את הטעות שלי,למדתי שנתיים נוספות לפני הצבא לתואר הנדסאי(יג,יד),הבטיחו לי עבודה על רכיבים ודברים שיעזרו לי לעתיד.
אתה יודע לאן שלחו אותי?לפרק בוקסות ממסוקים באוויוניקה דרג א'.
אחרי כמה סירובי פקודה ווועדות רפואיות הכניסו אותי לדרג ב',שגם זה לא WOW יחסית לזה שבן אדם שלא עשה שום יג יד יכול בכיף להכנס לדרג ד'(עבודה ברמת הרכיב) אחרי קצת זמן מחבוש.
לפי דעתי זה היה בזבוז זמן מוחלט,אבל כבר מאוחר מדי ואי אפשר להחזיר את הזמן אחורה.
תעשה את השיקולים שלך,ותזכור שזה רק 3שנים+-,אז תעבוד כמו חמור 3 שנים מהחיים שלך,זה לא סוף העולם ולא צריך לעשות מהצבא יותר ממה שזה,תן את ה3 שנים שלך בכיף ותעזוב בכבוד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית