הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה קורה לבן אדם שאוכל ומקיא באופן קבוע?

• פותח/ת השרשור PooPed
  • פורסם בתאריך

PooPed

משתמש פעיל
541
0
נק' מוניטין:
1,763
541
0
אז זאת שאלה שבאמת חשובה שרציתי לשאותך אותכם.
יש לי חבר כזה עם שריטה שתמיד אחרי שהוא אוכל משהו עם לחם או משהו אז הוא מקיא וזה כבר נהפך אצלו למין הרגל כזה לפי דעתי..
אני כבר הסברתי לו שזה פוגע לו בחילוף חומרים ודופק לו את המערכת ההורמונלית ושלא נדבר על המערכת החיסונית וגם כן אין לו שום ויטמינים בגוף ככה שיכול גם להיגרם לו כל מיני נזקי גוף למיניהם כגון דלקות פרקים וכו'...
ניסיתי להסביר לו את עניין הBMR ושלכל אחד יש את הBMR שלו שזאת הכמות של קלוריות שכשהוא יאכל אז הוא לא יעלה ולא ירד במשקל והוא גם במאזן שלילי אבל שלילי מטורף..
הוא לצערי לא מקשיב.
יש לו פרנויה של להיות שמן למרות שהוא לא היה אף פעם שמן..

יש למישהו רעיןו בשבילי?

יש לי גם חבר כזה ויש לו בנוסף עוד הפרעות אישיות.
זה מוזר אבל על פי התיאורים בויקיפדיה יש לו לפחות 3 4 הפרעות שונות.

זה מסובך.
במקרה שלי לא דיברנו איתו על זה (לא אמרנו לו שאנחנו יודעים) כי הוא יכול אולי להתחרפן כמו שאני מכיר אותו והוא בנוסף גם שקרן, כך שהוא יכול להגיד שאנחנו משקרים ולהיפגע וכל זה ולא יצא מזה שום דבר.
זה נורא רגיש, ואם מחליטים לפנות ולהפנות אז רק לגורם מקצועי ואם נראה לך שהוא לא יבין תפנה להורים. האחריות שלך לדעתי אם אתה מחליט לעשות משהו זה ליידע את מי שצריך שזה כנראה ההורים שלו.

יש לי גם חבר כזה ויש לו בנוסף עוד הפרעות אישיות.
זה מוזר אבל על פי התיאורים בויקיפדיה יש לו לפחות 3 4 הפרעות שונות.

זה מסובך.
במקרה שלי לא דיברנו איתו על זה (לא אמרנו לו שאנחנו יודעים) כי הוא יכול אולי להתחרפן כמו שאני מכיר אותו והוא בנוסף גם שקרן, כך שהוא יכול להגיד שאנחנו משקרים ולהיפגע וכל זה ולא יצא מזה שום דבר.
זה נורא רגיש, ואם מחליטים לפנות ולהפנות אז רק לגורם מקצועי ואם נראה לך שהוא לא יבין תפנה להורים. האחריות שלך לדעתי אם אתה מחליט לעשות משהו זה ליידע את מי שצריך שזה כנראה ההורים שלו.

הפרעות אישיות הן דבר כ"כ אבסורדי בפסיכולוגיה ובפסיכיאטריה המודרנית והאבחון איננו מעיד על שום הכוון טיפולי.
קח בחשבון שלפי הקריטריונים היבשים כולם עונים על הגדרה כזו או אחרת של הפרעת אישיות.

החבר שלך צריך טיפול פסיכולוגי.
בולימיה היא מחלה קשה שעלולה להסתיים במוות במקרה הגרוע.
חשוב להבין שבשלב מסויים,זוהי לא החלטה רצונית פשוט "לצאת מזה" ולכן צריך התערבות.
אתה לא תהיה חבר טוב וההורים שלו ממש לא יהיו אחראים אם פשוט יתנו לו להתמודד עם זה ולהמשיך הלאה.

נערך לאחרונה:
אחי חבר שלך חולה בבולמיה שילך לקבל עזרה מקצועית.

מה שאתה עושה עם חבר שלך הוא ביזבוז של זמן, יש לו הפרעה פסיכולוגית ולא פיזיולוגית ונדרש להבדיל בין השניים.
לאנשים עם בעיות פסיכולוגיות לרוב נדרש טיפול מקצועי ולעובר "דרך" מסויימת כדי שהם יבינו שמה שהם עושים שגוי או להוציא אותם מהמצב שהם נמצאים כרגע, לכן כל הסבר פיזיולוגי וכל מה שתגיד לא ישנה שום דבר, תגיד להורים שלו שיפנו איתו לפסיכולוג שמתחה בדיאטה/תזונה (כן יש כאלו)

זה רק כשאוכל דברים עם לחם? אולי יש לו צליאק?
בכל מקרה - טיפול מקצועי דחוף.

• פותח/ת השרשור
טוב אז כמה דברים,
דבר ראשון אז זה שהוא מקיא זה לאו דווקא לחם אלא כל דבר ש"משמין" כגון לחם\לאפה\פסטה\ג'חנון בלה בלה בלה..
דבר שני, יוצא לי לדבר איתו על זה לפעמים ולהגיד לו שזה לא בסדר ושהוא דופק לעצמו את הגוף ובלה בלה בלה.
אז אתמול אני ישבתי איתו לבד ואמרתי לו את האמת שיש לו מחלה פסיכולוגית ונכון שזה לא נשמע הגיוני כי בטח הוא חושב לעצמו "מה? לי יש בעיה פסיכולוגית? מה הקשר? אני כולה מקיא" כי מבחינתו זאת לא בעיה פסיכולוגית.
אז הסברתי לו את זה דרך יפה שזאת באמת בעיה פסיכולוגית ושאני מציע לו לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר כי בסופו של דבר פשוט הוא לא יתפקד מכל הבחינות והוא אמר שזה שטויות ושאם הוא רוצה הוא יכול לא להקיא אז אמרתי לו שכדאי לו להפסיק עכשיו לפני שיהיה מאוחר.
קיצר הכנסתי בו קצת פחד וגם את האפקט הכספי של כל הגורמים וגם אחרי כל זה (כסף,סבל,כאב וכו') אז הוא לא ישמור על המשקל ויעלה+בעיות בלתי הפיכות.
ואמרתי לו שאני לא רוצה להכניס אותו למצב לא נעים עם אמא שלו ואם לא תהיה לי ברירה אז אני אעשה את זה.
שורה תחתונה, סגרנו שהוא לא עושה את זה יותר וניראה אם הוא עומד במילה שלו.
לפחות אתומול אכלנו בSubway והוא לא הקיא.
והוא גם שתה ולא הקיא.

נקווה שהצלחתי להושיע...

אתה יודע הוא יכול להגיד שהוא הולך שניה לשירותים ולהקיא.
תשמור עין עליו עדיין.

אתה מזכיר לי את ההורים הכוסיות האלה שחושבים שלעשות שיחה מטומטמת תעזור לשכנע את הילד שלהם להפסיק משהו חח
בלי להעליב כמובן
אי אפשר לשנות דעה מגובשת של אדם בלי כלים מסוייימים, שיחה ראנדומלית או הפחדה לא תעזור (הרגש של הפחד שאתה כל כך רוצה ליצור אצלו עובר בין לילנ אחרי שיחה)

אתה מזכיר לי את ההורים הכוסיות האלה שחושבים שלעשות שיחה מטומטמת תעזור לשכנע את הילד שלהם להפסיק משהו חח
בלי להעליב כמובן
אי אפשר לשנות דעה מגובשת של אדם בלי כלים מסוייימים, שיחה ראנדומלית או הפחדה לא תעזור (הרגש של הפחד שאתה כל כך רוצה ליצור אצלו עובר בין לילנ אחרי שיחה)
צודק! צריך לתת לו מכות

• פותח/ת השרשור
אני עושה כמיטב יכולתי כדי לעזור לו.
אם לא תהיה ברירה אז אני אעשה צעדים אחרים, בכל מקרה אצלינו מילה זה מילה ואיכשהו הצלחתי לשכנע אותו כמה שזה גרוע והראתי לו כל מיני מאמרים ומחקרים ושטויות...
ובינתיים הוא לא הקיא, לפחות לא כשאני והוא יצאנו.
אמרתי לו שאם הוא מקיא אז שיגיד לי ושאין מה לעשות זה קורה וזה כי אני לא רוצה שהוא יקיא בחשאי כי אז לא עשיתי פה כלום...

בכל אופן אני מקווה שהצלחתי לעזור לו ולחסוך לו את כל הכאבי ראש עם האנשים המקצועיים וההורים שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית