הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר 2% שומן??

גם רוני קולמן טען מתישהו שהוא היה ב-0.33% שומן.

רק חבל שמתחת ל4 אחוז אתה מת.
אבל היי, יש עשרות אנשים שמתו וחזרו לחיים.
מתי יגיע היום שאנשים יחרימו את YNET. כבר מאקו נהיה מקום יותר איכותי.

אתה רואה.
והאמת, לא ראיתי מעולם סימוכין לכך שמתחת ל-3.5% שומן אתה מת. אולי הגוף יכול להגיע למצבי קיצון של מתחת לזה, אין לי מושג.

יש לזה סימוכין בספר פיזיולוגיה שלמדתי בו השנה.
עקרונות הפיזיולוגיה של ברן ולוי. אין לי מושג איזה עמוד כבר.
אני מניח שזה מופיע בכל ספר שני כי זה מופיע בכל הרצאה שנייה שיש לי.
זה כמו להגיד תביא לי סימוכין ש73 אחוז ממשקל גוף רזה זה מים.

נמאס לי מהשטויות האלה,אם הוא באמת 2% שומן אני מזמין את כל LBS לביתשלי לזרוק עלי קציצות וקופסאות קוטג'
והקטע העצוב זה,שאני לאיודע אם הוא אמר את זה,או ווינט

יש לזה סימוכין בספר פיזיולוגיה שלמדתי בו השנה.
עקרונות הפיזיולוגיה של ברן ולוי. אין לי מושג איזה עמוד כבר.
אני מניח שזה מופיע בכל ספר שני כי זה מופיע בכל הרצאה שנייה שיש לי.
זה כמו להגיד תביא לי סימוכין ש73 אחוז ממשקל גוף רזה זה מים.

השאלה היא האם בודיבילדרים על סטרואידים לא משנים קצת את התמונה.
אני מניח שיש כמות שומן אבסולוטית שהיא חובה - השומן במח, השומן באיברים הפנימיים וכו'. הם ועוד כמות מינימלית של שומן תת עורי מהווים כנראה ~4% אצל אדם נורמלי (80 קילו). אבל מה קורה כשאתה מעלה את מסת השריר לאותו אדם (בעזרתו הנדיבה של רוקח) כך שעכשיו הוא שוקל 120 קילו + חוטיני ושמן קוקוס בכל חריץ? השומן החיוני באיברים לא משתנה, השומן התת עורי כנראה גם לא יותר מדי (אומנם שטח הפנים גדל, אבל זה לא נראה לי משנה הרבה).
בקיצור יש לך פחות או יותר אותו כמות שומן אבל המסה של הבחור גדלה ב- 50%. מה שהיה פעם 4% עכשיו הוא 2.6%. המספרים לא ממש משנים ואני בטוח שיש פקטורים שלא חישבתי בכלל או במדויק אבל השורה התחתונה היא שלהגיד שמתחת ל- 4% הוא מת זה כנראה לא נכון לבודיבילדרס על סטרואידים.

בוקר:
15 ביצים *15)‬ חלבונים, 3 חלמונים)

300 גרם תפוחי אדמה
כפית דבש ופיסטוק

😆

אני מניח שיש כמות שומן אבסולוטית שהיא חובה - השומן במח, השומן באיברים הפנימיים וכו'. הם ועוד כמות מינימלית של שומן תת עורי מהווים כנראה ~4% אצל אדם נורמלי (80 קילו). אבל מה קורה כשאתה מעלה את מסת השריר לאותו אדם (בעזרתו הנדיבה של רוקח) כך שעכשיו הוא שוקל 120 קילו + חוטיני ושמן קוקוס בכל חריץ? השומן החיוני באיברים לא משתנה, השומן התת עורי כנראה גם לא יותר מדי (אומנם שטח הפנים גדל, אבל זה לא נראה לי משנה הרבה).
בקיצור יש לך פחות או יותר אותו כמות שומן אבל המסה של הבחור גדלה ב- 50%. מה שהיה פעם 4% עכשיו הוא 2.6%. המספרים לא ממש משנים ואני בטוח שיש פקטורים שלא חישבתי בכלל או במדויק אבל השורה התחתונה היא שלהגיד שמתחת ל- 4% הוא מת זה כנראה לא נכון לבודיבילדרס על סטרואידים.
אני מבין מה שאתה אומר ומסכים איתך לחלוטין.
אבל לדעתי כאשר מדברים על מספר אבסולוטי אז מדברים על מספר אבסולוטי.
אני מאמין שב4 אחוז הכוונה דווקא לאנשים כאלה קיצוניים. אני מאמין שהם בדקו את המספר הזה דווקא על האוכולוסיה המיוחדת של האנשים כדי למצוא באמת את המינימום ההכרחי.
כי אחרת, איך אפשר לקבוע משהו מינימלי אם יש משהו מתחתיו?
אני מניח שה4 אחוז הזה כן מדבר על ספורטאים/רצי מרתון/מפתחי גוף.
ואני חושב שהם מדברים על אחוזים מינימלים ולא על מסת שומן מינימלית מסיבה מסוימת ובכך מבטלים כביכול את אפקט ה120 קילו במקום 80.
אבל כל אלה השערות שלי. אני פשוט סומך על הפיזיולוגים למיניהם 😃

הבעיה שאי אפשר למדוד דבר שכזה, אף מכונה גם לא שקילת תת מימית (OLD SCHOOL) וגם לא BOD POD יכולים למדוד אותך ב % שומן נמוך (ועוד עם מסת שריר גבוהה) כי המכונה פשוט נדפקת ומשתגעת, היא לא תוכננה לדברים שכאלו ואין עדיין מכונה שיכולה לעשות זאת.
מבדיקות שנערכו אכן עלה ונבדקה כמות השומן באיברים הפנימיים והגיעו כך למסקנות שהגיעו. התאוריה שלך גם כן יכולה להיות נכונה, השאלה ואני אכניס עוד פאקטור כמו שאני תמיד אוהב להכניס, לדוגמה אלו שמזריקים GH וגדלים להם האיברים השונים, האם זה אומר שגם כמות השומן גדלה באיבר? ואפשר להמשיך את זה אין סוף. בכל מקרה במימדים של הבחורים שמתחרים בארץ המסקנה של 3-4% עדיין תקפה, במימדים של האולימפייה אולי הדברים שונים.
ד"א יש רפרנס לזה אני אחפש בהמשך ואעלה לכאן.
הדבר היחידי שלא הצליחו למצוא זהו % השומן המינימלי לאישה וזה כנראה בגלל ההורמונים השונים, כמות השומן בחזה (כן כן) ועוד כמה פאקטורים, בקיצור נשים גם אמא אדמה לא מבינה אתכם, איך אתם מצפות שאנחנו נבין אתכן.

😳😆 הפיסטוק הזה הרג אותי..
תגובה 62:"טיפ נוסף - אם יש לבחור חצ'קונים בגב, הוא לוקח סטרואידים, נקודה." 🤡

בסופו של דבר who gives a fuck?
כרגיל בכל פעם ששואלים או מדברים על אחוזי שומן אני תמיד טורח לציין שהמספר האבסולטי הוא מעניין בערך כמו הפיסטוק הזה שהוא אוכל. תחרות בודיבילדינג היא לא תחרות אחוזי שומן. מי שקובע מי מנצח זה שופט ולא קאליפר או bodpod. יש עוד כמה פרמטרים שנמדדים בהם כמו מסת שריר, סימטריה, צבע החוטיני שלך, הקריזה של השופט, כמה ורידים יש לך ואם יש לך קוביות שווי-צלעות או קצת טרפזיות חלילה וחס.

כרגיל בכל פעם ששואלים או מדברים על אחוזי שומן אני תמיד טורח לציין שהמספר האבסולטי הוא מעניין בערך כמו הפיסטוק הזה שהוא אוכל. תחרות בודיבילדינג היא לא תחרות אחוזי שומן. מי שקובע מי מנצח זה שופט ולא קאליפר או bodpod. יש עוד כמה פרמטרים שנמדדים בהם כמו מסת שריר, סימטריה, צבע החוטיני שלך, הקריזה של השופט, כמה ורידים יש לך ואם יש לך קוביות שווי-צלעות או קצת טרפזיות חלילה וחס.
בסופו של דבר זה הכל עניין של אגו, % שומן זה כמו השוואה "למי הזין היה הכי גדול", ככה משווים את עצמם על הבמה, זין כבר אין אז לפחות זה.

ד"א כל הקטע עם האנורקסיה בלי היכרות אישית עם המתמודד ומה הוא עבר אבל זה נשמע כמו משהו צהוב (ואולי גם לא נכון) רק כדי שירשמו עליו כתבה, שוב אם אני טועה אני מתנצל מראש אבל ככה זה נראה לפחות בעיני.

מסכים איתך. אחוזי שומן כמספר זה דבר מאוד מפגר.
אבל כמדד להתקדמות בדיאטה ובשריפת שומנים הוא מועיל. לכן אין להסתכל על המספר אלא על היחס בין המספרים.

"כשהייתי בן ,17 התחתנתי עם בחורה מקהילת הכושים העבריים שעשתה לי צמות."

השורה שקנתה אותי.

הבעיה שאי אפשר למדוד דבר שכזה, אף מכונה גם לא שקילת תת מימית (OLD SCHOOL) וגם לא BOD POD יכולים למדוד אותך ב % שומן נמוך (ועוד עם מסת שריר גבוהה) כי המכונה פשוט נדפקת ומשתגעת, היא לא תוכננה לדברים שכאלו ואין עדיין מכונה שיכולה לעשות זאת.
מבדיקות שנערכו אכן עלה ונבדקה כמות השומן באיברים הפנימיים והגיעו כך למסקנות שהגיעו. התאוריה שלך גם כן יכולה להיות נכונה, השאלה ואני אכניס עוד פאקטור כמו שאני תמיד אוהב להכניס, לדוגמה אלו שמזריקים GH וגדלים להם האיברים השונים, האם זה אומר שגם כמות השומן גדלה באיבר? ואפשר להמשיך את זה אין סוף. בכל מקרה במימדים של הבחורים שמתחרים בארץ המסקנה של 3-4% עדיין תקפה, במימדים של האולימפייה אולי הדברים שונים.
ד"א יש רפרנס לזה אני אחפש בהמשך ואעלה לכאן.
הדבר היחידי שלא הצליחו למצוא זהו % השומן המינימלי לאישה וזה כנראה בגלל ההורמונים השונים, כמות השומן בחזה (כן כן) ועוד כמה פאקטורים, בקיצור נשים גם אמא אדמה לא מבינה אתכם, איך אתם מצפות שאנחנו נבין אתכן.

אז זה לא באמת נכון שמתחת ל7 אחוז נשים פורשות בשיא?

לא הבנתי את השאלה אבל לנשים % השומן הוא משהו כמו 8-12% הנמוך ביותר שמשערים שקיים או נמדד

Back
למעלה תחתית