הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי שחשב שארה"ב כל כך ורודה ונחמדה

• פותח/ת השרשור
יש, יש דף המתנה, אתה רואה בכל רגע נתון באינטרנט באיזה מקום אתה בדף, תבוא לכיתה ואם אנשים שלא באו/עפו מהכיתה בשבועיים הראשונים לכיתה לא יבואו יותר ויזרקו את הכיתה אתה נכנס (תלוי בפוזיציה שלך וכמה עפו)
לדוגמה בכיתה בנאטומיה ביום הראשון לא הגיעו לכיתה 4 אנשים, הם עפו אוטומטית ו4 אנשים שהיו בדף ההמתנה (מתוך 300) נכנסו ולמרצה יש שיקול להכניס כמה תלמידים שהוא רוצה על דעת עצמו אבל הוא לא מקבל על זה אקסטרה כסף, אז היא הכניסה עוד 2 כי היא יודעת שאחרי המבחן הראשוון/שני הרבה עפים כי הם נכשלים.

זה נחמד מאוד שהם מקצים רשימת המתנה, אבל מה ההגיון בלתת לאנשים להתחיל לימודים כשאין כיתות למה שהם רוצים ללמוד? כשאתה נרשם ומתחיל לימודים אתה מצהיר על מסלול כלשהו והם מקבלים זאת לא? אני מבין עד כמה זה אחרת שם, אבל האם הממסד יודע מה אתה הולך לעשות והאם הוא מאשר את זה במישרין או בעקיפין?

• פותח/ת השרשור
לא אין מסלול אתה לומד מה שאתה רוצה, אתה יכול לבחור מסלול רק אחרי שנה+
בקשר להמתנה, לך לקולג' אחר תעשה שם את הכיתה ותעביר את היחידות, אף אחד לא מחזיק אותך.

הלימודים פה לפחות בקולג' קהילתי ממומנים ע"י המדינה ככה שאי אפשר בדיוק לבוא למוסד בטענות, אתה רוצה לך לאוניברסיטה תעשה את אותם הלימודים, אותן הכיתות בפי 40-100 במחיר (ואני לא מגזים במספרים).
יחידה לתושבים עולים כאן $26 בקולג' קהילתי וזה לא ממש משנה אם אתה עושה את זה בקולג' או באוניברסיטה, ההבדל יהיה ברמת הלימוד אבל התעודה היא אותה תעודה, אחרי שנתיים בקולג' קהילתי אפשר לעבור לאוניברסיטה ולקבל משם את התואר הראשון (אבל ההתקבלות לאוניברסיטה תלוייה בממוצע).
באוניברסיטה יחידה תעלה לך בין $1000 ל $2000 ואני לא מדבר כבר על בתי ספר עילית כמו הרווארד, ייל וכל המטורפים ששם כל יחידה יכולה גם להגיע ל $5000 תחשוב שצריך משהו כמו 120-140 יחידות לתואר ראשון נורמאלי, תעשה את החישוב.

בארץ זה הפוך לא?? על אוניברסיטה אתה משלם יחסית לא הרבה ועל מכללה הרבה כסף

• פותח/ת השרשור
כן כי בארץ להתקבל לאוניברסיטה זה כמו להתקבל לשייטת 13 וגם זה לא כזה זול זה נראה לי 10-12 אלף ש"ח

כל דרישות וספי הקבלה של הטכניון, בן גוריון והעברית הגיוניים והוגנים לגמרי. לפחות הם רוצים ומנסים לסנן את המועמדים כך שמי שמתקבל יוכל לכאורה להצליח במסלול שאליו הוא התקבל. במכללות מקבלים אותך בכל מחיר ולא אכפת להם מה יקרה לך בהמשך. הם יקבלו את המקדמה ואת תשלומי השכ"ל הראשוניים שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית