הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים AB

• פותח/ת השרשור Divon
  • פורסם בתאריך

Divon

משתמש פעיל
476
2
נק' מוניטין:
30
476
2
איך התוכנית?
A- חזה כתפיים יד אחורית בטן
חזה:
בנץ' פרס 5X5
לחיצת חזה עם דאמבלס 8X3 בשיפוע של 37 מעלות+-
פרפר חופשי 10X2
• מתלבט אם להוריד תרגיל אחד
כתפיים:
מיליטרי פרס (רגליים בפיסוק קל) 5X3
הרחקה לצדיים מפולי תחתון יד-יד 8X3
יד אחורית:
פשיטת מרפקים מפולי עליון 6X4
• חסר תרגיל אחד ליד אחורית, ניסיתי לחיצה צרפתית וזה כואב במרפק
אימון בטן של 3 תרגילים

B- גב רגליים יד קדמית
גב:
מתח 8X4 (עם הזמן אני יעשה עם משקולת)
חתירה מפולי תחתון אחיזה צרה 8X3
פול אובר מפולי עליון 10X2 (אני עושה את זה מישיבה על ספה בשיפוע של 37 מעלות אז אני מתחיל את התנועה בערך מהכתף ומוריד לרגליים)
רגליים:
רגליים מחולק אצלי לפעמיים (אני עושה 2 אימונים של B בשבוע, כול פעם מחליף ברגליים)
סקוואט 5X5+תרגיל לאמסטרינג במכונה או דדליפט 5X5+תרגיל ל4 ראשי במכונה (שאתה יושב ומרים את הרגליים למעלה)

יד קידמית:
פשיטת מרפקים עם מוט W בישיבה 8X3
פשיטת מרפקים מפולי תחתון יד-יד 8X3

איך התוכנית?

לא טוב. יותר מדי תרגילים, יותר מדי סטים, כתפיים וחזה באותו יום לא רעיון טוב, עבודת מכונות לרגליים לא נחוצה בעליל.
מה היסטוריית האימונים שלך? איזה תוכניות עשית? בן כמה אתה וכמה אתה שוקל? מה המשקלים שלך בתרגילים המרכזיים?

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בערך שנה-שנה וחצי
שוקל בערך 60, סוף חיטוב, בן 17, גובה 170
בנץ' פרס: 65 קילו
דדליפט: 60-65 קילו
סקוואט: 75 (אני יכול לעלות עוד)
מיליטרי פרס: 27 קילו
ותמיד הייתי עושה AB פשוט
אני מתאמן בחדר כושר קטן, אני וחבר שלי היחידיים שעושים סקוואט,דדליפט ומיליטרי פרס
ואחד המדריכים בכלל לא הכיר את התרגיל מיליטרי פרס, הוא ראה אותנו עושים את זה ושאל מזה התרגיל הזה...

מה זה, מהתכניות האלה שמדריכי כושר מסמנים לך על הדף עם הטבלה והאיורים של המכונות והתרגילים השונים? תענה למר לטיסימוס ותקבל הדרכה כמו שצריך.

אם תמיד היית עושה AB , אני מציע מאוד לעבור לתוכנית כמו SS. תוכל לקרוא עליה בפורטל מאמרים. היא תשפר לך מאוד את המשקלים וגם תגדיל אותך.

• פותח/ת השרשור
אני לא יכול לעשות SS
בגל זה עשיתי לעצמי תוכנית, כנראה שהיא לא טובה
אפשר הצעות לשיפור התוכנית?

אפשר לשאול למה? כי בתוכנית AB נורמלית אתה תעשה סקוואט פעמיים בשבוע, וב-SS אתה תעשה שלוש. זה לא הבדל משמעותי מבחינת העקביות.

• פותח/ת השרשור
אני מתאמן בשני חדרי כושר שונים (הורים גרושים)
אני יכול לעשות סקוואט בדרך כלל רק בימי שני, חמישי,שישי, שבת
ובסופי שבוע לפעמים יש שינויים
בגלל זה גם אני עושה אימונים רגליים שונים כול פעם

בחדר כושר אחד אין בכלל דרך לעשות סקוואטים, לא מרשים לשים על המקבילים
הדרך היחידה זה לבקש משני אנשים לשים את המוט על הגב, הבעיה שאני הולך בשעות שאין כמעט אנשים+זה משקל כבד (המדריך בחדר כושר בקושי הצליח להרים לכתפיים שלי כשעשיתי רק 65 קילו סקוואט)

אז למה לך להיות ב-2 חדרי כושר רק כשאחד מהם הוא נורמלי? זרוק את השני ותלך רק לזה שמאפשר לך להיצמד לתכנית טובה.

אי אפשר לעשות תכנית טובה בלי חדר כושר שמציע את המינימום. אפשר לאלתר ולהסתדר, אבל זאת לא תהיה כבר תכנית טובה.

• פותח/ת השרשור
אז למה לך להיות ב-2 חדרי כושר רק כשאחד מהם הוא נורמלי? זרוק את השני ותלך רק לזה שמאפשר לך להיצמד לתכנית טובה.

אי אפשר לעשות תכנית טובה בלי חדר כושר שמציע את המינימום. אפשר לאלתר ולהסתדר, אבל זאת לא תהיה כבר תכנית טובה.
אי אפשר לעבור לחדר כושר אחד באופן קבוע
אני צריך להיסתדר עם מה שיש, בגלל זה אני לא עושה SS
אפשר לסיים עם הדיון על החדרי כושר ומישהו יכול לעזור לי לשפר את התוכנית שעשיתי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית