הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי בדיקת CT

• פותח/ת השרשור SaarN
  • פורסם בתאריך

SaarN

משתמש מתחיל
184
5
נק' מוניטין:
187
184
5
אז מזה שנתיים שאני סובל בפציעה בשורש כף היד, עברתי כבר 3 רופאים ולאף אחד אין מושג מה יש לי, עד היום הספקתי לעבור.. 3 צילומי רנטגן, מיפוי עצמות, גבס לחודש ופיזיוטרפיה וכלום לא השתנה.
אשכרה הלכתי למומחה כף יד, חיכיתי חודש עד שיגיע תורי, באתי אליו והוא אמר לי לעשות רנטגן, שוב חזרתי אליו וקיבלתי תשובה של "אין לי מושג מה יש לך, לך תעשה פיזיוטרפיה" - מדהים
בכל אופן, האורטופד האחרון אמר לי שיש לי "פציעה כרונית" ברצועה ולא נתן לי MRI כמו שכ"כ רציתי, אלא בדיקת CT, אבל ממה שהוא הסביר לי על רגל אחת, הוא מחפש נזקים קטנים בעצם עם הבדיקה הזאת וזה לא לשם הרצועות.
זה נשמע לי כבר אבסורד, למה צריך להתעניין בעצמות אם 3 צילומים יצאו תקינים וכל הנזק מלכתחילה נגרם מזה שעיקמתי את היד עם משקולת ולא קיבלתי שום מכה שאמורה לעשות לי נזק לעצם עצמה.
בכל אופן.. מה שרציתי לדעת, האם ב-CT אפשר לזהות נזק לרצועות? או שאני שוב מבזבז את הזמן שלי ואני אלך לרופא אחר ואנסה להוציא ממנו המלצה ל-MRI ואתפלל שכללית הבונקרים האלה יאשרו אותה?..
כי מה זה כבר עוד חודש כשמדובר בנזק של שנתיים

נצל''ש.
בבדיקת CT יכולים לראות נזק מוחי שנגרם לפני 9 חודשים?
לפני 9 חודשים עברתי תאונת אופנוע ונכנסתי עם הראש במשאית,הייתי לי קסדה אבל טיפה גדול עלי,התעלפתי ואח''כ פירכסתי,פינו אותי בנט''ן.
איזה חודש אחרי התאונה היו לי סחרחורות והרגשתי לא ממוקד,מוזר כזה.
אני רוצה לראות אם נגרם לי נזק כלשהו מכיוון שאני תובע את הביטוח.

כן. יש גם סיטי מוח עם חומר ניגודי שמאפשר לבדוק כלי דם.
אבל לא משנה מה,
אין על MRI.

• פותח/ת השרשור
אז באמת יכול להיות שבגלל סיבוב ביד נהיה לי שבר כלשהו בעצם?
ואם זה באמת שבר בעצם, אין מצב ששבר יתאחה במשך שנתיים, אלא ימשיך להציק?
משהו לא כזה מסתדר לי האמת עם כל הקטע של השבר בגלל פרק הזמן הכללי שחלף + זה שהיה לי חודש גבס + העובדה שעשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין + 3 רנטגנים
יש לי הרגשה שזה נזק ברצועה ואני עושה סתם סיבובים במעגלים.
אה ואגב, אפשר לגלות נזק לרצועות בבדיקה כזאת? או שזה נטו עצמות? רנטגן תלת מימדי כזה..

כן. יש גם סיטי מוח עם חומר ניגודי שמאפשר לבדוק כלי דם.
אבל לא משנה מה,
אין על MRI.
סיפור מצחיק... תמיד חשבתי (בגלל כל מני סרטים וסדרות) שMRI לוקח דקה-שתיים, בחיים לא הייתי מצפה להיות תקוע במכונה הזאת 45 דקות 😆

אז באמת יכול להיות שבגלל סיבוב ביד נהיה לי שבר כלשהו בעצם?
ואם זה באמת שבר בעצם, אין מצב ששבר יתאחה במשך שנתיים, אלא ימשיך להציק?
משהו לא כזה מסתדר לי האמת עם כל הקטע של השבר בגלל פרק הזמן הכללי שחלף + זה שהיה לי חודש גבס + העובדה שעשיתי מיפוי עצמות שיצא תקין + 3 רנטגנים
יש לי הרגשה שזה נזק ברצועה ואני עושה סתם סיבובים במעגלים.
אה ואגב, אפשר לגלות נזק לרצועות בבדיקה כזאת? או שזה נטו עצמות? רנטגן תלת מימדי כזה..
כן כל זה יכול להיות.
ולא, לא רואים רצועות בCT.

fMRI בודק תפקודיות של אזורי המוח. גם כמובן על ידי זרימת דם.
אבל ניתן לבצע את זה גם בCT כדי לשלול דימומים וכו'. (כמובן שהרזולוציה גרועה יותר)
כמעט שלא עושים fMRI בארץ שלא לצרכי מחקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית