הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פרק א' - 8%

עוגיפלצת

משתמש מתחיל
277
3
נק' מוניטין:
70
277
3
טוב אז הנה זה מגיע
זה יותר לעצמי מאשר לאחרים, אם מישהו רוצה להגיב אז בכיף אבל הלוג הזה לא נוצר בשביל צומי, אלא סתם כדי להחזיק אותי בחדר הכושר, מעין יומן אישי שכמובן אשמח תמיד לשמוע הערות בונות או ביקורת משפרת
בקיצר היום ה-7 בספטמבר
שזה אומר ששבוע אני בחיטוב כמו שרציתי, רציני עד הסוף
חייב לגמור תתכנית המסריחה שיש לי כי כבר נמאס לי לגמרי ממנה, משהו שם לא עובד לי
נראה לי שזה הרגליים - אני עושה חזה ויד אחורית אחרי אימון רגליים הכי כבד שאני יכול, תוך שאני מעלה משקלים כמעט כל אימון, ואגב אפילו מתחילות להופיע לי קצת הפרדות והרגליים מתחילות לקבל צורה נחמדה, אני ממש גאה בעצמי על כך
אבל אחרי הרגליים אני מסתובב במכון כמו נכה עקום ומסכן וכבר אין לי כוח לשום דבר, אז החזה והיד האחורית יוצא מעפ-עפפן
נדבר על זה עם המאמן, אני אבקש ממנו שיעשה לי רגליים עם כתפיים ואחת הידיים, ובאימון B שייתן לי חזה יחד עם גב ועוד שריר קטן. נראה לי שזה יעשה את הטריק בשבילי
גם מפריע לי הכאב שיש לי כשאני עושה לחיצות חופשיות עם משקולות על הספסל, זה קורה גם בפרפר החופשי על הספסל בשיפוע - צריך לדבר גם על זה

את משקלי העבודה אני אפרסם כאן לקראת סוף השבוע, כי אז התכנית נגמרת
מעניין יהיה לראות איך אני אשתפר מכאן

בינתיים אני רעב שבא לי להרוג מישהו. חזרתי לפני איזה שעה מהמכון, אחרי שעשיתי חזה ויד אחורית (לא היה לי כוח אתמול אחרי רגליים), שכרגיל שוב הלך לי צולע, שיעור בטן עם מאמן אחד התותחים וריצה.

התחלתי לרוץ לפני שבוע והיום סגרתי 30 דקות ריצה נטו, מהירות 9. מעניין איך החלק הזה ישתפר
אני מתכוון להיות בחיטוב עד 8% שומן, עם בדיקת מדדים כל חודש כדי לוודא שאני לא מאבד שריר - או שאולי כדאי כל שבועיים? אני בעיקרון די גבוה (185) ודי רזה יחסית לקהילה הרגילה (שוקל 81, 15.9% לפני שבוע), אז נראה לי שאני בעייתי בקטע של שמירה על שריר בחיטוב, אשמח לקבל טיפים על כך

הקיצר סטיתי קצת מהנושא - אני רעב. מאוד. חזרתי מהריצה ואני רעב, וחוץ מארוחת הלילה שאכלתי לפני איזה חצי שעה, גמרתי את קצבת האוכל היומית שלי. זהו, רעב? זבש"ך. וברגעים כאלה אני חושב בשביל מה אני עושה בכלל את כל החרא הזה. אז מה אם זה הדבר שאני הכי רוצה בחיים - זה סבל ולפעמים אני מרגיש בעונש. כולם אוכלים, נהנים, מבלים, מסתובבים, קונים - ורק אני חי על לחם קל פסטרמה דלה קוטג' 1% וחזה עוף סר-טעם. איכס!! זה מסריח ומעפפן. אני לא רגיל לזה, אני בן 31 וכל חיי בערך אכלתי ונהניתי מאוכל טוב, טעים ויקר. ועכשיו זה

כנראה שזה שיעור שאני אצטרך ללמוד בעצמי. אבל הרעב...
אפילו פריכית אורז דוחה הייתי אוכל עכשיו, כל דבר
אבל יש לי שיטה - הכנתי יומן, ואחרי כל יום שעובר אני מסמן V. אם חרגתי איכשהו מהתכנון - תזונה/אירובי/אימונים, אני מסמן X ורושם מה החריגה. בדף נכנסים חודשיים והחלטתי שלא יהיו לי יותר מ-4 חריגות בדף. ומהשבוע הזה כבר יש לי 2 - אחת מתוכננת ואחת מטיפשות - יצאתי להסתובב בתל אביב ושכחתי לקחת איתי חטיף חלבון. טיפש!!! זה לקח שלמדתי - לא לזוז לשום מקום בלי חטיף חלבון בתיק - על כל דבר שלא יקרה.

זהו לבינתיים. אם מישהו מכם טרח והגיע עד לכאן, דבר ראשון - תודה רבה על ההתעניינות! ודבר שני - אשמח אם יש לכם מילות מוטיבציה בשבילי, כי כרגע אני מרגיש שעשיתי משהו רע ושאני בעונש על כך. בעיקר בגלל הרעב. הכול נסבל, אבל הרעב ממש מציק. ממש

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול איך התפריט שלך נראה ואיך התוכנית אימונים?

תפריט:
גביע קוטג'1%+כף שמן זית
3 פרוסות לחם קל

סנביץ' מ-2 פרוסות לחם קל ומ-120 גר' פסטרמה 1%
2 כפיות טחינה עם מיץ לימון
2-3 ירקות

סנביץ' מ-2 פרוסות לחם קל ומ-3 פרוסות פסטרמה1%
כפית רוטב לייט 5%
1 ביצה שלמה
2-3 ירקות

2 סטייק פרגית - כנראה ממחרתיים זה יהיה 2 חזה עוף - צלוי על מחבת פסים
סלט ירקות גדול עם כף שמן זית

סקופ אבקת חלבון
טיפה אבקת קינמון
2 תמרים

ארוחת לילה:
מעדן בטעמים 0%+חצי סקופ אבקת חלבון או במקום כל זה עוד גביע קוטג' 1%
5 שקדים לא קלויים (טבעיים)

אימונים:הכול 3X10 (תכנית חיטוב ראשונה בחיי)
A
סקוואט במשקולות חופשיות
מכרעים בSM
סטיף דדליפט
חזה עליון - לחיצה במוט
סופרסט:
לחיצת חזה ללא שיפוע עם משקולות
+
פרפר בשיפוע שלילי
יד אחורית - מוט W בשיפוע שלילי
פשיטת מרפק בשכיבה על הבטן עם משקולות

B
מתח בגרביטון - עדיין לא עושה 10 חזרות עם משקל גוף, אבל כן התקדמתי. יש לי בעיה במתח, אני בקושי מתקדם בזה
סופרסט:
משיכה לטבור - פולי
+
פולאובר - פולי
פרס
הרחקת כתפיים בשכיבה על הבטן עם משקולות - כמו שעושים כתפיים בT BAR אבל אין אותו.
סופרסט:
הרחקת זרועות לפנים בפולי - כתף קדמית
+
כפיפת מרפק בפולי
פטישים 45 מעלות

בטן בסוף כל אימון - משתדל לא לרדת מ-4 פעמים בשבוע והולך באדיקות לסדנאות הבטן במכון - 15 דק'

מה המשקל/גובה/גיל ?
כמה זמן אתה בחיטוב ? כמה משקל התחלת ? כמה אתה שוקל עכשיו ? ומה היעד ?

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול איך התפריט שלך נראה ואיך התוכנית אימונים?
ואגב פיליפ קראתי את הלוג שלך, הוא נחמד אך קצר!
מדוע הפסקת לעדכן ומה קרה מאז?

---------- התגובה התווספה ב 01:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 01:54 ----------

מה המשקל/גובה/גיל ?
כמה זמן אתה בחיטוב ? כמה משקל התחלת ? כמה אתה שוקל עכשיו ? ומה היעד ?

גיל 31
גובה 185
משקל 81
15.9% אם להאמין למאזני המכון (ואני לא אבל זה מה יש)
נתונים לפני שבוע

בחיטוב - פה ושם... התכנית עצמה כבר כמעט חודשיים וכאמור ביום ראשון אני מחליף
אבל באמצע הייתי בלונדון, ובנוסף נהיו לי כאבים בגלל הריצות כי לא עשיתי חימום לפניהן אז הפסקתי...

אז בחיטוב רציני על-פי הספר אני רק שבוע
אבל בתכנית הנוכחית אני כבר בערך חודש וחצי-חודשיים - להוריד את השבוע של לונדון

מטרה - כשם הלוג! 8% עם מינימום איבוד שריר כמובן

קודם כל בהצלחה

למה התוכנית שלך לא מבוססת על תרגילים מורכבים כמו סקוואט,דדליפט,פרס,בנצ',מתח - יש לך את חלק מהתרגילים הללו אבל יש לך המון תרגילי עזר מיותרים, למה לא להתמקד בבסיס, למשל סקוואט כבד יתרום לך הרבה יותר מסקוואט+מכרעים+סטיף דדליפט לדוגמא

ואתה לא צריך סופרסטים וכל מני דברים כאלה

• פותח/ת השרשור
קודם כל בהצלחה

למה התוכנית שלך לא מבוססת על תרגילים מורכבים כמו סקוואט,דדליפט,פרס,בנצ',מתח - יש לך את חלק מהתרגילים הללו אבל יש לך המון תרגילי עזר מיותרים, למה לא להתמקד בבסיס, למשל סקוואט כבד יתרום לך הרבה יותר מסקוואט+מכרעים+סטיף דדליפט לדוגמא

מו, תודה על התגובה
בתכנית הקודמת עשיתי SS
ושם עשיתי את כל מה שרשמת, ואפילו הגעתי למשקלים נחמדים, בעיקר בסקוואט

זו תכנית אחרת, שנועדה לגוון בתרגילים. מה גם שביום שבת הזה היא נגמרת סוף סוף

המאמן שלי העביר אותי לסקוואט עם משקולות כדי לגוון מהסקוואט הרגיל, וגם כדי לשפר כוח אחיזה (גיליתי שלאחוז 30 קילו בכל יד במשך שלושה סטים של 10 זה אכן משפר אחיזה! חח)
דדליפט יש לי
פרס יש לי
מתח - יש לי (עושה בגרביטון מה לעשות!! לא מצליח עדיין 10 חזרות משקל גוף, כתבתי בפוסט!!!)
לחיצה - אני מאמין שתהיה לחיצה רגילה בתכנית הבאה, נראה

וחוץ מזה, בלי קשר לסקוואט שכבודו במקומו מונח ואין על התרגיל הזה, אני מת על מכרעים בSM, זה חתיכת פתיחת ת** ואני מת על זה. הולך אחר כך כמו נכה שעוד רגע נופל ובשבילי זה סימן שהרגליים שלי עבדו.

---------- התגובה התווספה ב 02:13 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 02:11 ----------

למה לא? הרי חיטוב=דגש על סבולת, ומהי סבולת אם לא סופרסטים?
איפה אני טועה פה

נערך לאחרונה:
אם אתה אוהב מה שאתה עושה אז סבבה
אבל זה פחות יעיל, להרגיש שהרגליים עבדו זה לא אומר שהם עבדו יותר מסקוואט למשל

לגבי הסופרסטים, זה לא מה שיוריד לך שומן, ואתה לא צריך סיבולת בחיטוב
אם אתה רוצה לשפר סיבולת תעבוד על זה
אם אתה רוצה להתחטב תהיה בגרעון קלורי עם מספיק חלבון ושומן, ותתאמן כבד בתרגילים המרכזיים (למרות שכמעט כל תוכנית תהיה טובה לחיטוב אם המטרות שלך זה לא כוח באימונים)

אם אתה אוהב סופרסטים אתה יכול לעשות, זה לא יתרום לך כלום

• פותח/ת השרשור
אם אתה אוהב מה שאתה עושה אז סבבה
אבל זה פחות יעיל, להרגיש שהרגליים עבדו זה לא אומר שהם עבדו יותר מסקוואט למשל

לגבי הסופרסטים, זה לא מה שיוריד לך שומן, ואתה לא צריך סיבולת בחיטוב
אם אתה רוצה לשפר סיבולת תעבוד על זה
אם אתה רוצה להתחטב תהיה בגרעון קלורי עם מספיק חלבון ושומן, ותתאמן כבד בתרגילים המרכזיים (למרות שכמעט כל תוכנית תהיה טובה לחיטוב אם המטרות שלך זה לא כוח באימונים)

אם אתה אוהב סופרסטים אתה יכול לעשות, זה לא יתרום לך כלום

זה תורם ועוד איך - חוסך זמן!! תצחק, אבל זה חשוב - עם הריצות עכשיו יוצא לי לבוא כמעט כל יום ואני משתדל לצמצם למינימום את האימון ולא יותר משעה
אז אם זה לא מזיק אני מעדיף את זה ככה

כאמור, ביום ראשון נקבל תכנית חדשה ואז תוכלו להיכנס בי חופשי 😃

בינתיים, חג שמח לכולם!🚬🤪🚬

סופרסטים יכולים להזיק ל:
1. התאוששות בין האימונים
2. שמירה על מסת השריר (למרות שזה לא בדיוק נכון כי זה יותר תלוי תזונה, אבל עדיין יש אולי פרמטר כזה לטווח הרחוק). בגדול אתה צריך להרים הכי כבד שאתה יכול ל-X חזרות, ברגע שאתה עושה סופרסט אתה בעצם מוריד משקל ועושה עוד חזרות, לא ממש יעיל. אפשר לשלב סופרסט הייתי אומר בפלג גוף תחתון כי אולי שם חזרות גבוהות נותנות ייעול מסויים ואולי לא, אבל גם במתינות ואולי אחד-שניים בכל האימון לכל היותר.

לגבי תחושת הרעב - תחליף חלק מהלחם בפחמימות נורמליות (ירקות). הלחם גורם לך לעלייה מהירה מדי בסוכר ואז לצניחה שמרעיבה אותך. אני הייתי מחליף אותו בכלל בחלבון ושומן שנותנים הרבה יותר תחושת שובע לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
לגבי תחושת הרעב - תחליף חלק מהלחם בפחמימות נורמליות (ירקות). הלחם גורם לך לעלייה מהירה מדי בסוכר ואז לצניחה שמרעיבה אותך. אני הייתי מחליף אותו בכלל בחלבון ושומן שנותנים הרבה יותר תחושת שובע לאורך זמן.

אבל עוד חלבון ושומן=עוד קלוריות! האם, לדעתך, אין לי מספיק חלבון ושומן בתפריט?
ולגבי הצעתך הראשונה - על כמה פרוסות לחם לוותר ולהחליף בירקות? 2? 3?

אבל עוד חלבון ושומן=עוד קלוריות! האם, לדעתך, אין לי מספיק חלבון ושומן בתפריט?
ולגבי הצעתך הראשונה - על כמה פרוסות לחם לוותר ולהחליף בירקות? 2? 3?
הוא מתכוון שתחליף כמות מסויימת שיש לך מפחמימות פשוטות בחלבון ושומן. זה לא להוסיף זה פשוט להחליף.

• פותח/ת השרשור
ערב ראש השנה

על השולחן: פשטידות, מאפים ממולאים, בורקסי-פיצה, רימונים, תפוח בדבש, חומוס, פיתות, סלטים ובכלל.
בקיבתי: הר סלט ירקות עם טיפה חמוציות.

אבל זה עוד היה קל...

בקינוחים: עוגת שוקולד עשירה וחמה כמו של בתי קפה או מסעדות מעולות אבל באפייה ביתית, עד כדור גלידה בצד.
לא נגעתי!!! בעוגה!! שוקולד!!
אם 80% מהאימון נעשה במטבח, זה היה האימון שלי להיום. להחזיק ולא להתפתות. ועמדתי בזה יפה
לקראת הסוף אכלתי בצד שימור טונה (בשמן :🙁) שדודתי הנעלבת הביאה לי לבקשתי.

אחר-כך יצאנו ושתיתי כוס יין לבן. החלטתי שאם כבר, עדיף זה על העוגה
באמצע יצאתי מהפאב, רצתי לAM : PM וקניתי 120 גר' פסטרמה 1%. כמובן שכולם ירדו עליי והרגשתי מוזר אבל זה לא הפריע לי כי הרגשתי שאני עומד במה שקבעתי לעצמי וזה דרבן אותי.

ובלי קשר, לסיכום השבוע הראשון שלי - שלושה כללים שלמדתי עד עכשיו:
בחיטוב -
א. לא תצא מהבית בלי חטיף חלבון
ב. לא תעשה אימון משקולות או ריצה בסוף היום, כשהארוחה האחרונה שנשארה היא ארוחת הלילה. הרעב שאחרי מטמטם אותך לגמרי, וגביע מעדן 0% עם חצי סקופ חלבון זה לא אוכל לאחרי אימון.
ג. אם אתה קם עייף וחסר חשק או כוחות לזוז, דחה את האימון ביום במידת האפשר (או שן בצהריים ותנוח היטב לפני). זה עדיף על אימון זוועתי שייתכן וייקטע באמצע. ובאותו עניין - עדיף להימנע מאימונים אחרי 9 וחצי-10 בערב (בשבילי).

למישהו יש להוסיף עוד כללים מנסיונו??

אשמח מאוד לשמוע מכם מה אלה מכם שבחיטוב אכלו בחג, וכיצד הצלחתם לעבור בשלום את פצצת הקלוריות

חג שמח לכולם ושנה מעולה!

נערך לאחרונה:
אתה לוקח את זה קיצוני מידי, חבל לא לאכול בארוחת חג, שום דבר רע לא היה קורה לך, אז היית עושה לאחר החג מעט אירובי או יושב כמה ימים על גירעון קלורי יותר מהרגיל, זה דיי מטומטמם וחסר משמעות לא לאכול בארוחת חג או לבלות עם חברים ולהיות סוג של "מיוחד".
סה"כ אתה לא עולה מחר על במה ואין צורך להשתגע, אז יקח לך עוד שבוע להגיע ל"יעד" אף אחד לא מת.

• פותח/ת השרשור
אתה לוקח את זה קיצוני מידי, חבל לא לאכול בארוחת חג, שום דבר רע לא היה קורה לך, אז היית עושה לאחר החג מעט אירובי או יושב כמה ימים על גירעון קלורי יותר מהרגיל, זה דיי מטומטמם וחסר משמעות לא לאכול בארוחת חג או לבלות עם חברים ולהיות סוג של "מיוחד".
סה"כ אתה לא עולה מחר על במה ואין צורך להשתגע, אז יקח לך עוד שבוע להגיע ל"יעד" אף אחד לא מת.

יכול להיות שאתה צודק, אבל החודש יש לי 2 ארועים: החתונה של בת דודה שלי ויום ההולדת שלי. אלה ימים שאני מתכוון לא לחשבן כמעט בכלום, להרפות כמעט לגמרי, לכן נראה לי נכון להיות יותר אדוק בשאר הזמן

---------- התגובה התווספה ב 03:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 03:52 ----------

ואולי באמת, עכשיו כשחשבתי קצת על מה שרשמת משה, הייתי צריך. נראה שאצטרך לברר לעצמי מהו האיזון שלי. כרגע אני חי בקיצוניות וטוב לי ככה, בהמשך אצטרך כנראה ללמוד לאזן. למשל בחתונה (וגם ביום ההולדת שלי) - לא להתפרע כאילו חודשיים לא ראיתי אוכל ואלכוהול, אלא פשוט להיות רגיל. (טוב, לגבי האלכוהול אני לא סגור, אני בונה על להשתכר כהוגן בחתונה 😣😣)
זה משהו שאצטרך לקחת בחשבון כעת אחרי ההערה שלך

תודה

2 ארועים בחודש אפשר לנתב לכיוון העמסות.
לדוגמה לעשות העמסה באותו יום של הארוע ולהכניס ג'אנק בדרך או לבסס את זה רק על ג'אנק. זה מה שאני עושה בד"כ בתהליך של "חיטוב", גם אם הארועים הם דיי "עוקבים" במרחק של כמה ימים אחד מהשני, אני מפיל אותם כ"העמסות" ופשוט מאריך את הזמן שאני ללא העמסה.
לדוגמה אם עשיתי העמסה כל 10 ימים ויצא לי חג שהוא העמסה ראשונה ולאחריו כ 4-5 ימים יש עוד ארוע, אני עושה פשוט "שוב העמסה" ואז יוצא ל 14-18 ימים ללא העמסה בכלל וכביכול "מצמצם" את הפער. לפעמים אני גם ממשיך ב 10 ימים ה"רגילים" שלי תלוי בתנודות במשקל (לא נשקל 2-3 ימים לאחר העמסה כי יש נוזלים ומאגרי גליקוגן יחסית מלאים מהזבל שאכלנו בארוע).
תשקול את זה, חבל להרגיש "מנודה" ולדפוק את כל ה Social Norms למרות שאני שונא אותם, עדיין צריך להיות כפוף אליהם.
אם הייתי ממש קצוב בזמן ו"התחטבתי" בשביל מצב מסויים, אז פשוט לאחר הארוע הייתי פשוט עושה יותר אירובי.
בימי ארוע משהו שהיה עוזר לי הוא לעשות IF, פשוט לצום באותו היום (לשתות בלבד) ולהתפרע בלילה של הארוע.
היו לי גם תקופות של "חיטוב" שהייתי שותה אלכוהול בכמויות מסחריות כל יום שישי, ושום דבר לא השפיע מבחינת המספרים שירדו במשקל לעומת חיטוב "רגיל" בלי השטויות האלו, וכן הייתי אוכל גם אחרי שהייתי שותה וזה היה נגמר בהמבורגריה, או כל ג'אנקיה אחרת שתחשוב עליה. מה שכן יום לאחר מכן לא הייתי אוכל כמעט בכלל מחוסר חשק ורצון, לפעמים זה היה האנגאוור ולפעמים סתם קמתי מאוחר והייתי צריך ללכת לישון מוקדם אז לא "הספקתי" ולפעמים סתם חוסר חשק. מה שכן לא נתתי למזון ולתהליכים שעשיתי לפגוע לי בחיים הרגילים, כי אני לא מקצוען, לא מתיימר להיות כזה וסה"כ רוצה לחיות בכיף ולא למנוע מעצמי הנאות מהחיים, תחשוב על זה ותגיע למסקנות של עצמך.

• פותח/ת השרשור
2 ארועים בחודש אפשר לנתב לכיוון העמסות.
לדוגמה לעשות העמסה באותו יום של הארוע ולהכניס ג'אנק בדרך או לבסס את זה רק על ג'אנק. זה מה שאני עושה בד"כ בתהליך של "חיטוב", גם אם הארועים הם דיי "עוקבים" במרחק של כמה ימים אחד מהשני, אני מפיל אותם כ"העמסות" ופשוט מאריך את הזמן שאני ללא העמסה.
לדוגמה אם עשיתי העמסה כל 10 ימים ויצא לי חג שהוא העמסה ראשונה ולאחריו כ 4-5 ימים יש עוד ארוע, אני עושה פשוט "שוב העמסה" ואז יוצא ל 14-18 ימים ללא העמסה בכלל וכביכול "מצמצם" את הפער. לפעמים אני גם ממשיך ב 10 ימים ה"רגילים" שלי תלוי בתנודות במשקל (לא נשקל 2-3 ימים לאחר העמסה כי יש נוזלים ומאגרי גליקוגן יחסית מלאים מהזבל שאכלנו בארוע).
תשקול את זה, חבל להרגיש "מנודה" ולדפוק את כל ה Social Norms למרות שאני שונא אותם, עדיין צריך להיות כפוף אליהם.
אם הייתי ממש קצוב בזמן ו"התחטבתי" בשביל מצב מסויים, אז פשוט לאחר הארוע הייתי פשוט עושה יותר אירובי.
בימי ארוע משהו שהיה עוזר לי הוא לעשות IF, פשוט לצום באותו היום (לשתות בלבד) ולהתפרע בלילה של הארוע.
היו לי גם תקופות של "חיטוב" שהייתי שותה אלכוהול בכמויות מסחריות כל יום שישי, ושום דבר לא השפיע מבחינת המספרים שירדו במשקל לעומת חיטוב "רגיל" בלי השטויות האלו, וכן הייתי אוכל גם אחרי שהייתי שותה וזה היה נגמר בהמבורגריה, או כל ג'אנקיה אחרת שתחשוב עליה. מה שכן יום לאחר מכן לא הייתי אוכל כמעט בכלל מחוסר חשק ורצון, לפעמים זה היה האנגאוור ולפעמים סתם קמתי מאוחר והייתי צריך ללכת לישון מוקדם אז לא "הספקתי" ולפעמים סתם חוסר חשק. מה שכן לא נתתי למזון ולתהליכים שעשיתי לפגוע לי בחיים הרגילים, כי אני לא מקצוען, לא מתיימר להיות כזה וסה"כ רוצה לחיות בכיף ולא למנוע מעצמי הנאות מהחיים, תחשוב על זה ותגיע למסקנות של עצמך.

משה, אז יש לי שאלה - הכנסת פה את המושג "העמסות", ואני הבנתי שהסיפור של העמסות זה רק למי שחי על תפריט חסר פחמימות או ממש דל בפחמימות, מה שלא ממש אפשר לומר על התפריט שלי - מצ"ב למעלה, קצת לאחר תחילת הלוג
אז האם אני בכלל צריך את ההעמסות האלו מלכתחילה? כי עקרונית התכוונתי להמשיך ככה איזה חודש, לבדוק מה איתי ולשנות את התפריט בהתאם לשינוים שיהיו, בלי העמסות

---------- התגובה התווספה ב 04:18 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 04:13 ----------

ובכלל, מה זה הסיפור הזה עם האוכל? אני חושב שיש משהו מוזר בכך שכולם מסתכלים בצלחות של אחרים. איזה טוב יוצא מזה? להיעלם באמצע יציאה כדי לקנות פסטרמה בקיוסק זה באמת קצת מוזר, מודה. אבל מה שאני אוכל בערב חג? למה צריך להסתכל לי לצלחת? מה זה הסיפור הזה?
(מדבר על המשפוחה)

העמסות חייבים לעשות כל עוד אתה במאזן קלורי שלילי, לא משנה אם התפריט שלך מבוסס פחמימה או מבוסס חלבון, דל פחמימה או רב פחמימה, דל שומן או דיאטת מרקים, כרוב וחסה (או מה שזה לא יהיה).
ברגע שאתה במאזן קלורי שלילי = החילוף חומרים שלך יורד, ההורמונים מתחילים לאט לאט "להשיחק" וחייבים לאזן זאת כדי להמשיך לרדת במשקל אחרת אתה תתקע עם הזמן, תפגע בעצמך בצורה כזו או אחרת (סביר להניח שלא, קורה רק בגירעון קלורי שלילי עצום יחד עם טווח זמן ארוך מאוד), תהיה רעב, ועוד המון גורמים כאלה ואחרים שניתן לקרוא במדריך לחיטוב בפורטל.
לרוב עושים העמסות של פחמימות בגלל שאוכלים דיי הרבה חלבון כ 2-2.5 גרם לק"ג משקל, שומן במינון של 20% או כמה שזה לא יהיה מהסך הקלורי, מה שמותיר מעט מקום לפחמימות ובד"כ זה יהיה בין 100 ל 200 גרם פחמימה ליממה. העמסה תהיה 1.5 גרם חלבון לק"ג משקל, מינימום שומן ומקסימום פחמימה, אפשר לעשות העמסות במאזן נטראלי, אפשר לעשות 500 מעל הנטראלי ואפשר גם לעשות 1500 מעל הנטראלי, זה עניין של ניסיון ואיך הגוף שלך מגיב למה שאתה מכניס לו או איך יותר נכון אתה מווסת את זה לאחר מכן (לדוגמה מביא יום נפח לאחר העמסה או עושה דילול ביום העמסה, כל מיני שטויות שאנשים עושים, חלקם אומרים שזה "עוזר להם" חלקם אומר שלא. לייל גם אומר לשתות חומץ העמסה כי זה מבקר על הנוזלים, לא יודע נשמע לי דיבילי).
הסיפור עם האוכל זה עניין תרבותי, סוציאלי ועוד הרבה דברים שאי אפשר להסביר על רגל אחת ונדרש לקחת סמסטר שלם בשביל זה 😃
בוא נגיד שדברים טובים לא יצאו לך מזה שתרוץ ב 1 בלילה ל AM: PM לקנות פסטרמה 1% שומן ולאכול בשולחן עם כולם, כשכולם דופקים עוף ואורז ומה שרק יש על השולחן.
כמו שאמרתי ואגיד שוב, פעם אחת בשבוע לא יקרה לך שום דבר, תחשוב שאם אתה אוכל לדוגמה 4 ארוחות ביום כפול 7 ימים בשבוע זה 28 ארוחות. אם תקח ארוחה אחת מתוך ה 28 ארוחות הללו ותחפף בה, זה יוצא מבחינת אחוזים 3.5%~ גם אם הארוחה הזו תהיה שוות ערך ל 4 ארוחות (מבחינה קלורית) זה עדיין יוצר מצב של סה"כ 14% דפיקה של הדיאטה במצב שבועי (בתאוריה כמובן).
כמה אתה יכול לאכול כבר בארוחת חג? 2000 קלוריות? 3000 קלוריות? בהתחשב במצב שהקיבה שלך מצמטקת עם הזמן שאתה בחיטוב ולא תוכל להכניס הרבה אוכל גם אם תרצה (ותתכונן לשילשולים וגזים יום אחרי וגם תחושה של עייפות ובחילה), זה עדיין לא מספיק גבוה כדי לעלות אותך בשומן בהתחשב בזה שהנטראלי שלך הוא 2000-2500 קל' אם תעשה אימון גם באותו האימון זה יהיה אפילו יותר גבוה.

איך הענשת את עצמך ככה בערב החג? רצת לסופר וקנית פסטרמה? ממש מוגזם! היה עדיף שלא היית אוכל כלום עד ארוחת ערב החג ושם מכניס בסביבות ה1800-2000 קלוריות בארוחה טובה ומהנה, זה היה עושה לך טוב לנפש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית