הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות...

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
אני עושה 5*5 למתחילים כבר שלושה שבועות והיום הגעתי למוט אולימפי כשאני מעמיס עליו 30 בכל צד.
עכשיו באימון האחרון העלתי משקל ל27.5 כל צד וסיימתי 3 סטים של 5 חזרות כשהחזרות האחרונות היו, בואו נגיד, לא בטכניקה הכי טובה.

היום העלתי משקל כאמור ל30 בכל צד, סט ראשון עשיתי 5 חזרות בצורה טובה. בסט השני כבר איבדתי טכניקה בחזרה הרביעית. ובסט השלישי כבר כמעט קרסתי תחת המוט (טכניקה הכי גרועה שיצא לי לעשות בפרק אימון הנוכחי).
היה לי מקרה בשבוע השני אם אני לא טועה, שזה גם קרה לי שנתקעתי על 3-4 חזרות בסט שני ושלישי, אך אימון אחרי זה הצלחתי לעלות במשקל.
האם לנסות שוב על אותו משקל או לעשות ישר DELOAD (אני מרגיש גם שאני צריך את זה...).

דבר שני. אני מרגיש שהמוט יושב לי הכתפיים קצת כאבים באזור הסקרום, אולי L5-4. רק כשהמוט יושב לי. כשאני מכווץ את הבטן זה די מסתדר. אני מניח שזה ליקוי יציבתי (APT באגן). מישהו מכיר את זה?

עכשיו בדדליפט הכל מצויין, אף פעם לא עשיתי משקלים כאלה בדדליפט ככה שאני די מרוצה מהתרגיל (את האמת אני די מאוהב בו). היום עשיתי דדליפט 27.5 כל צד וזה היה מצויין, סיימתי 3 סטים של חמש חזרות בטכניקה טובה לפי ההרגשה שלי.
חשבתי לעשות DELOAD בסקווט ולהמשיך להתקדם בדדליפט שיהיה התרגיל החזק, גם בגלל שהוא יותר טוב לטעמי ויותר נוח לי לבצע אותו מבחינת הגוף.

אה ועוד שאלה קטנה. בגלל מבנה אנטומי, זה בסדר לסובב קצת את כפות הרגליים החוצה בדדליפט, לא?
אני מרגיש פחות מתיחה בגיד השמאלי שמאחורי הברך כשאני עושה זאת.
והאם כדאי לשם פלטות של 20 על מנת שהמוט יהיה קצת יותר גבוה על הטיביה?

נערך לאחרונה:
המתיחה שתיארת בגיד מיתרחשת עם כפות רגליים מקבילות בפישוק רחב מהרגיל (גיד של הבייספספמוריס).
הפישוק מחזיר את הפשיטת ברך למצב הטיבעי.

• פותח/ת השרשור
אני מרגיש את זה בדדליפט והפיסוק שלי בדדליפט הוא צר. יש לי מבנה אנטומי קצת מוזר ברגליים, בכל מקרה זה נפתר בקלות על ידי סיבוב כף הרגל החוצה מעט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית