אתה חושב שאני מטומטם, אין שום בעיה, נלך איתך.. לא שווה לי בכלל להתאמץ בשביל מישהו שמזלזל באנשים.וזה אומר שהמסה שלו משתנה?
נעזוב את זה שאתה גם לא בדיוק יודע לכתוב 🙄
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה חושב שאני מטומטם, אין שום בעיה, נלך איתך.. לא שווה לי בכלל להתאמץ בשביל מישהו שמזלזל באנשים.וזה אומר שהמסה שלו משתנה?
נעזוב את זה שאתה גם לא בדיוק יודע לכתוב 🙄
אתה חושב שאני מטומטם, אין שום בעיה, נלך איתך.. לא שווה לי בכלל להתאמץ בשביל מישהו שמזלזל באנשים.
סליחה, השורה האחרונה לא הייתה במקום. בכל מקרה, איך הוא באמת משנה את המסה שלו כשהוא משנה את הנפח שלו?
למדתי את זה היום בשיעור הידרודנמיקה: כאשר כמות החומר משנה את הטמפרטורה, נפח החומר משתנה.
אתה יכול לראות את זה אחרי אימון השרירים שלך ענקיים ובולטים, ואחרי זמן מנוחה ארוכה השריר מתקבץ וחומר למצבו הרגיל.
זוכה פרס האשכול המטומטם ביותר לשנת 2010
סתם השערה שאני די בטוח שהיא לא נכונה: (לאור שאר הדברים שבדקתה כמו שתיה)
הנוזלים שלך מועברים מכל מיני מקומות בגוף למקומות אחרים כתוצאה מהאימון (למשל לשרירים) ואז הנוזלים נמצאים יותר למעלה למשל ואז המרכז כובד משתנה.
ובגלל זה המשקל "מזייף"
לדוגמא קח מטאטא ותחזיק אותו עם אצבע אחת פעם אחת ההאצבע תיהיה קרובה לחלק עם השערות יהיה לך יותר קל להחזיק ,ככל שתזיז את האצבע לכיוון השני יהיה יותר קשה עד שהוא יפול.
למרות שאני כמעט בטוח שמה שכתבתי זה שטויות ✌️
נסה להשקל בעמידה ומיד אחרי זה בישיבה, המשקל שלך בישיבה יהיה טיפה יותר גבוהכן אחי, לא רוצה לבאס אותך אבל זה סוג של שטויות...
אם תיקח משקולת משולשת ותעמיד אותה על משקל פעם על הצד הרחב ופעם על הצד של השפיץ המשקל ישתנה?
לא, כי המשקל אותו משקל.
זה וויכוח מטומטם.
הבעיה היא במכשיר המדידה.
וחוץ מזה, משקל הוא ממש לא מסה.
מסה היא כמות חומר, משקל זה הכוח שגוף מפעיל על התומך שלו.
אבל ברגע שמדידת המשקל לא נכונה גם התוצאה של המסה לא תהיה נכונה.אבל משקל עובד ככה שהוא מודד את המשקל וממיר אותו למסה...
והמשקל האלקטרוני שעובד ע"פ לחץ ולא לפי כח. כלומר המכשיר בודק גם את שטח שבו אתה עומד. תראה שאם תעמוד בגבול של המכשיר מאשר מרכז המכשיר, יהיה הבדל של 100 גרם.אולי הנפח משתנה אבל איך זה משפיע על המשקל (אגב אני לא כל כך בטוח שהנפח משתנה אבל במידה וכן אז למה המשקל משתנה)
אגב אם תיקח בקבוק מים ששוקל קילו ותקפיא אותו אז המרווח בין החלקיקים גדל או איך שלא קוראים להם אני כבר לא זוכר למדתי את זה מזמן..
וזאת הסיבה שהבקבוק מגדיל את הנפח שלו אבל אני לא יודע אם המשקל משתנה לא בדקתי את זה...
למה? LOL
אני יודע שזה לא סבר שיכול להועיל בחיים לדעת למה זה קורה אבל זה פשוט דבר שמעניין אותי...
לא בדקתי את זה לעומק ואני לא מומחה בפיזיקה (תמיד הייתי גרוע בזה את האמת, או שזה בכלל ביו-פיזיקה?), אבל תהליכים כימים שמתרחשים בגוף יכולים ליצור משקל, בין היתר גירוי כמו אימון התנגדות. מה זה בדיוק? לא חקרתי את זה לעומק אבל ההגיון יגיד לי שזה פשוט נפח לסיבי השריר או זרימה של גליקוגן וריסטרקציה של מים.
שוב לא התעמקתי בזה, יכול מאוד להיות שאני טועה.
תשים לב גם שהיקפי הגוף שלך גם גדולים יותר לאחר האימון (יד, חזה, רגל וכו')
לא הבנתי מה הקשר לחוק שימור המסה
מה זה בעצם סותר בזה שמשקל הגוף יכול להשתנות בתהליכים כימיים, ביולוגים ופיזים שונים?
האם זה סותר את זה שאולי בפעילות פיזית כלשהיא הגוף מייצר חומרים מסויימים שנכנסים לתוך השריר (סתם דוגמא) ומעלים את משקל הגוף?
אני מניח שמחומרים אחרים כמו סוכרים וכו שהופכים לחומר תשמורת
המסה שלהם חייבת להשמר?