הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קלן והשפעה על הרצפטורים - מה זה אומר ?

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
קלן כידוע הוא בטא-2 אגוניסט.

במאמר רשום שההשפעה שלו על הרצפטורים חזקה מאד ולכן יש לאפשר תקופת התאוששות מסוימת בין סייקל לסייקל.

השאלה היא מזה בעצם אומר שההשפעה שלו חזקה ? כלומר, מה הוא עושה לרצפטורי הבטא-2 ? ומה בעצם קורה בתום הסייקל שאז לכאורה הרצפטורים נדפקים ? מה, מפסיקים לאבד שומן ?

לא ברור לי העניין...

אשמח אם מישהוא יוכל להבהיר.

בעקרון מה שקורה זה שלאחר תקופה של כשבועיים שימוש רציף בקלן הרצפטורים נהרסים בגלל פעילות יתר שלהם.
אין לך מה לדאוג בקשר לזה מאחר והם חוזרים לתפקוד תקין לאחר כתקופת מנוחה של מס' שבועות..

הדרך הכי יעילה להשתמש בקלן היא ביחד עם קטוטיפן אשר מונע את הרס הרצפטורים ומאפשר לך שימוש ארוך יותר בקלן, עוד דבר שהקטו' עושה זה להעצים את ההשפעה של הקלן ככה שבמינון מעט נמוך יותר אתה עדיין מקבל השפעה חזקה של הקלן.

מנסיון שלי אחלה דבר, גם אחרי חודש של שימוש הרגשתי את הקלן עובד כולל רעידות בידיים וחום גוף מעט גבוה יותר...

• פותח/ת השרשור
ומה המשמעות לכך שהרצפטורים נהרסים ? זה אומר שכשהם הרוסים אין שריפת שומן גם אם אהיה בגירעון קלורי ?

רצפטור בטא 2 לא אחראים רק על איבוד שומן (אלא יותר נכון לומר, הוצאה של שומן מהתאים לאנרגיה).
רצפטורי בטא 2 (אגוניסט) משפיעים על הסימפונות קנה הנשימה שלך (במקור קלן נועד לאסטמה), התרחבות כלי דם בכבד וברקמות השריר ובין היתר אחראי על שיחרור אינסולין. בין היתר יש השפעה על המערכת העיצבית והלב.
אם דפקת את רצפטורי הבטא 2 תצטרך לחיות כל החיים על כדורים לשיקום הרצפטורים הללו כי אחרת הם "יפסיקו לפעול" (הם לא באמת יפסיקו אבל התפוקה שלהם תרד, עם הזמן גם דרסטית).
לא שמעתי על מקרים שנכבו לאנשים הרצפטורים עקב שימוש ארוך בקלן, אבל זה קיים ואני בטוח שאפשר למצוא מקרים כאלו אם כי הם בודדים ונעשו כנראה עקב שימוש יתר.

• פותח/ת השרשור
לא התכוונתי לשימוש יתר בקלן - סה"כ אני רוצה לדעת מה קורה לאחר סייקל של שבועיים "לפי הספר" ?

כלומר, בתום השבועיים של שימוש מה קורה ? ממשיכים עם גירעון קלורי כרגיל ועדיין יורדים או שלקלן יהיו השלכות בעניין גם אחרי הסייקל של השבועיים ?

קלן זה לא איזה תרופת קסם לשריפת שומן, זה בסה"כ עוד בוסט קטן, אם התפריט שלך טוב ואתה עושה אירובי אתה תמשיך לרדת באחוזי שומן גם ללא הקלן

• פותח/ת השרשור
ברור לי שזה לא "שורף שומן" מטבעו אלא כלי עזר - הכוונה היתה להבין האם אחרי השימוש בו יש סיכוי שיפסק התהליך למרות שמירה על העקרונות (גירעון קלורי), או שפשוט מה שיקרה זה שקצב הירידה יחזור להיות רגיל ?

ברור לי שזה לא "שורף שומן" מטבעו אלא כלי עזר - הכוונה היתה להבין האם אחרי השימוש בו יש סיכוי שיפסק התהליך למרות שמירה על העקרונות (גירעון קלורי), או שפשוט מה שיקרה זה שקצב הירידה יחזור להיות רגיל ?

ברור שאם אתה מסיים את השימוש בקלן ואתה על 8% לא יהיה לך עוד הרבה לאן לרדת, לעומת זאת אם אתה מסיים את השימוש על 10-12% תוכל להמשיך בתהליך, זה גם מאוד אינדיווידואלי ועד שלא תהיה שם לא תדע בוודאות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית