הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיגרנ1ת

nadavr1234

משתמש קבוע
1,376
19
נק' מוניטין:
1,561
1,376
19
אני סובל מגיל צעיר ממיגרנ1ת שמלוות בהקאות וסבל..
אני במעקב של נוירולוגית(ריטלין ומשככי כאבים למיגרנ1ת) והשבוע אני הולך לנסות לקבל תרופה יותר חזקה ממה שהשתמשתי עד עכשיו.
בעבר הייתי לוקח אדוויל.לאט לאט התמכרתי לכדור(אחרי שכדור אחד לא העביר את הכאב דחפתי עוד אחד וכן הלאה) והיה מקרה או שניים שלקחתי גם 5 כדורים מרוב כאבים.. לאחר מכן עברתי לאקמול פוקוס ואקמול רגיל,הייתי לוקח 2 כדורי אקמול בהתקף קטן וכיום אני משתמש בזומיג שאפשר להגיד שהוא לא ממש משפיע.
רק רציתי לדעת איך משככי כאבים משפיעים על הגוף והמלצות לכדורים חזקים במרשם ומה ההבדל בין כדורים משככי כאבים לכדורים שמיועדים למיגרנ1ת..

תודה לעוזרים

מנסיון חיים,
תוותר על משככי כאבים למי*****. תיקח רק כדורים למיגרנה (רילרט, ריזלט וכו')- זה הדבר היחיד שעוזר.
כשיש התקף מספיק חזק, גם המשכך הכי חזק לא עוזר.
משככי כאבים עובדים על מערכת העצבים. תרופות למיגרנה עובדות על כיווץ כלי הדם במוח (הרחבת כלי דם במוח זו הסיבה לכאבים) ולכן תרופות אלה יותר יעילות. זומיג באמת לא שווה. תבקש רילרט. עובד כמו קסם (לרוב).

תרופות למיגרנה עובדות על כיווץ כלי הדם במוח (הרחבת כלי דם במוח זו הסיבה לכאבים) ולכן תרופות אלה יותר יעילות. זומיג באמת לא שווה. תבקש רילרט. עובד כמו קסם (לרוב).

חלק גדול מהמ***** נגרמות עקב הצרות של כלי דם המובילים דם למוח ולכן אין שום הגיון שהתרופות יכווצו את כלי הדם, אם כבר אז בדיוק ההיפך.

זה גם מה שאני עושה כשאני מטפל באנשים עם מ***** המטרה של העיסוי היא הרפיית השרירים שלוחצים על כלי הדם, בעיקר באיזור הצוואר ובכך הרחבה ופתיחה טובה יותר של הזרימה הדמית לראש ולמוח.

חלק גדול מהמ***** נגרמות עקב הצרות של כלי דם המובילים דם למוח ולכן אין שום הגיון שהתרופות יכווצו את כלי הדם, אם כבר אז בדיוק ההיפך.

זה גם מה שאני עושה כשאני מטפל באנשים עם מ***** המטרה של העיסוי היא הרפיית השרירים שלוחצים על כלי הדם, בעיקר באיזור הצוואר ובכך הרחבה ופתיחה טובה יותר של הזרימה הדמית לראש ולמוח.
מה אתה אומר...
במה אתה מטפל בדיוק? איך תסביר את הטיפולים בקפאין?
והנה דוגמא במיוחד בשבילך,

Med Clin North Am. 2001 Jul;85(4):943-58, vi-vii.
Mechanism of migraine and action of antimigraine medications.

Spierings EL.
Department of Neurology, Brigham and Women's Hospital, Harvard Medical School, Boston, Massachusetts, USA. [email protected]
Abstract

Dilation and inflammation of cephalic arteries and intracranial extra cerebral arteries cause the migraine headache. The migraine-associated symptoms result from the activation of the sympathetic nervous system caused by the pain. The migraine aura is caused by the neurophysiological phenomenon of spreading excitation/depression. The various mechanisms are tied together in the so-called "parallel theory" of the pathogenesis of the migraine attack. The abortive antimigraine medications act by constricting the dilated arteries through stimulation of the serotonin 1B receptor. The preventive antimigraine medications act by increasing the tone of the extacranial arteries, inhibiting the mechanism of neurogenic inflammation, or inhibiting pain transmission within the central nervous system.

PMID: 11480266 [PubMed - indexed for MEDLINE]

נערך לאחרונה:
קודם כל הייתי מצפה ממנהל בפורום לקצת יותר ענווה ופחות זלזול במי שמגיב בפורום גם אם תגובתו אינה נכונה/תואמת את המציאות.

בקשר אליי: אני מעסה רפואי בכיר, מומחה בשיקום כולל 3 חודשים סטאג' בבי"ח וולפסון במחלקה הנוירולוגית.

בנוגע למ*****, אני מודה שטעיתי בהקשר לתרופות הניטלות, נכון שהן גורמות להצרות של כלי הדם ונכון שהשלב הקודם לפני נטילת התרופות הוא כאשר כלי הדם מורחבים, לפני השלב הזה כלי הדם מכווצים מידי ויש שליחת פקודה מהמוח להרחיב את כלי הדם.
במקור אין החלטה ברורה בנוגע למה בדיוק גורם למי*****, ישנן הרבה סיבות לכך, אחת הסיבות השכיחות היא שרירים המכווצים כרונית - שריר מכווצים מביאים לכלי דם מכווצים.

יצא לי לטפל בלא מעט אנשים שבין השאר סובלים ממ*****, שחרור שרירי הצוואר הביא במקרים רבים להקלה משמעותית ואף להעלמות מוחלטת של המיגרנה

בלי לקחת צדדים בעניין - אני לא רואה פה זלזול מצד EMZ .. עד כמה שאני רואה הוא סה"כ הציג עובדות בגיבוי לינקים וציטוטים. 🥷

קודם כל הייתי מצפה ממנהל בפורום לקצת יותר ענווה ופחות זלזול במי שמגיב בפורום גם אם תגובתו אינה נכונה/תואמת את המציאות.

בקשר אליי: אני מעסה רפואי בכיר, מומחה בשיקום כולל 3 חודשים סטאג' בבי"ח וולפסון במחלקה הנוירולוגית.

בנוגע למ*****, אני מודה שטעיתי בהקשר לתרופות הניטלות, נכון שהן גורמות להצרות של כלי הדם ונכון שהשלב הקודם לפני נטילת התרופות הוא כאשר כלי הדם מורחבים, לפני השלב הזה כלי הדם מכווצים מידי ויש שליחת פקודה מהמוח להרחיב את כלי הדם.
במקור אין החלטה ברורה בנוגע למה בדיוק גורם למי*****, ישנן הרבה סיבות לכך, אחת הסיבות השכיחות היא שרירים המכווצים כרונית - שריר מכווצים מביאים לכלי דם מכווצים.

יצא לי לטפל בלא מעט אנשים שבין השאר סובלים ממ*****, שחרור שרירי הצוואר הביא במקרים רבים להקלה משמעותית ואף להעלמות מוחלטת של המיגרנה
מצטער אם נשמעתי מזלזל. זאת לא הייתה הכוונה. אני מאוד מעריך אותך ואת תרומתך במיוחד לפורום הנ"ל. זה היה תסכול שנובע ממחלה שגורמת לי להיות במיטה כל היום+תסכול שהגורמים המטפלים כביכול לא יודעים את הסיבה.

בכל מה שקשור לתגובה הנ"ל- אתה צודק. ישנו קודם כיווץ.
בכלל יש מליון תאוריות למה זה מיגרנה. כל אחד מאמין בשלו ואף אחד לא באמת יודע.
בכל מה שקשור לכלי דם- ההרחבה שלהם- היא זאת שגורמת לכאב המתסכל.
זה נכון ששרירים תפוסים יוצרים מיגרנה אבל יש עוד אינסוף סיבות אחרות שלא קשורות לשרירים כמו שינה, אוכל, קפאין, לחץ, חום וכו'

בקיצור- סליחה אם נפגעת. רק רציתי להבהיר שההתרחבות היא זאת שגורמת לכאב ושהתרופות מכווצות את כלי הדם. - זה פשוט קצת הציק לי כי אני שומע את זה כל הזמן.

אגב, לדעתי יותר מתאוריה אחת נכונה- וזאת בדיוק הסיבה לכך שפעם הכדורים עוזרים ופעם לא.

שטויות, כשיש נק' לוויכוח אז הרבה יותר מעניין פה, חוץ מזה שהחכמתי ממך בנושא הנ"ל אז בסה"כ יצאתי מורווח..👏

בהחלט בעיה

קודם כל גם לאמא שלי היו מי***** וגם לסבתא שלי.
אצלי זה התחיל בגיל יחסית קטן, לא זוכר בדיוק, וזה היה מלווה כמובן בכאבי ראש נורא חזקים (בכיתי מזה לפעמים) והקאות.
הייתי בכמה טיפולים.
בזמנו רופאה אחת אמרה שזה יכול להיות מתוזנה ולא כדאי לאכול שוקולד בנות גבינה צהובה וטונה. את האמת, לא חושב שזה היה קשור.
הייתי אצל עוד רופא שרצה לתת לי תרופות נגד דיכאון ואמא שלי ממש לא הסכימה לזה.
ובצדק.
לדעתי אסור, פשוט אסור לקחת את הדברים האלה כמו רטלין וכו.. זה לא באמת עוזר, ואפשר להתמכר לדברים האלה, יצא לי לראות ילדים על רטלין, זה סם לכל דבר.
המי***** את האמת עברו לי עם השנים ויכול להיות לי התקף לפעמים. בין חודשיים לחצי שנה אני מקבל התקף.
שמתי לב שזה קשור לארוך חיים.
אני רגיש לאלכוהול קודם כל. לא שותה בכלל בגלל זה. משתדל גם לא בירות.
שינה זה חשוב. כל דבר שיכול להתחיל כאב ראש כמו חוסר שינה יכול לפתח את זה למיגרנה.
תזונה. הייתה תקופה שאם לא הייתי אוכל בשעות קבועות הייתי מקבל כאבי ראש וזה היה יכול להסתיים במיגרנה. עם הזמן כשעשיתי את האנבוליק דיאט ונמנעתי מפחמימות שמתי לב שהרגישות הזו נעלמה - לתשומת ליבך.

מבחינת כדורים שהיו עוזרים לי. פעם קיבלתי כדור בשם מיגרה-לב והוא היה עוזר לי.
לי גם עוזר במקרה של כאב ראש נורא חזק אופטלגין נוזלי בטיפות. הוא משפיע מהר וטוב וגם קל להירדם איתו (יכול להיות שזה קשור לכאב הרב שמשפיע על מערכת העצבים ופשוט מעייף אותך)

עוד שיטת סבתא שהייתה עוזרת לי. פשוט לקשור על הראש מטפחת או משהו. לקשור כמו קארטה קיד אבל חזק. זה יוצר לחץ שעוזר לכאב והיו פעמים שזה עזר לי. זה אולי נשמע מצחיק אבל הבעיה בבעיה הזו שאצל כלאחד זה אחרת, ובאמת שאין כל כך למי להקשיב ברפואה והייתי ממליץ לבדוק כל שיטה שהיא, בין אם זה כדור או בין אם זה תרופת סבתא.

אם הגעת למצב שאתה לוקח 5 אדוויל זה לא טוב חביבי.זה כדור יחסית חזק, לא שמעתי על מישהו שלוקח 5 אדוויל במכה, וכמו שאמרו, זה אולי מעביר את הכאב אבל לא את הבעיה. כלומר זה מעביר את הסימפטום אבל לא את המקור.

תשתדל שכשאתה לוקח כדור גם לדאוג להרפיה כלשהיא. שכב, שים מאוורר, אוויר קריר מבחוץ אם יש רוח יכול להרגיע. יש אפשר שמתחילים להזיע כשהכאבים חזקים. אם יש לך בחילה תקיא, זה תמיד עוזר.

הייתי מציע קודם כל לבדוק עם עצמך אם אתה יכול להזהות מתי יש התקפים, אם זה בהקשר של זמני ארוחות וכו וזה קשור למשתנים כלשהם כמו אוכל, שינה, אורך חיים וכו.

• פותח/ת השרשור
בהחלט בעיה

קודם כל גם לאמא שלי היו מי***** וגם לסבתא שלי.
אצלי זה התחיל בגיל יחסית קטן, לא זוכר בדיוק, וזה היה מלווה כמובן בכאבי ראש נורא חזקים (בכיתי מזה לפעמים) והקאות.
הייתי בכמה טיפולים.
בזמנו רופאה אחת אמרה שזה יכול להיות מתוזנה ולא כדאי לאכול שוקולד בנות גבינה צהובה וטונה. את האמת, לא חושב שזה היה קשור.
הייתי אצל עוד רופא שרצה לתת לי תרופות נגד דיכאון ואמא שלי ממש לא הסכימה לזה.
ובצדק.
לדעתי אסור, פשוט אסור לקחת את הדברים האלה כמו רטלין וכו.. זה לא באמת עוזר, ואפשר להתמכר לדברים האלה, יצא לי לראות ילדים על רטלין, זה סם לכל דבר.
המי***** את האמת עברו לי עם השנים ויכול להיות לי התקף לפעמים. בין חודשיים לחצי שנה אני מקבל התקף.
שמתי לב שזה קשור לארוך חיים.
אני רגיש לאלכוהול קודם כל. לא שותה בכלל בגלל זה. משתדל גם לא בירות.
שינה זה חשוב. כל דבר שיכול להתחיל כאב ראש כמו חוסר שינה יכול לפתח את זה למיגרנה.
תזונה. הייתה תקופה שאם לא הייתי אוכל בשעות קבועות הייתי מקבל כאבי ראש וזה היה יכול להסתיים במיגרנה. עם הזמן כשעשיתי את האנבוליק דיאט ונמנעתי מפחמימות שמתי לב שהרגישות הזו נעלמה - לתשומת ליבך.

מבחינת כדורים שהיו עוזרים לי. פעם קיבלתי כדור בשם מיגרה-לב והוא היה עוזר לי.
לי גם עוזר במקרה של כאב ראש נורא חזק אופטלגין נוזלי בטיפות. הוא משפיע מהר וטוב וגם קל להירדם איתו (יכול להיות שזה קשור לכאב הרב שמשפיע על מערכת העצבים ופשוט מעייף אותך)

עוד שיטת סבתא שהייתה עוזרת לי. פשוט לקשור על הראש מטפחת או משהו. לקשור כמו קארטה קיד אבל חזק. זה יוצר לחץ שעוזר לכאב והיו פעמים שזה עזר לי. זה אולי נשמע מצחיק אבל הבעיה בבעיה הזו שאצל כלאחד זה אחרת, ובאמת שאין כל כך למי להקשיב ברפואה והייתי ממליץ לבדוק כל שיטה שהיא, בין אם זה כדור או בין אם זה תרופת סבתא.

אם הגעת למצב שאתה לוקח 5 אדוויל זה לא טוב חביבי.זה כדור יחסית חזק, לא שמעתי על מישהו שלוקח 5 אדוויל במכה, וכמו שאמרו, זה אולי מעביר את הכאב אבל לא את הבעיה. כלומר זה מעביר את הסימפטום אבל לא את המקור.

תשתדל שכשאתה לוקח כדור גם לדאוג להרפיה כלשהיא. שכב, שים מאוורר, אוויר קריר מבחוץ אם יש רוח יכול להרגיע. יש אפשר שמתחילים להזיע כשהכאבים חזקים. אם יש לך בחילה תקיא, זה תמיד עוזר.

הייתי מציע קודם כל לבדוק עם עצמך אם אתה יכול להזהות מתי יש התקפים, אם זה בהקשר של זמני ארוחות וכו וזה קשור למשתנים כלשהם כמו אוכל, שינה, אורך חיים וכו.
אני לא ממש שם לב לדברים שקורים אצלי,זה פחות או יותר רנדומלי...
ולגבי האדוויל,זה היה מזמן ומאז הבנתי שזה לא בסדר..הפיתרון שמצאתי לבעיית המי***** זה פשוט להקיא/לישון בחדר חשוך לגמרי עם מאוורר או משהו.. אבל יש התקפים שלא מצליחים להירדם מתוך כאב וזה בעייתי... אני אבדוק את הרילרט/ריזלט ואחזור עם תשובה.. תרופות סבתא לא עובדות עלי כמו שהדיקור הסיני שעברתי לא השפיע וגם לא התפריט ללא חומרים משמרים וגבנ"צ ושוקלד וקפאין..

אני אומר לך, רילרט רילרט רילרט. ותקנה גם טייגר באלם- משחה סינית שעוזרת.

• פותח/ת השרשור
אתה אשכרה מורח את זה על הגבה? זה לא אחד השורפים?! אני שם את זה על שרירים תפוסים/כואבים...
ורילרט אני אבקש מהרופאה בשישי..

אני שם את זה לפעמים על כל הצד של הראש ובצוואר. אני כבר נהייתי חסין לזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית