הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה תורם קרוספיט?

החרגול

משתמש קבוע
1,177
14
נק' מוניטין:
317
1,177
14
חוץ מכושר כללי,
יש אפשרות לגדול דרכו.?
התכנון שלי עכשיו הוא לתת מאסה חזקה , עד תחילת-אמצע י"ב
ואז להתחיל קרוספיט, האם זהו מהלך נכון לקראת הצבא?
תודה..

לדעתי עדיף שתבנה לעצמך תכנית שמשלבת אימוני כוח, ריצות ואימוני קונדישנינג שיתאימו למטרה שלך שזאת אומרת אימונים שיהיו דומים לגיבוש שאתה מתכנן לקחת בו חלק (זחילות, ספרינטים בעליה וכו').

חוץ מכושר כללי,
יש אפשרות לגדול דרכו.?
התכנון שלי עכשיו הוא לתת מאסה חזקה , עד תחילת-אמצע י"ב
ואז להתחיל קרוספיט, האם זהו מהלך נכון לקראת הצבא?
תודה..

כמה זמן יש לך עד לגיבושים/צבא?

למה אתה רוצה להוסיף מסה?

• פותח/ת השרשור
אני כרגע בכיתה י"א
ככה שיש לי עוד שנה וחצי - שנתיים.
כרגע אני 77 קילו, על 1.84
ככה שאני צריך לעלות משקל בשביל שיראו יותר תוצאות...
השאלה היא למה הקרוספיט תורם
?
אפשר להשיג ממנו עליה במאסה? לא כמו SS אני מניח..
אבל קרוספיט בניגוד לSS יש בו ריצות/ספרינטים ועוד הרבה תרגילים שאין בSS

אני כרגע בכיתה י"א
ככה שיש לי עוד שנה וחצי - שנתיים.
כרגע אני 77 קילו, על 1.84
ככה שאני צריך לעלות משקל בשביל שיראו יותר תוצאות...
השאלה היא למה הקרוספיט תורם
?
אפשר להשיג ממנו עליה במאסה? לא כמו SS אני מניח..
אבל קרוספיט בניגוד לSS יש בו ריצות/ספרינטים ועוד הרבה תרגילים שאין בSS

אם תתאמן בקרוספיט ותאכל מספיק אתה תעלה במסת שריר.

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה יש לי,
אתה חושב שקרוספיט יהיה אפקטיבי לתוכנית אימון לפני גיבושים?
כמובן בשילוב של יותר ריצות..
תודה לך

עוד שאלה יש לי,
אתה חושב שקרוספיט יהיה אפקטיבי לתוכנית אימון לפני גיבושים?
כמובן בשילוב של יותר ריצות..
תודה לך

אני חושב שקרוספיט (או תוכנית בסיגנון קרוספיט) תהיה אפקטיבית ליצירת כושר כללי טוב. בתקופה הקצרה לפני גיבוש (חודשיים שלושה) הייתי מוסיף אימונים ספציפיים של המרכיבים שאתה יודע שיהיו שם.

אני אישית חושבת שעדיף לעשות תוכנית כח טובה (ss אם עוד לא עשית), לעלות במסה, ובעיקר בכוח. רק אחר כך להתחיל קרוספיט, וגם אותו לעשות עם דגש על כוח. יש לך מספיק זמן עד הגיבושים והצבא. חוץ מזה שאימוני המטקון מחרבנים את הטכניקה ולכן חשוב שיהיה בסיס טוב קודם. כמו שמורן כתב, לקראת הגיבושים תתחיל לעבוד יותר ספציפי.

אני דווקא חולק על כל אלה שהמליצו תוכניות כוח.
אין לי הרבה ניסיון עם גיבושים(רק יום סיירות) אבל ממה שראיתי שם הספרינטים שלי היו מצויינים, אני מאמין שזה בגלל שכנראה שבניגוד שלרוב שם אני עושה סקוואט למרות שהסקוואט שלי מאוד נמוך.
אבל אחרי 3 ספרינטים כבר הייתי גמור ומצאתי את עצמי במקום 5-7 מתוך 15 כשבהתחלה הייתי מקום ראשון שני, בגלל הסיבולת לב ריאה והייתי מפוצץ בחומצת חלב ככה שבקושי יכולתי להזיז את הרגליים.
אם יש לך סקוואט של 100-120 קילו אני מאמין שזה מספיק לצבא.
אם זה באמת חשוב לך (אני יודע שזה קשה) תוריד את הדגש מהכוח ותשקיע בעיקר בסיבולת לב ריאה (תשלב כוח אבל הרבה פחות) כי לא תהיה לך עוד אפשרות לזה אחרי הגיבוש וחבל. מה שגם שאם תגיע לסיירת כמו שאתה רוצה כנראה שיהיה לך חדר כושר מה שלא יהיה לך בגדוד.

• פותח/ת השרשור
סיירת נח"ל למשל יש חדר כושר?
אח שלי שמה.
אני מכוון גבוה, יותר בכיוון של יהל"מ, נשמע לי מאוד מעניין

---------- התגובה התווספה ב 17:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:57 ----------

אח שלי שמה.

---------- התגובה התווספה ב 17:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:58 ----------

אני מכוון גבוה, לכיוון של יהל"מ.
צריך בשביל זה כושר במצב מעולה?

אח שלי שמה.

---------- התגובה התווספה ב 17:58 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:57 ----------

אח שלי שמה.

---------- התגובה התווספה ב 17:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:58 ----------

אין לי מושג אם יש לסיירת נח"ל חד"כ (לדעתי כן אבל דעתי לא מבוססת על שום דבר) בגלל שאחיך שם אני מאמין שהוא יכול לתת לך דעה יותר מבוססת, ותאמת סיירת נח"ל זה דיי הכיוון שלי אם אני לא אקבל גיבוש מטכ"ל ביום סיירות בינואר (אני עושה שוב יום סיירות כי נפצעתי ביום סיירות האחרון)אז אני אשמח אם תוכל לחבר אותי לאחיך בפרטי.
בקשר לכמה צריך להיות בכושר בשביל יהלום? אין לי שמץ של מושג, ותמיד יש את אלה שיגידו שלא צריך כושר בשביל שום גיבוש וצריך רק רבאק, לפי דעתי ולפי הניסיון המועט שלי כדאי לך לבוא על מקסימום כושר כי כשאתה על כושר גבוה אתה תתחיל להלחם עם עצמך ועם הרצון שלך שאומר לך להפסיק אחרי הרבה יותר זמן מבן אדם שיבוא בלי כושר.עוד חודש וחצי אני כנראה יוכל להגיד לך יותר על גיבוש יהלו"ם כי יש לי חבר שממש רוצה להגיע לשם ומתגייס בקרוב.
היה איתי חבר ביום סיירות שלא ידע בכלל איך קוראים ליום הזה, אם זה גיבוש או לא, ומה האפשריות להגיע משם (הוא כיוון הכי גבוה ונלחם אבל עדיין לא היה לו רעל כמו אנשים שחולמים להגיע לשייטת/מטכ"ל ) ואני בספק אם הוא שמע על סיירת מטכ"ל ושייטת 13 חוץ מהפעולה האחרונה על המרמרה אבל הוא בא עם כושר מטורף (6:45 באלפיים, מקום ראשון ביום סיירות) והוציא שם גיבוש שייטת, מה שמחזק את הטענה שכדאי לבוא עם כושר טוב.

בקיצור נראה שזה מאוד חשוב לך אז כדאי לך לעלות טיפה בכוח ואז להתחיל לעבוד חזק על אירובי וטיפה להמשיך עם כוח כי זאת הזדמנות שלא תהיה לך אחרי זה ,וחבל.

אח שלי שמה.

1) ב4-8 חודשים הראשונים שלך בצבא אתה טירון(אפילו מושתן) ככה שאל תשאל אפילו על חדר כושר.
מה גם שבסופו של יום הדבר היחידי שבא לך הוא להזרק למיטה,לא לדפוק עוד אימון.
רק כשתהיה בוותיקה אתה תוכל להתאמן בחד"כ וזה גם רק בנוכחות מדריך.

ובקשר ליהלום אתה צריך להתגייס להנדסה קרבית ולהיות בעל נתונים גבוהיים(קב"א) ולאחר מכך תצא לגיבוש יחט'יות שאם תהיה שם טוב תתקבל ליהלום.
עכשיו בקשר לכושר,כמובן שעדיף להגיע עם כושר טוב. אבל הכי חשוב זה להיות חזק בראש.
כי ככה או ככה המפקדים ישברו אותך ולא משנה עם כמה כושר אתה אחרי כמה שעות כולם באפיסת כוחות ואז מה שנשאר הוא להיות חזק בראש(כי את זה אף אחד לא יוכל לשבור) אז כדי שתכניס לך הרבה מטובציה,ובינתיים תנצל תזמן בבית לגדול ולשפר את הכושר שלך.

דבר אחרון,לגבי אימון קרוספיט-אני חושב שזה אימון מצויין. אתה עובד על כוח וסיבולת לב ריאה ביחד.
שזה משפר לך שתי דברים בו זמנית וגם זה דברים שיהיה לך לעשות בצבא.
בקיצור שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה יא גברים
שחר, תביא לי את הפייסבוק שלך... אתה יכול לדבר איתי שמה ואני אתן לך תשובות לכל השאלות ואם אח שלי יוכל הוא גם ידבר איתך למה עכשיו הוא בצבא..

Back
למעלה תחתית