הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי HDMI וחומרה כללית

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
1. לפי מה אפשר לדעת איזה כבל יותר טוב מכבל אחר? (כבר שמחבר בין מחשב לטלויזיה)
2. ככל שהכבל יותר ארוך ככה האיכות יורדת או שזה לא משנה?
3. למישהו יש אתר טוב של קנית פריטים למחשב בזול יחסית? (אני צריך מקלדת אל חוטית, עכבר אל חוטי, כבל HDMI, וראוטר טוב)
4. איזה מקלדת, עכבר, ראוטר, כבל אתם ממליצים לקנות 😃 ?
5. יש לי מה לשאול ואני פשוט לא זוכר מה! LOL

תודה רבה לעוזרים, מעריך את זה מאוד!

1. לפי מה אפשר לדעת איזה כבל יותר טוב מכבל אחר? (כבר שמחבר בין מחשב לטלויזיה)
2. ככל שהכבל יותר ארוך ככה האיכות יורדת או שזה לא משנה?
3. למישהו יש אתר טוב של קנית פריטים למחשב בזול יחסית? (אני צריך מקלדת אל חוטית, עכבר אל חוטי, כבל HDMI, וראוטר טוב)
4. איזה מקלדת, עכבר, ראוטר, כבל אתם ממליצים לקנות 😃 ?
5. יש לי מה לשאול ואני פשוט לא זוכר מה! LOL

תודה רבה לעוזרים, מעריך את זה מאוד!

1. כרגע הכי טוב מבחינתך זה HDMI (אם מדובר על LCD או פלזמה) שזה כבל חיבור וידאו ואודיו באחד (זה אומר שאתה לא צריך להתעסק עם הרבה כבלים רק כבל אחד מעביר את כל המידע), תומך ברזולוציות של מעל HD( זה 1920X1080) של 2560X1600 ואפילו יותר עד ל4000X2000(תלוי בסוג הכבל). אין שום הבדל מבחינת חברה. אם זה לטלויזיה CRT (הגדולות המנופחות) אז אתה צריך RCA או Svideo או כל חיבור ישן אחר שהטלויזיה הספציפית תומכת, זה לא משנה. (עדיפות לRCA או Svideo)
2. האורך של הכבל לא מוריד איכות בהדרגה פשוט יכול לשבור את הסיגנל לגמרי. כבל HDMI סטנדרטי מגיע ל 5 מטר. יותר מזה זה כבר בעיה (תלוי בכבל-יש סוג מסוים יקר יותר שמגיע ל 15 מטר אבל זה יקר יותר משמועתית) ויכול להיות שתצטרך לחשוב על הגברה לכבל (שזה כבר סיפור) או לחילופין תצטרך להשתמש בממיר סיגנל לכבל רשת ובחזרה(גם קצת סיבוך אבל לא נורא)
3. יש אתר סיני ששולח לארץ בחינם והכל במחיר מגוחך לא בטוח שיש שם עכברים מקלדות אבל תמצא שם כבלים ומלא דברים אחרים חפש בגוגל אסור לפרסם פה (רמז: זה דיל מטורף) ובגדול איביי זה טוב לדברים כאלה, רק תבדוק תמיד מחיר משלוח שיצא משתלם. אם לא תמצא אז בארץ זה לא הרבה יותר יקר מחול בדברים כאלה.
4.אני תמיד נגד מקלדות ועכברים אלחוטיים אלה אם כן זה ממש הכרחי (לדוגמא לסלון), אבל כל דבר של logitech או microsoft זה סבבה. אל תשתגע עם המחיר תקנה משהו שעובד ושהוא של החברות האלה. אין פה יותר מדי לחשוב (אלה אם אתה גיימר משוגע אז תזרום על G7 או משהו). ראוטר תנסה לקבל בחינם מהספקית (לי בזק הביאו של סימנס והוא אחלה הגדרתי בו פורטים הוא עושה את העבודה מעולה) וכבל זה ממש ממש לא משנה תקנה הכי זול.
5. בכיף אחי תפסיק לעשן

http://www.jdr.com/interact/..\images\products\C\cbl-hdmi-mm.jpg

נערך לאחרונה:
טעות חמורה בסעיף 1:
לטלויזיות CRT האיכות הולכת ככה:
1. קומפוננט
2. SCART
3. SVIDEO
4. RCA

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אנשים!
אגב, אי פרסום לינקים של אתרי מחשבים גם תופס בקטע של אסור? (זה לא ממש פוגע במאסל האוס LOL)

טעות חמורה בסעיף 1:
לטלויזיות CRT האיכות הולכת ככה:
1. קומפוננט
2. SCART
3. SVIDEO
4. RCA

צודק !!
שכחתי לגמרי איך זה הולך! הרבה זמן כבר לא נתקלתי בהבדלים בCRT
אבל תיהיה אמיתי לרגע - ההבדלים ברזולוציות שאנחנו מדברים עליהם בCRT לא נקלטים בעין בלתי מזויינת (מרחוק ובאינצ'ים ריאליסטיים) ככה שזה ממש ממש לא חשוב.

חפש "דיל אקסטרים" בגוגל (מנהלים - אם אסור אז מצטער תורידו את ההודעה שלי פשוט זה נשמע הגיוני מה שוונדר לנד אמר)

לרוב אתה צודק אבל בטלויזיות מסוימות שהן על רמה יש ממש הבדל.
לי יש סוני שבקומפוננט אתה רואה HD ב576 ובRCA אתה רואה חרא.

HD ב 576?
זה לא HD... וכמה חרא בRCA? קשה לי להאמין שההבדל הוא ענקי..
אבל כן אתה צודק יש מצבים שרואים אבל לרוב זה לא משנה

זה נחשב איכות מאוד גבוה למסך CRT.
RCA זה ממש חרא. ההבדל הוא ענקי. אתה מוזמן לבוא אלי הבייתה ולראות.
שוב, אתה צריך טלויזית CRT ממש ברמה כדי לראות את ההבדל. בטלויזיות רגילות הכל חרא.

לגבי הכבל, לך על HDMI 1.4 אני לא זוכר אם יש גרסא 1.4b או לא, אבל תחפש.
עדיף שתלך על התקן הכי חדש של הכבל כי נגיד ותשתדרג בטלויזיה בהמשך זה יחסוך לך הרבה כאב ראש אח"כ (תמיכה בתלת מימד כמו שצריך וכו')
לגבי אתר זול לקנות שטויות - www.dealextreme.com
זה האתר הסיני עליו דיברו אני מניח..
אתה יכול לקנות מה שבא לך והמשלוח חינם, גם אם המוצר עולה 20 סנט.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם!
עשיתי את הקניה של כל מה שאני צריך למעט המקלדת שבדיל אקסטרים אין משהו מעניין... ראיתי באיביי דווקא מקלדת באמת שניראת ממש איכותית!
שהנאם פאד הוא טאץ' ועוד כל מיני לחצנים שניראים לי נחמדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית