קשת ללא גשם?

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
זה מוזר. בקשתות הפוכות, כמו שקראת במידע, הצבע האדום תמיד עליון. בתמונה שסיפקת הוא התחתון. התמונה לא נראית לי הפוכה, או שאני טועה?

• פותח/ת השרשור
לא היא לא הפוכה.

זה היה די מוזר עשיתי בנצ' פרס על הגג ופתאום ראיתי את זה מעלי 😲

• פותח/ת השרשור
ממה שקראתי זה נוצר בזמן שיש עננים מהסוג שרואים בתמונות (ענני נוצה?) והשמש צריכה להיות נורא גבוהה בשמים בזוית מסויימת

במקרה הזה זה לא טיפות של מים, אלה חתיכות קרח נורא דקות בתוך הענן

זו קשת לכל דבר, תופעה פיזיקלית רגילה לחלוטין.
אם למישהו יש כוח לראות את ההסבר על זה בהרצאה של שעה בפיזיקה והוא מבין קצת אנגלית אז בבקשה:

למי שאין כוח הסבר בקצרה:
"קשת" נוצרת לא רק מגשם - היא יכולה להווצר מכל שבירה של אור.
בתנאי שמקור האור נמצא מאחוריך, והאובייקט ששובר אותו (refraction and reflection) נמצא לפניך בקו ישר עם האור של השמש, והזוית ראיה ממך לאוביקט תיהיה באזור ה42 מעלות, אתה תראה קשת, ואפילו 2 קשתות הפוכות וקוטביות.
כנראה שהענן שראית היה מספיק לא דחוס כדי שהאור ישבר בטיפות לחות של הענן ויחזור אליך בצורה של קשת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זו קשת לכל דבר, תופעה פיזיקלית רגילה לחלוטין.
אם למישהו יש כוח לראות את ההסבר על זה בהרצאה של שעה בפיזיקה והוא מבין קצת אנגלית אז בבקשה:
YouTube - The Wonder and Beauty of Teaching Physics

למי שאין כוח הסבר בקצרה:
"קשת" נוצרת לא רק מגשם - היא יכולה להווצר מכל שבירה של אור.
בתנאי שמקור האור נמצא מאחוריך, והאובייקט ששובר אותו (refraction and reflection) נמצא לפניך בקו ישר עם האור של השמש, והזוית ראיה ממך לאוביקט תיהיה באזור ה42 מעלות, אתה תראה קשת, ואפילו 2 קשתות הפוכות וקוטביות.
כנראה שהענן שראית היה מספיק לא דחוס כדי שהאור ישבר בטיפות לחות של הענן ויחזור אליך בצורה של קשת.

מה הרצאה אחי יש על זה פרק שלם באוטובוס הקסמים.🤪

חחחחחחחחחחחח
גדול!!!!🙌
שחכתי מאוטובוס הקסמים@!@!
יש מצב זה מה שגרם לי ללמוד פיזיקה 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית