הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקווט, יד אחרוית, לחיצת חזה

AnaRhisT

משתמש פעיל
992
1
נק' מוניטין:
-38
992
1
אשמח לקבל חוות דעת על הסקווט, לחיצת חזה,והיד אחורית.(יאי הודעת ה 200 בפורום) אני שוקל 70קילו.
משום מה הסקווט די קל לי אני לא מבין למה לא הטכניקה לא יוצאת לי מספיק נכונה, כי כשאני יורד עד למטה כמו שצריך קשה מאוד לעלות למעלה כמו בחזרה האחרונה בסרטון הראשון של הסקווט.
אממ חנונים לא צריכים להיות חזקים אז אל תצחקו על הטכניקה הלא טובה שלי בסקווט חחח:98sf:
לחיצת חזה:

סקווט:

יד אחורית:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יד אחורית? כפפות? נעלי ריצה לסקוואט? :nono:

הטכניקה בבנצ' ובסקוואט גרועה, ואין טעם להתחיל לתת דגשים כי זה פשוט שגוי מהיסוד. תקרא את הפרקים של סקוואט ובנצ' ב-SS ותראה סרטונים ואז תנסה עוד פעם.

• פותח/ת השרשור

הטכניקה בבנצ' ובסקוואט גרועה, ואין טעם להתחיל לתת דגשים כי זה פשוט שגוי מהיסוד. תקרא את הפרקים של סקוואט ובנצ' ב-SS ותראה סרטונים ואז תנסה עוד פעם.
דווקא הבנצ' בסדר גמור, חוץ מזה שאני קצת מזיז את המוט לפעמים אבל זה בגלל חוסר כוח בידיים שלי חח..:bad:
בקשר לסקווט, הוא באמת גרוע כי המשקלים כבדים מידי, אני צריך לעשות במשקל אחד 3 חזרות ולא לעשות חימום ואז לעייף את השרירים התחתונים בגב.

אתה מזיז את המוט כמו נכה בלי להעליב, ואתה לא מוריד אותו בקו ישר. אתה משאיר אותו למטה חצי שנה עד שאתה מתחליט ללחוץ חזרה מעלה.
הגוף שלך רפוי ושטוח לחלוטין על הבנצ' בלי שום קימור נראה לעין, בלי כיווץ שכמות, ובלי מתח בכלל, מה שגורם לגוף שלך לרקוד באמצע התרגיל.
אתה לא יודע לנשום.
אתה כל הזמן מזיז את הראש ומסתכל לצדדים באמצע התרגיל כאילו אתה מפחד שהיד שלך תישבר תחת הלחץ.

ואתה לוחץ עם כפפות, שהעובדה הזו בפני עצמה מספיקה בשביל להגיד שהבנצ' גרוע.

תשמע הבנץ שלך עקום כי כנראה התרגיל הוא יחסית חדש בשבילך, מתי שאני התחלתי להתאמן הייתי רוקד אם המוט ככה שאל תידאג אתה לבד כבר תיסדר אם המוט

• פותח/ת השרשור
אתה מזיז את המוט כמו נכה בלי להעליב, ואתה לא מוריד אותו בקו ישר. אתה משאיר אותו למטה חצי שנה עד שאתה מתחליט ללחוץ חזרה מעלה.
הגוף שלך רפוי ושטוח לחלוטין על הבנצ' בלי שום קימור נראה לעין, בלי כיווץ שכמות, ובלי מתח בכלל, מה שגורם לגוף שלך לרקוד באמצע התרגיל.
אתה לא יודע לנשום.
אתה כל הזמן מזיז את הראש ומסתכל לצדדים באמצע התרגיל כאילו אתה מפחד שהיד שלך תישבר תחת הלחץ.

ואתה לוחץ עם כפפות, שהעובדה הזו בפני עצמה מספיקה בשביל להגיד שהבנצ' גרוע.
צודק..

האם אינך פשוט מלא בסתירות?

משום מה הסקווט די קל לי אני לא מבין למה לא הטכניקה לא יוצאת לי מספיק נכונה, כי כשאני יורד עד למטה כמו שצריך קשה מאוד לעלות למעלה כמו בחזרה האחרונה בסרטון הראשון של הסקווט.

בקשר לסקווט, הוא באמת גרוע כי המשקלים כבדים מידי, אני צריך לעשות במשקל אחד 3 חזרות ולא לעשות חימום ואז לעייף את השרירים התחתונים בגב.

לגבי הבנץ', someone תיאר זאת בצורה מספקת, אתה פשוט לא מחזיק בשום נקודה מהסטאפ הדרוש. ופעם הבאה תדאג שיש לך ספוטר כי לא היית רחוק מלהיכשל בחזרה האחרונה. המשקל נראה כבד מדי בשבילך.

לגבי הסקוואט אין מה לומר, אתה צריך לקרוא על הבסיס של התנועה ועל מה חשוב לשמור.

לגבי היד האחורית, ברצינות, למה פרסמת את זה כאן?

אתה גם לא מבצע סטאפ נכון לבנץ' בכלל, תקרא את הספר, תראה את הDVD ותבין איך אתה אמור להכנס לבנץ' בכלל לפני שאתה מתחיל לבצע את התרגיל, זה יוסיף לך עוד ליציבות שמאוד חסרה לך כרגע.

• פותח/ת השרשור
מה זה סטאפ?

---------- התגובה התווספה ב 20:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:19 ----------

אוף כל פעם שאני מסתכל על הסקווט שלי אני נגעל מהטכניקה המגעילה הזאת X_X

---------- התגובה התווספה ב 20:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:27 ----------

אגב, אתם יכולים בבקשה לתת ביקורת על החזרה האחרונה בסירטון הראשון של ה 12.5KG בכל צד(45KG)

בסקוואט אתה לא גמיש מספיק. תעשה חימום טוב של מתיחות להמסטרינג, בסוף כול אימון תבצע מתיחות לשיפור הגמישות של השריר. זאת אומרת שאתה צריך למתוח הכי חזק שאתה יכול אפילו אם זה כואב.
1. תחזיק גב
2. תרד טיפה עם הבירכיים, תנעל אותם בנקודה הזאתי ואז התחת הולך אחורה. אצלך התנועה הזאתי בכלל לא קיימת. כדי לדעת שאתה בתנועה הנכונה אתה אמור להרגיש את התחת וההמסטרינג נמתחים ככול שאתה יורד למטה.
3. בגלל שזה תנועה חדשה תירד לאט לאט, אל תירד מהר ותקרוס אחרי שנייה בטכניקה. תקח מוט אפילו ריק תירד למצב מתחת למקביל ותשאר שם כמה שניות כדי להרגיש את זה.
4. עם מוסיקה כזאתי גם הPL הכי טוב בעולם לא היה מצליח לעשות סקוואט

שמע, אתה יותר עושה GM מאשר סקוואט :\
אני מניח שאתה לא דוחף מספיק את הבירכיים החוצה כי בערך בשליש דרך למטה אתה פשוט מוריד את הגב למטה עם המוט במקום עם היריכיים.על שבירת מקביל אין מה להגיד בכלל. בכללי תחליף נעליים לנעליים שטוחות, אפילו תעשה יחף אבל לא עם נעלי ספורט.
בשיא הרצינות תראה את הDVD בהקדם האפשרי! אתה יכול לפגוע בעצמך ככה.
בבנץ, כל מה שSOMEONE אמר, אתה חייב לראות\לקרוא לפני האימון הבא, עם טכניקה נכונה אתה באמת יכול להרים הרבה יותר ממה שאתה מרים בסרטון.

יד אחורית? למה? בשלב הזה לא הייתי מציע לך להתקרב בכלל לתרגילים מבודדים מכוון ש:
לא יהיה לך מספיק כוח להתקדם בתרגילים המרכזיים.
תאמין לי שהידיים שלך יגדלו מאוד מבנץ מתח דדליפט ופרס אין צורך כרגע להעמיס עוד.

• פותח/ת השרשור
שמע, אתה יותר עושה GM מאשר סקוואט :\
אני מניח שאתה לא דוחף מספיק את הבירכיים החוצה כי בערך בשליש דרך למטה אתה פשוט מוריד את הגב למטה עם המוט במקום עם היריכיים.על שבירת מקביל אין מה להגיד בכלל. בכללי תחליף נעליים לנעליים שטוחות, אפילו תעשה יחף אבל לא עם נעלי ספורט.
בשיא הרצינות תראה את הDVD בהקדם האפשרי! אתה יכול לפגוע בעצמך ככה.
בבנץ, כל מה שSOMEONE אמר, אתה חייב לראות\לקרוא לפני האימון הבא, עם טכניקה נכונה אתה באמת יכול להרים הרבה יותר ממה שאתה מרים בסרטון.

יד אחורית? למה? בשלב הזה לא הייתי מציע לך להתקרב בכלל לתרגילים מבודדים מכוון ש:
לא יהיה לך מספיק כוח להתקדם בתרגילים המרכזיים.
תאמין לי שהידיים שלך יגדלו מאוד מבנץ מתח דדליפט ופרס אין צורך כרגע להעמיס עוד.
בקשר ליד אחורית - אני עושה סט אחד 8 חזרות.
בקשר ל DVD - תאמין לי שיש לי והסתכלתי, אני עכשיו חוזר ואני אקפיד על הטכניקה יותר, אני אצלם סרטון עם מוט ריק, ואחרי זה אתחיל להגדיל את הטכניקה ואצלם כל פעם בהדרגה ואראה לכם את התהליך. בסה"כ אני פוחד ליפול בגלל שאני לא אצליח לקום אם אני ארד עמוק מידי, אבל בלי קשר לזה - אני באמת יורד שליש מהדרך בלי לקחת את היריכיים אחורה, אני צריך להתחיל את התנועה ישר כשהיריכיים שלי אחורה, ולרד למטה, חוץ מזה אני צריך להימנע מלעשות HIP DRIVE וקודם ללמוד בלי HIP DRIVE כי אין לי מאמן מספיק מקצועי כמו מארק ריפטו שילמד אותי ישר לעשות את הטכניקה בצורה נכונה עם HIP DRIVE אז אני אלמד בדרך הקשה, קודם סקווט רגיל בלי גלישה למעלה עם היריכיים ואני משוכנע שיהיה לי שיפור משמעותי בטכניקה.
אני מאוד מקווה שזה יבוא לי בטבעיות ה HIP DRIVE עם הזמן, ואם לא אני אתחיל לעבוד על זה קצת יותר מאוחר כי זה מפריע לי מאוד.

אל תלמד טכניקה בשלבים, תיישם את כל השלבים כל חזרה.
בהתחלה זה יהיה קשה אבל אני מאמין שאם תפרסם סרטון כל אימון או שניים,ותתקן את מה שאומרים לך לתקן,יהיה בסדר.

• פותח/ת השרשור
אל תלמד טכניקה בשלבים, תיישם את כל השלבים כל חזרה.
בהתחלה זה יהיה קשה אבל אני מאמין שאם תפרסם סרטון כל אימון או שניים,ותתקן את מה שאומרים לך לתקן,יהיה בסדר.
היום אני פשוט אנסה לרדת כמה שיותר עמוק ואני אוריד במשקל כמובן ל35KG בערך..

מחזק.
בנצ' גרוע וגם סקוואט. למי אכפת מהיד אחורית.
זאת ביקורת בונה, לא העלבה- חשוב מאד שתקרא את הספר! יעזור לך המון. בקצרה:
חזה:
1.תכניס לבפנים את השכמות. הרבה.
2.תוציא את המוט בצורה מבוקרת עם ידיים נעולות לגמרי - ותוריד אותו רק כשהוא מעל החזה ולא לפני(לא רואים בסרטון אבל שיםלב גם שאתה מחזיק באחיזה עם האגודל מלפף את המוט ולא suicide grip)
3. תעגל גב ותחזיק אותו (כמו בסקוואט)
4. רגליים על הרצפה מוחזקות כאילו הם שקועות בבטון. זה יעזור לך מאד במשקלים כבדים. הם המשענת שלך. תחשוב שאתה דוחף את עצמך מהרגליים לכיוון הצאוור-כתפיים-שכמות ולכיוון הספסל, אל תחשוב שאתה דוחף את המוט למעלה. תחשוב אתה דוחף את עצמך לתוך הבנצ'.
5. הצוואר מוחזק על הספסל. אל תרים אותו תוך כדי. בכלל - הגוף צריך להיות במצב נעול על הספסל כמו אבן. הכל צריך להיות tight ומיוצב.

סקוואט:
1.נעליים גרועות. תחליף לאולסטר במינימום
2.תוציא המון חזה החוצה. תחשוב שאתה מחזיק כדור טניס בין הצואר לחזה.
3. מפרקי ידיים ישרות ולא תומכות במשקל של המוט - רק מצמידות אותו לגוף.
4.תתישב אחורה ותדחוף ברכיים כמה שיותר החוצה (לצדדים).הברך צריכה ללכת באותו קו כמו של כף הרגל. והיא לא צריכה לעבור את כף הרגל ביותר מכמה סמ' בודדים אם בכלל
5.תעלה מהתחת. אל תחשוב להרים חזה תחשוב להרים תחת (אבל לא לעשות גוד מורנינג ולהשאיר את החזה למטה. אתה אמור להרים את החזה ביחד עם התחת)

יש עוד המון דברים קטנים אבל זה אתה חייב לקרוא את הספר כדי להבין לעומק. תעבוד טוב טוב על הדברים האלה לפחות - כדי למנוע פציעה וכדי ללמוד לעבוד נכון. אל תעלה משקל לפני שאתה סוגר את הפינה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית