עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה לא תסיים את התואר בתיכון + שנה דח"ש (כביכול י"ג) אז אל תעשה את זה.
למה הצטערת שעשית את זה?אני דווקא הצטערתי שכן עשיתי:)
סיימנו את כל הבגרויות בי"א ובי"ב היו לנו 17 ש"ש + קורסים בטכניון
בסופו של דבר זאת התעללות לדעתי, אני לא ממש רואה סיבה לעשות את זה לעצמך בשלב כ"כ מוקדם
אם אתה תלמיד נורא טוב ויושב על 95+ ב5 יח' במתמטיקה + כל שאר המקצועות הריאליים בציונים מאוד גבוהים והם גם מאוד קלים לך אולי הייתי שוקל משהו כזה(רצוי לא לבד כי אתה תרגיש שם עוף מוזר בודד)
החד"כ כמעט בחינם ומנוי שנתי לבריכה דווקא מאוד אטרקטיביים מצד שני
זה ברור שאני לא אספיק לסיים תואר בתיכון.
אבל למה זה לא טוב אם אני לא אספיק לעשות תואר?
התקפות של הקורסים היא עד 5 שנים אחרי השירות הצבאי.
למה הצטערת שעשית את זה?
הבריכה והחדר כושר היה בצחוק. בריכה גם ככה יש לי חינם כי אימא שלי עובדת שם.
למרות זאת, אימוני נבחרת בשחייה כבר נשמע יותר אטרקטיבי, בייחוד אם אני רוצה לחזק את השחייה בטריאתלון, שזה הקטע הכי חלש שלי.
תירא, בקצב הנוכחי שלי אני מאמין שאני יעמוד על 100 או 99 בבגרות במתמטיקה, שאלון 806. פיזיקה איך שהולך לי כרגע אני גם אעמוד על ציונים דומים ככל הנראה.
המגמה השנייה שהרחבתי היא מכטרוניקה, ופה אני אתפלא אם אני לא אעמוד על מאה.
אני רק פוחד שזה יפגע לי בציוני בגרות שפחות מעניינים אותי כמו לשון, היסטוריה, אזרוח וכל אלה.
ממה שהבנתי אם אני משיג 30 נקודות או יותר שוקלים את קבלתי לפי הציונים שאני מקבל בטכניון. כמה קשה זה להשיג 30 נקודות?
כי זה היה מיותר בשבילי ולא תרם לי שום דבר שלא יכלתי להשיג ו\או השגתי אח"כ
30 נק' זה סמסטר וחצי , השאלה למה לך שישקלו את קבלתך על סמך 30 נק' אקדמיות לעומת ציוני הבגרות שלך שהם מצויינים גם כך?
הכל שיקול של רווח לעומת המחיר שתשלם, אם אתה משועמם ומחפש אתגר, ברמה כזאת שממש קל וטריויאלי לך בבית הספר ויש לך הרבה זמן פנוי אז אולי אתה יכול להרשם לקורס 1 (משהו כמו אלגברה או מבוא למדמ"ח שהם יותר פשוטים מחדו"א) ולראות איך הולך לך ואם אתה מסתדר
אם לעומת זאת אתה ישן 6 שעות בלילה ותרשם ל3 קורסים ותעבור לישון 4 שעות בלילה כדי להספיק יותר אז אולי כדאי לשאול קודם מה תשיג בזה
אם אני יכול "לדלג" על הבגרויות במקצועות כמו היסטוריה, לשון ואזרחות, ולדלג על פסיכומטרי, אז למה לא?
אם אני ארצה ללמוד בטכניון מאוחר יותר זה כן יעזור לי, ויעשה לי מן קיצור דרך. הקטע הוא שאם אני נרשם למסלול עתודה מיוחד בצבא, כמו תלפיות לדוגמה אז פה זה באמת לא ייתן לי כלום, אולי זה רק ייתן לי שיהיה לי יותר קל בקורסים שכבר עשיתי.
ברמת העיקרון יש לי זמן פנוי, אבל בתקופת מבחנים אין לי הרבה זמן פנוי, בייחוד כשאני אחזור להתאמן בצורה רצינית של אימון 6 ימים בשבוע.
כרגע אני ישן קצת שעות בלילה, אבל זה סתם כי אני נשאר עד מאוחר לראות טלוויזיה או משהו כזה.
כמה קורסים צריך לקחת בשביל 30 נק'? כמה כל קורס שווה?
איך אתה יכול להיות בטוח שתצליח לקבל את הציונים הנדרשים בקורסים בטכניון שיאפשרו לך לדלג על 4 בגרויות חובה הומניות פשוטות ופסיכו'?
רק אתה יכול להחליט כמה שווה לך להשקיע עכשיו כדי לסיים את התואר בפחות סמסטר
קורסי הבסיס בד"כ 4-5 נקודות
אם אתה מתעניין בלימודי חשמל\מדמח וכדומה אז אם תעשה אלגברה(5),חדוא1+2(10), מבוא למדמח(4),פיסיקה 1+2(סביבות 10) אז צברת כמעט 30 נק'
קורסי הבסיס זה 5-6 ש"ש פרונטליות + ש"ב
היקף החומר גבוה משמעותית ממה שאתה רגיל אליו מהתיכון
ניראה לי שבסופו של דבר אני סתם אכנס למשהו יהיה גדול עליי.
אני אולי אנסה להיכנס לאלגברה או מדמח.
משם ניראה כבר איך אני ממשיך.
לא ניסיתי להפחיד אותך אלא רק לתת לך תמונה קצת יותר רחבה של מה שאתה תדרש לעשות
סה"כ לדעתי זאת החלטה מאוד טובה, אם כבר אתה מתכנן לנסות אז אלגברה\מדמח יתנו לך הרגשה של אם אתה בכלל נהנה מהלימודים, משלב את כל שאר הפעילויות שאתה מתעניין בהן ולא מרגיש את זה כנטל וגם תדע את המחיר שתצטרך לשלם אם תרצה לקחת 2 קורסים בסמסטר חורף הבא למשל
אתה יודע איזה רמה בסיסית צריך באלגברה ומדמח?
מדמח אני בכלל לא לומד בבית ספר. מתחילים שם מ-0?
באלגברה א'(הקורס הכי מקיף שיש עבור לא מתמטיקאים) מתחילים ממספרים מרוכבים אבל זה נושא שולי בקורס ולא מתעסקים בו יותר משבוע, רוב הקורס הוא פשוט בנייה של הגדרות על גבי הגדרות ושימוש בהן לצורך הוכחות, רקע של 5 יח' מתמטיקה מספיק בהחלט
במדמ"ח אין צורך בידע מוקדם למרות שזה nice to have
מלמדים מאפס, הקורס די קל בהתחלה ועיקר העומס מגיע בשלושה שבועות האחרונים
אם אתה יודע מה יעניין אותך ללמוד תרשם למסלול הזה(אלגברה של חשמלטורים\מדמחניקים שונה מאלגברה של תעו"נ, כימיה וכן הלאה)
כנ"ל לגבי מדמ"ח
אם אתה לא יודע מה תרצה ללמוד אז תעשה מדמ"ח הכי מקיף 234114\234117
ואלגברה א'(מומלץ עם דוד צילג כמרצה הקורס ומומלץ מאוד ללכת להרצאות שלו - אתה תהנה מזה)
יש לך עוד אופציה וזה ללמוד באו"פ, הטכניון נותן פטורים על קורסי מבוא בציון 85+ וזה הרבה פחות עמוס