הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מכס על ביגוד- מה יהיה?!

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
קניתי 12 חולצות מחול, היה אמור לעלות באיזור ה800 שקל והתקשרו מהמכס ואמרו שצריך לשלם עוד 400 (!!) שקל מכס!
יש מה לעשות עם המכס הנוראי הזה? אני בונה על קניה של עוד 8 חולצות ולא מתאים לי אונס של 1000+ שקל.
ממה שהבנתי המכס מבוטל בקניות מתחת ל50 דולר, אז חשבתי לעשות פשוט 8 קניות שונות של חולצה אחת. יתפוס?

אם לא יעלה לך יותר מידי המשלוח אתה יכול להפריד את זה לקנייה של 2 חולצות בקנייה בהפרשים של 3 ימים ככה בין כל קנייה.

• פותח/ת השרשור
כל חולצה עולה 30-40 דולר ככה שאי אפשר לעשות 2 חולצות במשלוח כדי להיפטר מהמס, רק אחת כל פעם.

אז תזמין 2-3 חולצות כל פעם ותבקש מהמוכר שירשום שזה עולה ככה 35-40 דולר או שפשוט ירשום שזה GIFT

מכס

75$ זה רק אם המוכר הוא אדם פרטי, שמסמן את החבילה כ מתנה (GIFT).
לא תמיד מקפידים על זה במכס, אבל שתדע שזה הנוהל.

המכס על ביגוד הוא באזור 30% , ותוספת של מע"מ 16%- יוצא כבר עסק יקר.

תקפיד לא לשלוח עם FEDEX, UPS,EMS
(EMS זה שירות דואר מהיר של אותה מדינה, למשל בארה"ב USPS EXPRESS MAIL ).
כל אחת מהן תגרור שלל תשלומים על עמלות מפוברקות, וזה עלול להגיע למאות שקלים .

אפשר לבקש מהמוכר להצהיר על ערך נמוך, אבל אם תיתפס אתה תידפק בענק - תבלה יום שלם במכס בת"א\חיפה , יתחקרו אותך, יחתימו אותך על טפסים, יגבו ממך קנס , וכל חבילה שתגיע אליך בדואר תעבור בדיקת מכס פרטנית (סוג של עונש).

אפשר לבקש מהמוכר להצהיר על ערך נמוך, אבל אם תיתפס אתה תידפק בענק - תבלה יום שלם במכס בת"א\חיפה , יתחקרו אותך, יחתימו אותך על טפסים, יגבו ממך קנס , וכל חבילה שתגיע אליך בדואר תעבור בדיקת מכס פרטנית (סוג של עונש).
אני חושב שיש לך נתונים שגויים.
המכס הוא 17% והמע"מ הוא 16% משמע 33% סה"כ מכס ומע"מ, אפשר לבדוק את זה במחשבון מכס באתר שלהם.
ניתן להביא ביגוד גם אם זה לא נרשם כ GIFT עד $75 ואתה פטור ממכס ומע"מ.
פותח האשכול אם התקשרו אליך משמע הזמנת במשלוח אקספרס ולכן נדפקת, פעם הבאה תזמין במשלוח איטי ותשלם 30% לערך משווי ההזמנה.

התכוונתי בערך 30 אחוז סה"כ

התכוונתי בערך 30 אחוז סה"כ - כולל מע"מ.

ולגבי ה 75 דולר - קרא פה:
http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm

6. הטובין שניתן לשחררם בפטור ממסים:
ניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד ‎$50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים).
כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמורה, מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ.

נערך לאחרונה:
לא יודע אני הבאתי דברים בארץ עד 75 דולר כהלבשה ולא לקחו לי שום דבר וזה לא היה שי.

אם לא בחברות שציינת אז איך כן? מה עוד נשאר?

משה, לא הבנתי - מה ההבדל בין משלוח אקספרס ורגיל בהיבט של המכס?

דואר רגיל.

דואר רגיל.
למשל בארה"ב USPS .

לא USPS Express Mail שזה בעצם EMS , אלא אחד משני אלו :
USPS First Class Mail International
USPS Priority Mail International

קרה לי בדיוק אותו מקרה, שלחו לך משלוחה לא טובה... תקפיד על זה שלא ישלחו לך express רק usps או ups או dhl הזה, אף פעם לא עשו לי בעיות.

היום קרה לי את אחד הדברים המוזרים(לטובה), קבלתי מהדואר חבילה ענקית עם אבקת חלבון 2.3 קילו דימנטייז+קריאטין+מגנזיום+ג'ק+חטיפים מתנה מאתר שאסור להזכיר את שמו אני חושב, ולא לקחו לי מכס...
כל זה עלה לי איזה 110$ בחבילה ענקית וסופר כבדה, ואיכשהוא לא לקחו לי על זה מכס חחחח נראה לי זה מתנה לקריסמס.

אם לא בחברות שציינת אז איך כן? מה עוד נשאר?

משה, לא הבנתי - מה ההבדל בין משלוח אקספרס ורגיל בהיבט של המכס?

זה תלוי איזה אקפסרס אתה מדבר. אם זה UPS/FEDEX הם גובים עמלת איחסון + עמלת שיחרור מהמכס שזה בערך 150-200 ש"ח לא משנה מה הזמנת.
EMS שזה EXPRESS MAIL SERVICE שזה בעצם של השירות הדואר הרגיל בכל מדינה (אם כי זו חברה נפרדת) עוברים בידוק יותר רציני במכס, פותחים את הקופסאות, בודקים את ערכי המוצר שיש שם ובין היתר גובים עמלות מוזרות (עמלת מחשב?) וכל מיני שטויות.
בדואר רגיל כל זה לא קורה, דואר רגיל לא בודקים אם זו חבילה קטנה ואם זו חבילה גדלה מסתכלים על ההצהרות של השולח ובהתאם לכך מעריכים מכס ו/או מע"מ.
משלוח רגיל מארה"ב (Economy/First class) יכול לקחת 3-4 שבועות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית