הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חי"ר, הנדסה ושיברי מאמץ

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
אהלן, אני מתגייס במרץ, עד עכשיו בניתי על חי"ר אבל אני כבר במשך שנה עם שברי מאמץ שום דבר שניסיתי לא עזר ולאחרונה הם החמירו אחרי עבודה פיזית. בחודש הקרוב אני מתכוון לנסות הפסקה מפעילות כמו ריצה וקפיצה וגם מהעבודה, לשלב את התרגילים שהומלצו כאן נגד הכאבים האלה שהם דומים לשברי מאמץ ולקחת ויטמין D.
אנשים שהיו בחי"ר אמרו לי שעם שברי מאמץ אני לא אחזיק בחי"ר אז רציתי לדעת אם יש כאן לאנשים שהיו בחי"ר ניסיון עם שברי מאמץ ואם זה אפשרי?
לא מזמן התחלתי גם להתעניין בהנדסה קרבית, ואם יש כאן אנשים שהניו בהנדסה קרבית או שיודעים על הנדסה קרבית אז אני רוצה לדעת אם מבחנת כושר וריצות זה אינטנסיבי כמו חי"ר או שאפשר לשרוד שם עם שברי מאמץ ובמקרה הצורך להוציא פטורים?

ועוד שאלה בנוגע לשברי מאמץ- מדרסים יכולים לעזור? בצבא אני אוכל לקבל על שברי מאמץ מדרסים?
תודה,

הנדסה קרבים עוברים הכשרת חי"ר אינטנסיבית כמו כל יחידת חי"ר אחרת ובנוסף עוברים הכשרה ע"פ תפקידם אז אל תבנה על זה שזה קל יותר.

אם אתה בעל שברי מאמץ תחסוך את ההגעה ליחידה קרבית, זה רק יחמיר שם. בטירונות כ"כ הרבה נפצעים והרבה מקבלים שברי מאמץ, על אחת כמה וכמה מישהו שמגיע עם שברי מאמץ לשם, לא מומלץ.

טירונות חי"ר היא טירונות אינטנסיבית ביותר, הנדסה קרבית גם באותה רמה.

חבל שלא נתת לזה מנוחה, תנסה להתייעץ עם אורטופד בקשר לזה, אל תחמיר את המצב.

קודם תנוח ותשקם את הרגליים עם התרגילים + מסאג'ים + קרח
ואחר כך תחזור לפעילות לאט לאט בשילוב עם הנ"ל
רק אחר כך תדע מה מצבך

עם שברי מאמץ עוד לפני הגיוס אין מה לדבר אפילו על שריון/תותחנים או יח' שהם לא חי"ר

• פותח/ת השרשור
אם אתה בעל שברי מאמץ תחסוך את ההגעה ליחידה קרבית, זה רק יחמיר שם. בטירונות כ"כ הרבה נפצעים והרבה מקבלים שברי מאמץ, על אחת כמה וכמה מישהו שמגיע עם שברי מאמץ לשם, לא מומלץ.

טירונות חי"ר היא טירונות אינטנסיבית ביותר, הנדסה קרבית גם באותה רמה.

חבל שלא נתת לזה מנוחה, תנסה להתייעץ עם אורטופד בקשר לזה, אל תחמיר את המצב.
נתתי לזה מנוחה זה לא עבר. ניסיתי חודשיים מנוחה מריצה והמשכתי תוך כדי אימוני כוח, לא עבר. אחרי זה ניסיתי הפסקה גם מריצה וגם מאימוני כוח שמערבים איכשהו את הרגליים (לדוגמא פרס לא עשיתי כי הוא מבוצע בעמידה), אז הכאבים לא הורגשו בריצה על החול אבל כשחזרתי לרוץ על מדרכה הכאבים חזרו.

קודם תנוח ותשקם את הרגליים עם התרגילים + מסאג'ים + קרח
ואחר כך תחזור לפעילות לאט לאט בשילוב עם הנ"ל
רק אחר כך תדע מה מצבך

עם שברי מאמץ עוד לפני הגיוס אין מה לדבר אפילו על שריון/תותחנים או יח' שהם לא חי"ר
אני עושה רק את התרגילים, איזה מסאג'ים צריך לעשות?
וקרח כמה זמן לשים? באיזה תדירות?
ובקשר ללשכוח מקרבי-יש לי חבר בשריון שיש לו שברי מאמץ פשוט הוא מוציא פטורים והוא לא משתתך בכל המסעות , בשריון הריצה זה לא חלק חשוב ואינטנסיבי כמו בחי"ר.
תודה,

נערך לאחרונה:
נתתי לזה מנוחה זה לא עבר. ניסיתי חודשיים מנוחה מריצה והמשכתי תוך כדי אימוני כוח, לא עבר. אחרי זה ניסיתי הפסקה גם מריצה וגם מאימוני כוח שמערבים איכשהו את הרגליים (לדוגמא פרס לא עשיתי כי הוא מבוצע בעמידה), אז הכאבים לא הורגשו בריצה על החול אבל כשחזרתי לרוץ על מדרכה הכאבים חזרו.

אני עושה רק את התרגילים, איזה מסאג'ים צריך לעשות?
וקרח כמה זמן לשים? באיזה תדירות?
תודה,

מתי התחלת את התרגילים?
אתה צריך חודש וחצי עבודה כדי להיות מסוגל לחזור הדרגתית
כנראה שלא עשית את התרגילים והמשכת כרגיל וזאת התוצאה

כדי לך לשים קרח אחת ליום , עיסוי = אתה מעביר את הקרח על האיזור הכואב

תלך לאורטופד,תוציא אישור שיש לך שברי מאמץ,תדחה את הגיוס.
הגיוסים הקרביים הם בחודש 3,7,11,אם אתה אמור להתגייס במרץ יהיו לך 4 חודשים לשקם את השברים.
אני הייתי אמור להתגייס בנוב' אבל דחיתי את הגיוס+הגיבוש מכיוון שהיו לי נקעים חוזרים בגלל ת''ד,אני מאמין שהם ידחו לך אם תשלח מכתב מנומק+חוות דעת רפואית,תוציא מהאורטופד המלצה לכך שאתה לא יכול לרוץ וכו'.
חבל שתבזבז 3 שנים בלא לעשות מה שאתה באמת רוצה.

מתי התחלת את התרגילים?

איך לעשות את העיסוי?
לפי מה שידוע לי צריך לעשות ON/OFF למשך 20 דקות ביום, זה נכון?

• פותח/ת השרשור
הלכת לאורטופד?
כן, הלכתי לשניים.אחד אמר לי תפסיק להתאמן לחודשיים השני אמר אין מה לעשות אל תתאמן בכלל גם לא במשקולות ואל תלך לקרבי.
מתי התחלת את התרגילים?

התחלתי את התרגילים לפני איזה שבועיים אבל הפסקתי עכשיו אני מתכוון לעשות אותם כמו שצריך, כשעשיתי את ההפסקות הקודמות מפעילות לא ידעתי על התרגילים האלה.

תלך לאורטופד,תוציא אישור שיש לך שברי מאמץ,תדחה את הגיוס.
הגיוסים הקרביים הם בחודש 3,7,11,אם אתה אמור להתגייס במרץ יהיו לך 4 חודשים לשקם את השברים.
אני הייתי אמור להתגייס בנוב' אבל דחיתי את הגיוס+הגיבוש מכיוון שהיו לי נקעים חוזרים בגלל ת''ד,אני מאמין שהם ידחו לך אם תשלח מכתב מנומק+חוות דעת רפואית,תוציא מהאורטופד המלצה לכך שאתה לא יכול לרוץ וכו'.
חבל שתבזבז 3 שנים בלא לעשות מה שאתה באמת רוצה.
הייתי אמור להתגייס באוגוסט ודחיתי למרץ בגלל שהייתי חולה ביום סיירות שהיה בינואר, זאת אומרת שאני מתגייס בגיל 19 וחודשיים. אני לא אדחה את הגיוס יותר מזה.

איך לעשות את העיסוי?
לפי מה שידוע לי צריך לעשות ON/OFF למשך 20 דקות ביום, זה נכון?

15-20 דק' כל שעה
זה תלוי בחומרת המצב
כמה שהמצב חמור יותר , ככה להגביר את התכיפות
מן הסתם שיהיה במסגרת הטעם הטוב, גם לעשות את הסשן הזה 24 שעות ביממה לא ישים

• פותח/ת השרשור
15-20 דק' כל שעה
זה תלוי בחומרת המצב
כמה שהמצב חמור יותר , ככה להגביר את התכיפות
מן הסתם שיהיה במסגרת הטעם הטוב, גם לעשות את הסשן הזה 24 שעות ביממה לא ישים
הקרח גורם לי לגירודים בעור, נראה לך שלשים את הספריי הזה כמו שהשחקני כדורגל שמים כשהם נפצעים יכול גם לעבוד?

יכול להיות שזה גם יעבוד

המטרה להוריד את הנפיחות\דלקת
מניח שאם תקפיא את האיזור זה יעזור

איפה יש את הפרוטוקול הזה שמראה מה לעשות במקרה של שברי מאמץ?
אלכס,מתי אתה מעלה תוכנית לשיפור הספרינטים?
הספרינטים שלי גרועים,אני רץ ריצות של 6 ק''מ אבל בספרינטים אני מתעייף במהירות.

איפה יש את הפרוטוקול הזה שמראה מה לעשות במקרה של שברי מאמץ?
אלכס,מתי אתה מעלה תוכנית לשיפור הספרינטים?
הספרינטים שלי גרועים,אני רץ ריצות של 6 ק''מ אבל בספרינטים אני מתעייף במהירות.

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=16735

המאמר כבר מוכן, זמן הפרסום תלוי במשה, מאמין שבתקופה הקרובה

אל תדאג, אף אחד לא יעיף אותך מקרבי בכח. סהכ תעביר את הטירונות ב-בתים באוהל.
היום נלחמים על כל חייל שישאר במיוחד בהנדסה ועוד כמה חטיבות.

מה עם תרגילי יציבות, אלכס? אני גם סובל מכאבים בשוקיים שמחמירים או פוחתים תלוי בפעילויות בטירונות, ולפעמים עושים לנו תרגילי יציבות שצריך לעמוד על רגל אחת ולהרים רגל שניה בעניים עצומות ואומרים שזה עוזר למנוע שברי מאמץ
מה דעתך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית