הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההוכחה הכי טובה שמצאתי בחיי

Cygnus

משתמש משקיע
4,921
328
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,594
4,921
328
Team Active
כרגע פתאום מצאתי הוכחה אלגברית לזה:

gif.latex

ולעזאזל, זה מרגיש טוב.

עכשיו בקשתי אליכם (אלכס וכל מי שמבין), מה המשמעות הקומבינטורית של זה (או ההוכחה הקומבינטורית)? למה מספר האפשרויות גדל בצורה הזו כשעוברים מ-K עצמים מתוך N ל-K+1 עצמים מתוך N+1?

אלגברית הפקטור בינהם זה סה"כ N+1 חלקי K+1 ואני לא מבין מאיפה זה נוצר.

מה גם שהתרגיל הזה נמצא בפרק של הבינום/מולטינום, ואין לי מושג איך זה קשור לבינום/מולטינום או איך אפשר להוכיח את זה בעזרתו.

אודה מאוד על עזרה כלשהי.

האמת שאתה מזכיר לי את זה עם התלתלים מהיפה והחנון. שהוא אמר שהיחסים בינו לבין חופית כמו פונקציית סינוס - עולים ויורדים.. ושהוא מצפה בדייט שיהיה שילוב של פונקציית קוסינוס וסינוס חחחח

האמת שאתה מזכיר לי את זה עם התלתלים מהיפה והחנון. שהוא אמר שהיחסים בינו לבין חופית כמו פונקציית סינוס - עולים ויורדים.. ושהוא מצפה בדייט שיהיה שילוב של פונקציית קוסינוס וסינוס חחחח

עף לך הסכך ללפלנד? 🙄

• פותח/ת השרשור
נו למה להרוס את הנושא עם חרא כזה? אני מבקש לא להגיב עם דברים שלא קשורים.

נשמע כמו חרטטן בחזקת חרטטן.

• פותח/ת השרשור
בבקשה:

codecogseqnp.gif

נערך לאחרונה:
לי זה עושה להרגיש נחות, וחשק לקרוא להם חנונים בשביל להרגיש יותר טוב עם עצמי

הוכחה יפה, מעניין באמת מה המשמעות הקומבינטורית

ביקשו גם וגם?
ד"א בשיוויון הראשון , במכנה של הביטוי השני עם ה! אמור להיות K+1 בסוגריים לדעתי(לא שזה משנה את הנכונות)

• פותח/ת השרשור
כן נכון שמתי לב לזה כבר אתמול. הטעות היא רק שם בהצבה, כנראה חישבתי מראש שזה הופך סימן וכתבתי בטעות. זה די מבלבל לכתוב ב-LATEX. בהמשך הכל נכון גם כשמתקנים ל-(K+1).

ולא ביקשו הוכחה בדרך ספציפית אבל אני רוצה לדעת הוכחה קומבינטורית ו/או הוכחה לפי בינום כי זה היה תרגיל בפרק תרגילים של הבינום והמולטינום וחוץ מזה אני די בטוח שהוכחה באחת מהדרכים הללו תהיה הרבה יותר פשוטה מההוכחה האלגברית שמצאתי.

ובלי קשר זה פשוט מטריף שאין לי מושג מה זה אומר.

אתה מחשיב שימוש איטרטיבי בחוק של פסקל כהוכחה קומבינטורית? 😛

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית