ייעוץ PCT ונוגדי אסטרוגן למיניהם

barneystinson

משתמש פעיל
310
1
נק' מוניטין:
-12
310
1
מישהו מוכן להסביר לי את ההבדל בין נובלדקס לכלומיד, והאם צריך להשתמש בשניהם או רק באחד מהם בזמן ה-PCT?
דבר נוסף, שמעתי שיש מתאמנים שמשתמשים בנוגדי אסטרוגן (anti e) בזמן הסייקל עצמו עוד לפני הPCT. זה נחוץ בכלל? ולמה להשתמש בזה אם כבר משתמשים בנובלדקס בסוף הסייקל?

בוא אני יעשה לך סדר. כלומיד וטמוקסיפן הם מאותה משפחה של תרופות שנקראות SERMS
(selective estrogen receptor modulator) כלומיד היא תרופה ישנה יותר מטמוקסיפן ןהמטרה של התרופות האלה היא למנוע את ההשפעה של אסטרוגן ברקמות השד (הם משמשות לטיפול בנשים שאובחנו בסרטן השד) ע"י כך שהמולקולה של התרופה נצמדת לרצפטור של אסטרוגן ובכך מונעת את מההורמון להצמד לרצפטור לגרום לתגובה הפיזיולוגית שלו. הסיבה שלדעתי צריך להשתמש גם בכלומיד וגם בטמוקסיפן היא שיש לכלומיד את היכולת לגרות את בלוטת היותרת להפריש LH מה שרצוי בתקופה שלאחר הסייקל על מנת להחזיר את האשכים לפעילות תקינה.

לגבי AI אז ככה. AI או (Aromatese inhebitors) אלה משפחה חדשה לגמרי של תרופות שבאות למנוע את ההמרה של סטטוסטרון לאסטרוגן בכך למנוע את הויצרות ההורמון בגוף כמעט לגמרי. הסיבה שבודי בילדרים משתמשים בהם בזמן הסייקל היא על מנת למנוע תופעות אסטרוגניות בזמן הסייקל כגון ספיחת נוזלים עליה בשומן וכו. מפני שיש אחוז המרה גבוה של אסרוגן בזמן הסייקל. למרות שלא מומלץ להוריד את רמות האסטרוגן לגמרי מפני שזה גם עלול לפגוע בתוצאות של הסייקל (אסטרוגן משחק תפקיד ביכולת של הגוף לנצל גלוקוז) וגם יגרום לעליה גבוה של כולסטרול ושומנים בדם. בכלל לא מומלץ להכנס לזה בסייקלים הראשונים רק מי שמריץ סייקל ארוך וכבד ישתמש ב AI.

• פותח/ת השרשור
בוא אני יעשה לך סדר. כלומיד וטמוקסיפן הם מאותה משפחה של תרופות שנקראות SERMS
(selective estrogen receptor modulator) כלומיד היא תרופה ישנה יותר מטמוקסיפן ןהמטרה של התרופות האלה היא למנוע את ההשפעה של אסטרוגן ברקמות השד (הם משמשות לטיפול בנשים שאובחנו בסרטן השד) ע"י כך שהמולקולה של התרופה נצמדת לרצפטור של אסטרוגן ובכך מונעת את מההורמון להצמד לרצפטור לגרום לתגובה הפיזיולוגית שלו. הסיבה שלדעתי צריך להשתמש גם בכלומיד וגם בטמוקסיפן היא שיש לכלומיד את היכולת לגרות את בלוטת היותרת להפריש LH מה שרצוי בתקופה שלאחר הסייקל על מנת להחזיר את האשכים לפעילות תקינה.

לגבי AI אז ככה. AI או (Aromatese inhebitors) אלה משפחה חדשה לגמרי של תרופות שבאות למנוע את ההמרה של סטטוסטרון לאסטרוגן בכך למנוע את הויצרות ההורמון בגוף כמעט לגמרי. הסיבה שבודי בילדרים משתמשים בהם בזמן הסייקל היא על מנת למנוע תופעות אסטרוגניות בזמן הסייקל כגון ספיחת נוזלים עליה בשומן וכו. מפני שיש אחוז המרה גבוה של אסרוגן בזמן הסייקל. למרות שלא מומלץ להוריד את רמות האסטרוגן לגמרי מפני שזה גם עלול לפגוע בתוצאות של הסייקל (אסטרוגן משחק תפקיד ביכולת של הגוף לנצל גלוקוז) וגם יגרום לעליה גבוה של כולסטרול ושומנים בדם. בכלל לא מומלץ להכנס לזה בסייקלים הראשונים רק מי שמריץ סייקל ארוך וכבד ישתמש ב AI.
קלעת לי בול לשאלה.
תודה על התשובה המנומקת. 😃

סליחה על הבורות אבל אתה משתמש בזה לעלות במסה ? או לגניקומסטיה (ג'ינו) ?
איזה בדיקות אני צריך לעשות על מנת לקחת את התרופות הנ"ל כדי למנוע את הגניקומסטיה שלי ?
ומאיפה משיגים אותם ? כל בית מרקחת ?

סליחה על הבורות אבל אתה משתמש בזה לעלות במסה ? או לגניקומסטיה (ג'ינו) ?
איזה בדיקות אני צריך לעשות על מנת לקחת את התרופות הנ"ל כדי למנוע את הגניקומסטיה שלי ?
ומאיפה משיגים אותם ? כל בית מרקחת ?

זה לא שייך לעליה במסה. בסייקל התרופות האלה שומרות על רמות אסטרוגן נמוכות ובכך מונעות תופעות לוואי אסטרוגניות. התרופות האלה הם לטפול בסרטן השד. במיד ויש לך כבר גיינו אין מה לעשות חוץ מניתוח. במידה ויש גיינו בהתפתחות אז אפשר לקחת ארומסין ארימידקס או לטרוזול על מנת למנוע את התפתחות הגיינו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית