הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי שרוצה להגיע לארה"ב

כן אני בטוח שאתה בסכנת קיום ממש,איך לעזאזל תוכל להרשות לעצמך להשאר בארץ ולסכן את משפחתך כך? אתה כלכך צודק.

עצוב לי לשמוע את הדברים האלו,לא את הערכים האלו קיבלתי ואני מקווה שעוד מישהו כאן חושב כמוני.

כן אני בטוח שאתה בסכנת קיום ממש,איך לעזאזל תוכל להרשות לעצמך להשאר בארץ ולסכן את משפחתך כך? אתה כלכך צודק.

עצוב לי לשמוע את הדברים האלו,לא את הערכים האלו קיבלתי ואני מקווה שעוד מישהו כאן חושב כמוני.

אני צריך להיות בסכנת קיום כדי לעזוב למקום שאני מוצא יותר מתאים בשבילי?

מה הערכים שקיבלת? אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילך, תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה?

למה נראה לך שאתה לא בסכנת קיום? הפסיקו את מרוץ החימוש של אחמדינג'אד? חמאס וחיזבאללה לא מתחזקים מיום ליום?

בדבר אחד אתה צודק: "להרשות לעצמך". ישראל היא מקום מאוד יקר. בנאדם שיכול להסתדר עם דירה ב-400000 ש"ח ישראלים במגדל יוקרה בברלין או בכל מקום אחר בעולם, אין לו שום סיבה להישאר פה כשחדר בדירת אקווריום במרכז ת"א עולה יותר ממיליון ש"ח וכלי רכב יותר מ-100000 ש"ח.
חיים, אתה מכיר איזו הלגה או קטיה שיקחו אותי מפה? 😛

אש-קרה אני לא יודע מה איתך אבל אני למדתי שאם יש לך בעיות אתה לא בורח מהן,אתה נשאר ונלחם על מה שאתה מאמין.
אם הציונים היו חושבים כמוך, לך תדע-עוד היינו נרדפים ע"י מדינות העולם,בקיצור תעשה טובה אם אתה עוכר ישראל אל תדבר איתי על זה בכלל תודה.

אש-קרה אני לא יודע מה איתך אבל אני למדתי שאם יש לך בעיות אתה לא בורח מהן,אתה נשאר ונלחם על מה שאתה מאמין.
אם הציונים היו חושבים כמוך, לך תדע-עוד היינו נרדפים ע"י מדינות העולם,בקיצור תעשה טובה אם אתה עוכר ישראל אל תדבר איתי על זה בכלל תודה.

אה, כן? לא, כי ממה שאני זוכר מי ש"ברח" הלך והקים איזו ארץ במזרח התיכון ומי ש"נשאר ונלחם" מת או הלך למחנות השמדה. זה אולי דמגוגיה אבל זו האמת. לא שזה קשור למה שאנחנו מדברים, אני פשוט מגיב לטענה המטופשת שלך

ובכל זאת יש מדינה ליהודים,ולא בזכות אלו שברחו.
בקיצור אנשים כמוך שכל כך שונאים את ישראל מוזמנים ללכת,אף אחד לא מחזיק אותך פה אתה יודע 😃

"אין לי ארץ אחרת,גם אם אדמתי בוערת"

ואני אמור לחיות לפי מה שלמדת או לפי האמונות שלך?

כי היהודים נרדפים היום ע"י מדינות העולם? או שהם לא נרדפים כי הם פוחדים ממעצמה בשם ישראל? או שאתה דואג שלא הייתה קמה מדינת גזענית?

אתה נמצא בפורום. אני אדבר על כל מה שאני רוצה בדיוק כמו שאתה עושה את זה.

ובכל זאת יש מדינה ליהודים,ולא בזכות אלו שברחו.
בקיצור אנשים כמוך שכל כך שונאים את ישראל מוזמנים ללכת,אף אחד לא מחזיק אותך פה אתה יודע 😃

"אין לי ארץ אחרת,גם אם אדמתי בוערת"
אז בזכות מי? אם ההגדרה שלך לבריחה היא לקום ולעזוב את המדינה שלך, היחידים שעברו לישראל הם אלה שברחו פר הגדרה כי הם כבר לא במדינה שלהם. רוצה לחשוב שוב על הלוגיקה שלך או שאתה מעדיף להשאר עם ססמאות שאתה לא מבין?

אז בזכות מי? אם ההגדרה שלך לבריחה היא לקום ולעזוב את המדינה שלך, היחידים שעברו לישראל הם אלה שברחו פר הגדרה כי הם כבר לא במדינה שלהם. רוצה לחשוב שוב על הלוגיקה שלך או שאתה מעדיף להשאר עם ססמאות שאתה לא מבין?
איזה סיסמאות על מה אתה מדבר?
ואם כבר תאה מערב פה לוגיקה,איך אתה יכול לטעון שאנשים שעזבו הקימו את המדינה? אתה בכלל חושב למפני שאתה מגיב?

,coldfire אני לא מכיר אתך או את הפרנויות שלך אבל אף אחד לא אומר לך מה לעשות.

כי היהודים נרדפים היום ע"י מדינות העולם? או שהם לא נרדפים כי הם פוחדים ממעצמה בשם ישראל? או שאתה דואג שלא הייתה קמה מדינת גזענית?

איזה ערבות יש לך שלא ירדפו אותך בעתיד על רקע גזעני? אתה יודע מי מחר יעלה לשלטון באירופה\אמריקה?

אני לא אומר שישראל זה מקום טוב לחיות בו, להיפך זה חרא מקום. אבל צריך לקחת בחשבון שלעבור מפה זה לא תמיד כזה משתלם.
בעולם טוב יותר לא היה גזעים ולא דת ואז הייתי יוצא מהמדינה מהסריחה הזאתי.

איזה סיסמאות על מה אתה מדבר?
ואם כבר תאה מערב פה לוגיקה,איך אתה יכול לטעון שאנשים שעזבו הקימו את המדינה? אתה בכלל חושב למפני שאתה מגיב?

,coldfire אני לא מכיר אתך או את הפרנויות שלך אבל אף אחד לא אומר לך מה לעשות.

בוא נראה היו יהודים באירופה, אמריקה ובמזרח התיכון, וכולם היו צריכים לעזוב מדינה כדי לעבור ולהקים את ישראל, לא? אז לפי הלוגיקה שלך הם לא התמודדו וברחו מהבעיות שלהם, ובכל זאת אתה "פה בזכותם". לגבי ססמאות, הייתי מציע לך לקרוא מה שאתה רושם

איזה ערבות יש לך שלא ירדפו אותך בעתיד על רקע גזעני? אתה יודע מי מחר יעלה לשלטון באירופה\אמריקה?

אני לא אומר שישראל זה מקום טוב לחיות בו, להיפך זה חרא מקום. אבל צריך לקחת בחשבון שלעבור מפה זה לא תמיד כזה משתלם.

ערבות? יש לך ערבויות בחיים? איזה כיף לך.

אה, בישראל אין גזענות. זה לא שיש איבה בין מזרחיים לאשכנזים, בין דתיים לחילונים, בין מתנחלים ליושבי הקו הירוק, בין תושבי "מדינת ת"א" לבין תושבי שאר מדינת ישראל ואפילו בין רוכבי אופנוע לנהגי מכונית.
זוכר את הסיפור שהיה לא מזמן על ההורים הדתיים האשכנזים שלא שלחו את הבנות שלהם ללמוד עם תלמידות מזרחיות? מעניין מה היית אומר אם הייתי מחליף במשפט האחרון את המילים: "הדתיים האשכנזים" במילה "גרמנים" ואת המילים "תלמידות מזרחיות" במילה "יהודים".

בוא נראה היו יהודים באירופה, אמריקה ובמזרח התיכון, וכולם היו צריכים לעזוב מדינה כדי לעבור ולהקים את ישראל, לא? אז לפי הלוגיקה שלך הם לא התמודדו וברחו מהבעיות שלהם, ובכל זאת אתה "פה בזכותם". לגבי ססמאות, הייתי מציע לך לקרוא מה שאתה רושם
על איזה בעיות אתה מדבר? אילו היו ציונים שהאמינו במדינה ליהודים.
גם לי וגם לך אין מושג אם הם בחרו מהבעיות שלהם,הם בסך הכל עקבו אחרי מה שהם מאמינים.

ד"א אם אתה חושב לצורך העניין, שיש משפחה יהודית שחייה בפולין תחת האיום של השלטון הנאצי(לדוגמה) , אתה באמת חושב שהיא תשאר שם כדי להלחם על מה שהיא מאמינה כביכול? זה כבר הרבה יותר מזה מצטער להגיד לך.
ואתה יכול לכתוב בבקשה באיזה סיסמאות השתמשתי שאני לא מבין?

גם לי וגם לך אין מושג אם הם בחרו מהבעיות שלהם,הם בסך הכל עקבו אחרי מה שהם מאמינים.

ד"א אם אתה חושב לצורך העניין, שיש משפחה יהודית שחייה בפולין תחת האיום של השלטון הנאצי(לדוגמה) , אתה באמת חושב שהיא תשאר שם כדי להלחם על מה שהיא מאמינה כביכול? זה כבר הרבה יותר מזה מצטער להגיד לך.

ואם אני מאמין במדינה יותר קפיטליסטית מישראל? מדינה שמפלה פחות? אז אסור לי?

הבנתי. יש מצבים שבהם זה בסדר "לברוח" במקום להלחם, ויש מצבים שלא. אם רוצים לדעת מה בסדר ומה לא, פונים ל Glubi והוא מחליט. תודה.

אה, בישראל אין גזענות. זה לא שיש איבה בין מזרחיים לאשכנזים, בין דתיים לחילונים, בין מתנחלים ליושבי הקו הירוק, בין תושבי "מדינת ת"א" לבין תושבי שאר מדינת ישראל ואפילו בין רוכבי אופנוע לנהגי מכונית.
זוכר את הסיפור שהיה לא מזמן על ההורים הדתיים האשכנזים שלא שלחו את הבנות שלהם ללמוד עם תלמידות מזרחיות? מעניין מה היית אומר אם הייתי מחליף במשפט האחרון את המילים: "הדתיים האשכנזים" במילה "גרמנים" ואת המילים "תלמידות מזרחיות" במילה "יהודים".

לא כול דבר שיש בו חילוקי דיעות זה על רקע גזעני. אם אני שונא את האופנוענים כי הם חותכים אותי בכביש זה לא קשור לגזענות.
במקרה הזה התערב בג''ץ ופסק להחזיר אותם. אני מדבר על זה שתיהיה גזענות ליהודים כמו במלחמת העולם השנייה ושמה בג''ץ יפסוק שזה תקין לשים על החנות שלך שלט שאסור לקנות פה כי המוכר יהודי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית