הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי שרוצה להגיע לארה"ב

הבנתי. יש מצבים שבהם זה בסדר "לברוח" במקום להלחם, ויש מצבים שלא. אם רוצים לדעת מה בסדר ומה לא, פונים ל Glubi והוא מחליט. תודה.
חח אהבתי:)
אבל זאת לא הכוונה שלי.
אני אנסה להסביר שוב,
האם לעזוב מדינה מלאה באנטישמים שרודפים אותך למען החלום להקמת מדינה יהודית שקול למישהו שרוצה לעזוב את ישראל כי הוא לא אוהב מסתדר איתה?
במקרה של הבחירה מהאנטישמים מדובר על הרבה יותר מלהלחם בשביל מה שמאמינים.
במקרה של מישהו שרוצה לעזוב את ישראל(שהוקמה בדיוק בשביל היהודים שסבלו במדינות האנטישמיות) אז כן,זאת בריחה מהבעיות שלך.

תנסו להבין המדינה שלנו ממש צעירה, וביחס לגילנו אנחנו מצליחים הרבה יותר ממדינות אחרות!

אבל זאת לא הכוונה שלי.
אני אנסה להסביר שוב,
האם לעזוב מדינה מלאה באנטישמים שרודפים אותך למען החלום להקמת מדינה יהודית שקול למישהו שרוצה לעזוב את ישראל כי הוא לא אוהב מסתדר איתה?
במקרה של מישהו שרוצה לעזוב את ישראל(שהוקמה בדיוק בשביל היהודים שסבלו במדינות האנטישמיות) אז כן,זאת בריחה מהבעיות שלך.

תנסו להבין המדינה שלנו ממש צעירה, וביחס לגילנו אנחנו מצליחים הרבה יותר ממדינות אחרות!

אני לא מבין מה הבעיה בלעבור למקום שמשרת את המטרות שלך בצורה יותר טובה. אם זה נקרא לברוח מהבעיות שלך, אז אני לא רואה מה רע בזה.

אבל זאת לא הכוונה שלי.
אני אנסה להסביר שוב,

ואם אין לו בעיות ופשוט יש לו מלא כסף? הוא לא יעזוב רק כי הוא חייב למי שהקים את המדינה הזאת?
קצת התקדמנו מאז.

תראה כל אחד ובמה שהוא דוגל.
אם אני אהיה עשיר אני לא אעזוב את המדינה, אני אשאר ואלחם על המדינה בשביל עתיד טוב יותר,ורק מתוך עיקרון.
אתה מצד שני אם תהיה עשיר תלך מפה כי המדינה יכולה להכנס לך לתחת העיקר שיהיה לך טוב,וזה גם בסדר לדעתי.

אם אני אהיה עשיר אני לא אעזוב את המדינה, אני אשאר ואלחם על המדינה בשביל עתיד טוב יותר,ורק מתוך עיקרון.
אתה מצד שני אם תהיה עשיר תלך מפה כי המדינה יכולה להכנס לך לתחת העיקר שיהיה לך טוב,וזה גם בסדר לדעתי.

אז על מה רבתם עכשיו טריליון עמודים?

זו בדיוק הייתה הנקודה. אי אפשר לגרום לכולם לחשוב אותו הדבר. רק תחשוב קצת עבור אילו עקרונות אתה נלחם.

סתם ניסיתי להטריל על ההודעה הזאתי
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=249374&postcount=28

שמע, אני אמליץ לך על ספר שלדעתי יעזור לך המון.

512xNqJSzQL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpg

תראה רק ניסיתי להבהיר נקודה ולחשוף אותה לאנשים,אני מאוד מקווה שאנשים ישארו וילחמו פה בשיבל המדינה.
באמת שאני לא מבין למה אתם לא מוכנים להשאר פה בשביל זה,אתם לא רוצים מדינה בעלת איכות חיים כמו ארה"ב רק שהיא בשביל יהודים?

וואלה לא
אין לי את הפריוולגיה להחליט האם כדאי לי לחיות על רמה כאן או "שם" כי אני לא עשיר.
אז אני לא יודע מה הייתי בוחר.
למה, נראה לך שכל מי שחי בישראל נלחם עליה איך שהוא? זה שמישהו בוחר לחיות פה לא אומר שהוא חושב בהכרח מחשבות ציוניות שכאלה.
זה לא שחור או לבן כמו שאתה מציג את זה.
אפשר לתרום בכל מני דרכים. אולי הייתי מחליט לתרום כסף לצה"ל?

תראה רק ניסיתי להבהיר נקודה ולחשוף אותה לאנשים,אני מאוד מקווה שאנשים ישארו וילחמו פה בשיבל המדינה.
באמת שאני לא מבין למה אתם לא מוכנים להשאר פה בשביל זה,אתם לא רוצים מדינה בעלת איכות חיים כמו ארה"ב רק שהיא בשביל יהודים?

המדינה היא לא רק ליהודים, אלא היא מדינת יהודים וכל אזרח שהוא לא יהודי בה הוא אוטומטית מופלה. למה אתה צריך מדינה גזענית? במה בדיוק זה משחק לטובתך?

אתה מדבר מניסיון?
גם בלהטריל יש היגיון, אם תקרא מה שכתבתי לך אתה תראה שזה כן הגיוני.

אני אסביר לך בקצרה. הטענה שהיהודים לא נרדפים בארה"ב ולכן זה לא מה שמונע ממך לעבור לארה"ב לא שקולה לטענה שכדאי לעבור לארה"ב כי היהודים לא נרדפים שם.

אני עדיין ממליץ על הספר.

וואלה לא
אין לי את הפריוולגיה להחליט האם כדאי לי לחיות על רמה כאן או "שם" כי אני לא עשיר.
אז אני לא יודע מה הייתי בוחר.
למה, נראה לך שכל מי שחי בישראל נלחם עליה איך שהוא? זה שמישהו בוחר לחיות פה לא אומר שהוא חושב בהכרח מחשבות ציוניות שכאלה.
זה לא שחור או לבן כמו שאתה מציג את זה.
אפשר לתרום בכל מני דרכים. אולי הייתי מחליט לתרום כסף לצה"ל?
מן הסתם?

coldfire לא התכוונתי לזה שאני רוצה מדינה גזענית,אני מדבר על מדינה שמיעודת בעיקרון ליהודים אך גם מקבלת כל אחד אחר בלי הפליה. (שזה אחד הדברים שכתובים במגילת העצמאת ד"א)

ד"א, האם האפליה בישראל מפריעה לך? או שאתה שלם איתה?

coldfire לא התכוונתי לזה שאני רוצה מדינה גזענית,אני מדבר על מדינה שמיעודת בעיקרון ליהודים אך גם מקבלת כל אחד אחר בלי הפליה. (שזה אחד הדברים שכתובים במגילת העצמאת ד"א)

ד"א, האם האפליה בישראל מפריעה לך? או שאתה שלם איתה?

עצם זה שיש לך סוגים של אזרחים יוצר אפליה גם אם אתה לא מתכוון לזה. האפליה לא מפריעה לי באופן ישיר, אבל היא פוגעת בכולנו בסופו של דבר.

עצם זה שיש לך סוגים של אזרחים יוצר אפליה גם אם אתה לא מתכוון לזה. האפליה לא מפריעה לי באופן ישיר, אבל היא פוגעת בכולנו בסופו של דבר.
טוב זה מובן שיש כל מיני סוגים של הפליות(הפליה מעמדתית,הפליה דתית, וכו')
אבל אני מדבר על ההפליה הדתית שעלייה דיברת יותר מוקדם.
אז, היא מפריעה לך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית