הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HST מול AB רגילה?

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
אני בדילמות אם לעבור לHST או לAB רגילה במהלכה ראיתי גדילה משמעותית אצלי ועליה במשקל. את הHST עדיין לא ניסיתי.

מה היתרונות של HST מול AB רגילה? אם זה משנה התרגילים בAB אני אוסיף או שתראו בלוג.
אני עומד להוסיף 30 דקות אירובי יומיות אם זה משנה.

• פותח/ת השרשור
A
בנצ'
בנצ' בשיפוע
מקבילים
דדליפט
בייספס

B:
מתח
חתירה
פולי
מילטרי
הרחקה
חתירה לסנטר
טרייספס

אחרי כל אימון 30 דקות אירובי

א) אין פה סקוואט.
ב) אין פה סטים וחזרות.
ג) לא מתואר פה איך אתה הולך להתקדם.
ד) לא אמרת מה המטרה.
ה) למה אירובי?
ו) אין פה סקוואט.

קצת קשה להשוות את כל זה מול תוכנית מפורטת.

• פותח/ת השרשור
מצטער, הרשה לי לתקן:
סקוואט אני לא יכול לעשות בגלל בעיות בברך,אחרי ה140 נדפקו לי הברכיים, OVER USE חמור בפיקת הברך ועדיין לא החלמתי ממנו.
אני עומד להתקדם במשקלים בצורה פשוטה. כל פעם שאני אגיע למספר חזרות שאני צריך לעשות- אני אעלה משקל.
המטרה- מאסה וסיבלות שרירית, הכנה לגיוס. (בגלל זה גם האירובי)

התוכנית עם הסטים והחזרות:

בנצ' 2X10
בנצ' בשיפוע 2X8
מקבילים 2X12
דדליפט 2X8
בייספס 4X12

מתח+משקל 2X10
חתירה 2X8
פולי 2X12
מילטרי 2X8
הרחקה 2X10
חתירה 2X12
טרייספס 3X12

שוב, המטרה היא הכנה לגיוס (עוד שנה מהיום, אבל אני רוצה להגיע בשייפ הכי טוב שאפשר, בינתיים אני שואף להגיע ל95 ק"ג ולאחר מכן חיטוב) בגלל זה אני מתלבט בHST, זה נותן מענה למאסה, סיבולת שרירית וכח.

אני מעדיף את HST על מה שאתה מציע כאן. זה יותר נראה כמו אוסף תרגילים וחזרות אקראי.
איך הגעת למסקנה שיש לך overuse ומה המשמעות של זה?

• פותח/ת השרשור
התוכנית הזאת איכשהו הקפיצה את הבנצ' שלי ב10 ק"ג בחודש, בגלל זה כנראה שיש משהו שעובד בה.
הגעתי למסקנה הזאת בגלל שאחרי הסקוואט של ה142 בערך התחילו לי כאבים חוזרים בברכיים, הלכתי לאורטופד והסתבר שזה OVERUSE. המשמעות היא שהעמסת המשקל הפרוגרסיבית על הברכיים לא השפיעה טוב על הברכיים שלי. בכל מקרה את הגירוי לרגליים אני מקווה להשיג באירובי.

כל תוכנית יחסית הגיונית תעבוד איכשהו, הבחירה היא שלך.
האורטופד נתן לך את התשובה הסטנדטרית בלי שיש לו מושג. יש לך מושג מה האבחנה הזאת אומרת? לי לא. אני הייתי אומר שהעמסת משקל פרוגרסיבית עם טכניקה גרועה פצעה אותך קצת וזה הכל.

אל תהיה מצחיק עם הגירויים האירובים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה- אני אלך על הHIT.
במקום סקוואט אני חושב להחליף לדדליפט. ניסיתי לעשות סקוואט לפני שבוע בערך ועדיין כאבה לי הברך. הגיוני לעשות את זה בHST? או שדדליפט ל15 זה דבר שלא הגיוני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית