הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדוא

scott steiner

משתמש מתחיל
267
0
נק' מוניטין:
75
267
0
ראיתי שזה קורסים במתמטיקה שמופיעים באוניברסיטה ובטכניון ורציתי לשאול האם החומר הזה הרבה יותר קשה ומסובך ממה שלומדים ב5 יחידות במתמטיקה?

פשוט המתמטיקה שלי היא לא כמו הפיזיקה והכימיה שלי והיתי רוצה להכין את עצמי איכשהו לקורסים האילו

תודה

כדי לקבל מושג כלשהו אתה יכול להציץ בספריה בספרי חדוו"א של בן ציון קון ואלכס קופרמן.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה הזריזה
זה חומר בעיקרון שהרבה מצליחים לקבל ציון סביר או הרב הגורף נכשל או עובר בקושי?

בטכניון יש קורסים שונים של חדוו"א. יש חדוו"א 1 (למסלולים כמו ביולוגיה, מדעי הדשא, מעשיה וטיול), חדוו"א 1מ (מתקדמים), חדוו"א 1ת (תיאורטי, לחשמל, מדמ"ח) וכ'ו. 1ת זה קורס מסנן קשה שהרוב נכשלים בו.

כדי לקבל ציון סביר ב-1ת הרוב המוחלט של האנשים צריך לחרוש בצורה שאתה עדיין לא מכיר.

אין קשר בין החומר הנלמד בתיכון לבין הקורס. בתיכון אתה לומד קצת בנפנוף ידיים מה ההגדרה של גבול ונגזרת, כללים איך לגזור פונקציות שונות ולעשות את זה 3000000000 פעם. באונ' כמעט ולא תעשה תרגילים טכניים כאלה, אלא תבין את ההגדרות והתיאוריה שמאחורי זה ותשתמש באותה תיאוריה והגדרות כדי להוכיח טענות ומשפטים ולבנות בסיס של חשיבה לוגית.

• פותח/ת השרשור
אה הבנתי אתכם

ממה שהבנתי מפרופסורית בטכניון המתמטיקה שצריך להנדסה כימית נמוכה בהרבה מהנדסת חשמל
אם אני לא טועה זה חדוא 1,איך החומר שם?גם קשה או בסדר ונוח?

מה זה השאלות האלה? איך מישהו יכול לדעת מי אתה, למה אתה מסוגל, מהי מנת המשכל שלך ומה יהיה לך קשה או לא?

הטכניון ככלל זה מקום קשה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מדבר עליי ספציפית
אני מדבר על כלל האוכלוסיה שלומדת את זה
כמו שאני מכיר את עצמי אני קולט כל חומר במהירות וביסודיות

השאלה איך הממוצע שלומדים את זה?הרב עובר או מה?
אני מדבר על חוודא 1 ועל חדוא 1 מתקדמים.
האחרון לא יהיה קשור אליי בשום אופן כי אני לא לומד הנדסת חשמל ולא מדעי מחשב

זה אמור להשפיע על ההחלטה שלך אם ללמוד בטכניון (או באוניברסיטה אחרת) או לא?

• פותח/ת השרשור
אני רוצה ללמוד טכניון הנדסה כימית ורק בטכניון,שום מקום בארץ לא מגיע לרמה שלו.
פשוט אני לא יודע אם מתמטיקה זה הצד החזק שלי או לא,אז אני לא כזה בטוח לגבי הקורסים במתמטיקה כי לא בא לי שהם יורידו לי ציון
למרות שבכימיה ופיזיקה וכל הדברים הנלווים אני בטוח שאני אפציץ כי על זה מבוססים רב הקורסים

אין לך מה לפחד מחדו"א.
הבעיה העיקרית שבגללה מקבלים בקורס הזה, ועוד כל מיני קורסים בשנה הראשונה יחסית ציונים גרועים.
כי זו הפעם הראשונה בחיים שלך שאתה חייב ללמוד, גם אם היית הילד הכי חכם בכיתה.

• פותח/ת השרשור
אין לך מה לפחד מחדו"א.
הבעיה העיקרית שבגללה מקבלים בקורס הזה, ועוד כל מיני קורסים בשנה הראשונה יחסית ציונים גרועים.
כי זו הפעם הראשונה בחיים שלך שאתה חייב ללמוד, גם אם היית הילד הכי חכם בכיתה.

תודה על ההסבר
האמת שבדקתי עכשיו קצת על החומר באינטרנט וראיית שהוא די בסדר ולא קשה מפחיד כמו שתיארתי לעצמי ושיהיה לי קשה להבין.

תודה על ההסבר
האמת שבדקתי עכשיו קצת על החומר באינטרנט וראיית שהוא די בסדר ולא קשה מפחיד כמו שתיארתי לעצמי ושיהיה לי קשה להבין.

אם אתה תלך ללמוד הנדסה באמת הקורס הוא בעיקר טכני, אבל זה תלוי במוסד
אם ידרשו ממך קצת מעבר לכך, זה מתחיל לא להיות כל כך פשוט.
כי מלמדים אותך צורת חשיבה חדשה.

• פותח/ת השרשור
אם אתה תלך ללמוד הנדסה באמת הקורס הוא בעיקר טכני, אבל זה תלוי במוסד
אם ידרשו ממך קצת מעבר לכך, זה מתחיל לא להיות כל כך פשוט.
כי מלמדים אותך צורת חשיבה חדשה.

בסדר אני מאמין שאני כבר אסתדר איכשהו,אנשים פחות חכמים ממני מצליחים אז גם אני אסתדר.

אני רוצה ללמוד טכניון הנדסה כימית ורק בטכניון,שום מקום בארץ לא מגיע לרמה שלו.
פשוט אני לא יודע אם מתמטיקה זה הצד החזק שלי או לא,אז אני לא כזה בטוח לגבי הקורסים במתמטיקה כי לא בא לי שהם יורידו לי ציון
למרות שבכימיה ופיזיקה וכל הדברים הנלווים אני בטוח שאני אפציץ כי על זה מבוססים רב הקורסים

אם אתה באמת רוצה ללכת וללמוד שם ואך ורק שם, סטטיסטיקות נכשלים ואחוזי הצלחה לא אמורים לשנות לך, הרי אתה תצטרך להצליח אינדיבידואלית בכל מקרה. בגלל זה השאלות שלך חסרות טעם.

בכל מקרה כמו שעידן אמר תתכונן לשוק.

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת רוצה ללכת וללמוד שם ואך ורק שם, סטטיסטיקות נכשלים ואחוזי הצלחה לא אמורים לשנות לך, הרי אתה תצטרך להצליח אינדיבידואלית בכל מקרה. בגלל זה השאלות שלך חסרות טעם.

בכל מקרה כמו שעידן אמר תתכונן לשוק.

זה שזה קשה שם אני יודע,יש לי שם חברים שעשו שם בטיפשות עתודה וסיפרו לי איך הולך שם פחות או יותר ולאמא שלי ש חברה שהבן שלה סיים שם דוקטורט בהנדסת מכונות.
יהיה בסדר אני אתן מעצמי כמה שאפשר,ואני מאמין שאני אבין בסופו של דבר הכל,גם את המתמטיקה.
בגלל זה אני מתכנן לעבוד שנה וחצי ולחסוך כסף למחיה ושכר דירה כדי שאוכל כמה שיותר להשקיע בלימודים ולעבוד רק כמה שעות בודדות ביום לקצת כסף מהצד

בכל אופן תודה לכם על התשובות והיחס

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית