הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפנימיה הצבאית לפיקוד - PANMAZ

• פותח/ת השרשור dny
  • פורסם בתאריך

dny

משתמש פעיל
416
10
נק' מוניטין:
747
416
10
קיבלתי בדואר הזמנה לרישום לפנימייה הצבאית לפיקוד ע"ש אהרון בירם ז"ל. שליד ביה"ס הריאלי העברי בחיפה.

למישהו יש מושג אם זה שווה ללכת לשם? מאיזה בחינות זה יכול לעזור לי בחיים? איך הולכים הלימודים שם (אפשר להרחיב מקצועות כמו ביולוגיה/כימיה?)

זה האתר שלהם: www.panmaz.co.il

קיבלתי גם זימון לתיכון חיל האויר - תל נוף של אורט, אבל זה תיכון טכנולוגי ולא מעניין אותי כל ההרכבה של המטוסים ובכללי הנדסאות וכל מה שקשור

תודה לעוזרים

אני בריאלי ואני רק יודע שחלק נכבד מהפנימייה פלצנים ואתה צריך להיות תלמיד מעל הממוצע כדי לעמוד בעומסים(גם מצד הבצפר וגם מצד הפנימייה)

אני אישית מתמיין לשם, מבחינת הטווח הרחוק הפניממיה היא בחירה מעולה:
מלגות לימוד, תואר ראשון על חשבון המדינה, עבודה מועדפת טובה יותר, בונוסים של קבע(כן כן, גם אוטובוסים חינם ) ועוד הרבה דברים חוץ מזה שלומדים בריאלי שזה הבית-ספר הכי טוב באיזור.

עריכה:
שכחתי לציין שעושים קורס סנפלינג, קורס צלילה מקצועי, וקורס צניחה שבסופו מקבלים כנפי צניחה 😃

נערך לאחרונה:
למה כל הסיבוכים האילו?לך לתיכון רגיל ותגביר מקצועות שאתה רוצה וזהו
גם ככה מבחינת בגרויות אין כזה הבדל רציני

זה לא קשור לפנימיה, זה משהו שכל מועמד לתפקיד מ"פ מקבל.
וואו אתה חכם, למה לדעתך אתה מועמד למ"פ אחרי שסיימת את הפנימייה לפיקוד?
ובכלל, ידעת ש 70% מבוגרי הפנימייה מסיימים מ"פ ?
בכ"מ מועמד לזה מועמד לזה בסופו של דבר זה מה שמקבלים מהפנימייה גם אם אתה מסיים מ"מ, מה לעשות 😃

וואו אתה חכם, למה לדעתך אתה מועמד למ"פ אחרי שסיימת את הפנימייה לפיקוד?
ובכלל, ידעת ש 70% מבוגרי הפנימייה מסיימים מ"פ ?
בכ"מ מועמד לזה מועמד לזה בסופו של דבר זה מה שמקבלים מהפנימייה גם אם אתה מסיים מ"מ, מה לעשות 😃

גם אם לא תלך לפנימיה, תתגייס לקרבי, תעשה קורס קצינים, תסיים תפקיד בתור מ"מ ותרצה להתקדם הלאה - זה מה שתצטרך לעשות. אתה לא "מקבל" את זה מהם, זה בכלל לא קשור, ובטח שאתה לא יכול לכתוב את זה בתור יתרון לפנימיה.
ותוריד ת'אף, במקרה הייתי בריאלי ואני יודע על הפנמ"ץ קצת יותר ממך.

גם אם לא תלך לפנימיה, תתגייס לקרבי, תעשה קורס קצינים, תסיים תפקיד בתור מ"מ ותרצה להתקדם הלאה - זה מה שתצטרך לעשות. אתה לא "מקבל" את זה מהם, זה בכלל לא קשור, ובטח שאתה לא יכול לכתוב את זה בתור יתרון לפנימיה.
ותוריד ת'אף, במקרה הייתי בריאלי ואני יודע על הפנמ"ץ קצת יותר ממך.
זה נכון שאפשר להגיע לבדיוק אותם תפקידים עם או בלי "מעבר" בפנימייה, אבל עדיין הפנימייה מיעדת ומכוונת אותך לדרגות הקצונה הגבוהות, עם מסלולים יותר קצרים לקצונה, וזה בדיוק ההיתרון.
כלומר: אתה נכנס לצבא ישר לקורס מ"כ , כל זה תוך כדי קורס קצונה מקוצר, ומשם פשוט ממשיכים, בקיצור ה"היתרון" שאתה מקבל זה מסלול מקוצר.
וגם לא כל-כך הבנתי מה הוויכוח \=

ד"א, יפה שאתה מסיק שאתה מבין יותר ממני על סמך .... כלום 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית