הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר הכרה אולימפית בתחום פיתוח הגוף

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
האחים וידר ( וגם אשר פריג', בין השאר) ניסו ומנסים שנעים לקבל הכרה מצד הוועד האולימפי הבין-לאומי. הוועד האולימפי אישר הכרה ב - IFBB כארגון המייצג את תחום פיתוח נגוף, אך לא קיבל את התחום כספורט.

שיחה שערכתי עם נציגת הוועד בישראל, בשנת 2006, הבהירה לי שאין סיכוי שזה יקרה.

אני שואל את השאלה הבאה: האם כדאי בכלל שפיתוח הגוף יוכר כתחום אולמפי???

נערך לאחרונה:
לדעתי כן
זה יביא להתפתחות הספורט, אנשים ירכשו ידע רב יותר, חדרי הכושר ישתדרגו (אולי אפילו יקנו לנו כלוב בחדר כושר, חחחח אלעק), ואולי אפילו מחירי המוצרים יזלו...

אבל למה היא אמרה לך שאין סיכוי שזה יקרה?

• פותח/ת השרשור
לדעתי כן
זה יביא להתפתחות הספורט, אנשים ירכשו ידע רב יותר, חדרי הכושר ישתדרגו (אולי אפילו יקנו לנו כלוב בחדר כושר, חחחח אלעק), ואולי אפילו מחירי המוצרים יזלו...

אבל למה היא אמרה לך שאין סיכוי שזה יקרה?

אין הרבה אפשרויות, חח. ע"פ הוועד האולימפי, פיתוח הגוף אינו ספורט.

האחים וידר ( וגם אשר פריג', בין השאר) ניסו ומנסים שנעים לקבל הכרה מצד הוועד האולימפי הבין-לאומי. הוועד האולימפי אישר הכרה ב - IFBB כארגון המייצג את תחום פיתוח נגוף, אך לא קיבל את התחום כספורט.

שיחה שערכתי עם נציגת הוועד בישראל, בשנת 2006, הבהירה לי שאין סיכוי שזה יקרה.

אני שואל את השאלה הבאה: האם כדאי בכלל שפיתוח הגוף יוכר כתחום אולמפי???

אתה רוצה שתחרות מלכת היופי יהיה ספורט אולימפי?

איך ספורט מפוצץ בסמים יהיה אולימפי, איך? 😣

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה שתחרות מלכת היופי יהיה ספורט אולימפי?

אני העלתי אשכול לדיון עבור כל הפורום, לקרוא את חוות דעותיכם. אם אתה רוצה לדבר איתי אישית על הנושא, נפתח דיון אישי 😃.

אין צורך לפי דעתי שזה יהיה מוכר בתור "ספורט" אולימפי

אנשים שעולים על הבמה לא צריכים להפגין לא כוח, מהירות, קו-אורדינציה, סיבולת וכו....

כמו שtomerA אמר אם הוא התכוון לזה זה כמו לשים תחרות מלכת היופי באולימפיאדה

אני העלתי אשכול לדיון עבור כל הפורום, לקרוא את חוות דעותיכם. אם אתה רוצה לדבר איתי אישית על הנושא, נפתח דיון אישי 😃.

לא הייתה לי כוונה לפתוח דיון אישי.

איך ספורט מפוצץ בסמים יהיה אולימפי, איך? 😣

אבאלה היום אין תחום ספורט שאין בוא שימוש בחומרים כאלו ואחרים
עם זה כדורגל כדורסל דוקים ושחמט
כולם אבל כ-ו-ל-ם!!!!! משתמשים בחומרים :aFypqSlkBU:לעולם האמיתי

• פותח/ת השרשור
דעה אישית שלי...

חשבתי על הנושא כבר כמה שנים, ולאור מסקנות אישיות שלי ומסקנות אישיות של אחרים שאליהן נחשפתי, אני כותב מלים אלו.

לדעתי כל המרדף אחרי אחרי הכרה אולימפית בספורט (??) פיתוח הגוף הוא נסיון כסת"ח. שימוש בסמים ותוספי תזונה סינטטים שכיחה בכל ענף ספורט שהוא. כבר ידוע שמשתתפי האולימפיאדה לדורותיהם השתמשו בחומרים, אבל משום מה, רק פיתוח הגוף מוקצה מחמת המיאוס. למה??

התשובה שלי: פיתוח הגוף הוא תחום אקסביזיונסטי (אני מקווה שאני כתבתי את המלה נכון, חח). המטרה היא להראות את ההישגים הגופניים. וכשהאדם לבוש בביגוד מינימלי, קשה להסתיר. במיוחד את תופעות הלוואי של פעילותו.

במלים אחרות, פיתוח הגוף הפך להיות הפוסטר המהלך של הסטרואידים.

אז למה מנסים להסתיר את השימוש בהם? הנה הסבר אפשרי.

הוועדה האולימפית הבין-לאומית, (ככל הנראה) הגוף הספורטיבי הגדול ביותר והחזק ביותר בעולם, אוסרת שימוש בחומרים אסורים. היא מפיצה בין כל הגופים הקשורים אליה הנחיות וכלים כדי למגר את הנגע הזה. מי שרוצה להתקבל אל המועדון האולימפי היוקרתי חייב למגר את התופעה האסורה.

בפועל הוועדה לא (כ"כ) מצליחה, וכולנו עדים לקיומן של פרשיות בנושא. אבל,חברות במועדון היוקרתי עדיין נותנת לגיטימציה לקיומו של תחום ספורט כל שהוא. כלומר, כל תחום חבר בוועדה מוכר כזך יותר מטהור.

מפתח (או מפתחת, כמובן) גוף עומד על הבמה שגופו הלבוש בגד ים מינימלי מלא שרירים , ומלא כחומרים שלא יתגלו בקלות על ידי בדיקה רשמית.

כל מגזין, כל כתבה, כל פרסומת בתחום פיתוח הגוף מנסה להבליט את היתרונות הבריאותיים של התחום. חומרים אסורים אינם מוזכרים במלה, מאחר ואף אחד לא רוצה שהלקוחות יברחו ברגע שיבינו שיש נגיעה בתחום אפור של החוק (ו/או הבריאות). אבל מהמציאות אי אפשר לברוח. אז מה נשאר? אפשר להצטרף לארגון המתנגד לשימוש באותם חומרים, ובכך להצהיר על הטוהר האישי.

חשבתי על הנושא כבר כמה שנים, ולאור מסקנות אישיות שלי ומסקנות אישיות של אחרים שאליהן נחשפתי, אני כותב מלים אלו.

לדעתי כל המרדף אחרי אחרי הכרה אולימפית בספורט (??) פיתוח הגוף הוא נסיון כסת"ח. שימוש בסמים ותוספי תזונה סינטטים שכיחה בכל ענף ספורט שהוא. כבר ידוע שמשתתפי האולימפיאדה לדורותיהם השתמשו בחומרים, אבל משום מה, רק פיתוח הגוף מוקצה מחמת המיאוס. למה??

התשובה שלי: פיתוח הגוף הוא תחום אקסביזיונסטי (אני מקווה שאני כתבתי את המלה נכון, חח). המטרה היא להראות את ההישגים הגופניים. וכשהאדם לבוש בביגוד מינימלי, קשה להסתיר. במיוחד את תופעות הלוואי של פעילותו.

במלים אחרות, פיתוח הגוף הפך להיות הפוסטר המהלך של הסטרואידים.

אז למה מנסים להסתיר את השימוש בהם? הנה הסבר אפשרי.

הוועדה האולימפית הבין-לאומית, (ככל הנראה) הגוף הספורטיבי הגדול ביותר והחזק ביותר בעולם, אוסרת שימוש בחומרים אסורים. היא מפיצה בין כל הגופים הקשורים אליה הנחיות וכלים כדי למגר את הנגע הזה. מי שרוצה להתקבל אל המועדון האולימפי היוקרתי חייב למגר את התופעה האסורה.

בפועל הוועדה לא (כ"כ) מצליחה, וכולנו עדים לקיומן של פרשיות בנושא. אבל,חברות במועדון היוקרתי עדיין נותנת לגיטימציה לקיומו של תחום ספורט כל שהוא. כלומר, כל תחום חבר בוועדה מוכר כזך יותר מטהור.

מפתח (או מפתחת, כמובן) גוף עומד על הבמה שגופו הלבוש בגד ים מינימלי מלא שרירים , ומלא כחומרים שלא יתגלו בקלות על ידי בדיקה רשמית.

כל מגזין, כל כתבה, כל פרסומת בתחום פיתוח הגוף מנסה להבליט את היתרונות הבריאותיים של התחום. חומרים אסורים אינם מוזכרים במלה, מאחר ואף אחד לא רוצה שהלקוחות יברחו ברגע שיבינו שיש נגיעה בתחום אפור של החוק (ו/או הבריאות). אבל מהמציאות אי אפשר לברוח. אז מה נשאר? אפשר להצטרף לארגון המתנגד לשימוש באותם חומרים, ובכך להצהיר על הטוהר האישי.

שכחת להזכיר פרט אחד קטן שמהתחרים בפיתוח גוף אינם מתחרים על כישוריהם הגופניים. ולכן זה איננו ספורט. אפילו לדוקים יש יותר סיכוי להיות ספורט אולמיפי מאשר פיתוח גוף

• פותח/ת השרשור
אמנם אני נוטה להסכים איתך, יחד עם זאת נראה שלא שמת לב שהשאלה עליה ניסה (ומנסה) לענות הדיון אינה: "האם פיתוח הגוף הוא ספורט?", אלא: "האם כדאי בכלל שפיתוח הגוף יוכר כתחום אולמפי???"

נערך לאחרונה:
אמנם אני נוטה להסכים איתך, יחד עם זאת נראה שלא שמת לב שהשאלה עליה ניסה (ומנסה) לענות הדיון אינה: "האם פיתוח הגוף הוא ספורט?", אלא: "האם כדאי בכלל שפיתוח הגוף יוכר כתחום אולמפי???"

אתה מתכוון באולמיפדיה? אם זה לא ספורט זה קצת בעייתי.
מה שכן זה יכול להיות מוכר בעולם כתחום יותר לגיטימי לעסוק בו.
וכמו שניסחת יפה מאד בהודעה הקודמת, שמציגים את מפתחי הגוף שמזריקים פריקים ואת שאר ענפי הספורט כ"נקיים".

איך אתה רוצה להכניס לתחום אולימפי משהו שהוא לא ספורט?

אם כבר להכניס לתחום אולימפי זה תחרויות PL.

הבעיה עם הספורט הזה זה שהוא לא תואם את הנורמה של איך צריך להראות ספורטאי. מה שרוב האנשים חושבים שמישהי שיש לו קוביות והוא רזה ושחיף אז הוא גם חזק.
ואם המטומטם הממוצע רואה איזה שמן מעיף 450 קילו סקוואט, הוא מצקצק בלשון ואומר "זה מסוכן לגב" (😆)

יש 1000 טיעונים למה PL\WL יותר בטוח מהרבה מאד תחומי ספורט אחרים אבל כמובן שאף אחד לא מקשיב...

אם כבר להכניס לתחום אולימפי זה תחרויות PL.

הבעיה עם הספורט הזה זה שהוא לא תואם את הנורמה של איך צריך להראות ספורטאי. מה שרוב האנשים חושבים שמישהי שיש לו קוביות והוא רזה ושחיף אז הוא גם חזק.
ואם המטומטם הממוצע רואה איזה שמן מעיף 450 קילו סקוואט, הוא מצקצק בלשון ואומר "זה מסוכן לגב" (😆)

יש 1000 טיעונים למה PL\WL יותר בטוח מהרבה מאד תחומי ספורט אחרים אבל כמובן שאף אחד לא מקשיב...

צודק, אבל גם ב WL יש אנשים כאלה בקטגוריית משקל הכי כבדה...

צודק, אבל גם ב WL יש אנשים כאלה בקטגוריית משקל הכי כבדה...

ואם תשאל אנשים מה הם חושבים עליהם זה לא יהיה דברים טובים.

כי החברה המטומטת שלנו חושבת שחיטוב=כוח.
ילדים בטוחים שקולמן הוא האיש הכי חזק בעולם.

או כמו האלה ששואלים אם התחלת להתאמן ואז תמיד באה השאלה, "אז כבר יש קוביות?"

נערך לאחרונה:
ואם תשאל אנשים מה הם חושבים עליהם זה לא יהיה דברים טובים.

כי החברה המטומטת שלנו חושבת שחיטוב=כוח.
ילדים בטוחים שקולמן הוא האיש הכי חזק בעולם.

או כמו האלה ששואלים אם התחלת להתאמן ואז תמיד באה השאלה, "אז כבר יש קוביות?"

נכון, זה עצוב לשמוע דיעות של אנשים על הרמת משקולות. אנשים חושבים שזה לא ספורט בכלל. וגם הקטע עם הקוביות ממש עצוב.

Back
למעלה תחתית