ייעוץ קאטלבלס

• פותח/ת השרשור yuyu
  • פורסם בתאריך

yuyu

משתמש מתחיל
54
0
נק' מוניטין:
-13
54
0
שלום.
מישהו פה מתאמן בקאטלבלס? יכול לתת לי קצת מידע על זה?
האם הוא ממליץ על זה וכל זה,מה זה מחזק וכ'ו. והאם כדאי להתחיל.
אפילו אם אתם לא מתאמנים בזה ורק שמעתם.

תודה מראש! אם זה לא לפה תעבירו. .

אין לי ניסיון מעשי עם קטלבלס אבל אני כן יכול לומר לך שאם המטרה שלך שלך היא להתחזק אין תחליף לעבודה עם מוט. הקטלבלס יכול לשמש כתוספת, אבל לא כעיקר האימון אם המטרה היא כוח. היכולת לעלות בו עומסים מוגבלת מאוד, והמשקלים קלים יחסית לעובדה במוט. אני לא אומר שזה כלי אימון גרוע, הוא טוב לדברים מסויימים (אימוני סיבולת, אימונים מטבולים...), אבל כשמטרה היא כוח יש טובים ממנו.

נערך לאחרונה:
אימוני כוח יותר אפקטיביים
קטבלס זה נחמד אבל צריך לדעת לשלב כי רק קטבלס לא יתן לך הרבה

קטבלס בלבד לא יאפשרו לך אימון כח מלא ויעיל אבל הן ציוד נחמד שאפשר להשתמש בו.
אם אתה מחפש להתחזק תתאמן בתכנית כח בנויה עם תרגילי הבסיס והתקדמות לינארית.

• פותח/ת השרשור
להתחזק כמובן. אבל אני גם רוצה לעלות במסת שריר.

מזה סיבולת שריר ?

קרא באינטרנט אתה תמצא מידע יותר מורחב. זה שאתה יכול לעשות פעולה ממושכת הרבה זמן בלי להתעייף. אני עושה 15 חזרות,עד חצי דקה מנוחה בין סט לסט,3 סטים.
😃.

עזרה?

להתחזק כמובן. אבל אני גם רוצה לעלות במסת שריר.

קרא באינטרנט אתה תמצא מידע יותר מורחב. זה שאתה יכול לעשות פעולה ממושכת הרבה זמן בלי להתעייף. אני עושה 15 חזרות,עד חצי דקה מנוחה בין סט לסט,3 סטים.
😃.

עזרה?

למה אתה צריך סבולת שריר ?

המטרה שלך היא להתחזק ולעלות במסת שריר. תוכנית כוח תיהיה המענה הטוב ביותר עבור שתי המטרות האלה- עלייה בכוח שתגרור איתה גם עלייה במסת השריר. בשביל המטרות האלה אין תחליף לעבודה עם מוט. ציינת שאתה מתאמן בחדר כושר ככה שלא אמורה להיות לך בעיה של ציוד.

עכשיו אני אתייחס לכל העניין של סיבולת השריר, או סיבולת כוח.
סיבולת-כוח כשמה, שילוב של סיבולת וכוח, מתייחסת ליכולת של שריר לשאת עומס מתמשך ללא הגעה לכשל, או בתשישות מינימאלית. סיבולת השריר היא סוג של ביטוי של כוח בפעילויות שדורשות מתח שרירי לזמן ארוך יחסית עם הפחתה מינימאלית ביעילות. היכולת הזו חשובה בענפי ספורט רבים, וזה מוביל לשאלה מדוע אתה בכלל צריך לעבוד במיוחד על סיבולת שריר?

בחדר כושר כושר היכולת הזו מתורגמת ליכולת לבצע חזרות מרובות (15-25) עם משקלים קלים יחסית, אבל בפועל אין לזה ממש השלכה לחיים האמיתיים, או במילים אחרות זה בזבוז של זמן. אין לכך תרומה ממשית ליכולת של הספורטאי במרגש\זירה\בריכה, שם באמת צריכים הספורטאים לבנות את הסיבולת הספציפית לענף שלהם.

אני חוזר שוב ואומר שסיבולת הכוח היא נגזרת של כוח מקסימאלי. הבסיס צריך להיות כוח. ככל שהכוח המקסימאלי גדול יותר, כך גדול הפוטנציאל לסיבולת הכוח. מהסיבה הזאת עליך להתרכז בלבנות בסיס חזק של כוח. הסיבולת היא צריכה לבוא, אם בכלל, רק אחרי שיש בסיס חזק בכוח, וצריכה להירכש באזור האימונים של הספורטאי.

לסיכום, תשכח את ה-3 סטים של החזרות המרובות והמנוחה המעטה- זה לא יתן לך הרבה. הרבה יותר מועיל תיהיה עבודה עצימה- טווח חזרות נמוך, משקלים כבדים, במילים אחרות לעשות תוכנית כוח. לכושר כללי, אפשר לרוץ או לשחות או לבצע פעילות אירובית דומה (לא במהלך תוכנית כוח). עבודה על סיבולת השריר במכון בצורה כזו זה פשוט מיותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה רבה על העזרה ועל היחס וההשקעה בזמן!
אני אתן לכם קצת רקע עלי.
אני מתאמן בקרב מגע (אתם בטח יודעים מזה).
עכשיו,המאמן של הקרב מגע הוא גם מאמן בחד"כ והוא בנה לי את התוכנית הזו. תוכנית שגם תעזור לי בקרב מגע.
עכשיו,אני רוצה שגם יהיו לי שרירים ולהראות חזק ולהיות חזק.
כי אני חושב שבסיבולת שריר אני לא ממש אגדל מבחינה שרירית,ואני רוצה גם את זה.

איזו תוכנית ?
תוכנית כוח כמו SS תשרת את המטרה שלך אם אתה משלב אימוני קרב מגע עצימים אז שני אימוני 5X5 יעשו את העבודה

קטבלס יכול לבוא בנוסף לא במקום הבסיס שזה סקוואט לחיצות ומשיכות כבדות

אתה רוצה לראות חזק ולהיות חזק- תוכנית כוח תעשה את העבודה הכי טוב (SS או 5x5).
אם תעבוד על סיבולת שריר בדרך המקובלת, החזרות המרובות ומנוחה המעטה, כתבתי לך כבר שזה לא יתן לך הרבה. לא כוח, לא מסה וגם לא סיבולת. זה פשוט די מיותר הצורה הזו של העבודה, והיא לא מתורגמת למגרש של הספורטאי, למזרון במקרה שלך.

אימוני כוח יתרמו הרבה יותר, גם לכוח, וגם למסה ולסיבולת שהן נגזרות של הכוח. את הסיבולת אתה אמור להשיג באימונים עצמם על המזרון. אפשר גם באימונים במכון לשלב מידי פעם (לא כבסיס האימון) עבודה על סיבולת בדרכים שונות, אבל לא הייתי עושה את זה במקומך. אני בטוח שאימוני כוח יתרמו לך הרבה יותר, לכל המטרות שלך.

כמה פעמיים בשבוע אתה מתאמן, והאם האימונים עצימים? צריך להתאים את תוכנית האימונים במכון לאימונים שלך בקרב מגה, שהם לא יפריעו אחד לשני.חשוב לדעת שאם אתה מתאמן מספר רב של אימונים בשבוע התוכנית כוח צריכה להיות מתונה יותר וההתקדמות תיהיה איטית יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
התוכנית של הסיבולת,תוכנית אימון.
והקרב מגע לפעמים עצים ולפעמים לא,בדרך כלל לא.
אני מתאמן פעם אחת בשבוע קרב מגע.

---------- התגובה התווספה 25-04-2011 ב 21:52 ---------- התגובה הקודמת הייתה 24-04-2011 ב 22:12 ----------

אז מה אתם אומרים?

---------- התגובה התווספה 26-04-2011 ב 13:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה 25-04-2011 ב 21:52 ----------

קיצור,מה אתם ממליצים שאני אגיד למאמן שלי.?
ככה להסביר בידיוק טוב מה,למה ואיך. ככה שישתכנע ויבין.

היה יותר טוב שהיית מעלה את התוכנית בדיוק, אבל זה לא כל כך משנה כי העיקרון מובן.
אמרתי לך כבר כמה פעמיים שעבודה לטווח חזרות גבוהה ,עצימות נמוכה ומנוחה מעטה לא תביא להשגת המטרות שלך שהן כוח ומסת שריר וגם לא תביא לשיפור בסיבולת. כל זה נכון על אחת כמה וכמה אם אין לך בסיס של כוח.

אתה מתאמן בקרב מגע רק פעם בשבוע, ככה שלא אמורה להיות לך בעיית התאוששות ולכן הייתי ממליץ להתחיל בתוכנית SS. פה יש את כל המידע שאתה צריך לדעת על התוכנית. http://www.kilogram.co.il/2037
התוכנית טובענית מאוד ולכן חשוב להקפיד על תנאים אופטימליים להתאוששות (אוכל ושינה).
תלמד את התרגילים טוב טוב (מומלץ שתעלה סרטון לאתר לביקורת).

אין לי המלצות בשבילך מה להגיד למאמן שישתכנע. אני כן חושב שכל אחד צריך להמליץ בתחומו.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תודה גיל אתה אחלה בן אדם! וגם לכל מי שעזר לי!
עכשיו אני יודע שאני קצת חופר וטמבל ואני רוצה פשוט להבין ב100%.

עכשיו עזבו את הקאטלבס.
1. אני יכול להתאמן בבית על סיבולת שריר כי בחדר כושר זה בזבוז. (תקנו אותי אם אני טועה).
2. אני רוצה לעלות קצת מסת שריר ולהתחזק,התוכנית כוח עדיין תתאים לי?
המטרה שלי היא לא להיות בדיבילדר,אבל להיות חזק ומרתיע.

אני אשמח אם תענו,למרות שאני די חופר לכם. עמכם הסליחה. 😃.

1. מיותר. גם בבית וגם במכון זה מיותר.
2. כן היא תתאים.

המטרה העיקרית שלך היא להתחזק ולעלות מסת שריר, בשביל זה אתה צריך לעשות תוכנית כוח פשוטה וזהו. אני ממש לא מבין למה אתה נמשך כל כך לסיבולת שריר הזאת, באמת שאני לא רואה סיבה לעבוד על זה.

דבר, ראשון, כשתעבוד בתוכנית כוח ובהנחה שתעשה את זה כמו שצריך, לא יבאו לך לעשות עוד אימונים כי אתה תרצה לנצל את הזמן לנוח ולהתאושש.

דבר שני, סיבולת זה יכולת ספציפית לספורט (SPP-Specific Physical Preparedness).
העבודה בחדר כושר צריכה להיות כללית (GPP-General Physical Preparedness), ולכן צריך לשמור על האימונים פשוטים ולא לסבך אותם סתם.

את עיקר הסיבולת מפתח הספורטאי בענף הספציפי שהוא מתאמן בו ולא בחדר כושר. השחיין בברכיה, האצן באצטדיון אתלטיקה, המתגרף בזירה וכן הלאה. הגוף שלהם מסתגל ליכולת הספציפית הדרושה לענף שלהם.

במקרה שלך, אתה מתאמן בקרב מגה פעם בשבוע בלבד. אם הייתי רוצה לעלות את יכולת הסיבולת שלך בתחום הזה הייתי אומר לך שאתה צריך לבלות יותר זמן על המזרון. כרגע, אימון בודד בשבוע ועוד לא עצים במיוחד לא אמור להפריע לך להשיג את המטרות- כוח ומסה ולכן הכי טוב שתעשה תוכנית כוח.
מה שאתה מכנה אימוני סיבולת, מיותרים ולא משנה איפה תעשה אותם.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם.מאוד!
רוצים שאני אכתוב את התוכנית שלי? סתם בשביל דעה ובשביל הנושא.

---------- התגובה התווספה 29-04-2011 ב 15:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה 28-04-2011 ב 17:58 ----------

?...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית