נכבה חרטא

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
היתה השוואה בין היהודים בגרמניה במחצית הראשונה של המאה הקודמת, לבין הערבים בישראל מאז קום המדינה.
תביא נתונים של פיגועים שהיהודים עשו בגרמניה (לפני שחיילים גרמנים התחילו לירות ברחובות ביהודים) ובין הפיגועים של הערבים בישראל (או מעורבות של ערבים ישראלים בפיגועים בארץ)

לא, ההשוואה היא בין פעולת התנגדות של עם שיושב בארץ מסוימת מול השלטון המרכזי. להזכירך, בזמן הפיגוע במלון המלך דוד וזמן הסייזון (אכן, הומניזם יהודי בהתגלותו) עוד לא הייתה שום הכרזה על מדינה ישראלית.
ההשוואה של סיגנוס לעומת זאת הייתה על האמרה והיחס עצמו, וכאן היא מדויקת למדי לצערי. אכפת לך איך מגיעים לאמרות כאלה, אם מתוך רעם ביום בהיר ואם מתוך התמודדות עם טרור? הערך הנומינלי שלה נשאר זהה. ואגב, אני שומע את האמרה הזאת לא רק נגד ערבים, אלא גם נגד שמאלנים, אשכנזים אומרים אותה נגד מזרחיים, דתיים אומרים אותה נגד חילוניים. אין באמת ערך אידיאולוגי מאחורי זה פרט לרצון להיפטר ממה שאתה שונא.

• פותח/ת השרשור
מלון המלך דוד היה מטרה צבאית לכן לא נחשב כפעולת טרור.
המחתרות היהודיות אף פעם לא שמו להם כמטרה פגיעה באזרחים.
אתה חוצפן שאתה משווה בין המחתרות היהודיות לתנועות טרור פלסטיניות כמו חמאס

אחי גם הם נלחמים למען עצמאות בדיוק באותם דרכים שהלחי והאצל נלחמו ובאותם דרכים שעמים אחרים נלחמו
זה לא אומר שזה נכון אבל זאת המציאות

אחי, אבל היהודים לא עשו פיגועים!

מה אתה בא להוכיח פה?
היהודים באותה תקופה באמת לא עשו פיגועים ורצחו ילדים...

---------- התגובה התווספה ב 20:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:57 ----------

ברור שלא, טרומפלדור איבד את ידו במשחק טניס.

פה סטית מהנושא.. כי אתה שמאלני שאין לו תשובות..

הכוונה אף פעם לא הייתה פגיעה באזרחים, היו שם המון אנשי צבא שהם היו המטרה.
היה תכנון מוקדם ונעשו פעולות למנוע פגיעה באזרחים.
אתה מוזמן לקרוא לדוגמה פה
http://www.gilihaskin.com/Article.Asp?ArticleNum=776

יש הרבה חילוקי דעות לגבי אם הייתה התראה לגבי הפיצוץ בכל מקרה זה לא משנה זה לא המקרה היחיד היו עוד מלא פיגועים שהאצל והלחי יזמו כמו פיגוע בבית הקפה "ריץ'", הנחת מוקשים תחת רכבות ועוד כל מיני מוסדות אזרחיים

מה אתה בא להוכיח פה?
היהודים באותה תקופה באמת לא עשו פיגועים ורצחו ילדים...

---------- התגובה התווספה ב 20:01 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:57 ----------

פה סטית מהנושא.. כי אתה שמאלני שאין לו תשובות..

אני דווקא לא שמאלני ונתתי תשובות. אבל צריך להתגבר על שטיפת המוח הארצישראלית (כמו על כל שטיפת מוח לאומית אחרת) בשביל לא לחשוב עקום (או בשביל לחשוב בכלל). אני מכיר את ההיסטוריה של עם ישראל מצוין, תאמין לי, מהקונגרסים הציוניים, דרך "ברית שלום" בשנות ה-20 ועד למלחמת שלום הגליל. מה שהיה כאן בשנות ה-40 עם האצ"ל והלח"י כולם רוצים להדחיק ואף אחד לא שש ללמד בבצפר (בייחוד לא כשהמפלגה שעומדת בשלטון היא המשך ישיר של אחד מהארגונים האלה).

הכוונה אף פעם לא הייתה פגיעה באזרחים, היו שם המון אנשי צבא שהם היו המטרה.
היה תכנון מוקדם ונעשו פעולות למנוע פגיעה באזרחים.
אתה מוזמן לקרוא לדוגמה פה
http://www.gilihaskin.com/Article.Asp?ArticleNum=776

ועוד איך הייתה כוונה לפגוע באזרחים (או יותר נכון לשפוך את המים עם הילד, כמו שקוראים לזה באופן מליצי), ולא מעט יהודים נהרגו שם.

אני דווקא לא שמאלני ונתתי תשובות. אבל צריך להתגבר על שטיפת המוח הארצישראלית (כמו על כל שטיפת מוח לאומית אחרת) בשביל לא לחשוב עקום (או בשביל לחשוב בכלל). אני מכיר את ההיסטוריה של עם ישראל מצוין, תאמין לי, מהקונגרסים הציוניים, דרך "ברית שלום" בשנות ה-20 ועד למלחמת שלום הגליל. מה שהיה כאן בשנות ה-40 עם האצ"ל והלח"י כולם רוצים להדחיק ואף אחד לא שש ללמד בבצפר (בייחוד לא כשהמפלגה שעומדת בשלטון היא המשך ישיר של אחד מהארגונים האלה).

זה בדיוק מה שהנאצים נהגו לומר על היהודים.

הבחור פה דיבר על הנאצים... ואתה סטית לנושא אחר של היהודים בשנות ה40 בא"י
ואז קולדמשהו כתב בציניות שהיהודים לא עשו פיגועים..
לא הבנתי מה הקטע עם הציניות? פה אין לו תשובה אז הוא מביא משפטים מטומטמים..

הבחור פה דיבר על הנאצים... ואתה סטית לנושא אחר של היהודים בשנות ה40 בא"י
ואז קולדמשהו כתב בציניות שהיהודים לא עשו פיגועים..
לא הבנתי מה הקטע עם הציניות? פה אין לו תשובה אז הוא מביא משפטים מטומטמים..

הנה, תקרא את התגובה שוב:

לא, ההשוואה היא בין פעולת התנגדות של עם שיושב בארץ מסוימת מול השלטון המרכזי. להזכירך, בזמן הפיגוע במלון המלך דוד וזמן הסייזון (אכן, הומניזם יהודי בהתגלותו) עוד לא הייתה שום הכרזה על מדינה ישראלית.
ההשוואה של סיגנוס לעומת זאת הייתה על האמרה והיחס עצמו, וכאן היא מדויקת למדי לצערי. אכפת לך איך מגיעים לאמרות כאלה, אם מתוך רעם ביום בהיר ואם מתוך התמודדות עם טרור? הערך הנומינלי שלה נשאר זהה. ואגב, אני שומע את האמרה הזאת לא רק נגד ערבים, אלא גם נגד שמאלנים, אשכנזים אומרים אותה נגד מזרחיים, דתיים אומרים אותה נגד חילוניים. אין באמת ערך אידיאולוגי מאחורי זה פרט לרצון להיפטר ממה שאתה שונא.

זה מדהים שכשעונים לימנים ברצינות הם פתאום לא מצליחים להבין עברית פשוטה.

• פותח/ת השרשור
ועוד איך הייתה כוונה לפגוע באזרחים (או יותר נכון לשפוך את המים עם הילד, כמו שקוראים לזה באופן מליצי), ולא מעט יהודים נהרגו שם.

יצחק שדה הרמטכ"ל של ההגנה ותנועת המרי העברי נתן הוראה לא לפגוע באזרחים מפורשת שהופרה בצורה חמורה, בגלל חוסר תיאום עם האצ"ל. ארגון האצ"ל תכנן להזהיר את האזרחים 45 דקות לפני כדי לאפשר להם לברוח, בפועל זה התכווץ לדקות ספורות.
התוצאות שנבעו היו מטעות ומחוסר תיאום בין המחתרות ולא מכוונה תחילה.
אחרי הפעולה היה זעזוע והלם בתנועות, והעיתונות ביקרה בחריפות.

אז לזה אתה קורא פעולת טרור? את זה אתה משווה לארגוני טרור לפשתינים?
תהיה אמיתי עם עצמך ותגיד לי באמת שאתה חושב שהארגונים האלה היו ארגוני טרור כמו הארגונים הפלשתינאים עם בדיוק אותם פעולות וכוונות ומוסריות

יצחק שדה הרמטכ"ל של ההגנה ותנועת המרי העברי נתן הוראה לא לפגוע באזרחים מפורשת שהופרה בצורה חמורה, בגלל חוסר תיאום עם האצ"ל. ארגון האצ"ל תכנן להזהיר את האזרחים 45 דקות לפני כדי לאפשר להם לברוח, בפועל זה התכווץ לדקות ספורות.

תהיה אמיתי עם עצמך ותגיד לי באמת שאתה חושב שהארגונים האלה היו ארגוני טרור כמו הארגונים הפלשתינאים עם בדיוק אותם פעולות וכוונות ומוסריות
אם אני זוכר נכון גבר משה סנה היה ראש תנועת המרי. בנוסף יש חילוקי דעות מאוד גדולים בנגע לזה הבריטים טוענים שלא הייתה שום התראה ואילו האצל טוענים שכן הייתה.
בכל מקרה זה רק פעולה אחת מתוך עשרות וכבר כתבתי לך את זריקת הרימון לקפה ריץ' בירושלים, הנחת מטענים מתחת לרכבות וגשרים וכו' וכו'
האצל והלחי (לא ההגנה) היו טרוריסטים למופת. (ושוב גם אני מרכז נוטה לימין אבל אלו עובדות)

הרמטכ"ל של ההגנה ותנועת המרי? אתה רוצה לבדוק את הפרטים שמסרת כאן?
ותגיד, מדינת ישראל הייתה קיימת באותו זמן?
ואגב, ראית שהשתמשתי במונח "פעולת טרור" איפשהו? ההגדרה שסיפקת לטרור (מוויקיפדיה הישראלית) לא תואמת לצערך את ההגדרות בויקידפיה בשפות אחרות:
http://en.wikipedia.org/wiki/Definition_of_terrorism

וברור שהמעללים של האצ"ל והלח"י לא היו פעולות טרור. הם היו, כמו שהשרה לבנת אמרה ביום העצמאות "פעולות של לוחמי חופש".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית