הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נכבה חרטא

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
הפרטים מדויקים
ומדינת ישראל לא הייתה קיימת כמובן, איך זה קשור

אז איזו גושפנקה הייתה לפעולה הזאת אם ארגוני המרי האלה היו, למעשה, ארגונים לא חוקיים? הרי לא צבאית, כי לא הייתה מדינה ישראלית.
ואגב, מה שהביא לפירוק תנועת המרי היה, ואני מצטט בשבילך מויקיפדיה, "הרג החפים מפשע" בפיצוץ מלון המלך דוד.

• פותח/ת השרשור
אם אני זוכר נכון גבר משה סנה היה ראש תנועת המרי. בנוסף יש חילוקי דעות מאוד גדולים בנגע לזה הבריטים טוענים שלא הייתה שום התראה ואילו האצל טוענים שכן הייתה.
בכל מקרה זה רק פעולה אחת מתוך עשרות וכבר כתבתי לך את זריקת הרימון לקפה ריץ' בירושלים, הנחת מטענים מתחת לרכבות וגשרים וכו' וכו'
האצל והלחי (לא ההגנה) היו טרוריסטים למופת. (ושוב גם אני מרכז נוטה לימין אבל אלו עובדות)

האצ"ל הוא הארגון היחיד שלא קיבל על עצמו את מרות ההנהגה הציונית ובחר בדרך של פעולות נקם.
שספק אם הם טרוריסטיות מהסיבה שלא היה מליציה ערבית מאורגנת לנקום בה, זה היה סוג של מלחמת אזרחים.
יש הרבה איפה למתוח ביקורת חריפה על האצ"ל ועדיין, להשוות אותם לחמאס זה בזיון וחוצפה לדעתי

---------- התגובה התווספה ב 11:56 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:47 ----------

אז איזו גושפנקה הייתה לפעולה הזאת אם ארגוני המרי האלה היו, למעשה, ארגונים לא חוקיים? הרי לא צבאית, כי לא הייתה מדינה ישראלית.
ואגב, מה שהביא לפירוק תנועת המרי היה, ואני מצטט בשבילך מויקיפדיה, "הרג החפים מפשע" בפיצוץ מלון המלך דוד.

לא הבנתי את השאלה שלך. תסביר לי יותר לעומק אולי

נו מעולה, התנועה פורקה בגלל שנהרגו חפים מפשע!
כלומר לא הייתה כוונת פגיעה באזרחים חפים מפשע, ובגלל המחדל הזה התנועה פורקה.
מה אתה צריך יותר מי זה בשביל להסיק על דרכי הפעולה של ההנהגה הציונית?
מה אתה צריך יותר מי זה בשביל לבטל את ההשוואה המגוכחת לארגוני טרור פלשטינאים?

האצ"ל הוא הארגון היחיד שלא קיבל על עצמו את מרות ההנהגה הציונית ובחר בדרך של פעולות נקם.
שספק אם הם טרוריסטיות מהסיבה שלא היה מליציה ערבית מאורגנת לנקום בה, זה היה סוג של מלחמת אזרחים.
יש הרבה איפה למתוח ביקורת חריפה על האצ"ל ועדיין, להשוות אותם לחמאס זה בזיון וחוצפה לדעתי

על איזה מליציה ערבית אתה מדבר, הפיצוץ במלון, כמו גם רוב הפעולות של תנועת המרי, היה מכוון נגד השלטון הבריטי.
אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, קשה להתכחש לעובדה שההיסטוריה של עם ישראל (ושל כל עם אחר שנלחם לעצמאות) רוויה ב"פיגועים", כבר מהפעולות של החשמונאים נגד השלטון הרומי, דרך הפעולות של בר כוכבא ושל רבי עקיבא (שהביאו למעשה את חורבן בית שני, אם אתה מכיר את ההיסטוריה של העם שלך, עד כדי כך שחז"ל בסופו של דבר התכחשו לבר כוכבא וכינו אותו "בר כוזיבא" ואסרו על היהודים לנקוט איזושהי צורה של מרד פיזי אלא רק "לא בחרב כי אם ברוח ה'"), דרך שנות ה-30 וה-40 בארץ. כל עם (גם המחתרת הבסקית וגם המחתרת האירית) שקיבל בסוף גושפנקה מדינית קורא לפעולות האלה "פעולות חופש", בעוד השלטון שנגדו זה מכוון קורא להן בשמות שונים, "טרור" הוא אחד מהם. השיח הזה אבל מצחיק אם לא מזהים את הדפוס ההיסטורי החוזר וחושבים עוד איזה חצי צעד קדימה.

אם הפעולה הייתה לא חוקית, איזה משמעות יש לה מעבר לפעולת טרור בעיני השלטון של אותה תקופה (בריטי)? צא מההלם, מי שמגדיר מהו טרור הוא, כמו שאמרתי, השלטון שנלחם בפעולות האלה.

• פותח/ת השרשור
על איזה מליציה ערבית אתה מדבר, הפיצוץ במלון, כמו גם רוב הפעולות של תנועת המרי, היה מכוון נגד השלטון הבריטי.
אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, קשה להתכחש לעובדה שההיסטוריה של עם ישראל (ושל כל עם אחר שנלחם לעצמאות) רוויה ב"פיגועים", כבר מהפעולות של החשמונאים נגד השלטון הרומי, דרך הפעולות של בר כוכבא ושל רבי עקיבא (שהביאו למעשה את חורבן בית שני, אם אתה מכיר את ההיסטוריה של העם שלך, עד כדי כך שחז"ל בסופו של דבר התכחשו לבר כוכבא וכינו אותו "בר כוזיבא" ואסרו על היהודים לנקוט איזושהי צורה של מרד פיזי אלא רק "לא בחרב כי אם ברוח ה'"), דרך שנות ה-30 וה-40 בארץ. כל עם (גם המחתרת הבסקית וגם המחתרת האירית) שקיבל בסוף גושפנקה מדינית קורא לפעולות האלה "פעולות חופש", בעוד השלטון שנגדו זה מכוון קורא להן בשמות שונים, "טרור" הוא אחד מהם. השיח הזה אבל מצחיק אם לא מזהים את הדפוס ההיסטורי החוזר וחושבים עוד איזה חצי צעד קדימה.

רוב פעולות הטרור שעשה האצ"ל היו נגד אוכלוסיה ערבית. בהעדר מליציה ערבית מוגדרת להלחם נגדה הם נלחמו נגד אוכלוסיה אזרחית. לזאת התכוונתי

איך הגעת עכשיו להיסטוריה של עם ישראל. לאן אתה בורח?
stick to the issue

הכללה מפגרת
תקרא את האמנה של החמאס, ותגיד לי שאתה חושב שאין הבדל בינו לבין כל המחתרות שציינת.

ההשוואה של ארגוני טרור פלשטינאים לארגוני המחתרת הציוניים ומחרות אחרות היא פשוט :bad:

רוב פעולות הטרור שעשה האצ"ל היו נגד אוכלוסיה ערבית. בהעדר מליציה ערבית מוגדרת להלחם נגדה הם נלחמו נגד אוכלוסיה אזרחית. לזאת התכוונתי

איך הגעת עכשיו להיסטוריה של עם ישראל. לאן אתה בורח?
stick to the issue

הכללה מפגרת
תקרא את האמנה של החמאס, ותגיד לי שאתה חושב שאין הבדל בינו לבין כל המחתרות שציינת.

ההשוואה של ארגוני טרור פלשטינאים לארגוני המחתרת הציוניים ומחרות אחרות היא פשוט :bad:

אתה מסתבך. נלחמו נגד אוכלוסיה ערבית = פעולות טרור לפי ההגדרה שלך עצמך. ואתה בעצמך כתבת "פעולות טרור שהאצ"ל עשה", אז האצ"ל ארגון טרור או לא?

אתה מתקשה לקבל את העובדה שהפיגוע במלון המלך דוד נחשב בעיני הבריטים כפעולת טרור? אני רואה שאני צריך להאכיל אותך בכפית. הנה, מאתר ויקיפדיה החביב עליך:

The Manchester Guardian argued that "British firmness" inside Palestine had brought about more terrorism and worsened the situation in the country, the opposite effect that the government had intended.[8]​

עוד אחד, הפעם מנאום ראש הממשלה הבריטי:

By this insane act of terrorism 93 innocent people have been killed or are missing in the ruins.​

ואיזכור של החשמונאים היה להראות לך שקיים דפוס רב שנים שההיסטוריוגרפיה הישראלית מטאטאת מתחת לשטיח כי הוא מפריע להגדרה הישראלית ל"פעולת טרור" (שיכול להיות מאוד שהיא נכונה, אבל אז היא בעייתית מבחינת ההיסטוריה של העם). כל פעם אתה חוזר לזה שמגעיל אותך שמשווים פעולת טרור אחת לשנייה, אבל אתה לא מספק שום הסבר או טיעון, זה סתם לא מסתדר לך בראש עם דמות ההומני והצודק מול הרשע והרוצח.

• פותח/ת השרשור
לא הסתבכתי אלא הייתי מאוד עקבי בתגובות ובטיעונים אולי לא קראת את התגובות שלי ברצף.

שורה תחתונה רציתי לטעון, שאין להשוות בין ארגונים פלשטינאים כמו חמאס, אש"ף וכו' לארגונים כמו המחתרת הבסקית, האירית או תנועת המרי העברי.
אם אתה לא מבין למה, תקרא את אמנת החמאס ותשווה לשאר הארגונים.

"אתר ויקיפדיה החביב עליך" - איפה ראית אותי מסתמך על ויקיפדיה? מיותר לגמרי.
חבל שאתה לא יודע לדבר כמו גבר.

נערך לאחרונה:
לא הסתבכתי אלא הייתי מאוד עקבי בתגובות ובטיעונים אולי לא קראת את התגובות שלי ברצף.

שורה תחתונה רציתי לטעון, שאין להשוות בין ארגונים פלשטינאים כמו חמאס, אש"ף וכו' לארגונים כמו המחתרת הבסקית, האירית או תנועת המרי העברי.
אם אתה לא מבין למה, תקרא את אמנת החמאס ותשווה לשאר הארגונים.

"אתר ויקיפדיה החביב עליך" - איפה ראית אותי מסתמך על ויקיפדיה? מיותר לגמרי.
חבל שאתה לא יודע לדבר כמו גבר.

כן אבל לא ביססת את הטענה שלך בשום צורה. אני, לעומת זאת, ביססתי את שלי.
ההגדרה שלך לטרור, שסיפקת קודם, לקוחה מוויקיפדיה. כמו שאמרתי, היא לא מתיישבת עם הגדרות אחרות של טרור שמצויות בוויקיפדיה בשפות אחרות.
דיברתי לאורך כל האשכול הזה כמו גבר, כולל לגבי ההסתמכות שלך על ויקיפדיה. חבל שאתה לא מצליח להעלות טיעונים ואז נגרר לבכיינות הרגילה של אדם שדוחקים אותו לפינה.

ההבדל הקטן הוא שהיהודי לא היו רוצחים כמו כול הערבים!!

אבל אחי כל היהודים השתלטו על וגנבו את כל הכסף של הגרמנים והשתלטו על הכלכלה שלהם והם החזיקו אותם בביצים ומיררו להם את החיים!

עכשיו כל הערבים רוצחים. איפה אני חי? ;maeq

אבל אחי כל היהודים השתלטו על וגנבו את כל הכסף של הגרמנים והשתלטו על הכלכלה שלהם והם החזיקו אותם בביצים ומיררו להם את החיים!

עכשיו כל הערבים רוצחים. איפה אני חי? ;maeq

עזוב שטויות, אתה בא מחר לזרוק אבנים?

אני חושב שבהשוואה של פעולות האירגונים היהודים לפני הקמת המדינה וארגוני הטרור הערבים היום אתם מפספסים הבדל די מהותי, הארגונים הערבים הצהירו על הרצון שלהם להרוג את כל היהודים לא פעם, בעוד המטרה של הארגונים היהודים הייתה לגרש את הבריטים מהשטח.
מה גם שפגיעה של ארגונים יהודים באזרחים (אם הייתה או לא) לא הייתה דפוס פעילות קבוע, בניגוד לתו"ל שלם של הארגונים המוסלמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית