הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

על איזה קורס פסיכומטרי אתם ממליצים?

• פותח/ת השרשור Mozes
  • פורסם בתאריך
הייתי בגבע ומאוד נהניתי, אבל גם נפלתי על מורה שמאוד התחברתי אליו, אז אין לי מושג.

ללמוד לבד, יכין אותך גם הכי טוב לאוניברסיטה(זה בעיקר מה שתעשה).

אני למדתי לבד ודי הסתדרתי, החומר לפסיכומטרי הוא די בסיסי ודורש בעיקר משמעת עצמית,
אפשר לקנות ספרים ב200-300 שקל וללמוד לבד.

אני למדתי לבד ודי הסתדרתי, החומר לפסיכומטרי הוא די בסיסי ודורש בעיקר משמעת עצמית,
אפשר לקנות ספרים ב200-300 שקל וללמוד לבד.

איזה ספרים? אתה מדבר על ספרים שמוכרים ביד 2, מקורסים? אם יש ספרים במיוחד ללמידה עצמית אשמח לשמוע

יש את לחמן ויש את שאר הקורסים ששווים משהו. ההבדל הוא שלחמן עולה בערך 1500 ש"ח והשאר עולים 6000 ומעלה. אם אתה רוצה ומסוגל להשקיע, כדאי לך ללכת על קידום או יואל גבע, הם נחשבים המובילים.
העניין בלחמן הוא שאתה יכול ליפול על מורה תותח (מנסיון אישי) שייקדם אותך בצורה מטורפת, אבל עדיין הספרים הם חרא (לא מתעדכנים) והמילון שלהם על הפנים, וזה מה שחשוב בתאכלס.

קניתי ספרים של יואל גבע ב200 שקל ומכרתי אותם באותו מחיר, בתוספת שילמתי עוד 50 שקל לאיזה תוכנה שעוזרת לשנן מילים(פשוט ממש נח, כמו משחק במקום כרטיסיות).
אם אתה קורא באנגלית אתה בכלל לא צריך להתכונן לפרק הזה, הוא ברמה מאוד נמוכה(יחסית כמובן לדרישה באוניברסיטה).

לך על הקורס הכי זול שתמצא מבין החברות הגדולות רק בשביל המסגרת והספרים. כל השאר לא כל כך קריטי אם יש לך שכל.

ללמוד לבד, יכין אותך גם הכי טוב לאוניברסיטה(זה בעיקר מה שתעשה).

הוא צודק... הקורס מיותר. כל השיטות מופיעות בספרים (קפוץ לסטימצקי, יש מליון ספרי הכנה לפסיכומטרי שהחברות השונות מוציאות לאור).

אני למדתי בקידום אישי (אמנם לפני 8 שנים..) ואין לי שום דבר טוב להגיד על הקורס. ניסו לגרום לנו להשתמש בלי סוף בשיטות שלהם (כדי שנרגיש שאנחנו מקבלים תמורה לכסף), גם שבפעמים שלא צריך. הפציצו אותנו בכמות מטורפת של תרגילים ושיעורי בית (שאי אפשר לעמוד בה), ובגלל זה לא הספקתי לתרגל חלק מהנושאים. והסימולציות שלהם ברמה הרבה יותר גבוהה מהפסיכומטרי עצמו ומותאמות לשיטות שהם מלמדים. סך הכל, יצא שהקורס פגע יותר משהוא תרם.

תתחיל ללמוד לבד מספרים. רק אם אתה רואה שזה גדול עליך בכמה מספרים, תירשם לקורס.

שני טיפים מנסיון שלי ושל חברים:
- תקרא המון באנגלית, תתחיל כבר מעכשיו. גם לקרוא בעברית יכול לעזור, אם אתה חלש (לאחד החברים שלי זה עזר מאוד).

- תפתור כמה שיותר סימולציות. תזמין מהמרכז הארצי לבחינות והערכה את כל הסימולציות שאפשר לרכוש. נסה גם להשיג סימולציות של חברות שונות (קידום, לחמן וכו') מחברים. הסימולציות זה הדבר הכי חשוב בלמידה.

אני עשיתי קידום לפני 3 שנים~ והייתי מאוד מרוצה. מה שכן צריך לדעת לסנן בכללי שיטות של החברות, כי הם מנסים ליצור משהו כללי שלא תמיד מתאים לכולם (לדוגמא בהשמ"ש הייתה להם שיטה נוראית של לסכם את המשפט, אני פשוט הצבתי במהירות את המילים במשפט בראש וסיימתי כל שאלה ב30 שניות..)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית