דיון ייבוש עם משתנים לתחרות

אנאבוליק

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
היי קראתי את ההודעות שנרשמו בפורום לגבי ייבוש לתחרות, ומעניין אותי כיצד מתבצע ייבוש עם משתנים לתחרות?

כמובן לבן אדם שנמצא על אנאבולים.

אשמח לדיון לגבי:
1. האם זה טוב להוריד את כמות המים כבר כמה ימים לפני?
2. שיטות שונות שאתם מבצעים את הייבוש?
3. אימון בזמן ייבוש הגוף? אירובי? אנאירובי?
4. האם אתם לא יוצאים מהבית בזמן הזה?
5. איזה כדורים? פוסיד? תיזודיאזיד? אלדוספירון? כמה למה ואיך?
6. שיטות להעמסה?
5. ייבוש הגוף לא רק לתחרות אלא גם לצילומים בצורה עדינה יותר?

בקיצור דיון מעניין ופורה, חבר'ה תגיבו ברצינות שנוכל ללמוד, פשוט יש המון שיטות... ואל תשכחו שייבוש טוב על גוף שמוכן לתחרות זו הדרך לניצחון...

• פותח/ת השרשור
ברור שהכל תלוי באחוזי שומן...
אפשר לעשות ייבוש על 9-10 אחוזי שומן לצילומים... אפשר לעשות על 6-7 לתחרות ....

בוא נדבר מה אתם חושבים על שתיית מים ומלחים כמה ימים לפני?
יאללה חברה שתפו....
הבנתי שיש שיטה של למשל:
לשתות בריקון פחמימות 2-3 ליטר מים ללא נתרן ככה כמה ימים
ואז יום לפני לשתות חצי ליטר מים ולהפסיק 12 שעות לפני הצילומים או התחרות לשתות, אפשר לשתות שלוקים קטנים או לשים קוביית קרח...
תקנו אותי אם אני טועה.. ואז כמובן מתחילים לבצע העמסות

קלינה אני שמח שאתה משתף אותנו שזה מסוכן, ואני מבין זאת טוב מאוד ואני מקווה שגם אחרים, אבל חשוב להבין שעצם זה שפתחתי את השירשור כאן הוא לתת עיצות וטיפים ואף אחד לא אמר שמה שמישהו רושם כאן בפורום זה המלצת רופא או כתב אלוהים...
אז בכל זאת , אני מבין שאחד החברים שלך ניסה להיות חכם כנגד המערכת ולקח מעבר... אבל זו בחירה של כל אחד, כל אחד יחליט בעצמו אם הוא רוצה ללכת עד הסף או לא.
אותו הדבר לגבי סטרואידים שיכולים להיות מסוכנים אם לא מקשיבים ומזריקים בכמויות מטורפות וכו'...

הנקודה שלי כאן היא , צאו מהסרט של "סודות מלחמה" סה"כ אנשים רוצים לשמוע כיצד אתם מבצעים ייבוש נכון, את הבייסיק, מבחינת שתיית מים, אכילת פחמימות וכו'... אני בטוח שאם תלמדו אחרים הם רק יעריכו אותם יותר והתחום יתפתח יותר...
ובלי קשר עשייה נכונה של ייבוש לאו דווקא אומרת שמישהו ינצח על הבמה, יש הרבה פרמטרים נוספים.

בנוסף, בהרבה פורומים בחו"ל מתייעצים לגבי זה ואנשים עונים, אז למה כאן לא? הרי אנחנו רוצים להתקע ולא להתקדם? אנחנו עדיין רוצים להיות בפור ענק לעומת המתאמנים בחו"ל!

חברים מי שיש לו מושג ומוכן לתרום אני אשמח ואני בטוח שגם אחרים.

נ.ב

כפי שכל דבר שנרשם כאן, זה בגדר המלצה ואצל כל אחד זה משתנה!

אני הבנתי והרגשתי שעמדה שלי בנושא מיתבקשת- לכן עניתי. לרבי נחוצות השרושור- מבחינתי שווה ערך ל "איך מכינים באנג"
סורי על החדות,אני באמת גם חוויתי יותר מדי משימוש לא מושכל במשתנים גם ביקרתי כמה חברי בבית חולים.

---------- התגובה התווספה ב 23:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:06 ----------

ברור שהכל תלוי באחוזי שומן...
אפשר לעשות ייבוש על 9-10 אחוזי שומן לצילומים... אפשר לעשות על 6-7 לתחרות ....

בוא נדבר מה אתם חושבים על שתיית מים ומלחים כמה ימים לפני?
יאללה חברה שתפו....
הבנתי שיש שיטה של למשל:
לשתות בריקון פחמימות 2-3 ליטר מים ללא נתרן ככה כמה ימים
ואז יום לפני לשתות חצי ליטר מים ולהפסיק 12 שעות לפני הצילומים או התחרות לשתות, אפשר לשתות שלוקים קטנים או לשים קוביית קרח...
תקנו אותי אם אני טועה.. ואז כמובן מתחילים לבצע העמסות

אתה טועה

---------- התגובה התווספה ב 23:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:07 ----------

כי בישראל כל בילדר שני מכחיש שהוא מזריק בכלל.
וכל אחד חושב שאת הסודות שלו, אחרים לא יודעים.

תסביר לי,כי לא הבנתי

דני הפורם הזה נועד לתת תשובות לשאלות , וטיפים מקצועיים וכול עזרה הכי קטנה
היבוש הוא ממש לא סוד מדינה , ומי שעושה מזה סיפור של אסור לספר זה עולה כסף לספר וכו,
אז הוא תופס מעצמו יותר מידיי וזה ממש לא לעניין,
כול אחד והסוד הקטן שלו ,אבל את השיטה בגדול אפשר לספר ולהכוין ענשים ,כי בסופו של יום לא כולם פה בילדרים עם בכלל יש פה ,אז ענשים שרוצים ללמוד בדרך הנכונה ומבקשים יעוץ ,אפשר לייעץ ולעזור להם דווה בארץ זה יתפרש כתרומה קטנה ולפיתוח הידע בקהילת הבילדינג המתפתחת.במקום שהידע בו אפסי למעט מספר מצומצם של ענשים, אפשר ורצוי לעזור

הפורם הנל של הסטרואידים מספיק סובל מליצנים שדופקים את החיים שלהם ,וכנל מספיק סיפורים מזעזעים על הכוונה לקוייה של סטרואידים מענשים "שמבינים" ו"מבילדרים גדולים"
לא שיטות שלי מצטער
טיפ? מחטבים הכי חזק שאפשר ומורידים מים ממש בקטנה כמה ימים לפני(תת עורי )

כדאי לבוא שלם ולא שטוח

• פותח/ת השרשור
לא שיטות שלי מצטער
טיפ? מחטבים הכי חזק שאפשר ומורידים מים ממש בקטנה כמה ימים לפני(תת עורי )

כדאי לבוא שלם ולא שטוח

דני תודה על השיתוף... זה היה כזה קשה?

---------- התגובה התווספה ב 23:53 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:51 ----------

אנטון היקר, התגובה שלך ב"טעות", לא ממש עוזרת, אם היית נותן קצת מהידע אז היה סבבה אבל לומר טעות מבלי לומר למה נשמע מוזר...

בכל מקרה מה באמת עשיתם מזה סודות ממשלה, לא חסר בילדרים טמבלים שיודעים כיצד לעשות זאת(עם כל הכבוד שיש לי לבילדרים ויש כבוד) תיצאו מהבועה שלכם.
בח"ול משתפים בהרבה דברים, מה ביקשתי?!? כולה בייסיק?
עדיף שישתפו מאשר שילדים ינסו לעשות ניסויים על עצמם.

אני רואה אבל שאין שיתוף פעולה כאן... חבל...

בילדרים טמבלים באמת שלא חסר ... רק אחרי רואים תמונות שלהם מחוברים לכול מיני דברים
ייבוש עושים בשכל או שלא עושים בכלל

• פותח/ת השרשור
בילדרים טמבלים באמת שלא חסר ... רק אחרי רואים תמונות שלהם מחוברים לכול מיני דברים

צודק בכל הכוח... דני כיצד ביצעת את הייבוש שלך או לפחות תן קווים מנחים....

לפחות שתף אותנו מאשר שבילדרים דפוקים יגיעו לביה"ח ולא ידעו כיצד לעשות זאת אפילו בצורה בסיסית 😃

אנאבוליק היקר !
מה המטרה שלך תגדיר?
אתה מצפה לתשובות ללא נתונים והגדרות יעדים - איזה תשובה אתה רוצה לקבל באוויר סתם ככה?
כל גוף גם באחוז שומן זהה מגיע עם נתונים שונים - משקל שלד, שריר אחוז נוזלים וכו'.
בשביל להתאים ייבוש צריך לדעת מה נתוני הפתיחה זה בדיוק כמו לדעת מהי התחזוקה הקלורית שלך ומזה להגיע לגירעון שלא יפיל אותך אלא יביא אותך לתוצאות ללא נזקים.
אנטון צודק במאה אחוז אם אתה רוצה שמות של כדורים תיכנס לאינטרנט תקיש,תקנה ותשתמש רק תכין צוואה למקרה הצורך!!!
אנטון לא מגיב ככה כי הוא לא רוצה לשתף אלא בגלל סכנת חיים ממשית שיכולה להיגרם מאי התאמה פיקוח ומעקב.
ומה שדני כתב לך עבד עליו ולא בהכרח יעבוד עליך

צודק בכל הכוח... דני כיצד ביצעת את הייבוש שלך או לפחות תן קווים מנחים....

לפחות שתף אותנו מאשר שבילדרים דפוקים יגיעו לביה"ח ולא ידעו כיצד לעשות זאת אפילו בצורה בסיסית 😃

ישך את הגורו הגדול,מאמן אלופי האלופים ליאור גייניש-יוכל להדריך אותך גם לגבי המשתנים וגם לגבי שהייה בבית החולים,אבל להבדיל מאחרים הוא יודע להגיע לשם גם ליפני התחרות גם אחרי!
😆

---------- התגובה התווספה ב 10:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:15 ----------

על סרפד אפשר לספר.קשה מאוד להגיע איתו לאי ספיקת כליות,אבל בוא נראה אם יש "כוכב נולד"

ניראה לי שזה בדיוק מה שאתה מחפש אבל בלי כל החומרים המשתנים.
http://www.bodybuilding.com/fun/7-scientific-steps-to-camera-ready-body.html

אני בעצמי תחת הדרכה צמודה של אחד המאמנים שכולם מכירים (לא מזכיר את שמו כאן עקב רגישות הנושא) לפי הפרוטוקול הזה כולל המשתנים.
ייבוש הוא בהחלט משהו מסוכן , ומינון המשתנים יכול להשתנות לפי המראה של הגוף בזמן התהליך. בדרך כלל מוסיפים או מורידים בהתאם למראה ולזמן שנותר עד לתחרות.

טוב אני רואה שכולם משחקים אותה שושו. אז הנה החוכמה שלי ב-שקל וחצי. אלה הם רק הנחיות כלליות ובשום פנים ואופן לא מדריך מסודר על איך לבוא יבש ולקחת את מר ישראל או משהו בסגנון. ההנחיות האלה מתייחסות בעיקר לשבוע שלפני התחרות.

1.להמנע מאסון תזונתי - הכוונה לפחמימות, כאשר חלבון ושומן לוקחים תפקיד תומך. יש להמנע מהעמסות מגוזמות. כלומר, אם צורכים 100 גרם פחמימה ליום ואז מעמיסים עם 800 גרם, יומיים שלושה לפני התחרות, אם אתם עושים זאת אז זה מתכון לאסון. לדעתי אין צורך להעמיס יותר מפי 3 ממשקל הגוף. נניח ששבוע לפני התחרות אתה על 100 קילו העמסה של 300 גרם פחמימה תעשה את העבודה.

2.כמה פחמימות להעמיס בדיוק זה עיניין של ניסוי וטעייה, אבל בואו נגיד שלהתחיל להעמיס (בעדינות) לכיוון תחילת השבוע יכול להועיל, מפני שבזמן זה האימונים עדיין אינטנסיביים והגוף יכול להתמודד עם הפחמימות ביעילות. (כמות הפחמימות יורדת בהמשך השבוע).

3. בצורה הזאת אתה משאיר לעצמך זמן לבצע התאמות במידה והתחלת עם העמסה גבוהה מדי. עדיין ישאר לך זמן לבצע תיקונים ככל שהתחרות מתקרבת. אם התחלת להעמיס מאוחר מדי ויותר מדי, לא יהיה זמן לבצע התאמות בימים האחרונים שלפני התחרות.

4.חלבונים ושומן נשארים פחות או יותר על אותה כמות בשבוע האחרון שלפני התחרות. אפשר להתחיל עם כמות נמוכה יותר של חלבון בתחילת השבוע, כאשר כמות הפחמימות גבוהה ואז להתחיל להעלות את כמות החלבון לאט לאט לרמה הרגילה של הדיאטה.

5. ביום של התחרות, העמסה מתונה של פחמימות יכולה להועיל. 6-8 שעות לפני התחרות אפשר לצרוך בין 30-80 גרם פחמימה כל 2-3 שעות.

6. צריכה של פחמימה דלה בסיבים היא מומלצת. כמו כן, כמות של 10-20 גרם חלבון ו 5-10 גרם שומן בכל ארוחה שכזאת.

7. הארוחה האחרונה שלפני התחרות, בערך שעתיים לפני, תעזור להגיע מלאים. כמות החלבון, שומן ופחמימה כמובן משתנה מאדם לאדם, אבל משהו באיזור של 10-20 גרם חלבון, 40-100 גרם פחמימה ו-5-10 גרם שומן, יחד עם 800-1500 מ"ג נתרן יעשו את העבודה.
הבחירה צריכה להיות שונה מאדם לאדם. כמובן שכל אחד צריך לקחת בחשבון רגישויות מסויימות, כגון: גלוטן או לקטוז ולעשות בחירות מתאימות.
יש לזכור, אין תחליף לנסוי וטעייה. השאירו מספיק זמן לעשות התאמות אם דברים לא מתקדמים לפי התכנית המקורית.

מים ונתרן (סודיום - Sodium)
זה נושא שלדעתי הוא הכי שנוי במחלקות בכל מה שקשור להכנה לתחרות. הנה דעתי בנושא: אני אתחיל לדבר טיפה על נתרן ומים ואיך הם משפעים אחד על השני בגוף.
מים קיימים בגוף בסביבה התוך תאית ובסיביבה התת עורית. המים בתוך התאים גורמים לשריר להיראות מלא (שזה מעולה למתחרים). מנגד, המים בסיביבה התת עורית אלה המים שמפתחי גוף מנסים להוריד לפני התחרות ע"י הפסקת צריכת נוזלים ושימוש במשתנים (ספיחת נוזלים מישהו?). הגוף מאזן את המים בסביבה התוך תאית והסביבה התת עורית בערך במיחס של 70/30. אני רוצה לציין שאיזון הנוזלים בגוף זה אחד המנגנונים הקריטיים בגוף, מכיוון שהוא משחק תפקיד מרכזי בתפקוד התאים, ויסות לחץ דם ואיזון יונים שהגוף מנטר ומווסת את היחס הזה מדקה לדקה. אי לכך,אין דרך "לשלוף" נוזלים ממקום מסויים מבלי להשפיע על מקום אחר. לדוגמה, שימוש במשתנים (נגיע גם לזה) ירוקן את המים מהסביבה התת עורית, אבל גם כן מהסביבה התוך תאית, מפני שהגוף ישאף לשמור על הומאוסטסיס. יחס הנוזלים ישאר זהה פחות או יותר ל- 70/30 והתוצאה שתתתקבל תהיה שהמתחרה יגיע שטוח על הבמה (ללא קשר לכמות הפחמימות שנצרכו לפני). דרך קלה לראות את זה, היא התופעה שהרבה מאוד מתחרים חווים על בשרם, היום שאחרי התחרות. זהו אותו יום שהמתחרים אוכלים ג'אנק פוד והתחילו לשתות מים. הם קמים ביום שלמחרת ונראים פי אלף יותר טוב ממה שהם נראו על הבמה. זה לא הפחמימות שגרמו לכך, אלא המים והנתרן. פחמימות ללא מים - לא קיים. בהקשר לנתרן, בדרך כלל מה שעושים שבוע לפני התחרות מעבר ללחתוך בנוזלים יהיה לחתוך בצריכת הנתרן. אחד מהתפקידים של נתרן זה איזון של ווליום הדם, אשר משפיע על לחץ הדם. מאזן הנתרן נשלט ע"י הכליות ובצורה הדוקה בסיביות 140mEq\L. אם צרכת יותר מדי מלח בבת אחת, הכליות ידאגו לזה שהעודפים יפונו בשתן. אם צריכת הנתרן בדיאטה היא קטנה יחסית, הכליות ידאגו לצבירת נתרן מוגברת וצימצום הצורך להטיל שתן. מחקר שבוצע באוניברסיטת הרווארד מדגים את זה בצורה מצויינת: החוקרים צימצמו את צריכת הנתרן לכמעט אפס למשך שישה ימים ובדקו את רמות הסרום בדם ובשתן. בנוסף הם בדקו גם את רמות ה-אלדוסטרון (הורמון שגורם לספיחת נוזלים ע"י איתות לכליות לא לתת שתן). תוצאות המחקר הראו:
רמות התחלתיות של נתרן בשתן היו 217 (mmol\day), לאחר יום 1 הרמה ירדה ל-105 ולאחר יומים ל-59. לאחר שישה ימים הרמה הגיעה ל- 9.9. רמות האלדוסטרון בהתחלה היו 10.4 (ng\100ml) ולאחר יום 1 הגיעו ל-11.7, לאחר יומיים 22.5 ולאחר שישה ימים ל- 37. רמות הנתרן בסרום הדם 138 בתחילת המחקר והגיעו ל 139. כלומר גם לאחר שישה ימים ללא צריכת נתרן, הרמות בדם כמעט ולא השתנו. יותר מכך, לאחר שישה ימים הכליות כמעט ולא שיחררו נתרן בשתן, מה שאומר שכל התורה של דילול נתרן בשבוע שלפני התחרות היא מיתוס אחד גדול. כל מה שדילול נתרן עושה זה גורם לכליות להפריש אלדוסטרון שגורם לספיחת נתרן ונוזלים.

רמות גבוהות של אלדוסטרון גורמות לסיפיחת נוזלים ונתרן מוגברת, מפני שהכליות ישחררו יותר נתרן למחזור הדם. כמו כן, חוסר בנתרן יגרום לירידה בלחץ הדם וכתצואה מכך פחות דם בכלי הדם (מה שגורם לך להראות מלא ומפומפם) ויותר דם בסביבה החוץ תאית - מה שגורם לך להראות שטוח ורך; וכמובן לספוח יותר נוזלים עקב הרמות הגבוהות של אלדוסטרון.
ללא לחץ דם תקין, כל המים האלה יגיעו לסביבה החוץ תאית בדיוק איפה שלא צריך אותם.
עוד מיתוס שמתחרים מבצעים בדרך כלל הוא העמסת אשלגן על מנת לשמור על רמות תקינות של אלקטרוליטים. מה שהם לא יודעים הוא שכאשר היחס בין נתרן לאשלגן גבוהה מדי זה מעלה את רמות האלדוסטרון בנוסף לירדת הנתרן - לא מומלץ.
לסיום, עוד בעיה בדילול נתרן היא המחשבה שדילול נתרן יגרום למראה הדוק והעמסת פחממות תביא למראה מלא. הבעיה היא שרמות נמוכות של נתרן מורידות משמעותית פעילות של חלבון שנקרא SLGT-1, אשר אחראי בין השאר לספיגה של גלוקוז. מה שמתרחש במצב כזה, שכל הגלוקוז נשאר באיזור המעי ומביא למראה נפוח של הבטן (בין השאר למחשבה שאותו מתחרה לקח כמות גדולה של GH וסובל ממה שנקרא GH GUT זה לא ה GH שגורם לזה זה כל הגלוקוז שנתקע במעי הוא זה שגורם לנפיחות הזאת).

לדעתי, אם עד השבוע שלפני התחרות מתחרה מסויים היה רגיל לשתות 2 ליטר ביום שימשיך לשתות 2 ליטר ביום עד שעתיים לפני התחרות (רק בגלל הצורך להשתין, אחרת היה יכול לשתות כמה דקות לפני עליה לבמה). אם אותו מתחרה היה רגיל לצרוך 3 גרם נתרן ביום שימשיך לצרוך 3 גרם ביום.

אימונים ואירובי
המטרה בשבוע שלפני התחרות היא כפולה. לשמור על גירוי מספיק לשרירים על מנת שימקסמו את כמות הגליקוגן בשריר ולשמור על המים איפה שאנחנו רוצים בתוך התא.
נניח שהתחרות ביום שבת. בימים ראשון עד שלישי יש לשמור על התכנית אימונים הרגילה, רק שלדעתי יש להוריד בסביבות 50-70 אחוז מהמשקלים שעובדים איתם בדרך כלל ולעצור חזרה, שתיים לפני הגעה לכשל. בימים רביעי וחמישי, יש להוריד את המשקל ב 10-20 אחוז נוספים. בכל מה שקשור לאירובי, יש להוריד את הכמות לאט לאט בכל יום. לעשות כמות גבוהה של אירובי בשבוע שלפני התחרות לא יועיל לשום דבר (אם אתה לא חטוב בנקודה הזאת, אתה כבר לא תהיה חטוב לא משנה כמה אירובי תעשה).
כמה דברים שאנשים עושים בדרך כלל בכל מה שקשור לאימונים בשבוע שלפני שלדעתי הם לא נכונים:
ישנה מחשבה שאם ממשיכים להתאמן בשבוע שלפני התחרות יתבצע דילול של מאגרי הגליקוגן ותהיה בעיה להגיע מלאים. אני חושב שזה שטויות. ללא הגירוי של האימון לא תהיה שום סיבה לגוף לשמור גליקוגן בשריר אז לא להתאמן 4-5 ימים לפני התחרות ייפגע ביכולת של השריר לאגור גליקוגן. ההיפף לא להתאמן 4 - ימים לפני התחרות יכול לגרום לכך שגליקוגן מהשריר ישתחרר למחזור הדם. נכון לא צריך להתאמן חזק השבוע הזה ובטח שלא להגיע עם שרירים כואבים לתחרות.
ישנם הרבה מתחרים שחושבים שחיטוב לתחרות דורש לבצע הרבה חזרות על מנת לדלל גילוקגן ועל מנת שהגוף ידע לגרום "לפיצוי יתר". לדעתי שינוי דראסטי של שיטת האימונים, בטח כאשר לא רגילים לבצע מספר חזרות גבוה, יכול לגרום לתגובה דלקתית חזקה בשריר, בצקות וכו.

משתנים
אני רוצה לציין שאני די נגד משתנים. אני חושב שאם מתחרה נראה מוכן שבוע לפני שימוש במשתנים רק יכול להזיק; אם הוא לא נראה מוכן אז שום משתן בעולם לא יעזור לו. יחד עם זאת, שימוש במתשנים הוא מאוד נפוץ בקרב מתחרים ואני אביא כמה דוגמאות למשתנים הקיימים בשוק הנפוצים גם בקרב מתחרים.

1. משתנים אשר לא פוגעים במאזן האשלגן. שתי תרופות נפוצות במשפחה הזאת הם אלדקטון ו-דיירניום. משתנים אלה ידועים גם כאנטגוניסטים לאלדוסטרון (חלק מהתפקיד שלו הוא ריקון מאגרי האשלגן בגוף כחלק משמירה על האיזון של נתרן אשלגן). מכיוון שהתרופות האלה הם אנגוניסטים של אלדוסטרון (כלומר נוגדים את הפעילות של הלדוסטרון), האשלגן לא מתרוקן אלה נשאר בגוף. התרופות הללו נחשבות כמשתנים "מתונים". שימוש נכון בתרופות האלה הוא הבחירה הבטוחה ביותר שמתחרה יכול לעשות. כמובן שרוב האנשים לא יודעים להשתמש בתרופות האלה כמו שצריך ושימוש לא נכון יכול להביא למצב של היפונטרמיה, שזה מצב שבוא רמות הנתרן בפלזמה יורדות בצורה חדה. העובדה שמתחרים גם ככה מצמצמים את צריכת הנתרן שלהם, תביא כמעט בוודאות למצב הזה שמתבטא ברעידות, דופק מואץ, הזעות יתר ובמקרים קיצוניים יכול להוביל למוות. המצב יכול להיות יותר גרוע אם מתחרים מתספים אשלגן בנוסף ללקיחת התרופה הנ"ל. תיסוף של אשלגן יחד עם התרופה יכול להוביל למצב של היפרקלמיה, מצב של יתר אשלגן בדם. הסימפתומים יכולים להיות בחילה, כאבי ראש ,סחרחורת וכו.

תיאזידים.
נחשבים למשתנים חזקים יותר. דוגמאת: הידרוכלותיאזידים או hydroclorothiazide (השם הגנרי של החומר הפעיל התרופה) הוא חומר משתן חזק מאוד, אשר אינו פוסח על מאגרי האשלגן. לפעמים הרבה מתחרים משלבים אותו יחד עם משתן קל יותר, אשר כן פוסח על רמות האשלגן. מיותר לציין, ששימוש לא נכון בשילוב הזה יכול להוביל לתוצאות הרסיניות. התרופה הזאת משמשת בעיקר לטיפול בבצקות קשות וההשפעה של התרופה על אלקטרוליטים היא חזקה מאוד. היא גורמת דילול נוזלים בשכבה החוץ תאית (בדיוק מה שמפתחי גוף מחפשים) אבל ההשפעה על אלקטרוליטים היא חזקה מאוד, מכיוון שהתרופה הזאת לא פוסחת על מאגרי האשלגן, אשר יכול לגרום למצב של היפוקלמיה הוא הגיוני בהחלט.

Lasix
הוא משתן ממשפחת ה loop diuretics אשר מונע מהגוף לאגור נתרן ומפנה אותו ישירות בשתן. הוא משתן מאוד מאוד חזק וגם כן משפיע בצורה חזקה על רמות האלקטרוליטים. לא צריכה להיום שום סיבה להתשמש במשתן הזה בגלל ההשפעה החזקה שלו. אחת ההשפעות של התרופה הזאת היא דילול של רמות הסידן ומגנזיום בגוף. שימוש לא נכון בתרופה יגרום להתכווצויות שרירים קשות מאוד מכמעט בטוח יביא לטיול לבית החולים הקרוב.
אם אתם חושבים על להשתמש במשתנים על תשתמשו ב loop diuretics.

אני מקווה שזה עזר לכם ושנושא הייבוש ברור יותר.
רפרנסים
http://hyper.ahajournals.org/content/15/4/376.full.pdf

נערך לאחרונה:
קראתי הכל,יש כמה נקודות מעניינות ונכונות,הרוב לא מיסתדר לי. נורה חסר תמונות שלך ושל מי שהכנת .אפשר גם בלי הגביע

מה לא מסתדר לך אחי? אולי אני אצליח להסביר לך. אין לי תמונות עדכניות אני אצלם כמה ויעלה בשמחה.

פה אני פורש. עדימניה,שכנעת אותי עוד יותר שאכן זה סוד כמוס. שיהיה בהצלחה לכל המיתחרים שיתייבשו לפי המדריך הזה. לגביהם אני רגוע 🙌

למה אתה ציני. זה לא מדריך זה בסך הכל קווים מנחים אני אמרתי וציינתי שזה לא מדריך מפורט. יש דברים שלא ברורים לך תשאל ואני אסביר.

למה אתה ציני. זה לא מדריך זה בסך הכל קווים מנחים אני אמרתי וציינתי שזה לא מדריך מפורט. יש דברים שלא ברורים לך תשאל ואני אסביר.

שברת אותי....IMHO שלי בילבד- אני לא מביא שום רפרנס. לגבי אימונים- לא מסכים,לגבי תזונה- לא מסכים,ריקון ההעמסה מאסט חאב,דילון נתרן וסודיום- אחד הדברים החשובים ביותר. שימוש במשתנים שומרי קליום- עדיף זה כן מסכים.
מעבר לזה- הסכנות במשתנים -הרבה יותר רציניות ממה שציינת.
והגיע הזמן כבר להפגש על כוס בירה. אתה בא לנאבבה שבוע הבאה? תבוא להגיד שלום ונקשקש.

אני מקבל את זה שאתה לא מסכים אחי זה בסדר. אם תרצה אני אשמח להכנס איתך יותר לעומק ולהסביר את ההיגיון המדעי (ובאמת יש כזה) מאחורי כל דבר אימונים תזונה לגבי מים וסודיום אני חושב שיותר ממה שהסברתי אי אפשר להסביר יותר זה אחת מהמיתוסים הגדולים ביותר שיש (תאמין לי לא בגלל זה אתה או כל אחד אחר מגיע יבש לתחרות) לגבי משתנים אני מסכים איתך לגמרי הסכנות שלהם הרבה יותר רציניות ממה שציינתי.

לא יודע אם אני אגיע לנאבבה. אני כן יגיע ל IFBB כמה חברה שאני מכיר מקרוב מתחרים נלך לתמוך בהם. אני בטוח שנפגש מתי שהוא זאת קהילה מצומצמת כזה יקרה אחי אני נקשקש בכיף על בירה אני אשמח.

שמחתי מאוד לראות את התגובות של כולם והערנות לנושא והסכנות שמאחריו אבל....
באמת שלא נראה לי ששואל השאלה באמת מעניינת אותו התשובה כי רק מעיון קטן בכל ההודעות שלו נראה לי שהשלב הבא שלו יהיה להציע משתנים למכירה - אם אני טועה אז אני מתנצל מראש אבל לא נראה לי!!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית