הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הזכות לדיור

אני מסכים שאיתך שעושקים את מעמד הביניים, אבל אני בטוח שאותם סטודנטים יכולים ללכת לגור במרחק נסיעה של חצי שעה ברכבת\אוטובוס ולמצוא דירה במחירים שיוכלו לעמוד בה. להגיד שמחירי הדירות יקרים באחד הרחובות המרכזיים בתל אביב זה דמגוגיה.

כנראה אתה קורא יותר מידי ישראל היום.
הם לא מבקשים לגור שם אלא בתל אביב באופן כללי, התחבורה הציבורית בארץ היא מאוד גרועה
אפילו לגור 10 דקות מהאוניברסיטה(ברגל) יקח חצי שעה באוטובוס...

למה אתה חושב שפילוסופיה נמצאת באותה קטגוריה? פעם אחרונה שבדקתי, אתה היית בצד הנכון של האוניברסיטה.
חוצמזה, מאחר שמתמטיקה היא דיסציפלינה שעומדת בפני עצמה, אני מניח שאפשר להגדיר אותה בלי להשתמש בהגדרות אחרות. אז מה זה מתמטיקה אם לא science?

מהלינק שלך.

Mathematics (from Greek μάθημα (máthēma) — knowledge, study, learning) is the study of quantity, structure, space, and change.

חחח...אני זוכר את היום הראשון שלי בפקולטה. אחד המרצים אומר בשיעור הראשון: "האוניברסיטה הזו מחולקת באופן מאוד ברור. המקצועות הרציניים, שזה רפואה, הנדסה, מדעים מדויקים ומדעי החיים נמצאים בצד המזרחי. מקצועות הבלה בלה נמצאים במערב." 😛

דן מעוז?😵

ומה הם כותבים? שדירה במרחק חצי שעה מתל אביב עולה 500 אלף ש"ח?

ראיתי מחירים של שכירות. למשל דירה בלוד במרחק 12 דקות ברכבת (לפי טענת הכתב) ב2000 שקל לחודש, אני מניח שהדירה היא לא שיא הנוחות אבל כשאין לך כסף צריך לדעת להתפשר.

הם לא מבקשים לגור שם אלא בתל אביב באופן כללי, התחבורה הציבורית בארץ היא מאוד גרועה

אם אין לך כסף לגור במקום מסוים אתה לא יכול לבוא בטענות שמישהו ישלם לך את ההפרש כדי שתוכל לגור איפה שנוח לך. אם אין לך כסף לגור בתל אביב אז אל תגור שם.
זה כמו שאני אפגין שזה לא הוגן שהמחירים במגדלי אקירוב כול כך יקרים גם אני רוצה לגור שם ובגלל זה הממשלה צריכה לסבסד לי את זה.

אחי אני קראתי היום בישראל היום שהקפיטליזם מת.

זה לא רק התחבורה הציבורית כמו שזה מצב הכבישים והפקקים (גם כן בבעלות ממשלתית)

מהלינק שלך.

Mathematics (from Greek μάθημα (máthēma) — knowledge, study, learning) is the study of quantity, structure, space, and change.

יפה, אז אם זה מקובל עליך, זה study, או מה שנקרא discipline (למרות שהייתי יכול להפריך את זה בקלות, כי mathema ביוונית כ"ידע" זהה ל-scientia הלטינית).

עכשיו בוא נראה איך סוציולוגיה מוגדרת:

Sociology is the study of society.[1] It is a social science—a term with which it is sometimes synonymous—which uses various methods of empirical investigation[2] and critical analysis[3] to develop and refine a body of knowledge about human social activity.

לעומת, למשל, פיזיקה:

Physics (from Ancient Greek: φύσις physis "nature") is a natural science that involves the study of matter[1]

או אסטרונומיה:

Astronomy is a natural science that deals with the study of celestial
objects

האם סוציולוגיה היא פסאודו-מדעית (במובן של "מדע" מבחינת המדעיים הטבעיים) כמו שמתמטיקה היא פסאודו-מדעית (במובן של "מדע" מבחינת מדעי הרוח/החברה), תמהני?

אחי אני קראתי היום בישראל היום שהקפיטליזם מת.

זה לא רק התחבורה הציבורית כמו שזה מצב הכבישים והפקקים (גם כן בבעלות ממשלתית)

הקפיטליזם אף פעם לא היה במדינת ישראל, אז אני לא יודע איך קבעו את המוות שלו.

סוציולוגיה היא פסאודו מדע כי היא מתיימרת להשתמש בשיטה המדעית אבל היא לא באמת עושה את זה ולא בגלל הסמנתיקה שאתה מתעסק איתה פה. מתמטיקה לעומת זאת לא משתמשת בשיטה המדעית אלה משפיעה עליה.

אם אין לך כסף לגור במקום מסוים אתה לא יכול לבוא בטענות שמישהו ישלם לך את ההפרש כדי שתוכל לגור איפה שנוח לך. אם אין לך כסף לגור בתל אביב אז אל תגור שם.
זה כמו שאני אפגין שזה לא הוגן שהמחירים במגדלי אקירוב כול כך יקרים גם אני רוצה לגור שם ובגלל זה הממשלה צריכה לסבסד לי את זה.

כשהמדינה לוקחת לך 60% מהכנסות, אני מבין אם תגיד שזה לא הוגן שיש אנשים שגרים במגדל אקירוב.

אבל המחאה מתרכזת בעובדה שבעלי הדירות להשקעה מקבלים הטבות ששוכרי דירות לא מקבלים, לדוגמא מס על רווחים(אמור להיות מסכום מסויים אבל פועל כמעט ולא נאכף), או הטבות לרוכשים זרים, או כל מיני טריקים לקבל פטורים על ידי רישום דירה על בני משפחה כאילו הדירה היא הדירה הראשונה שלהם.

המדינה לא יכולה להתערב בכל אספקט של החיים שלי, ואז שבעלי התפקידים יתהו למה אנחנו רוצים תמורה לכך.

סוציולוגיה היא פסאודו מדע כי היא מתיימרת להשתמש בשיטה המדעית אבל היא לא באמת עושה את זה ולא בגלל הסמנתיקה שאתה מתעסק איתה פה. מתמטיקה לעומת זאת לא משתמשת בשיטה המדעית אלה משפיעה עליה.

זה רחוק מלהיות סמנטיקה כי סוציולוגיה לא מגדירה את עצמה כמדע (לעומת מספר לא מועט של מתמטיקאים שכן מגדירים את המתמטיקה כמדע). מעניין, קיימת איזה "השיטה המדעית" שלא ידעתי עליה?

זה רחוק מלהיות סמנטיקה כי סוציולוגיה לא מגדירה את עצמה כמדע (לעומת מספר לא מועט של מתמטיקאים שכן מגדירים את המתמטיקה כמדע). מעניין, קיימת איזה "השיטה המדעית" שלא ידעתי עליה?

זהו שסוציולוגיה כן מגדירה את עצמה כמדע (אולי בארץ לא), אחרת לא הייתי אומר מילה.

אם גאוס ה:s28: אמר שמתמטיקה זה מדע, אז זה מדע!

זה דיי שרירותי להגדיר רק מדע טבע כמדע. וחוץ מיזה, יש לך תחומים במתמטיקה שמשתמשים בשיטה המדעית.
אם כבר אז חוסר הדגש במתמטיקה על מידע אמפירי והדגש הרב על מידע א-פריורי הופך את התחום ליותר ריגורוזי, מדויק ואובייקטיבי - אז למה שהיא לא תקרא מדע?
ויש לך גם תחומים שלכאורה היית מגדיר כמדע אבל אין בהם יותר מידיי שימוש במידע אמפירי ויותר מתאימים לסיווג של applied math, כמו פיזיקה תיאורטית.

הייתי מגדיר מדעים טבעיים + מדעים פורמלים a prioriים כמדע ואת כל השאר כניסיון כ1של לנתח רגרסיה ולהיות מעריץ SPSS, אבל זה רק אני.

אם גאוס ה:s28: אמר שמתמטיקה זה מדע, אז זה מדע!

זה דיי שרירותי להגדיר רק מדע טבע כמדע. וחוץ מיזה, יש לך תחומים במתמטיקה שמשתמשים בשיטה המדעית.
אם כבר אז חוסר הדגש במתמטיקה על מידע אמפירי והדגש הרב על מידע א-פריורי הופך את התחום ליותר ריגורוזי, מדויק ואובייקטיבי - אז למה שהיא לא תקרא מדע?
ויש לך גם תחומים שלכאורה היית מגדיר כמדע אבל אין בהם יותר מידיי שימוש במידע אמפירי ויותר מתאימים לסיווג של applied math, כמו פיזיקה תיאורטית.

הייתי מגדיר מדעים טבעיים + מדעים פורמלים a prioriים כמדע ואת כל השאר כניסיון כ1של לנתח רגרסיה ולהיות מעריץ SPSS, אבל זה רק אני.

אם מקס ובר אמר שסוציולוגיה זה מדע, אז זה מדע!

כל ההבחנות נובעות מהמושג החמקמק של "מדע" והאפליקביליות שלו. מאחר שהסתעפות הזרמים השונים למדע אפליקטיבי (ניתן לחיזוי) / תיאורתי / ספקולטיבי / אגירת ידע בצורה שיטתית היא תוצאה של משהו כמו 120 שנה אחרונות, גם המושג מדע משתנה בין דיסציפלינה לדיסציפלינה, וההבחנה בין "מדע" לבין "ידע" נעוצה פעמים רבות בעיקר באירגון הקורפוס. כחלק ממלחמת "למי יש מדע יותר גדול" כל תחום מאשים את השני בפסאודוניזם, כשגאוס או ניוטון הגדירו מתמטיקה כמדע הם התכוונו במובן של scientia ולא חשבו על מתמטיקה כדיסציפלינה מנותקת משאר האמנויות החופשיות. סביר להניח שהיו מתייחסים לגרסה העכשווית שלה כגרסה מסורסת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית