הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה: מה זה יהודי?

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך

kaka

משתמש פעיל
509
1
נק' מוניטין:
424
509
1
היום שאלו אותי אם אני יהודי ואמרתי שאני לא יודע את ההגדרה של יהודי אז אני לא יודע אם אני יהודי או לא.

מישהו יודע מה ההגדרה של יהודי?

• פותח/ת השרשור
אני לא מאמין באלוהים, אני אתאיסט, ורוב היהודים בעולם הם חילוניים. אבל עדיין הם מוגדרים יהודים נכון?

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז אני משתייך קבוצה אתנית שנקראת יהדות? ע"פ אני יודע שאני משתייך לקבוצה הזאת? אני לא מקיים את רוב המסורת של הקבוצה כמו קידוש ביום שישי, שמירת שבת, תפילין אז אני עדיין יהודי או לא?

אוקיי אז אני משתייך קבוצה אתנית שנקראת יהדות? ע"פ אני יודע שאני משתייך לקבוצה הזאת? אני לא מקיים את רוב המסורת של הקבוצה כמו קידוש ביום שישי, שמירת שבת, תפילין אז אני עדיין יהודי או לא?

מבחינת החוק כל עוד אתה לא ממיר את הדת באופן רשמי אתה נחשב יהודי

• פותח/ת השרשור
יהודי הוא אחד שאמא שלו יהודיה? אתה לא יכול להגדיר מושג עם המושג עצמו

---------- התגובה התווספה ב 14:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:39 ----------

יהודי יכול להיות חילוני אתאיסט שגר בארה"ב ויכול להיות גם שוודי שהתגייר וגר בישראל, אז מה זה יהודי? דת? מסורת? גנטיקה? תרבות?

יהודי הוא אחד שאמא שלו יהודיה? אתה לא יכול להגדיר מושג עם המושג עצמו

---------- התגובה התווספה ב 14:43 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:39 ----------

יהודי יכול להיות חילוני אתאיסט שגר בארה"ב ויכול להיות גם שוודי שהתגייר וגר בישראל, אז מה זה יהודי? דת? מסורת? גנטיקה? תרבות?

וואלה חרטות.
זה באמת מסובך לפרט את כל הסיפור ואין לי זמן לזה. פיזיקה 2 היר איי קאם

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז יהודי זה או צאצא גנטי של אברהם או אחד שהמיר את הדת ליהדות?

• פותח/ת השרשור
לפי Nethaniel אברהם היה היהודי הראשון כי הוא התגייר ונימול

אבל בתקופה של אברהם לא היה בכלל מושג כזה "יהודי", זו המצאה מאוחרת. למרות שזה לא מפריע לדתיים להתייחס אפילו לאדם הראשון כיהודי (יש להם קצת בעיה עם הגדרות).
בגלל שניהלתי ויכוחים כאלה עם אנשים דתיים עוד לפני עשור ושאני מנחש למה אתה חותר, אני אמנע מלבזבז על זה זמן וכוח, רק אציין שלכל אורך ההיסטוריה יהודים הוכיחו ליהודים אחרים שהגדרת ה"יהדות" שלהם מעגלית ושנשענת בעיקר על תורשה גזעית (כמו שנתנאל ציין). אם יש לך כוח תחפש ברשת.

ונוסף לזה או שהתגייר.
זאת ההגדרה הכי בסיסית ונכונה שיש.
התחיל מאברהם אבינו ע"פ התנך שהתגייר (והוא הנימול הראשון) וכן אשתו שרה, והחל משם כל מי שנולד לאם יהודייה או שנתגייר הוא יהודי.
(בבקשה שאחד הפילוסופים לא יבוא ויפתח דיון על הזרמים ביהדות או נכונות התנך כי ממש אין לי כח לזה עכשיו 🖕 )

סתם לידע כללי כל הקטע אם האמא התחיל רק בחורבן בית שני

יהודי זה יותר גנים מאשר דת,או שמירת מצוות.

על פי היהדות אם אימא שלך יהודייה אתה יהודי. ואין מה להתגאות בזה שאתה לא שומר מצותת ולא מאמין כביכול...

יהודי זה יותר גנים מאשר דת,או שמירת מצוות.

על פי היהדות אם אימא שלך יהודייה אתה יהודי. ואין מה להתגאות בזה שאתה לא שומר מצותת ולא מאמין כביכול...
למה מותר להתגאות בזה שאתה מאמין באלוהים אבל אסור להתגאות שאתה לא מאמין בו?
ואיזה גנים בדיוק יש ליהודי שאין לנוצרי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית