הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העם החליט צדק חברתי?

איזה מגניב זה שכל העסק לוקח דקה וקצת ולא צריך להזיע כמה שעות בדוחק ועם ילדה על הכתפיים

צדק חברתי אחי זה כשלוקחים מהעשירים ונותנים לעניים כי זה לא יפה שהעניים יקנאו!
רובין הוד עשה צדק חברתי אחי.

כן, זה רק זה. זה לא, למשל, דרישה לנצל את כספי המיסים בצורה אחרת במקום לתמוך בחרדים ובמתנחלים, או לצמצם את הגודל המנופח של הממשלה הנוכחית, או להוריד את המיסים העקיפים והישירים, או למנוע מהעירייה שלך להעלות ארנונה בפעם החמישית בשנתיים האחרונות בתואנה של "יוקר מחיה" (ואף אחת מהדרישות האלה לא שמאלנית קיצונית). וזה אפילו לא תרעומת על זה שמוצר בסיס של חברת X עולה בארץ 20 שקל ובחו"ל 10 (אחי, אם משלמים, משלמים!)
זה אך ורק בכי של עניים שמסתכלים על עשירים ורוצים לתלות אותם על עץ גבוה. איש קש זה דבר נפלא.

כן, זה רק זה. זה לא, למשל, דרישה לנצל את כספי המיסים בצורה אחרת במקום לתמוך בחרדים ובמתנחלים, או לצמצם את הגודל המנופח של הממשלה הנוכחית, או להוריד את המיסים העקיפים והישירים, או למנוע מהעירייה שלך להעלות ארנונה בפעם החמישית בשנתיים האחרונות בתואנה של "יוקר מחיה" (ואף אחת מהדרישות האלה לא שמאלנית קיצונית). זה אך ורק בכי של עניים שמסתכלים על עשירים ורוצים לתלות אותם על עץ גבוה. איש קש זה דבר נפלא.

כן, זה היה נחמד אם זה מה שהם היו מבקשים. איש קש זה אכן דבר נפלא.

כן, זה היה נחמד אם זה מה שהם היו מבקשים. איש קש זה אכן דבר נפלא.

אני בטוח שאם ממש תשתדל בחיפוש אחרי "דרישות המאבק" תצליח למצוא אותן. ומי יודע, אולי אפילו תתפלא לגלות שהן לא מכילות את הדרישה להעביר כסף מהעשירים לעניים. איש קש זה אכן דבר נפלא.

אם אלה הדרישות זה לגיטימי. אבל למה לקרוא לזה צדק חברתי. אי אפשר לעשות הפגנה "על הכל".
מפריע לכם הכסף לחרדים? תפגינו נגד זה. מפריע לכם הארנונה? תפגינו נגד.
נראה כאילו חצי מיליון יושבים ובוכים "מגיע לנו חיים טובים יותר, תנו לנו מהעשירים". מה הם מצפים?
תהיו פרקטיים.

אני בטוח שאם ממש תשתדל בחיפוש אחרי "דרישות המאבק" תצליח למצוא אותן. ומי יודע, אולי אפילו תתפלא לגלות שהן לא מכילות את הדרישה להעביר כסף מהעשירים לעניים. איש קש זה אכן דבר נפלא.

חיים, הם רוצים הורדה של המסים העקיפים והעלאה של המסים הישירים. הם רוצים חינוך חינם, דירה חינם/מסובסדת ו"שכר הוגן". וזה רק המיעוט שבאמת רוצה משהו. השאר סתם נהנים לצעוק "צדק חברתי" כמו עדר ולדרוש מהממשלה פתרונות קסם.

אני בטוח שאפילו קומוניסט כמוך יכול להבין שזה שקול לדרישה להעביר כסף מהעשירים לעניים.

איש קש זה אכן דבר נפלא.

אם אלה הדרישות זה לגיטימי. אבל למה לקרוא לזה צדק חברתי. אי אפשר לעשות הפגנה "על הכל".
מפריע לכם הכסף לחרדים? תפגינו נגד זה. מפריע לכם הארנונה? תפגינו נגד.
נראה כאילו חצי מיליון יושבים ובוכים "מגיע לנו חיים טובים יותר, תנו לנו מהעשירים". מה הם מצפים?
תהיו פרקטיים.

אמרתי את זה קודם ואני אומר עכשיו - המבנה של מחאות חברתיות גדולות שונה ממבנה של קבוצה מקצועית שדורשת הטבה בתנאים. הדבר היחיד שהמחאה הזאת (שהיא כלי לגיטימי מבחינה דמוקרטית) יכולה להביא זה שינוי סדרי עדיפויות מבחינת הרשות המחוקקת והמבצעת, שיגררו אחריהם שינויים עתידיים. בדיוק כמו שקשה לבקש מהמדינה להחליף התנהלות תוך יום, אי אפשר גם לדבר עם "נציגי המחאה" כי המחאה חברתית ולא מקצועית. בגלל זה "צדק חברתי" הוא דווקא סלוגן מתאים למחאות מהסוג הזה, בדיוק כמו ש"שיוויון, אחדות, אחווה" היה למהפכה הצרפתית ו"אני שונא צבע אדום" למחאת הסטודנטים בסין.

חיים, הם רוצים הורדה של המסים העקיפים והעלאה של המסים הישירים. הם רוצים חינוך חינם, דירה חינם/מסובסדת ו"שכר הוגן". וזה רק המיעוט שבאמת רוצה משהו. השאר סתם נהנים לצעוק "צדק חברתי" כמו עדר ולדרוש מהממשלה פתרונות קסם.

אני בטוח שאפילו קומוניסט כמוך יכול להבין שזה שקול לדרישה להעביר כסף מהעשירים לעניים.

איש קש זה אכן דבר נפלא.

שוב אתה נופל לאיש הקש שלך, כי כל הדרישות האלה לא קשורות ללקחת מהעשירים ולתת לעניים, אלא לנצל באופן שונה את התקציב הקיים, שיגרור אחריו, אוי לא, הורדה בתמיכה בחרדים, במתנחלים, בתקציב הביטחון (אללי!). מה שכן, זה יצמצם את הרווח העתידי של העשירים, או - וזה עוד יותר גרוע מבחינת ביבי - יוריד את התמיכה הממשלתית בהם בצורת מענקים, צ'ופרים, אי תשלום מיסים (ארנונה, מס שבח, מס הכנסה), ובעיקר ימנע מהממשלה להקים מונופולים פרי ידיה.

אבל מאחר ש"השוק החופשי" (שספק אם הוא אפשרי בכלל במערכת דמוקרטית) הוא נקודת העיוורון של כל קפיטליסט, מיד קופצים למשוואת הרווח וההפסד של העשיר המסכן. כאילו שהעשיר הזה באמת צבר את כל הונו בצורת עבודה קשה שלו ושל עובדיו, וידו מעולם לא הייתה בעסקאות מפוקפקות, לא חוקיות, מנצלות או כל דבר אחר. או שאם היו חלים עליו כל התנאים שחלים על האזרח, הוא היה מצליח להקים את אותו הון, בזיעת אפו. מאחר שהמדינה תרמה לא מעט לביסוסם של ה"עשירים", היא יכולה באותה מידה לתרום לביסוסו של מעמד הביניים (אחרת מי ישלם לעשירים, העשירים)?

שוב אתה נופל לאיש הקש שלך, כי כל הדרישות האלה לא קשורות ללקחת מהעשירים ולתת לעניים, אלא לנצל באופן שונה את התקציב הקיים, שיגרור אחריו, אוי לא, הורדה בתמיכה בחרדים, במתנחלים, בתקציב הביטחון (אללי!). מה שכן, זה יצמצם את הרווח העתידי של העשירים, או - וזה עוד יותר גרוע מבחינת ביבי - יוריד את התמיכה הממשלתית בהם בצורת מענקים, צ'ופרים, אי תשלום מיסים (ארנונה, מס שבח, מס הכנסה), ובעיקר ימנע מהממשלה להקים מונופולים פרי ידיה.

זה כבר פרי של הדימיון שלך. אני פירטתי את הדרישות שלהם, והן מאוד קשורות ללקחת מהעשירים יותר. מה לדעתך ההיגיון בעלייה של מס ישיר והורדה של מס עקיף (שהוא מס יותר הוגן, למרות שאתה יודע שאני לא מסכים איתו)?
אתה הרי יודע טוב מאוד שהמחאה לא תוביל והיא אפילו לא בכיוון של התרחישים שפירטת כאן.

אבל מאחר ש"השוק החופשי" (שספק אם הוא אפשרי בכלל במערכת דמוקרטית) הוא נקודת העיוורון של כל קפיטליסט, מיד קופצים למשוואת הרווח וההפסד של העשיר המסכן. כאילו שהעשיר הזה באמת צבר את כל הונו בצורת עבודה קשה שלו ושל עובדיו, וידו מעולם לא הייתה בעסקאות מפוקפקות, לא חוקיות, מנצלות או כל דבר אחר. או שאם היו חלים עליו כל התנאים שחלים על האזרח, הוא היה מצליח להקים את אותו הון, בזיעת אפו. מאחר שהמדינה תרמה לא מעט לביסוסם של ה"עשירים", היא יכולה באותה מידה לתרום לביסוסו של מעמד הביניים (אחרת מי ישלם לעשירים, העשירים)?

נכון, המדינה תרמה לביסוסם של הרבה עשירים, אבל הפתרון לא יבוא בלקחת מהם את הכסף בחזרה, אלא להפסיק "לתרום".
אל תאשים את העשירים בזה שהם שיחקו לפי הכללים שהממשלה שלך יצרה.

👑
גם אני לא מבין את אלו שקופצים: "אה, אתה בעצם רוצה לגנוב מהעשירים".
מעניין אם באמת היה שוק חופשי לגמרי ודירות לא היו עולות מיליון +- (שעם כל הכבוד, עובדה שעוד איכשהו מצליחים לגרד את הסכומים האלה, גם אם מדובר בעזרה של המשפחה והכל) אלא 10 מיליון ושכירות 15K ש"ח, אם עדיין היו אומרים את זה.

מעניין אם לסבתא היו גלגלים אם היא הייתה טרקטור.

שיהיה ברור, אני גם נגד כל קרקס הבומבמלה הזה, אבל לצמצם את כל ההתקוממות החברתית הזאת ל"לקחת מהעשירים ולתת לי!" זו איוולת שמתאימה לאנשים שלומדים ניתוח טכני וחושבים שהם יעשו קופה בבורסה.

שיהיה ברור, אני גם נגד כל קרקס הבומבמלה הזה, אבל לצמצם את כל ההתקוממות החברתית הזאת ל"לקחת מהעשירים ולתת לי!" זו איוולת שמתאימה לאנשים שלומדים ניתוח טכני וחושבים שהם יעשו קופה בבורסה.

כנראה שלא דיברת עם ישראלים לאחרונה, כי זה בערך מה שכל מי שמסכים עם המחאה צועק.

איך זה הגיוני שתשובה עושה חתונה של 8 מיליון שקל?? לא מגיע לי חלק מהכסף שלו???

זה כבר פרי של הדימיון שלך. אני פירטתי את הדרישות שלהם, והן מאוד קשורות ללקחת מהעשירים יותר. מה לדעתך ההיגיון בעלייה של מס ישיר והורדה של מס עקיף (שהוא מס יותר הוגן, למרות שאתה יודע שאני לא מסכים איתו)?
אתה הרי יודע טוב מאוד שהמחאה לא תוביל והיא אפילו לא בכיוון של התרחישים שפירטת כאן.

נכון, המדינה תרמה לביסוסם של הרבה עשירים, אבל הפתרון לא יבוא בלקחת מהם את הכסף בחזרה, אלא להפסיק "לתרום".
אל תאשים את העשירים בזה שהם שיחקו לפי הכללים שהממשלה שלך יצרה.

נו מצוין, שיפסיקו לתרום. לא תראה בשום מקום אנשים שדורשים להפשיט את העשירים מכל נכסיהם ולחלק אותם לזרוקי האוהלים. אין שום דבר מוגזם בדרישה שה"עשיר" יעמוד באותן דרישות כלכליות כמו ה"עני".
אני לא יודע מה ההתקוממות הזאת תביא, אבל היא מעידה באופן שלא משתמע לשני פנים על כך שנשבר הזין. וזה רחוק מלהיות בכי ילדותי, זה בכי קיומי של אנשים שנשבר להם הזין ושלא רואים שום עתיד.

נו מצוין, שיפסיקו לתרום. לא תראה בשום מקום אנשים שדורשים להפשיט את העשירים מכל נכסיהם ולחלק אותם לזרוקי האוהלים. אין שום דבר מוגזם בדרישה שה"עשיר" יעמוד באותן דרישות כלכליות כמו ה"עני".
אני לא יודע מה ההתקוממות הזאת תביא, אבל היא מעידה באופן שלא משתמע לשני פנים על כך שנשבר הזין. וזה רחוק מלהיות בכי ילדותי, זה בכי קיומי של אנשים שנשבר להם הזין ושלא רואים שום עתיד.

אני לא אמרתי שהם דורשים להפשיט את העשירים, ואתה יודע טוב מאוד שאני בעד שהממשלה תתערב בכמה שפחות תחומים. אני מסכים שהעשיר צריך לעמוד באותן דרישות כלכליות כמו העני. לשלם יותר מסים זה לא אותן דרישות. להגדיל את מס החברות ביחד עם שאר הדרישות שלהם זה לירות לעצמך ברגל ויביא לכך שבמחאה הבאה לאנשים האלה לא יהיה מספיק כסף כדי לקנות אוהל.

וברור גם שלאנשים נשבר הזין, הדרישות שלהם זה מה שלא מתאים לי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית