הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העם החליט צדק חברתי?

אמרתי את זה קודם ואני אומר עכשיו - המבנה של מחאות חברתיות גדולות שונה ממבנה של קבוצה מקצועית שדורשת הטבה בתנאים. הדבר היחיד שהמחאה הזאת (שהיא כלי לגיטימי מבחינה דמוקרטית) יכולה להביא זה שינוי סדרי עדיפויות מבחינת הרשות המחוקקת והמבצעת, שיגררו אחריהם שינויים עתידיים. בדיוק כמו שקשה לבקש מהמדינה להחליף התנהלות תוך יום, אי אפשר גם לדבר עם "נציגי המחאה" כי המחאה חברתית ולא מקצועית. בגלל זה "צדק חברתי" הוא דווקא סלוגן מתאים למחאות מהסוג הזה, בדיוק כמו ש"שיוויון, אחדות, אחווה" היה למהפכה הצרפתית ו"אני שונא צבע אדום" למחאת הסטודנטים בסין.

בול. זה בדיוק זה - שינוי סדרי עדיפויות.

וכן, זה שהמחאה הזאת לא 'מנוהלת' ע"י מקצוענים ולכן ניתן למצוא שם (גם בלי להתאמץ הרבה)
הרבה קשקשנים, מאפשרת למנתחים טכניים 'למצוא כשלים'.

ממה שאני רואה, במקרים רבים שבהם בוטל הפיקוח על מחירי המוצרים הצרכנים רק הפסידו, מפני שהספקים תאמו מחירים.

ממה שאני רואה, במקרים רבים שבהם בוטל הפיקוח על מחירי המוצרים הצרכנים רק הפסידו, מפני שהספקים תאמו מחירים.

כן, זה נכון, אבל אתה לא מסתכל על התמונה הכללית. הממשלה מתערבת ולא מאפשרת ייבוא מוצרים בצורה נוחה, לכן קיים קרטל מקומי של שוק החלב של כמה חברות בודדות שבאמת מתאמות מחירים(יהיה תמים מצידנו לחשוב שרק השוק הזה פועל ככה).

אם הממשלה באמת הייתה מפסיקה להתערב בכל מיני חוקים קיקיוניים ומסים למיניהם היה הרבה יותר קל לייבא מוצרים מחו"ל, מה שהיה גורם להוזלה משמעותית ולא רק פתרונות מלאכותיים כמו פיקוח או דברים בסגנון הזה.

אז מה הפתרונות שלך, אלכס? ברצינות.

פתרונות למה? ככה אני רוצה שהעולם שלי יתנהל: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=21168

וזה אומר מה בדיוק? בישראל כמעט כל דבר שתוריד עליו פיקוח יעלה את המחיר שלו. נחש למה.

כנראה שלא דיברת עם ישראלים לאחרונה, כי זה בערך מה שכל מי שמסכים עם המחאה צועק.

איך זה הגיוני שתשובה עושה חתונה של 8 מיליון שקל?? לא מגיע לי חלק מהכסף שלו???

ואיך זה שביל גיטס עשה מילונים מחלונות? רגע, גיטס נתן את רוב כספו לעניי אמריקה?

ואיך זה שביל גיטס עשה מילונים מחלונות? רגע, גיטס נתן את רוב כספו לעניי אמריקה?

נשים בצד לרגע שכנראה לא טרחת לקרוא את הדיון כאן (או סתם לא הבנת).
אבל לענין עצמו ולשם ההשכלה הכללית שלך, יש לפחות שני הבדלים רלוונטיים בין גייטס לתשובה.
הראשון - גייטס ואשתו הקימו ותורמים לקרן הצדקה הגדולה ביותר בעולם, כלומר לפחות יש כאן מראית עין.
והשני - מיקרוסופט וגייטס נתבעו ע"י כמעט כל גוף למניעת הגבלים עסקיים בעולם המערבי, ע"י ה EU, וגם ע"י ממשלת ארה"ב עצמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית