קרבי זה הכי אחי!

קצב 12 ALL THE WAY!
הבעיה היא שהיה כ"כ קשה שהייתי צריך להשען על התופסנים האלה שבצידי ההליכון לזמן לא מבוטל בריצה. אני מתכוון לתת עוד 2 ריצות כאלה כדי לטפל בעניין הזה ומשם חותכים!
חשבתי אולי כשנחלק את האימונים במקום לעשות ריצת 4000 קצב 12 כרגיל (מה שיוצא 20 דקות בול) אני אעלה כל שבוע את המהירות ב0.2 בערך וככה נכניס יותר מרחק ונעבוד על מהירות? או שזה מתכון לחזרה של השין ספלינט?

אני מציע שתשלים 4000 רגיל ב12 קמ"ש ובלי להחזיק בתופסנים
זה זמן לא רע ולדעתי לא צריך לעלות מהירות או להוסיף לזה מרחק. פשוט תגיע לאימון ותעשה את זה בתור אימון נפרד ואחריו השלמות ולא להפך. הMAIN שלך עכשיו זה ריצה, אין מה לעשות.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה.

היום בערב ריצת 4000. (משבוע הבא מחלקים את האימונים סוף סוף!)

4000 על מהירות 12 זה בכלל לא להיט אם אתה רוצה לקבל משהו טוב ביום סיירות.

דרך אגב, אתה יודע בדיוק מה יש ביום סיירות? אם אתה לא יודע אני יכול להגיד לך..

• פותח/ת השרשור
4000 על מהירות 12 זה בכלל לא להיט אם אתה רוצה לקבל משהו טוב ביום סיירות.

דרך אגב, אתה יודע בדיוק מה יש ביום סיירות? אם אתה לא יודע אני יכול להגיד לך..

ידוע שזה לא להיט אבל אני חושב שזה יספיק (9-8:30 ל2000 זה זמן יחסית ממוצע לא?)
וממה שהבנתי מה שהולך זה ספרינטים בעליה,אלונקה סוציומטרי,חפירת בור ושקי חול (?)

קיבלת משהו ביום סיירות? אם כן- מה היה המצב שלך מבחינת כושר?

---------- התגובה התווספה ב 13:35 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:17 ----------

אלכס: חשבתי אולי לשלב אימון כזה בתוכנית: http://www.raal.co.il/content/view/55/תוכנית-אימונים-1-אימון-דיונה-בסיסי

מה אומר? איך אני מכניס את זה לאימוני השבוע?

---------- התגובה התווספה ב 13:59 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:35 ----------

ד"א מחר יש לי ירפ"א א. כנראה שאני לא אעשה אימון כוח אלא אימון מוח.
תאחלו לי בהצלחה!

אני חושב שכדאי לך להצמד לתוכנית הבסיסית במשך שבועיים שלושה. לאחר מכן תוכל להחליף מדי פעם את אחד האימונים לאחד מהאימונים שנמצאים בלינק.

ושיהיה בהצלחה מחר!

8:30-9:00 זה לא טוב.
מבחינת הצבא לסיירות צריך פחות מ8 דקות ל2000 (אבל כמו שאתה יכול להבין לבד, יש אנשים שיגיעו לשמה עם כושר של 7 דקות ל2000 ואפילו פחות)

• פותח/ת השרשור
אני חושב שכדאי לך להצמד לתוכנית הבסיסית במשך שבועיים שלושה. לאחר מכן תוכל להחליף מדי פעם את אחד האימונים לאחד מהאימונים שנמצאים בלינק.

ושיהיה בהצלחה מחר!

אין בעיה. נמשוך 3 שבועות ככה ואני אחרי זה אחליף את האימון של יום שישי בזה שבלינק.

תודה!

8:30-9:00 זה לא טוב.
מבחינת הצבא לסיירות צריך פחות מ8 דקות ל2000 (אבל כמו שאתה יכול להבין לבד, יש אנשים שיגיעו לשמה עם כושר של 7 דקות ל2000 ואפילו פחות)

אתה יודע את זה על פי מה? שמעתי על הרבה מקרים של אנשים שעשו ב9-8:30 והגיעו לגיבוש מטכל.

---------- התגובה התווספה ב 23:03 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:49 ----------

4000 קצב 12- נהיה קל יותר.

כי ביום סיירות הריצת 2000 לא כול כך חשובה
ואלו שעושים 2000 ב9 דקות, מעיפים אותם ביום השני בטח של הגיבוש..

לדוגמה, חבר שלי הגיע מקום אחרון בריצת 2000 ביום סיירות ובכול זאת קיבל גיבוש חובלים, למה? כי הוא הראה שהאו באמת רוצה

• פותח/ת השרשור
אתמול היה את הירפא, לא עברתי. היום הייתי עייף רצח ולא יצא להתאמן. מחר כוח+ריצה.

---------- התגובה התווספה 15-11-2011 ב 17:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה 14-11-2011 ב 21:38 ----------

בנצ' 107 5-5-5
מתח 18-14-11
הרחקת כתפיים 15 ק"ג 10-10-10
בייספס טרייספס

לא עשיתי סקוואט וריצה אלא 30 דקות אופניים בעליה ותאומים.

הסיבה שלא רצתי היא שמחר אני הולך לאימןו ראשון בקבוצת כושר קרבי. נקווה שיהרגו אותנו. עידכון מחר.

• פותח/ת השרשור
בגלל הגשם הכבד לא היה את הכושר הקרבי- מבואס.
מחר תהיה ריצת 4200 ובשבת 6X1000.

• פותח/ת השרשור
מתארגן ויוצא לאימון כוח+ 6X1000 על מהירות 14. אם אני לא מעדכן 12 בלילה- תתקשרו לאמבולנס.

---------- התגובה התווספה ב 23:24 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:42 ----------

האימון הכי קשה שהיה לי עד כה- אבל הכי מספק.
התחלתי בחיזוק תאומים ויאללה להליכון: (האימון של היום 6X1000 מהירות 14).
סט ראשון- סביר
סט שני- קשה
סט שלישי- קשה, מתחילות מחשבות על להפסיק את האימון באמצע
סט רביעי- סחרחורות וקצת בחילות, אומר לעצמי שאחרי החמישי אני מפסיק
סט חמישי- נוראי. סחרחורת ובחילה קשה יותר. סיימתי אותו בקושי ואמרתי לעצמי שפה אני מסיים את האימון. עברו 3 דקות מנוחה ואמרתי שאין מצב שאני מוותר לעצמי. נתתי עוד דקה מנוחה (4 סה"כ) ונכנסתי לשישי שהוציא ממני את כל הכוח שנותר. לקח לי 5-10 דקות לחזור למצב של ללכת מההליכון למלתחות. התאומים כואבים,הריאות שורפות בפעם הראשונה בחיים אבל אני מרוצה עד השמיים. הוכחתי לעצמי שגם כשקשה אני לא מוותר.

מחר אני עושה אימון כוח, מחרתיים 4000\4200.

מעולה, כל הכבוד על ההתמדה. האימונים האלה יחשלו אותך גם מנטלית.
רק אל תעשה כח לפניהם, אם אתה רוצה לעשות כל מיני השלמות אז תעשה אחרי הריצה(אם יהיה לך כח).

• פותח/ת השרשור
התיכנון היה לעשות כוח, אבל ראיתי שלא היה לי זמן להכניס את שניהם וטוב שכך. אם הייתי עושה כוח לא הייתי שורד את הריצה בוודאות. עשיתי רק 2 סטים לתאומים הקדמיים ו2 לאחוריים כדי למנוע את השין ספלינט.
בדרך כלל אני עושה ראשון שלישי חמישי כוח ושני רביעי שישי או שבת אירובי.

סתם שאלה, למה 6X1000?
למה קילומטר כול קטע? ניראלי לי הרבה.. בעיקר למטרה שלך

• פותח/ת השרשור
כוח:
בנצ' 110 5-5-5
שמיכה 25-25
מתח 18-15-11
הרחקה 15 12-12-12
בייספס טרייספס ופשיטת ברכיים או איך שלא קוראים לזה. לא עשיתי סקוואט כי הרגליים עדיין לא מאוששות לי מהריצה ולא רציתי להעמיס.

מחר אם הרגליים ירגישו מאוששות אני אעשה את ה4000.

---------- התגובה התווספה 22-11-2011 ב 18:47 ---------- התגובה הקודמת הייתה 21-11-2011 ב 22:29 ----------

הרגליים מרגישות מאוששות- יוצא לריצת 4000.

---------- התגובה התווספה 23-11-2011 ב 01:49 ---------- התגובה הקודמת הייתה 22-11-2011 ב 18:47 ----------

לעזאזל, נכנסתי לריצת ה4000 השגרתית וישר אחרי 20 שניות בהליכון הופיעו כאבים שלא הרגישו בסדר. ירדתי מהריצה ועשיתי איומון סטפר של 10 דקות חימום ו10 סטים של 90 שניות קצב רגיל 30 ספרינט. גמר לי את החיים ברמות כ"כ רציניות עד שהעיניים שלי נהיו אדומות. אני אעשה עוד 2 אימונים כאלה כדי שהרגליים יתאוששו ויחזור לתוכנית הרגילה. מה שמדאיג אותי- יכול להיות שקפצתי מעל הפופיק עם ריצת ה6X1000 הזאת? כי מריצות ה4000 לא היו כאבים ואחרי פעם אחת של 6X1000 הם הופיעו מחדש.

לא בטוח שזה משהו רציני, העלית את המהירות משמעותית ביחס למה שאתה רגיל. מבחינת נפח אין פה בעיה, בסה"כ רצת 2000 מ' יותר מבד"כ. תמשיך עם תרגילי החיזוק ועם התוכנית הרגילה. אני מבין את הפחד להגרר שוב לשין ספלינט אבל קצת כאבים ברמה קבועה זה באמת לא נורא. מהניסיון שלי עם פציעות , כשאתה בתהליך חזרה מפציעה אתה תמשיך להרגיש הרגשת חוסר נוחות או כאב עמום באיזור הפצוע גם כשאתה 100% מבחינה פונקציונלית למשך זמן שיכול להגיע גם עד כפליים מזמן ההחלמה מהפציעה עצמה.

• פותח/ת השרשור
בסדר. כבר אימון אחד פיספסנו אז אתה אומר שכדאי לעשות 4000 ו6X1000 או להתחיל להכניס את הספרינטים בשעה טובה?

אימון הבא 4000 על קצב כמו פעם קודמת
אחריו 400 מטר אינטרוולים קצב 15 קמש עם מנוחות 3 דק
אחריו 4000 קצת יותר מהיר מהקודם

אם עמדת בזה והרגשת שאין החמרה משמעותית אז תתחיל ספרינטים

והנל בהנחה שאתה עושה את החיזוקים והתחזוקה באופן שוטף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית